Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 minutes ago, Pan_K said:

image.png.f788ccc04dc5b6ccc765fba9dd09c545.png

31 ελάχιστα dB δεν τα λες και λίγα

Έχω παρέμβει και άλλες φορές σε παρόμοια θέματα, έστω και αν ήταν σε διαφορετικά συμφραζόμενα.
Κάθε φορά που μιλάμε για εσωτερικό θόρυβο και προσπαθούμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ συσκευών, είναι σημαντικό να βασιζόμαστε σε παρόμοια δεδομένα.
Το ζήτημα απαιτεί λίγη προσοχή, γιατί δεν δηλώνουν όλοι οι κατασκευαστές τις ακουστικές τιμές πάντα με τον ίδιο τρόπο ...κάποιοι αναφέρουν επίπεδο ηχητικής πίεσης (SPL), άλλοι ηχητική ισχύ (PWL), ενώ άλλοι και τα δύο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση όταν προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικά μοντέλα.
Στην περίπτωση του κλιματιστικού που αναφέρθηκε παραπάνω, οι ακουστικές τιμές εκφράζονται σε PWL.

• Like 1
  • Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Οπότε όλα τα 120 watt τα δίνει σχεδόν για αφύγρανση

Κάτι κοντά σε αυτό κάνει και το δικό μου, γιατί στο cool, με 100-120W φτάνει την θερμοκρασία που του έχω πει ο χώρος και κρεμάει, ενώ στο dry η θερμοκρασία που κρατάει με τα ίδια Watt είναι έως 1μιση βαθμό πάνω. Λογικά ρίχνει το EER στα τάρταρα, αλλά το πώς είναι καλή ερώτηση. Λογικά με ανεμιστήρα στα τάρταρα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το συγκεκριμενο δεν εχει δωρεαν εγκατασταση. Θα ηταν πολυ καλο αν ειχε. 

Να πω οτι σημερα ηρθαν πηραν και το κλιματιστικο το παλιο το πρωι ελαβα και το 100ευρω της δωροεπιταγης σχεδον αμεσα 1 ωρα μετα οποτε ολα πηγαν καλα. 

827 το κλιματιστικο

30 η απεγκατασταση του παλιου

45 ενας ανεμιστηρας που ηθελα 

Δωρεαν εγκατασταση

Συν 100αρικο επιταγη για το παλιο

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/nuvelle-klimatistiko-nplv2-09inv-9-000-btu-h-wifi_4355598

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-tcl-elite-prm-iii-09chsd-xac1i-klimatistiko-9-000-btu-h_4402715

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, amotida είπε

Έχω παρέμβει και άλλες φορές σε παρόμοια θέματα, έστω και αν ήταν σε διαφορετικά συμφραζόμενα.
Κάθε φορά που μιλάμε για εσωτερικό θόρυβο και προσπαθούμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ συσκευών, είναι σημαντικό να βασιζόμαστε σε παρόμοια δεδομένα.
Το ζήτημα απαιτεί λίγη προσοχή, γιατί δεν δηλώνουν όλοι οι κατασκευαστές τις ακουστικές τιμές πάντα με τον ίδιο τρόπο ...κάποιοι αναφέρουν επίπεδο ηχητικής πίεσης (SPL), άλλοι ηχητική ισχύ (PWL), ενώ άλλοι και τα δύο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση όταν προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικά μοντέλα.
Στην περίπτωση του κλιματιστικού που αναφέρθηκε παραπάνω, οι ακουστικές τιμές εκφράζονται σε PWL.

Ναι, δεν είχα προσέξει ότι αναφέρεται στην ηχητική ισχύ και πολύ αμφιβάλλω ότι δεν έγινε κάποιο μπέρδεμα στο φυλλάδιο (εσκεμμένο η μη). Το συγκεκριμένο το έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αφτιά και ακούγεται πολύ στην χαμηλότερη σκάλα. Και είναι λογικό με την παροχή αυτή. Τώρα πώς η AUX "καταφέρνει" να έχει τόσο χαμηλή ηχητική ισχύ σε αυτήν την παροχή (31 dB στα 400m3/h όταν πχ το Inventor premium με παρόμοια παροχή 466m3/h δίνει ηχητική ισχύ 54 dB), νομίζω δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα πιστέψω τα αφτιά μου, μιας και κάτι δεν πάει καλά με τα specs made in China.

39 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Κάτι κοντά σε αυτό κάνει και το δικό μου, γιατί στο cool, με 100-120W φτάνει την θερμοκρασία που του έχω πει ο χώρος και κρεμάει, ενώ στο dry η θερμοκρασία που κρατάει με τα ίδια Watt είναι έως 1μιση βαθμό πάνω. Λογικά ρίχνει το EER στα τάρταρα, αλλά το πώς είναι καλή ερώτηση. Λογικά με ανεμιστήρα στα τάρταρα.

Το Fujitsu δεν ρίχνει το EER στα τάρταρα πάντως. Απεναντίας έχει καλύτερη απόδοση στην αφύγρανση απ' ό,τι στην ψύξη. Το δικό σου έχει ενσωμάτωση στο home assistant; Ακόμα και αν όχι, μπορείς σχετικά εύκολα να παρακολουθείς live το EER, με κάποιες παραχωρήσεις.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Pan_K said:

και πολύ αμφιβάλλω ότι δεν έγινε κάποιο μπέρδεμα στο φυλλάδιο (εσκεμμένο η μη).

(...)

μιας και κάτι δεν πάει καλά με τα specs made in China.

Ξέρεις, είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο που είσαι σκεπτικός και έχεις αμφιβολίες… Με όλους αυτούς τους Κινέζους κατασκευαστές, μπορεί κανείς να βρει μερικές φορές δεδομένα τόσο μπερδεμένα, κακογραμμένα, λανθασμένα ή ακόμα και αντιστραμμένα.

Ίσως να μου ήταν λίγο πιο εύκολο να ψάξω για πιο αξιόπιστα στοιχεία, αν είχα ακριβώς την ονομασία του μοντέλου… Γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας κωδικός για το Aux J Smart.

Αν μιλάμε για το ASW-H09B4/JAR3DI-EU, νομίζω ότι αρχίζει να επιβεβαιώνεται η υποψία σου… γιατί μόλις βρήκα κάποια δεδομένα: (SPL) 44/40/36/31 και (PWL) 51/50/46/41.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το Fujitsu δεν ρίχνει το EER στα τάρταρα πάντως. Απεναντίας έχει καλύτερη απόδοση στην αφύγρανση απ' ό,τι στην ψύξη. Το δικό σου έχει ενσωμάτωση στο home assistant; Ακόμα και αν όχι, μπορείς σχετικά εύκολα να παρακολουθείς live το EER, με κάποιες παραχωρήσεις.

Αν δεν έχω εισερχόμενη και εξερχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και ροή αέρα, πώς θα τα μετρήσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, amotida είπε

Ξέρεις, είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο που είσαι σκεπτικός και έχεις αμφιβολίες… Με όλους αυτούς τους Κινέζους κατασκευαστές, μπορεί κανείς να βρει μερικές φορές δεδομένα τόσο μπερδεμένα, κακογραμμένα, λανθασμένα ή ακόμα και αντιστραμμένα.

Ίσως να μου ήταν λίγο πιο εύκολο να ψάξω για πιο αξιόπιστα στοιχεία, αν είχα ακριβώς την ονομασία του μοντέλου… Γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας κωδικός για το Aux J Smart.

Αν μιλάμε για το ASW-H09B4/JAR3DI-EU, νομίζω ότι αρχίζει να επιβεβαιώνεται η υποψία σου… γιατί μόλις βρήκα κάποια δεδομένα: (SPL) 44/40/36/31 και (PWL) 51/50/46/41.

