MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 12:17 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:17 πμ 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Τα Midea έχουν γενικά χαμηλότερη παροχή αέρα από τα υπόλοιπα, ειδικά τα επώνυμα. Ίσως γι' αυτό. Δες τι μοντέλα είναι και σε τι ρύθμιση έχουν τον ανεμιστήρα. Εγώ τα ανοίγω. Ανεμιστήρες στο 100%. 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε Σημερα περιπου τα ιδια,ειχε 35 βαθμους θεσσαλονικη βεβαια,γυρισα απο δουλεια στις 9 κ κατι το ανοιξα κ εκαψε 1,1kwh εως τωρα με ζητουμενη 28 και 27-28 εξωτερικη θερμοκρασια αυτη τη στιγμη.....κανω κατι λαθος;δεν ξερω.... Daikin Ururu Sarara: Εξωτερική: 29ο. Εσωτερική: 28ο. Έναρξη ώρα 22:00 με ζητούμενη 22ο και ενεργή την παροχή φρέσκου αέρα. Ώρα 12:00Ν: κατανάλωση: 302W.
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 12:22 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:22 πμ 4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Εγώ τα ανοίγω. Ανεμιστήρες στο 100%. Είναι πολύ χαμηλά η παροχή ακόμα και στο high. Ισοδυναμεί με το low κάποιων άλλων επώνυμων.
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 12:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:44 πμ 3 ώρες πριν, elkon87 είπε Έχω σε ένα σαλόνι 45 τμ ένα Fujitsu AOYR18LCC. Κάποια πρόταση για αντικατάσταση ; Είναι αποκλειστικά ψύξη και ενδιαφέρομαι από μεγάλες αλυσίδες. Στα δύο υπνοδωμάτια έχω τα Daikin perfera και είναι πολύ οικονομικά και δημιουργούν και πολύ καλή ατμόσφαιρα κάτι που με ενδιαφέρει και για το σαλόνι Γιατί να το αλλάξεις; 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 πμ 28 λεπτά πριν, Pan_K είπε Είναι πολύ χαμηλά η παροχή ακόμα και στο high. Ισοδυναμεί με το low κάποιων άλλων επώνυμων. Περίεργο.
playtak Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα επειδή δυστυχώς χάλασε αυτο που εχω στο υπνοδωμάτιο,κοιτάω απο public μιας και εχω και δώρο κάρτα,ποιο να προτιμήσω απο τα εξης: LG W09TE-NEU/UEU 9.000, ΤΟΥΟΤΟΜΙ Ikigai TAN-09IG 9.000 BTU, MIDEA Xtreme Pro AG2PRO-09NXD0-I/O η το FUJITSU ECO Series ASEG09KPCE 9.000BTU εννοείται αμα έχετε κάποιο αλλο σε αυτο το budget(max δλδ το Fujitsu)δεν με νοιάζουν ιονιστες κλπ και μονο για ψύξη ,σκέφτομαι Fujitsu απο άποψη αξιοπιστίας η LG για οικονομικό (το προηγούμενο που ειχα ηταν LG και άντεξε 20χρονια,κοιτάω μονο απο public για οσα λεει οτι ειναι άμεσα διαθεσιμα) Επεξ/σία Σάββατο στις 07:48 πμ από playtak
