Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ 2 λεπτά πριν, verlemakos είπε Αλήθεια, κατεβαίνει τόσο χαμηλά ή είναι στην φάση της έναυσης μετά από on-off? Είναι στο Grafana του liakjim, οπότε μπορείς να δεις εκεί τι κάνει.
Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 03:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:00 μμ 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Θέλει υπομονή για να το βρεις. Όπως έγραψα δεν πειράζουμε την πλακέτα, έτσι κι αλλιώς θα έχανες την εγγύηση με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι και πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ένας αρχάριος. Ούτε οι software engineers μπορούν εύκολα. Απλά αλλάζουμε τις ρυθμίσεις ανεμιστήρα και θερμοκρασίας κλπ, μέχρι να βρούμε τα σημεία ισορροπίας. Θα αρχίσεις από τα βασικά, θα βάλεις influxdb και grafana στο HA Green, και θα ξεκινήσεις την παρατήρηση κατανάλωσης για ένα χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την θερμοκρασία που διαβάζει το κλιματιστικό. Σχεδόν σίγουρα τις θερμοκρασίες θα τις δώσει το κλιματιστικό που έχεις, οπότε θα έρθουν όλα κάπως φυσικά. Εάν μετά θέλεις να βάλεις και την υγρασία στο παιχνίδι, θα επεκτείνεις τον "στόλο" των IoT συσκευών με το BLU H&T (αρκεί να είναι κάπως κοντά στο shelly plug γιατί έχουν περιορισμένη εμβέλεια οι Bluetooth based συσκευές). Θελουμε 2 τετοιους για εσωτερικη εξωτερικη θερμοκρασια / υγρασια?
Grim Ripper Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ 3 ώρες πριν, arhontiskka είπε Καλησπέρα παίδες.. Έχουν πονέσει τα μάτια μου , να διαβάζω σελίδες περί του ζητήματος των κλιματιστικών ,ακόμα και από τα προηγούμενα νηματα .Διαβάζω κάνα 3ωρο έχω χάσει την μπάλα και το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς... Ξεκαθαρίζω πώς είμαι αρχάριος στο όλο θέμα και γνωρίζω τα βασικά από τα κλιματιστικά δηλαδή τι γράφει το ταμπελάκι ,τι είναι seer και scop ..Ως εκεί Ζητώ τη βοήθεια από τους ειδήμονες του forum γιατί πρέπει κάποτε να πάρω μια απόφαση.. Ψάχνω να βάλω κλιματιστικά στη Θεσσαλονίκη τα οποία θα θερμαίνουν και θα ψύχουν γκαρσονιέρα με δύο δωμάτια 15 τετραγωνικων εκαστο( άρα σκέφτομαι για δύο 9αρια) και στούντιο (ενιαίος χώρος ) 28 τετραγωνικών το οποιο σκέφτομαι να το εξοπλισω με ένα 12αρι! Η μόνωση και στους χώρους είναι μέτρια και τα κουφώματα pvc με διπλά τζάμια. Το budget που διαθέτω είναι κοντά στο 500άρικο Μαξ για το κάθε μηχάνημα.. Υπάρχει περίπτωση να πάρουμε κάτι αξιόλογο?? Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας , οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες.. Με προβληματίζει πάρα πολύ το κομμάτι της θέρμανσης, γιατί το κλιματιστικό/α θα είναι το κύριο μέσο θέρμανσης των 2 χώρων! Θα παρακαλούσα όποια πρόταση γίνει να είναι ελαφρώς τεκμηριωμένη να καταλάβω και εγώ ο αδαής, και να αποφασίσω τι πρέπει να πάρω! Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ εκ των προτέρων.. ΥΓ. Ήμουν πολύ κοντά στα Invertor Leon αλλά η ανάγνωση του νήματος τα κατέστρεψε όλα... Και φτου και από την αρχή 😢 Μικρό το budget. Επειδή τα θες και για θέρμανση θα πας σε Daikin, Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο αγοράς:
verlemakos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:07 μμ 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Είναι στο Grafana του liakjim, οπότε μπορείς να δεις εκεί τι κάνει. Ευχαριστώ. Δεν το κατέχω, ελπίζω να βρω καιρό να σεταριστω σύντομα με λίγη βοήθεια. Σε λίγες εβδομάδες σκέφτομαι να εντάξω και ένα ASEH12KMCG που θα τυρανιεται τον χειμώνα στο χωριό, περίπου 350μ. υψόμετρο. Όσον αφορά την σημερινή δοκιμασία του πιτσιρικά (aseh09kmcg), μέχρι τις 14:45 είχε καταναλώσει ακριβώς 2kwh, και ανέβηκε σταθερά πάνω από τα 200wh μετά τις 14:00! Κέρατο... 11 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Καλησπέρα!ύστερα από χρήση του yukai 13 εδώ και 9 μήνες σε ζέστη και κρύο και εκθειαζοντας το για την απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του, άρχισε εδώ και λίγες βδομάδες να ακούγεται ο εσωτερικός του ανεμιστηρας..τι κάνουμε τώρα; γιατί το έχω και στο υπνοδωμάτιο οπότε καταλαβαίνετε.. Ακούγεται πάντα ή με διαλείψεις?
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 03:10 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:10 μμ 4 ώρες πριν, cmaniac είπε Το 63 θεωρητικά φτάνει να καλύψει μεχρι τους 0, άντε οριακά λιγο παρακάτω.. Επίσης μην ξεχνάμε τις προστασίες της MHI που ανεβάζουν τα ελάχιστα Watt πάνω απο 13 και το θερμόμετρο που είναι εκτεθειμένο και δε βοηθάει να διαβάσουν σωστή θερμοκρασία αν έχει ήλιο έξω, έστω και με δόντια. Δεν είναι κακή επιλογή, είναι δυνατά μηχανήματα, αλλά έχουν τα ορια τους. και για -10 πιο πολύ σαν πρόσθετο υλικό ... MHI ftw από πλευράς μου ! 1
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 03:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:32 μμ 18 λεπτά πριν, mdkamael είπε και για -10 πιο πολύ σαν πρόσθετο υλικό ... MHI ftw από πλευράς μου ! Επειδή το ZSX έχω, ξέρω από πρώτο χέρι. Το θέμα είναι ότι για τα φορτία που έχει υπολογίσει το 63 είναι μικρό στις θερμοκρασίες αναφοράς. Ζητάει 5,4kW στους -8 και το μηχάνημα σε πλήρη ισχύ διαθέτει κάτω από 5. Εκτιμώ ότι θα ζοριστεί.
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:38 μμ Ξέρει κανένας πολύ μικρό κλιματιστικό να υπάρχει διαθέσιμο; Ή κάποιο που να μπορεί να ρίξει τη κατανάλωσή του ΠΟΛΥ χαμηλά ειδικά κατά την εκκίνηση.
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 04:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:05 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Lofarek είπε Δεν εχω αυτα τα θερμομετρακια βαλε το link να τα δω. Εγώ χρησιμοποιώ αυτά, που είναι πάμφθηνα και αξιόπιστα. Έχω πάρει 24 συνολικά, γι' αυτό και η τιμή τους ήταν κάτι που μέτρησε. Χρειάζεται λίγη δουλίτσα να τα ενσωματώσεις όμως. Παίρνει 5 λεπτά στο καθένα. Καλύτερα σε pm αυτά γιατί είναι εκτός θέματος, νομίζω. Για μέτρηση COP και EER χρειάζεσαι 2 από αυτά, το ένα στην είσοδο του αέρα και το άλλο κολλημένο με ταινία στην έξοδο του κλιματιστικού (πάνω στην περσίδα πχ). Θες επίσης ένα ακόμα, σε ένα σημείο του δωματίου που δεν το χτυπά ο αέρας του κλιματιστικού και άλλο ένα για να μετρά την εξωτερική θερμοκρασία/υγρασία. Καλή αρχή και καλό κουράγιο. Δεν ξέρεις με τι έμπλεξες ακόμα... 48 λεπτά πριν, cmaniac είπε Επειδή το ZSX έχω, ξέρω από πρώτο χέρι. Το θέμα είναι ότι για τα φορτία που έχει υπολογίσει το 63 είναι μικρό στις θερμοκρασίες αναφοράς. Ζητάει 5,4kW στους -8 και το μηχάνημα σε πλήρη ισχύ διαθέτει κάτω από 5. Εκτιμώ ότι θα ζοριστεί. Έχεις δίκιο. Ίσως χρειάζεται 24-άρι. Εγώ προσωπικά έχω εκφράσει στο παρελθόν σοβαρές ενστάσεις σε σχέση με το πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα (βασισμένος κυρίως στα πιο λεπτομερή πινακάκια της Fujitsu σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στην πράξη) και έτσι δεν διστάζω να προτείνω και μικρότερα μοντέλα, μιας και έτσι έχεις σίγουρα πιο στρωτή λειτουργία (λιγότερα on/off), καλύτερη αφύγρανση, λιγότερες πιθανότητες για κρύα ρεύματα στην θέρμανη, ενώ ως μειονέκτημα παίρνεις την αυξημένη κατανάλωση σε ακραίες αλλά σχετικά σπάνιες συνθήκες (ειδικά αν θες να μεταβάλλεις την εσωτερική θερμοκρασία) ή την ανάγκη να δουλεύουν περισσότερη ώρα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Και για του λόγου το αληθές, χθεσινή κατανάλωση από 18άρι Inventor Omnia Plus υποδιαστασιολογημένο για χώρο 60τμ περίπου, του 1976, με απώλειες 6000watt υπολογισμένες από μηχανικό: Ρύθμιση: 26 βαθμοί, ανεμιστήρας το high, eco mode. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:21 μμ από Pan_K 1
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 04:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:19 μμ 39 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ξέρει κανένας πολύ μικρό κλιματιστικό να υπάρχει διαθέσιμο; Ή κάποιο που να μπορεί να ρίξει τη κατανάλωσή του ΠΟΛΥ χαμηλά ειδικά κατά την εκκίνηση. Τα Fujitsu γενικά ξεκινάνε χαμηλά. Έχεις υπολογίσει τι χρειάζεσαι στο περίπου;
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:39 μμ 17 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα Fujitsu γενικά ξεκινάνε χαμηλά. Έχεις υπολογίσει τι χρειάζεσαι στο περίπου; Όχι. Θέλω σε ένα εργοταξιακό οικίσκο που δεν έχει ρεύμα να βάλω ένα μικρό αυτόνομο με φωτοβολταϊκό και ένα μικρό a/c να δροσίζονται οι εργαζόμενοι στις πολλές ζέστες. Την ώρα που έχει την πολλή ζέστη έχει και φουλ ήλιο δε με νοιάζει η αυτονομία νύχτα/χειμώνα κλπ. Αλλά μην πάει και ξεκινάει με τίποτα 1500watt, και δεν έχει να δώσει ο inverter και πέφτει! Αυτό πιο πολύ.
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ 19 λεπτά πριν, mechpanos είπε σε ένα εργοταξιακό οικίσκο που δεν έχει ρεύμα ISOBOX? Αυτά είναι σουρωτήρια όμως ε; Έναν χαζό πετροβάμβακα να έχουν και πολύ είναι. Δηλαδή έστω σε 15τμ ότι κρατάς 27, με 45 έξω, πόσα kW Pout να θέλει αυτό το πράγμα για να αντισταθμίσει τις απώλειες; Υπάρχουν κλιματιστικά που έχουν power limit και από φθηνές μάρκες, πχ και τα TCL νομίζω έχουν, και τα Toshiba (power select νομίζω το λέει). 1
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:16 μμ 8 λεπτά πριν, cmaniac είπε ISOBOX? Αυτά είναι σουρωτήρια όμως Δε λες τίποτα. Δε με απασχολεί τόσο να έχει θερμική άνεση γιατί δε θα κάθονται να δουλέψουν εκεί, όπως λες από το 46 έξω στο εργοτάξιο, να μπαίνουν για λίο ανάπαυση να παίρνουν μια ανάσα, να έχουν και ένα ψυγειάκι με τα νερά τους δροσερά να μπορούν να εργάζονται σαν άνθρωποι. Ωραία θα κοιτάξω κανένα FUJITSU - TOSHIBA μικρό 9άρι.
leonkoum Δημοσ. Πέμπτη στις 05:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:46 μμ (επεξεργασμένο) @Pan_K «…Εγώ χρησιμοποιώ αυτά, που είναι πάμφθηνα και αξιόπιστα. Έχω πάρει 24 συνολικά, γι' αυτό και η τιμή τους ήταν κάτι που μέτρησε. Χρειάζεται λίγη δουλίτσα να τα ενσωματώσεις όμως. Παίρνει 5 λεπτά στο καθένα. Καλύτερα σε pm αυτά γιατί είναι εκτός θέματος, νομίζω.…» Καλησπέρα. Θα με ενδιέφερε και εμένα αυτό, ευχαριστώ.. Η xiaomi είχε ξανά ασχοληθεί με το χώρο ή είναι καινούρια είσοδος παίχτη στην αγορά;; https://www.kotsovolos.gr/collection/p4703322-ac-xiaomi-mijia-gift?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=4703322_xiaomi_ac (και ένα redmi note 14 (8/265) δώρο…) Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:53 μμ από leonkoum
Clair_gat Δημοσ. Πέμπτη στις 05:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:54 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας!! Ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού 18 btu και είμαι ανάμεσα σε midea all easy pro και midea breezless. Με ενδιαφέρει καθαρά η απόδοση και η κατανάλωση. Όλα τα άλλα έξτρα ( ιονιστες φίλτρα κλπ) δεν με νοιάζουν για την συγκριση. Το all easy pro έχει ανώτερη ενεργειακή κλάση το breezless όμως έχει καλύτερη απόδοση τόσο στην θέρμανση όσο στην ψύξη σύμφωνα πάντα με τις τιμές που δίνονται. Εάν κάποιος μπορεί να μου πει μια άποψη θα ήταν τέλειο! Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:57 μμ από Clair_gat
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 06:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:05 μμ 18 λεπτά πριν, leonkoum είπε Η xiaomi είχε ξανά ασχοληθεί με το χώρο ή είναι καινούρια είσοδος παίχτη στην αγορά;; https://www.kotsovolos.gr/collection/p4703322-ac-xiaomi-mijia-gift?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=4703322_xiaomi_ac (και ένα redmi note 14 (8/265) δώρο…) Αυτό μοιάζει να είναι φασόν TCL με χαρακτηριστικά κοντά στο Miracle III. Δεν είμαι σίγουρος και δεν έχω χρόνο τώρα να το ψάξω. Δεν θα το αγόραζα πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα