Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακριβώς

Έχει κανείς στοιχεία για το πώς γινονται αυτές οι μετρήσεις; Μόνο κάτι βιντεάκια έχω δει με ειδικούς θαλάμους εργαστηρίων, αλλά δεν ξέρω αν λαμβάνονται μετρήσεις και σε φάσεις OFF. Πάντως αν ήταν έτσι, το Seiya δεν θα είχε μόνο 6,1 SEER και το ASEH09KMCG 8,5. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχει κανείς στοιχεία για το πώς γινονται αυτές οι μετρήσεις; Μόνο κάτι βιντεάκια έχω δει με ειδικούς θαλάμους εργαστηρίων, αλλά δεν ξέρω αν λαμβάνονται μετρήσεις και σε φάσεις OFF. Πάντως αν ήταν έτσι, το Seiya δεν θα είχε μόνο 6,1 SEER και το ASEH09KMCG 8,5. 

Για να πάρεις τα ίδια δεδομένα, πρέπει να τρέξεις το σενάριο αναφοράς. Αλλιώς το νούμερο που θα βγάλεις θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο κατασκευαστής.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cmaniac είπε

Για να πάρεις τα ίδια δεδομένα, πρέπει να τρέξεις το σενάριο αναφοράς. Αλλιώς το νούμερο που θα βγάλεις θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο κατασκευαστής.

Το ξέρουμε αυτό το σενάριο αναφοράς; Υπάρχει κάπου διατυπωμένο; 

Δημοσ.

@Pan_K 

Ξυνόμουν στο κεφάλι, σκεπτόμενος αν και πώς να απαντήσω στο post σου... που, παρεμπιπτόντως, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο γιατί με έβαλε σε σκέψεις προσπαθώντας να ενώσω τα κομμάτια και να καταλάβω από ποια οπτική το προσέγγισες.
Καθώς λοιπόν διαμόρφωνα μια κάποια απάντηση, είπα STOP !... καλύτερα να σου ζητήσω πρώτα μια ξεκάθαρη διευκρίνιση (για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση σε όρους ή πλαίσιο).
Λες λοιπόν, και σε παραθέτω: "στην λειτουργία αφύγρανσης".
Άρα, για να το καταλάβουμε όλοι σωστά: όλο το κείμενο, όλη η ανάλυσή σου, βασίστηκε σε παρακολούθηση των δύο μονάδων σε λειτουργία DRY;
Κι αν ναι, έχεις βρει κάποιο τρόπο ώστε το Seiya να μην σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off στο DRY mode;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Στο EN 14825 το οποίο αναφέρεται στο scop, διαβάζουμε:

image.png.f68459790d7f559d474eb8840e155982.png

Για το seer θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο. Φαντάζομαι θα έχει και εκεί και το off στους υπολογισμούς. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

22 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το ξέρουμε αυτό το σενάριο αναφοράς; Υπάρχει κάπου διατυπωμένο; 

Η Toshiba είχε για 2-3 χρόνια δυναμικά γραφήματα με τα SEER και SCOP σενάρια, αλλά απ'ότι βλέπω άλλαξαν το site και δεν υπάρχουν πια. Οπότε, με μια αναζήτηση, βρήκα μόνο το SCOP εδώ..

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, amotida είπε

Άρα, για να το καταλάβουμε όλοι σωστά: όλο το κείμενο, όλη η ανάλυσή σου, βασίστηκε σε παρακολούθηση των δύο μονάδων σε λειτουργία DRY;
Κι αν ναι, έχεις βρει κάποιο τρόπο ώστε το Seiya να μην σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off στο DRY mode;

Δεν σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας του Toshiba στην φάση OFF και δεν υπάρχει τρόπος να τον κάνω να σταματά.

Σε κάθε περίπτωση, με την προηγούμενη παρατήρηση ήθελα περισσότερο να δείξω ότι τα on/off σε μια μονάδα μπορεί να αποδεικνύονται αρκετά οικονομικά υπό προϋποθέσεις. Και ότι εν κλιματιστικό με SEER 6.1 αποδεικνύεται τελικα το ίδιο αποτελεσματικό με ένα άλλο που έχει SEER 8.5

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο EN 14825 το οποίο αναφέρεται στο scop, διαβάζουμε:

image.png.f68459790d7f559d474eb8840e155982.png

Ευχαριστώ. Θα το μελετήσω αργότερα λεπτομερώς γιατί τώρα είμαι εκτός. Έχει εκεί και τις συνθήκες που δοκιμάζονται οι μονάδες; Πχ εξωτερική 35, εσωτερική 25, ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο, απώλειες χώρου... (;;;) 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Βρήκα ένα άλλο σημείο αλλά η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να είναι ~6m μακριά είναι εφικτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας του Toshiba στην φάση OFF και δεν υπάρχει τρόπος να τον κάνω να σταματά.

Σε κάθε περίπτωση, με την προηγούμενη παρατήρηση ήθελα περισσότερο να δείξω ότι τα on/off σε μια μονάδα μπορεί να αποδεικνύονται αρκετά οικονομικά υπό προϋποθέσεις. 

Ευχαριστώ. Θα το μελετήσω αργότερα λεπτομερώς γιατί τώρα είμαι εκτός. Έχει εκεί και τις συνθήκες που δοκιμάζονται οι μονάδες; Πχ εξωτερική 35, εσωτερική 25, ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο, απώλειες χώρου... (;;;) 

image.png.8a237c1d15069919ad7d74afd868e9f4.png

Odhgos_energeiakwn_elegxwn_Part2.pdf

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από ένα μήνα αναμονή από πλαίσιο που τελικά μας ακύρωσε, ακόμα ενα μήνα από τοπικό κατάστημα επιτέλους ήρθε 😭🙏

IMG_8860.jpeg

ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ 

Επεξ/σία από GhostDel
  • Like 8
  • Haha 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GhostDel είπε

Μετά από ένα μήνα αναμονή από πλαίσιο που τελικά μας ακύρωσε, ακόμα ενα μήνα από τοπικό κατάστημα επιτέλους ήρθε 😭🙏

IMG_8860.jpeg

Η ερώτηση είναι γιατί δεν είναι αναμμένο!

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GhostDel είπε

IMG_8860.jpeg

Καλορίζικο!

Σκίζει, δε θα το μετανιώσεις.

ΥΓ: έχεις έναν χρόνο να επεκτείνεις την εγγύηση στα 10 χρόνια.

Εγώ το έκανα, να έχω το κεφάλι μου ήρεμο.

Το πλαίσιο γιατί σε ακύρωσε;

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Βρήκα ένα άλλο σημείο αλλά η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να είναι ~6m μακριά είναι εφικτό;

6 συνήθως δεν έχουν πρόβλημα, αλλά υπολόγισε από τα 3μ και πάνω κόστος εγκατάστασης 35-40€ το μέτρο, ανάλογα τον εγκαταστάτη.

Δημοσ.
19 minutes ago, Pan_K said:

Δεν μου έδωσες μια απόλυτη και ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτησή μου. Την επαναλαμβάνω λοιπόν:

" Έχεις βρει κάποιο τρόπο ώστε το Seiya να μην σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off στο DRY mode; "

(Και ναι, φοβάμαι πως σιγά-σιγά χανόμαστε στο context… κι εγώ δεν μπορώ να εκφράσω άποψη μέσα σε ένα πλαίσιο που μπορεί να είναι ασαφές ή παρερμηνεύσιμο. Δεν έχει νόημα να γράψω "σεντόνι" βασισμένο σε υποθέσεις και ερμηνείες.)

Η ερώτηση μου τέθηκε έτσι γιατί (απ’ όσο γνωρίζω) τα κλιματιστικά σε λειτουργία DRY σταματούν τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off.

Αντίθετα, στη λειτουργία COOLING, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν σταματούν τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off. Υπάρχουν όμως και μοντέλα που έχουν εργοστασιακή ρύθμιση να τον σταματούν, αλλά σου δίνουν τη δυνατότητα να το αλλάξεις αυτό μέσα από το μενού ή με συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων.

Οπότε, περιμένω ξανά μια ξεκάθαρη απάντηση διατυπωμένη έτσι:
"Το Seiya, σε λειτουργία DRY, σταματάει / δεν σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...