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Φτάνει να αναλογιστείς ότι στο Site της AUX αναγράφεται μέγιστη ηχητική ισχύς 44dB με παροχή 600m3/h όταν το Toshiba Edge δίνει ηχητική ισχύ 53dB στα 660m3/h. image.png.d21c0f866931b24bae13eb7158b71ecb.png

Αυτό έχω: https://www.skroutz.gr/s/28887531/AUX-J-Smart-JKR-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Μμμ... απ’ ό,τι φαίνεται μου βγάζει μόνο ελληνικά links. Δεν έχω τώρα την υπομονή να κάτσω να ψάχνω μήπως το εντοπίσω και σε επίσημους καταλόγους — μου αρκεί που ο κωδικός της εσωτερικής μονάδας (ASW-H09B4) είναι ίδιος με αυτόν (που αναφέρθηκε πιο πάνω), όπου είχα βρει τις σχετικές τιμές.
Κατά τα άλλα, ναι, ξέρω τι λες…Εγώ συνήθως, ειδικά όταν με ξαφνιάζουν κάποια τεχνικά στοιχεία κλπ, αν με ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο (ή αν θέλω να ελέγξω, να συγκρίνω ή και να επιβεβαιώσω μια ιδέα), κανονικά αρχίζω να ψάχνω για να δω μήπως βρω τι και πώς. Μερικές φορές βρίσκω, άλλες όχι. Εφόσον για συγκρίσεις – ακόμα και στον εσωτερικό θόρυβο της μονάδας – παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (όχι μόνο οι διαφορές στη ροή), αξίζει καμιά φορά και ο κόπος της αναζήτησης.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αν δεν έχω εισερχόμενη και εξερχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και ροή αέρα, πώς θα τα μετρήσω;

Δύο θερμομετράκια της xiaomi θες, κατά προτίμηση παλιά παρτίδα. Μάλλον δεν έχεις το WIFI module, αλλά κάτι γίνεται και σε αυτήν την περίπτωση, φτάνει να ξέρεις την παροχή σε κάθε ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα από τα specs. Και η δουλεία θα γίνεται ημιαυτόματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys έχω αυτόν τον χώρο:

image.png.ac3476bd7138b18293f5dee06a0d29b1.png

Είναι μικρό δωμάτιο ~15τμ και επικοινωνεί με ένα μικρό άνοιγμα με ένα άλλο δωμάτιο. Φως και αέρα παίρνει απο το άνοιγμα. 

Λόγο ότι υπάρχει το άνοιγμα φοβάμαι πως 9ρι παρόλο που είναι μικρό δεν θα κάνει τπτ αξίζει να κοιτάξω για 12ρι; 

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δύο θερμομετράκια της xiaomi θες, κατά προτίμηση παλιά παρτίδα. Μάλλον δεν έχεις το WIFI module, αλλά κάτι γίνεται και σε αυτήν την περίπτωση, φτάνει να ξέρεις την παροχή σε κάθε ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα από τα specs. Και η δουλεία θα γίνεται ημιαυτόματα. 

Το μηχάνημα το πήρα με ενσωματωμένο WiFi. Integration με HA υπάρχει.

Αυτό λέω, ότι πρέπει να του βάλω αισθητήρες. Μαγικά δεν γίνονται..

@liakjim έχεις άμεσο ήλιο τα πρωινά ε;

image.png.ca3a7c0a940b12b7bc671c3c098df4f7.png

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αυτό λέω, ότι πρέπει να του βάλω αισθητήρες. Μαγικά δεν γίνοντα

Μόνο δύο αισθητήρες θερμοκρασίας/υγρασίας χρειάζεσαι. Αφού έχεις integration του κλιματιστικού στο home Assistant ξέρεις ανά πάσα στιγμή και την παροχή αέρα με εξαίρεση το auto. 

Δημοσ.

Συνήθως δουλεύω τα Toshiba  στα παιδικά στους 27 quiet όταν κοιμούνται και την ημέρα στο auto ανεμιστήρα 

Σε αφύγρανση σε τις θερμοκρασία να το αφήσω;πάλι 27;πιο κάτω;Μόνο για την νύχτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...