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 09:27 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:27 πμ 19 ώρες πριν, asus73g είπε Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός κλιματιστικού TOYTOMI ERAI 24αρι Το μηχάνημα τοποθετηθηκε πρίν 5 μήνες και έχει αναψει σύνολο 6 φορές. Προχθές το ενεργοποίησα στην μεγαλύτερη σκάλα ανεμιστήρα ωστε να κάνει γρήγορη ψύξη του χώρου. Μετά απο 15 λεπτά χρήσης έπεσε η ασφάλεια του κλιματιστικού απο τον πίνακα και αναγκαστικά έκλεισε απότομα. Στην επαναφορά του άρχισε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας χωρις να βγάζει κρύο αέρα και μετα απο λίγο έβγαλε μήνυμα σφάλματος Ε6 Το έκλεισα και το άνοιξα ξανά και μετα απο λιγη ώρα λειτουργίας βγαζει το σφάλμα Ε6 χωρις να βγαζει κρύο αέρα. Ο πίνακας είναι τριφασικός και δεν εχει πρόβλημα να αντέχει την λειτουργία του. Διάβασα στο manual πιθανό πρόβλημα επικοινωνίας, εσωτερικής, εξωτερικής μονάδας. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί πλακέτα, απο τι μπορεί να συνέβη αυτό, εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία και αν γνωρίζει αν καλύπτει η εγγύηση τέτοιες περιπτώσεις. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. @Klausx 14 ώρες πριν, fotismantzoros είπε Αυτό είναι φασόν tcl; Tesla-AC-TA71FFLL-2432IAW-spec-2024-GR-1.pdf 465.06 kB · 1 download aux 13 ώρες πριν, dimkir είπε liakjim είδα τα βίντεο στο YouTube για το Fujitsu και το Toshiba που έχεις είμαι ανάμεσα σε aseg24kmte & srk71zr-w ενιαίως χώρος 60 τμ σαλονοκουζινα και διάδρομος μεγάλος κυρία χρήση ψύξη αλλά και θέρμανση σε περίπτωση που το πετρέλαιο ακριβαίνει και δεν το δουλέψω περιοχή ΣΑΛΑΜΙΝΑ ποιο προτείνεις βάσει σιγκρισεις σε όλους τους τομείς fujitsu 12 ώρες πριν, elkon87 είπε Έχω σε ένα σαλόνι 45 τμ ένα Fujitsu AOYR18LCC. Κάποια πρόταση για αντικατάσταση ; Είναι αποκλειστικά ψύξη και ενδιαφέρομαι από μεγάλες αλυσίδες. Στα δύο υπνοδωμάτια έχω τα Daikin perfera και είναι πολύ οικονομικά και δημιουργούν και πολύ καλή ατμόσφαιρα κάτι που με ενδιαφέρει και για το σαλόνι Αν το αλλάξεις (που δεν βλέπω τον λόγο), το aseg18kmte ή toshiba edge white 1 ώρα πριν, playtak είπε Καλημέρα επειδή δυστυχώς χάλασε αυτο που εχω στο υπνοδωμάτιο,κοιτάω απο public μιας και εχω και δώρο κάρτα,ποιο να προτιμήσω απο τα εξης: LG W09TE-NEU/UEU 9.000, ΤΟΥΟΤΟΜΙ Ikigai TAN-09IG 9.000 BTU, MIDEA Xtreme Pro AG2PRO-09NXD0-I/O η το FUJITSU ECO Series ASEG09KPCE 9.000BTU εννοείται αμα έχετε κάποιο αλλο σε αυτο το budget(max δλδ το Fujitsu)δεν με νοιάζουν ιονιστες κλπ και μονο για ψύξη ,σκέφτομαι Fujitsu απο άποψη αξιοπιστίας η LG για οικονομικό (το προηγούμενο που ειχα ηταν LG και άντεξε 20χρονια,κοιτάω μονο απο public για οσα λεει οτι ειναι άμεσα διαθεσιμα) Δεν έχουμε αξιόλογο feedback για κανένα από αυτά, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις μόνος σου. Θα κοίταζα και τους όρους εγγύησης. 1
