Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, stand3 είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Αρχές Ιουνίου είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το TCL Miracle iii 12000btu. 

Δύο εβδομάδες μετά χωρίς πολύ χρήση, παρατήρησα ότι στάζει η εσωτερική μονάδα (όπως το κοιτάς από κάτω) από την άκρη δεξιά εκεί που ενώνονται τα πλαστικά και από το κέντρο της περσίδας έπεφταν σταγόνες. Σε σημείο που το χαλί ήταν μουλιασμένο το πρωί.  

Επικοινωνώ με Πλαίσιο και μια εβδομάδα μετά (χτες δλδ) έρχονται από το ίδιο συνεργείο διαφορετικοί υπάλληλοι από αυτούς που έκαναν την εγκατάσταση. Ξεκίνησαν το ξήλωμα της πρόσοψης και μου είπαν πως οι προηγούμενοι είχαν κάνει χαλαρή ένωση με την αποχέτευση με αποτέλεσμα να στάζει από εκεί. Επίσης μου είπαν πως έβγαλαν αυτό το μανίσιο σωλήνα που ήταν μέσα στο AC γιατί δεν θα έκανε και πάλι καλή ένωση από τη δεξιά πλευρά στη φώτο:

image.jpeg.38e6d7b2c7c24b00f9e80ce00fe87d30.jpeg

Μετά ξαναέβαλαν τα πλαστικά της πρόσοψης με μπουνιές mma στυλ, σε σημείο που αγχώθηκα μήπως σπάσουν και μου είπαν ότι όλα κομπλέ.

24 ώρες μετά το aircondition δεν έχει στάξει. Ακούω όμως ένα κροτάλισμα να το πω; Σα να βρίσκει κάπου ο κύλινδρος; Ένα τικ-τικ-τικ-τικ :D. Όχι πολύ δυνατό. 

Παραθέτω κ ένα βίντεο κυρίως για τον ήχο που κάνει αν και παρεμβάλλεται σε κάποια σημεία ο αέρας. 

https://jumpshare.com/v/dobG87VTOeDkcYqCpCPj

Νομίζω πως τέτοιο ήχο δεν έκανε πριν και ακουγόταν μόνο το αεράκι... Είναι κάτι σοβαρό που μπορεί να μου βγάλει πρόβλημα μετά ή είναι ιδέα μου; Επίσης αυτό το μανίσιο που μου έβγαλαν και έκαναν την ένωση αλλιώς είναι θέμα; 

23 ώρες πριν, Klausx είπε

Μπορεί κάπου να έχει σκιστεί αφού φαίνονται και λίγο ατσούμπαλοι όπως τους περιγράφεις. Αφού το έφτιαξαν και δεν στάζει δεν ασχολείσαι. Τώρα σχετικά με τον θόρυβο δοκίμασε σε λειτουργία Fan/ανεμιστήρα αν δεν το κάνει ο θόρυβος έρχεται από έξω αλλιώς είναι από το αλφάδιασμα ή από τις "μπουνιές"

Το τέσταρα ξανά χτες. Όταν το άνοιξα μετά από 6-7 ώρες που ήταν κλειστό το AC, για καμιά ώρα δεν ακουγόταν το κροτάλισμα/τικ-τικ-τικ στον κύλινδρο.

Μετά άρχισε να ακούγεται ξανά και δεν σταματάει. Επίσης όταν αυξάνω το FAN speed ακούγονται και τα τικ πιο γρήγορα. Επίσης ακούγεται και αν το βάλω στην λειτουργία σκέτου ανεμιστήρα. 

Παρατήρησα και ότι μου το κόλλησε αριστερά στον τοίχο ενώ στην αρχική εγκατάσταση ήταν στο κέντρο το δοκαριού.

image.jpeg.095a96811b2a61071266152afd47eb06.jpeg

Θα ξαναπάρω στο Πλαίσιο να τους πω να έρθουν για τον θόρυβο. Απλά επειδή φοβάμαι ότι αν έρθουν θα μου πουν τίποτα του στυλ "δεν είναι τίποτα αυτό, είναι φυσιολογικό" για να ξεμπερδεύουν, έχετε καμιά συμβουλή;

Sorry αν έχω κουράσει απλά είμαι τέρμα απογοητευμένος...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aflo είπε

Χρειάζομαι άμεσα ένα 12 ρι διότι καιγόμαστε. 

Να το ρίξω το ρευστό σε fujitsu asehkn ή Daikin Siesta Sensira 

Η σειρά KM τώρα είναι απλησίαστη

Αξία και τα 2. Η Daikin έχει καλύτερη εξυπηρέτηση και 10ετη εγγύηση με 99€ αλλά βλέπω δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο Πλαίσιο.

Η Fujitsu δίνει περισσότερη εγγύηση δωρεάν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stand3 είπε

Το τέσταρα ξανά χτες. Όταν το άνοιξα μετά από 6-7 ώρες που ήταν κλειστό το AC, για καμιά ώρα δεν ακουγόταν το κροτάλισμα/τικ-τικ-τικ στον κύλινδρο.

Μετά άρχισε να ακούγεται ξανά και δεν σταματάει. Επίσης όταν αυξάνω το FAN speed ακούγονται και τα τικ πιο γρήγορα. Επίσης ακούγεται και αν το βάλω στην λειτουργία σκέτου ανεμιστήρα. 

Παρατήρησα και ότι μου το κόλλησε αριστερά στον τοίχο ενώ στην αρχική εγκατάσταση ήταν στο κέντρο το δοκαριού.

Θα ξαναπάρω στο Πλαίσιο να τους πω να έρθουν για τον θόρυβο. Απλά επειδή φοβάμαι ότι αν έρθουν θα μου πουν τίποτα του στυλ "δεν είναι τίποτα αυτό, είναι φυσιολογικό" για να ξεμπερδεύουν, έχετε καμιά συμβουλή;

Γιατί δεν καλείς την TCL ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stand3 είπε

Συγγνώμη, γιατί πήγες και το εχωσες εκεί μέσα;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Toshiba arata 16000btu εδω με κάποιες λειτουργίας ημέρας κ νύχτας. 

Το ανέβασμα στην μέρα που βλέπετε ειανι λόγω δοκιμής που έκανα. 

Εξωτερική 38 βαθμούς  κ ζήτηση 26.

Στο αυτόματο 

Screenshot_20250626_183947_Tapo.jpg

Screenshot_20250626_184030_Tapo.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Aflo said:

Χρειάζομαι άμεσα ένα 12 ρι διότι καιγόμαστε. 

Να το ρίξω το ρευστό σε fujitsu asehkn ή Daikin Siesta Sensira 

Η σειρά KM τώρα είναι απλησίαστη

Καθιστικο υποθετω. Nα υπολογισεις πως αναλογως την ταχυτητα που θα δουλευει ο ανεμιστηρας, το Fujitsu ειναι στο Low πιο θορυβωδες απο το Daikin. Aν δεν σας ενοχλει λογω υπολοιπων θορυβων η  καθοσαστε μακρια απο το κλιματιστικο ειναι οκ, αλλιως ειναι ουσιωδης η διαφορα. Αναλογως την χρηση, αν παιξει κ θερμανση, το Fujitsu θαναι οικονομικοτερο μιας και η αιτια του θορυβου, η μεγαλυτερη παροχη αερα, ειναι παραλληλα παραγοντας οικονομιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Γιατί δεν καλείς την TCL ;

Γιατί όταν πήρα το Πλαίσιο την πρώτη φορά που είχα θέμα και έσταζε μου είπαν ότι θα μου στείλουν το συνεργείο γιατί αυτοί έχουν την εγγύηση εγκατάστασης αν το λέω σωστά...

46 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη, γιατί πήγες και το εχωσες εκεί μέσα;

Δυστυχώς δε μπορούσα να το βάλω αλλού για να χτυπάει στα δωμάτια. 

Επεξ/σία από stand3
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, stand3 είπε

Δυστυχώς δε μπορούσα να το βάλω αλλού για να χτυπάει στα δωμάτια. 

Για κάτι τέτοια, ζητάνε υπεύθυνες δηλώσεις μάλλον... 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Από πλαίσιο με επιστροφή έτσι; Θα πήγαινα στο fujitsu 

Ναι με επιστροφή από το πλαίσιο 

1 ώρα πριν, Specs είπε

Καθιστικο υποθετω. Nα υπολογισεις πως αναλογως την ταχυτητα που θα δουλευει ο ανεμιστηρας, το Fujitsu ειναι στο Low πιο θορυβωδες απο το Daikin. Aν δεν σας ενοχλει λογω υπολοιπων θορυβων η  καθοσαστε μακρια απο το κλιματιστικο ειναι οκ, αλλιως ειναι ουσιωδης η διαφορα. Αναλογως την χρηση, αν παιξει κ θερμανση, το Fujitsu θαναι οικονομικοτερο μιας και η αιτια του θορυβου, η μεγαλυτερη παροχη αερα, ειναι παραλληλα παραγοντας οικονομιας.

Είναι στο σαλόνι και δεν με ενοχλεί ο θόρυβος. Επειδή έχω βάλει στο δικό μου σπίτι ένα aseh12km  ο θόρυβος είναι ελάχιστος και δε με ενοχλεί καθόλου 

• Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Dimkask8 said:

Τι γνώμη έχετε γιαυτο εδώ; Θα κάνει δουλειά; 

Δεν χρειαζονται τα κλκιματιστικα κατι τετοιο! ασε που πιο πιθανο ειναι κ καμμια ζημια με αυτο...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stand3 είπε

Πολύ απλά θα τους πεις ότι μετά την 1η επιδιόρθωση κακής εγκατάστασης τώρα έχεις θόρυβο στον ανεμιστήρα, ρώτησε τους αν ήταν πραγματικοί ψυκτικοί και να σου στείλουν το δελτίο καλής εκτέλεσης εργασιών. Βάλε φωτογραφία και το εξωτερικό μήπως έχει και άλλα θέματα να τους αναφέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πρέπει να αντικαταστήσω δυο παλιά 12 άρια κλιματιστικά σε παλαιό πετρόχτιστο σπίτι σε παραθαλάσσιο οικισμό της Βόρειας Αττικής.

Δεδομένου ότι θα είναι η αποκλειστική πηγή θερμάνσεως και ψύξεως καθημερινά, θα ήθελα την συμβουλή σας σε μάρκα/μοντέλο να στραφώ από Daikin, Toshiba, Panasonic, Fujitsu. 

Τα κριτήρια είναι μόνο δύο. Αξιοπιστία και οικονομία κατανάλωσης, μια και θα δουλεύουν αρκετές/πολλές ώρες χειμώνα καλοκαίρι. 

Σας ευχαριστώ για την όποια απάντηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim Άυριο παραλαμβάνω το Midea AIRGRN-12HRFN8-I. Η εγκατάσταση θα γίνει 5-7 ημέρες αργότερα. Έκανα έναν έλεγχο σήμερα από μια τυχαία σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό μου επειδή δεν γνωρίζω καλά από ηλεκτρολογικά όλα ξεκίνησαν με το αν θα είμαι οκ με την απαίτηση ρεύματος του συγκεκριμένου AC. Σκαλίζωντας το αυτό, διαπίστωσα στο σπίτι που μένω έχουν κάνει κάτι περίεργο ηλεκτρολογικά. Το μόνο μπουάτ του σπιτιού είναι στο δωμάτιο μου και από κάτω έχει 1 μπρίζα και διακόπτη. Σε όλο το δωμάτιο υπάρχει μόνο 1 μπρίζα. Κατεβάζοντας μια 10άρα ασφάλεια στον πίνακα, σταματάνε να λειτουργούν τα πάντα στο δωμάτιο μου ΑΛΛΑ και το φωτιστικό στο μπάνιο + 1 μπρίζα στο σαλόνι που τώρα δεν είναι άδεια και τροφοδοτεί ένα Inverter LG ψυγείο. Άρα στην κατασκευή του σπιτιού δώσανε 2 μπρίζες και 2 φωτιστικά σε μια 10άρα ασφάλεια ενώ στο σαλόνι υπάρχει άλλη μια μπρίζα που έχει 16άρα ασφάλεια πάνω. Τι κάνουν αυτή ρε; στην ίδια γραμμή τώρα υπάρχει πάνω χωρίς να υπολογίζουμε τα φωτιστικά 1 LG ψυγείο inverter, ένας υπολογιστής με κατανάλωση εν ώρα gaming ~400W και μαζί με της οθόνες, τα ηχεία κτλπ δεν θα πάει 600W; Υπάρχουν και άλλα μικροπραγματάκια της τάξεως των 50W ξέρω γω. Βλέπω στην fgeurope το AC και  αναφέρουν Ισχύς Τροφοδοσίας Ψύξη W1080 που δεν καταλαβαίνω αν αυτό το νούμερο είναι το ΜΑΧ inrush current που απαιτεί για να ξεκινήσει ο compressor. Κάθομαι και βλέπω το Grafana για να καταλάβω τα διάφορα inrush currents πως λειτουργούν τώρα που έπιασαν καλά η ζέστες και βλέπω πχ στο δικό σου το asyg24kmta 568W στο ξεκίνημα που είναι 24άρι!! (τι φάση;) η τα 910W στο TCL 3 του pan_k και γενικά ένα μέσο όρο της τάξεως των ~700W. Μήπως είμαι παρανοικός επειδή δεν έχω καλή γνώση και θα συνδεθεί μια χαρά χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε αυτήν την γραμμή;

Δεν έχω άλλα χρήματα για την ώρα για να το κάνω σωστά πχ να φέρω ηλεκτρολόγο και να μου τραβήξει 16άρα γραμμή από τον πίνακα στο δωμάτιο. Το σπίτι όπως έχω αναφέρει το ενοικιάζω και επένδυσα πολλά σε αυτό για να διορθώσω τα 36-37C που έπιανε μέσα και ήταν ανυπόφορο τώρα πια λόγω κάποιον θεματών υγείας...

Επεξ/σία από XghosT7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις από τις μετρήσεις της σημερινής ζεστής ημέρας:

Μέση τιμή EER με εξωτερική 38 βαθμούς και ζητούμενη 26 (όλα στην ψύξη και ανεμιστήρα στο High): 

1. Toshiba Edge 10K: 6,4 
  2. TCL Miracle III: 6,7
  3. Inventor Omnia Eco 9k: 4,9 

Μέση τιμή EER με εξωτερική 36 βαθμούς και ζητούμενη 25:

1. Fujitsu ASEH09KMCG: 6,1 (ψύξη, quiet)
  2. Ιnventor Omnia Plus 18K: 4,9 (ψύξη, High)

Το Miracle αποδίδει καλά στην μέγιστη παροχή και εφόσον η περσίδα είναι ρυθμισμένη στο gentle wind, δεν υπάρχουν ενοχλητικά ρεύματα. Ο θόρυβος είναι ανεκτός.

Το Fujitsu ASEH09KMCG από την άλλη φαίνεται να είναι πιο αποδοτικό στις χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα. Ακόμα ψάχνω τις ιδανικές ρυθμίσεις που επιτυγχάνουν την καλύτερη ισορροπία άνεσης/απόδοσης κατά την διάρκεια της ημέρας και υπό υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες στο συγκεκριμένο .

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...