Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το πράμα όμως με την υγρασία.

Άνοιξα το Fujitsu στο υπνοδωμάτιο στις 9 μισή, με ζητούμενη 24 ενώ είχε φτάσει 31 η εσωτερική. Η υγρασία ήταν 31%. Μέσα σε δύο ώρες την πήγε 48%

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Πρέπει να αντικαταστήσω δυο παλιά 12 άρια κλιματιστικά σε παλαιό πετρόχτιστο σπίτι σε παραθαλάσσιο οικισμό της Βόρειας Αττικής.

Δεδομένου ότι θα είναι η αποκλειστική πηγή θερμάνσεως και ψύξεως καθημερινά, θα ήθελα την συμβουλή σας σε μάρκα/μοντέλο να στραφώ από Daikin, Toshiba, Panasonic, Fujitsu. 

Τα κριτήρια είναι μόνο δύο. Αξιοπιστία και οικονομία κατανάλωσης, μια και θα δουλεύουν αρκετές/πολλές ώρες χειμώνα καλοκαίρι. 

Σας ευχαριστώ για την όποια απάντηση. 

Budget?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Γύρω στα 700 - 800

Τότε δες αυτό.

Αν μπορείς παραπάνω, δες τα Fujitsu, που είναι Α+++ (αυτό είναι Α++) ή το Daikin perfeta.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc35d-arxc35d-klimatistiko-12-000-btu-h_4141032

Μόνο αν έχεις eurobank, πάρε από πλαίσιο. Αλλιώς δες στο Σκρουτζ.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/6/2025 στις 1:34 ΠΜ, blacktruth είπε

Γεια και πάλι,

σκέφτομαι να πάρω το εξής κλιματιστικό, το βρίσκω λίγο πάνω από τα 1000€ χωρίς τα έξοδα εγκατάστασης:

https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/aseh12kgtg.html

Ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείτε ότι υπάρχουν το ίδιο καλά συστήματα σε λίγο χαμηλότερα χρήματα ή ακόμα καλύτερα συστήματα στα ίδια χρήματα, από άλλη εταιρεία η και την ίδια. Η χρήση είναι για μικρό σαλόνι, όχι ενιαίο.

Επίσης ήθελα μια γενική ιδέα για το που κατασκευάζει η Fujitsu. Είδα πρόσφατα ένα Toshiba των 800+ ευρώ και διάβασα (δεν ξέρω αν αληθεύει) ότι της το κατασκευάζει η Midea στα δικά της εργοστάσια, το design της Toshiba.

Απαντάω στον εαυτό μου: Τελικά χωρίς να το πολυψάξω περαιτέρω, ψώνισα από το Πλαίσιο το 12ρι Fujitsu ASEH12KGTG/AOEH12KGCG. Ήθελα να ρωτήσω αν το θεωρείτε καλή μονάδα για το χιλιάρικο που έδωσα (μαζί με την επιστροφή).

Fujitsu KG Series ASEH12KGTG/AOEH12KGCG Κλιματιστικό 12.000 BTU/h | Plaisio

Επίσης, τι θα με συμβουλεύατε να προσέξω κατά την εγκατάσταση; Γιατί κάθε συνεργείο μπορεί να κάνει τα δικά του, όχι πάντα προς όφελος της καλής λειτουργίας και μακροζωίας του κλιματιστικού. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 12ρι Fuji του 2000 στον τοίχο οπότε θα έχουμε απεγκατάσταση/εγκατάσταση. Ήθελα να αποφύγω π.χ. να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες σωληνώσεις ή κάτι τέτοιο.

Όσοι έχετε εμπειρία με εγκατάσταση από συνεργείο του Πλαισίου πως ήταν σε γενικές γραμμές, όλα κομπλέ;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από blacktruth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2025 στις 12:25 ΠΜ, liakjim είπε

Ενδιαφέρον έχει που κατανάλωση και εξωτερική πάνε χεράκι χεράκι

(!)   κατανάλωση= ext temp X 10. 

Αν πεις στο τμήμα marketing ότι ανεβάζεις τέτοια διαγράμματα, θα πρέπει να σου χαρίσουν δυο τρεις μονάδες. 

asyg24kmta.jpg

Επεξ/σία από sap00
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Άνοιξα το Fujitsu στο υπνοδωμάτιο στις 9 μισή, με ζητούμενη 24 ενώ είχε φτάσει 31 η εσωτερική. Η υγρασία ήταν 31%. Μέσα σε δύο ώρες την πήγε 48%

Το βράδυ να το βάζεις στην λειτουργία αφύγρανσης και ενάμισυ με δύο βαθμούς πιο χαμηλά απ' ό,τι στην ψύξη. Η θερμοκρασία του δωματίου θα παραμείνει ανεπηρέαστη παρά την μικρότερη ζητούμενη, ενώ η υγρασία θα αφαιρείται σε μεγαλύτερο βαθμό. 

9 ώρες πριν, blacktruth είπε

Όσοι έχετε εμπειρία με εγκατάσταση από συνεργείο του Πλαισίου πως ήταν σε γενικές γραμμές, όλα κομπλέ;

Στην Αθήνα έμεινα πολύ ευχαριστημένος από δύο εγκαταστάσεις που μου έκαναν. Για να είμαι σίγουρος, στην επικοινωνία μου μαζί τους τους ζήτησα αυτά που έχουν αναφερθεί πολλές φορές εδώ. Κυρίως να έχουν αντλία θερμότητας κενού, σωλήνα 3 μέτρων και να φέρουν μία σχετικά μεγάλη βάση για να έχει αρκετή απόσταση η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο, βάσει προδιαγραφών. Εγώ τους δίνω και κάτι παραπάνω. Το κλιματιστικό που αγόρασες είναι κορυφαίο. Συμβουλή, ειδικά σε μέρες που η εξωτερική δεν είναι >35 βαθμοί, να το δουλεύεις στην λειτουργία αφύγρανσης και όχι στην ψύξη.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερα στους συμφοριτες ,αυτη την χρονικη περιοδο το πλαισιο εχει κλιματιστικα με δωρεαν εγκατασταση και βλεπω οτι κανενας δεν εχει μπει στον κοπο να γραψει ανωνυμα η εστω και με κρυπτογραφιση τις εμπειριες οσον αφορα τους εγκαταστατες ανα περιοχη για να γνωριζουν και οι υπολοιποι ,υπαρχει τροπος χωρις δυσφυμισεις η απρεπη σχολια ,παρα μονο βλεπω μου εκαναν ,μου εραναν ,πηρα το πλαισιο, βαριοντουσαν κλπ ευχαριστω 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, blacktruth είπε

Απαντάω στον εαυτό μου: Τελικά χωρίς να το πολυψάξω περαιτέρω, ψώνισα από το Πλαίσιο το 12ρι Fujitsu ASEH12KGTG/AOEH12KGCG. Ήθελα να ρωτήσω αν το θεωρείτε καλή μονάδα για το χιλιάρικο που έδωσα (μαζί με την επιστροφή).

Fujitsu KG Series ASEH12KGTG/AOEH12KGCG Κλιματιστικό 12.000 BTU/h | Plaisio

Επίσης, τι θα με συμβουλεύατε να προσέξω κατά την εγκατάσταση; Γιατί κάθε συνεργείο μπορεί να κάνει τα δικά του, όχι πάντα προς όφελος της καλής λειτουργίας και μακροζωίας του κλιματιστικού. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 12ρι Fuji του 2000 στον τοίχο οπότε θα έχουμε απεγκατάσταση/εγκατάσταση. Ήθελα να αποφύγω π.χ. να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες σωληνώσεις ή κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ.

Πέρυσι πήρα από το Πλαίσιο ένα TCL Miracle III 12K, φάνηκαν σωστοί επαγγελματίες.  

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύετε ότι είναι πρόβλημα αν τοποθετηθεί μια εξωτερική μονάδα (9άρι) κρεμαστή στον τοίχο, ακριβώς πάνω από άλλη μονάδα (24άρι) δαπέδου?   (Θα έχουν απόσταση 50-60cm) 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Πρέπει να αντικαταστήσω δυο παλιά 12 άρια κλιματιστικά σε παλαιό πετρόχτιστο σπίτι σε παραθαλάσσιο οικισμό της Βόρειας Αττικής.

Δεδομένου ότι θα είναι η αποκλειστική πηγή θερμάνσεως και ψύξεως καθημερινά, θα ήθελα την συμβουλή σας σε μάρκα/μοντέλο να στραφώ από Daikin, Toshiba, Panasonic, Fujitsu. 

Τα κριτήρια είναι μόνο δύο. Αξιοπιστία και οικονομία κατανάλωσης, μια και θα δουλεύουν αρκετές/πολλές ώρες χειμώνα καλοκαίρι. 

Σας ευχαριστώ για την όποια απάντηση. 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

13 ώρες πριν, stand3 είπε

Δυστυχώς δε μπορούσα να το βάλω αλλού για να χτυπάει στα δωμάτια. 

Αν ήμουν tcl δεν θα σε κάλυπτα με εγγύηση. Είναι λάθος το σημείο που μπήκε. 

10 ώρες πριν, XghosT7 είπε

@liakjim Άυριο παραλαμβάνω το Midea AIRGRN-12HRFN8-I. Η εγκατάσταση θα γίνει 5-7 ημέρες αργότερα. Έκανα έναν έλεγχο σήμερα από μια τυχαία σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό μου επειδή δεν γνωρίζω καλά από ηλεκτρολογικά όλα ξεκίνησαν με το αν θα είμαι οκ με την απαίτηση ρεύματος του συγκεκριμένου AC. Σκαλίζωντας το αυτό, διαπίστωσα στο σπίτι που μένω έχουν κάνει κάτι περίεργο ηλεκτρολογικά. Το μόνο μπουάτ του σπιτιού είναι στο δωμάτιο μου και από κάτω έχει 1 μπρίζα και διακόπτη. Σε όλο το δωμάτιο υπάρχει μόνο 1 μπρίζα. Κατεβάζοντας μια 10άρα ασφάλεια στον πίνακα, σταματάνε να λειτουργούν τα πάντα στο δωμάτιο μου ΑΛΛΑ και το φωτιστικό στο μπάνιο + 1 μπρίζα στο σαλόνι που τώρα δεν είναι άδεια και τροφοδοτεί ένα Inverter LG ψυγείο. Άρα στην κατασκευή του σπιτιού δώσανε 2 μπρίζες και 2 φωτιστικά σε μια 10άρα ασφάλεια ενώ στο σαλόνι υπάρχει άλλη μια μπρίζα που έχει 16άρα ασφάλεια πάνω. Τι κάνουν αυτή ρε; στην ίδια γραμμή τώρα υπάρχει πάνω χωρίς να υπολογίζουμε τα φωτιστικά 1 LG ψυγείο inverter, ένας υπολογιστής με κατανάλωση εν ώρα gaming ~400W και μαζί με της οθόνες, τα ηχεία κτλπ δεν θα πάει 600W; Υπάρχουν και άλλα μικροπραγματάκια της τάξεως των 50W ξέρω γω. Βλέπω στην fgeurope το AC και  αναφέρουν Ισχύς Τροφοδοσίας Ψύξη W1080 που δεν καταλαβαίνω αν αυτό το νούμερο είναι το ΜΑΧ inrush current που απαιτεί για να ξεκινήσει ο compressor. Κάθομαι και βλέπω το Grafana για να καταλάβω τα διάφορα inrush currents πως λειτουργούν τώρα που έπιασαν καλά η ζέστες και βλέπω πχ στο δικό σου το asyg24kmta 568W στο ξεκίνημα που είναι 24άρι!! (τι φάση;) η τα 910W στο TCL 3 του pan_k και γενικά ένα μέσο όρο της τάξεως των ~700W. Μήπως είμαι παρανοικός επειδή δεν έχω καλή γνώση και θα συνδεθεί μια χαρά χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε αυτήν την γραμμή;

Δεν έχω άλλα χρήματα για την ώρα για να το κάνω σωστά πχ να φέρω ηλεκτρολόγο και να μου τραβήξει 16άρα γραμμή από τον πίνακα στο δωμάτιο. Το σπίτι όπως έχω αναφέρει το ενοικιάζω και επένδυσα πολλά σε αυτό για να διορθώσω τα 36-37C που έπιανε μέσα και ήταν ανυπόφορο τώρα πια λόγω κάποιον θεματών υγείας...

Το 12άρι δεν θέλει 16άρα γραμμή αλλά και πάλι πρέπει να ληφθεί υπόψη το φορτίο του και να μην επιβαρύνεται η γραμμή που θα μπει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Για να είμαι σίγουρος, στην επικοινωνία μου μαζί τους τους ζήτησα αυτά που έχουν αναφερθεί πολλές φορές εδώ. Κυρίως να έχουν αντλία θερμότητας, σωλήνα 3 μέτρων και να φέρουν μία σχετικά μεγάλη βάση για να έχει αρκετή απόσταση η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο, βάσει προδιαγραφών.

Επειδή μάλλον θα με καλέσουν άμεσα, οκ η μεγάλη βάση κατανοητό. Τα δύο άλλα σημεία δεν πιάνω (τελείως άσχετος από κλίμα).
- αντλία θερμότητας, τι είναι και τι σκοπό εξυπηρετεί στην εγκατάσταση
- η εσωτερική μονάδα θα είναι ακριβώς πίσω από την εξωτερική, ποια η χρησιμότητα ενός σωλήνα 3 μέτρων;

Αυτό που σίγουρα δεν θα τους επέτρεπα είναι να αφήσουν στη θέση τους και χρησιμοποιήσουν παλιές σωληνώσεις από το αρχαίο μου Fuji. Ευχαριστώ για κάθε διευκρίνιση.

Δημοσ.

Καλημέρα χρειάζομαι ένα κληματιστικο. Αυτό θα μπει σε μικρό δωμάτιο 9τμ αλλά στην πορεία θα ψύχει και τα διπλα απλά το βράδυ σίγουρα θα απομονώνεται.

Θέρμανση εκτός από ελάχιστες φορές, 2-3 μέρες το χρόνο δεν θα χρησιμοποιηθεί και αν (θα ήθελα να μάθω όμως γιατί χρειάζεται αυτό στην επιλογή).

Θέλω να είναι αθόρυβο όσο γινεται επειδή θα ναι στο δωμάτιο(δεν ξέρω πόση διαφορά έχουν) και αξιόπιστο(δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό). Επίσης (δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό) να είναι αποδοτικό; με χαμηλή κατανάλωση; δεν ξέρω τι διαφορά υπάρχει και πόσο ρόλο παίζει.

Υπάρχει κάποιος λόγος/πλεονέκτημα να τοποθετηθεί σε πρίζα ή όχι; επίσης βλέπω ότι μετράτε καταναλώσεις, το έχετε σε πρίζα; και με τι αν όχι πάλι με τι και εκτός από κατανάλωση τι άλλο προσφέρει αυτό; Εδώ είδα ότι έπαιξε, δυστυχώς, ένα TCL 12αρι από το πλαίσιο στα 480 μετά την επιστροφή φανηκε καλή περίπτωση αλλά εξαντλήθηκε. Υπάρχει κάτι άλλο; πόσα λεφτά αξίζει να δώσω; σε παλαιότερη αγορά για άλλο χώρο είχαμε πάρει mitsubishi heavy. Είναι καλή περίοδος από άποψη κόστους/επιλογών ή θα μου προτείνατε να περιμένω και αν χρειάζεται να περιμένω για τι; Αναφέρετε κάτι για αντλία κενού μάλλον αυτό κατά την τοποθέτηση να το ζητήσω; Κάτι άσχετο υπάρχουν εδώ άτομα που έχουν βάλει multi; Ποια η εμπειρία τους με αυτά;

Budget η αλήθεια ειναι δεν έχω θα έλεγα φθηνό αλλά θα μπορούσα και να ανέβω αμα αξίζει. Ελπίζω να μην κούρασα κάθε πληροφορία και βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...