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 10:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:04 πμ 10 ώρες πριν, Pan_K είπε Παρεμπιπτόντως τρέχω τώρα ολονύκτιο συγκριτικό Toshiba Edge 10K σε ρύθμιση αφύγρανσης και ανεμιστήρα στο auto vs TCL Miracle III 9Κ σε ρύθμιση ψύξης και ανεμιστήρα στο quiet με κλειστές τις πόρτες των δωματίων. Το Miracle πιθανότατα δεν θα πάει καθόλου σε off, ενώ το Edge στην αφύγρανση σταματά εντελώς τον ανεμιστήρα όταν πάει σε off (δεν το κάνει στην ρύθμιση ψύξης). Το Toshiba είναι εγκατεστημένο σε δωμάτιο 14 τμ και το TCL σε 10τμ. Βάσει λεπτομερών υπολογισμών, το μεγάλο δωμάτιο έχει 40% μεγαλύτερες απώλειες. Επίσης, λόγω offset στο Toshiba, η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 25 βαθμούς περίπου με ζητούμενη 26, ενώ με την ίδια ζήτηση το TCL διατήρησε θερμοκρασία χώρου γύρω στους 26 βαθμούς. Το Toshiba, παρόλο που το έχω δει να σταματά τον ανεμιστήρα σε φάσεις off, αυτό βλέπω να συμβαίνει όταν αυτές οι φάσεις διαρκούν πάνω από 2 λεπτά. Οπότε σε rapid cycling αυτό δεν συμβαίνει. Με εξωτερική στους 26-27 βαθμούς, το Toshiba ήταν ελαφρώς πιο αποδοτικό (έκαψε 20% παραπάνω σε δωμάτιο με 40% περισσότερες απώλειες) σε φάση διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας. Κατανάλωση 8-ώρου Toshiba 1,10 KW/h, TCL 0,92KW/h. Παρ όλα αυτά, οι συνθήκες στο μικρό δωμάτιο με το TCL ήταν πιο άνετες γιατί δεν υπήρχαν αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία και υγρασία λόγω των on/off. Και τα δύο διατήρησαν παρόμοια επίπεδα απόλυτης υγρασίας ενώ δυσκολεύτηκαν να κάνουν αφύγρανση, η οποία ωστόσο επετεύχθη ως κάποιον βαθμό (δεν είναι εύκολο να φανεί στο γράφημα με το TCL, λόγω μεγάλων σκαλοπατιών στην δειγματοληψία του υγρόμετρου). Στο Toshiba η σχετική υγρασία ήταν ανεβασμένη, 52% έναντι 48%, αν και αυτό είναι αναμενόμενο για την διαφορά θερμοκρασίας που είχαν τα δύο δωμάτια (πιο ψηλή θερμοκρασία, πιο χαμηλή η σχετική υγρασία). Νομίζω ότι νικητής βγαίνει το TCL Miracle III. Να σημειώσω εδώ ότι κατά τις 23:45 έβαλα κατά λάθος το TCL στην λειτουργία turbo, γι' αυτό και το τεράστιο άλμα στην κατανάλωση. 2
NikosRocknRolla Δημοσ. Σάββατο στις 10:16 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:16 πμ Καλημέρα σε όλη την ομάδα. Θέλω να ρωτήσω για καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας να ρίξω νερό με το λάστιχο είναι Οκ έτσι;
akiskar123 Δημοσ. Σάββατο στις 10:28 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:28 πμ 10 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Daikin Ururu Sarara ναι αυτο που εχεις κοστιζει παραπανω κι απο νεφρο.... Pan_K Δεν το αφησα χθες το βραδυ,επειδη επεσε η θερμοκρασια κ φυσουσε αρκετα το βραδυ εδω θεσσαλονικη οποτε δεν χρειαζοταν a/c. 1
Aflo Δημοσ. Σάββατο στις 12:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:00 μμ Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά από το πλαίσιο ενός aseh12knca με scop 5.8 και seer 7, στην τιμή των 719 ευρω -144 ευρώ η επιστροφή eurobank = 575 ευρώ με εγκατάσταση. Αν δεν βρίσκει κανείς εξαιρετικά κακή την επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου ή υπάρχει εναλλακτική με +100 ας μιλήσει πριν πατήσω το κουμπί https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 12:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:05 μμ 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε ναι αυτο που εχεις κοστιζει παραπανω κι απο νεφρο.... Pan_K Δεν το αφησα χθες το βραδυ,επειδη επεσε η θερμοκρασια κ φυσουσε αρκετα το βραδυ εδω θεσσαλονικη οποτε δεν χρειαζοταν a/c. Εγώ στο ανέφερα για να δεις τα νούμερα. 8 λεπτά πριν, Aflo είπε Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά από το πλαίσιο ενός aseh12knca με scop 5.8 και seer 7, στην τιμή των 719 ευρω -144 ευρώ η επιστροφή eurobank = 575 ευρώ με εγκατάσταση. Αν δεν βρίσκει κανείς εξαιρετικά κακή την επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου ή υπάρχει εναλλακτική με +100 ας μιλήσει πριν πατήσω το κουμπί https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 Πάτα το Κιμ 😁 1 1
chemkyr Δημοσ. Σάββατο στις 12:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:08 μμ 2 hours ago, Pan_K said: Το Toshiba είναι εγκατεστημένο σε δωμάτιο 14 τμ και το TCL σε 10τμ. Βάσει λεπτομερών υπολογισμών, το μεγάλο δωμάτιο έχει 40% μεγαλύτερες απώλειες. Επίσης, λόγω offset στο Toshiba, η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 25 βαθμούς περίπου με ζητούμενη 26, ενώ με την ίδια ζήτηση το TCL διατήρησε θερμοκρασία χώρου γύρω στους 26 βαθμούς. Το Toshiba, παρόλο που το έχω δει να σταματά τον ανεμιστήρα σε φάσεις off, αυτό βλέπω να συμβαίνει όταν αυτές οι φάσεις διαρκούν πάνω από 2 λεπτά. Οπότε σε rapid cycling αυτό δεν συμβαίνει. Με εξωτερική στους 26-27 βαθμούς, το Toshiba ήταν ελαφρώς πιο αποδοτικό (έκαψε 20% παραπάνω σε δωμάτιο με 40% περισσότερες απώλειες) σε φάση διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας. Κατανάλωση 8-ώρου Toshiba 1,10 KW/h, TCL 0,92KW/h. Παρ όλα αυτά, οι συνθήκες στο μικρό δωμάτιο με το TCL ήταν πιο άνετες γιατί δεν υπήρχαν αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία και υγρασία λόγω των on/off. Και τα δύο διατήρησαν παρόμοια επίπεδα απόλυτης υγρασίας ενώ δυσκολεύτηκαν να κάνουν αφύγρανση, η οποία ωστόσο επετεύχθη ως κάποιον βαθμό (δεν είναι εύκολο να φανεί στο γράφημα με το TCL, λόγω μεγάλων σκαλοπατιών στην δειγματοληψία του υγρόμετρου). Στο Toshiba η σχετική υγρασία ήταν ανεβασμένη, 52% έναντι 48%, αν και αυτό είναι αναμενόμενο για την διαφορά θερμοκρασίας που είχαν τα δύο δωμάτια (πιο ψηλή θερμοκρασία, πιο χαμηλή η σχετική υγρασία). Νομίζω ότι νικητής βγαίνει το TCL Miracle III. Να σημειώσω εδώ ότι κατά τις 23:45 έβαλα κατά λάθος το TCL στην λειτουργία turbo, γι' αυτό και το τεράστιο άλμα στην κατανάλωση. Θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1. Πόσο νόημα έχει να κάνεις μετρήσεις όταν εξωτερική - εσωτερική έχουν τόσο μικρή διαφορά? 2. Το toshiba μήπως είναι μεγάλο για το χώρο που το έχεις? Αν χαμήλωνες την ζητούμενη θερμοκρασία, μήπως θα είχες πιο στρωτή και οικονομική λειτουργία?
Aflo Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 μμ 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Το Toshiba είναι εγκατεστημένο σε δωμάτιο 14 τμ και το TCL σε 10τμ. Βάσει λεπτομερών υπολογισμών, το μεγάλο δωμάτιο έχει 40% μεγαλύτερες απώλειες. Επίσης, λόγω offset στο Toshiba, η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 25 βαθμούς περίπου με ζητούμενη 26, ενώ με την ίδια ζήτηση το TCL διατήρησε θερμοκρασία χώρου γύρω στους 26 βαθμούς. Το Toshiba, παρόλο που το έχω δει να σταματά τον ανεμιστήρα σε φάσεις off, αυτό βλέπω να συμβαίνει όταν αυτές οι φάσεις διαρκούν πάνω από 2 λεπτά. Οπότε σε rapid cycling αυτό δεν συμβαίνει. Με εξωτερική στους 26-27 βαθμούς, το Toshiba ήταν ελαφρώς πιο αποδοτικό (έκαψε 20% παραπάνω σε δωμάτιο με 40% περισσότερες απώλειες) σε φάση διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας. Κατανάλωση 8-ώρου Toshiba 1,10 KW/h, TCL 0,92KW/h. Παρ όλα αυτά, οι συνθήκες στο μικρό δωμάτιο με το TCL ήταν πιο άνετες γιατί δεν υπήρχαν αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία και υγρασία λόγω των on/off. Και τα δύο διατήρησαν παρόμοια επίπεδα απόλυτης υγρασίας ενώ δυσκολεύτηκαν να κάνουν αφύγρανση, η οποία ωστόσο επετεύχθη ως κάποιον βαθμό (δεν είναι εύκολο να φανεί στο γράφημα με το TCL, λόγω μεγάλων σκαλοπατιών στην δειγματοληψία του υγρόμετρου). Στο Toshiba η σχετική υγρασία ήταν ανεβασμένη, 52% έναντι 48%, αν και αυτό είναι αναμενόμενο για την διαφορά θερμοκρασίας που είχαν τα δύο δωμάτια (πιο ψηλή θερμοκρασία, πιο χαμηλή η σχετική υγρασία). Νομίζω ότι νικητής βγαίνει το TCL Miracle III. Να σημειώσω εδώ ότι κατά τις 23:45 έβαλα κατά λάθος το TCL στην λειτουργία turbo, γι' αυτό και το τεράστιο άλμα στην κατανάλωση. Ενδιαφέρον και ξεκάθαρο γράφημα. Θυμάσαι καθόλου πως συμπεριφέρεται το tcl στην θέρμανση? Έχει φυσιολογική κατανάλωση στην θέρμανση?
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 12:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:13 μμ Θέλει να πάρει ο αδερφός μου ένα 12άρι για το σαλόνι. Από τα οικονομικά μοντέλα που παίζουν αυτόν τον καιρό, για να μην ψάχνω πολλές σελίδες πίσω, έχουμε κάποιο που προτείνουμε για οικονομία στην κατανάλωση και αξιοπιστία; Γιατί κοιτάει κάτι no-name που του πλασάρουν για καλά/πολύ χαμηλής κατανάλωσης, αλλά είναι όντως έτσι; Το brand είναι το chiq, καλές κριτικές βλέπω στο skroutz αλλά δεν τις εμπιστεύομαι, λέει ο άλλος πχ. ως καλό ότι το βάζει στους 26 και κάνει το δωμάτιο πάγο, δηλαδή αν το βάλει στους 18 τί θα το κάνει Σιβηρία... το insomnia έχει τμήμα iso quality control πολύ πιο δυνατό
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 12:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:45 μμ 31 λεπτά πριν, mechpanos είπε Θέλει να πάρει ο αδερφός μου ένα 12άρι για το σαλόνι. Από τα οικονομικά μοντέλα που παίζουν αυτόν τον καιρό, για να μην ψάχνω πολλές σελίδες πίσω, έχουμε κάποιο που προτείνουμε για οικονομία στην κατανάλωση και αξιοπιστία; Γιατί κοιτάει κάτι no-name που του πλασάρουν για καλά/πολύ χαμηλής κατανάλωσης, αλλά είναι όντως έτσι; Το brand είναι το chiq, καλές κριτικές βλέπω στο skroutz αλλά δεν τις εμπιστεύομαι, λέει ο άλλος πχ. ως καλό ότι το βάζει στους 26 και κάνει το δωμάτιο πάγο, δηλαδή αν το βάλει στους 18 τί θα το κάνει Σιβηρία... το insomnia έχει τμήμα iso quality control πολύ πιο δυνατό Budget;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα