Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To εκανα επεξεργασια  με ολες τις λεπτομεριες και απαντησεις .  

Απορία  , κοιταω τεχνικα στοιχεια απο διαφορες εταιριες , το ευρος λειτουργιας (btu & καταναλωσεων ) που γραφουν ισχυουν ; συγκεκριμενα εχω διαλεξει all easy pro Nordic 9000 btu . ειναι σε καλη τιμη  και μου ειπαν midea ειναι αξιοπιστα 

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 hours ago, mr.Vox said:

Δες τι γράφουν οι συσκευασίες με τα σύμβολα επάνω και τι ισχύει στις μεταφορές. Υπάρχουν φορτηγά που μεταφέρονται όρθια τα ψυγεία και δεν χρειάζεται η μεταφορά να γίνεται με τα χέρια. 

Έχω ξεφορτώσει δεκάδες φορτηγά και container με ψυγεία, τα οποία φορτωθηκαν από το εργοστάσιο. Σχεδόν  όλα εχουν πάνω σειρά ξαπλα. Ποτέ δεν άκουσα για κάποιο προβλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνουν κάποιες ώρες όρθια πριν μπουν στην μπριζα.

13 hours ago, mr.Vox said:

Δες τι γράφουν οι συσκευασίες με τα σύμβολα επάνω και τι ισχύει στις μεταφορές. Υπάρχουν φορτηγά που μεταφέρονται όρθια τα ψυγεία και δεν χρειάζεται η μεταφορά να γίνεται με τα χέρια. 

Έχω ξεφορτώσει δεκάδες φορτηγά και container με ψυγεία, τα οποία φορτωθηκαν από το εργοστάσιο. Σχεδόν  όλα εχουν πάνω σειρά ξαπλα. Ποτέ δεν άκουσα για κάποιο προβλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνουν κάποιες ώρες όρθια πριν μπουν στην μπριζα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vali είπε

+

https://www.bosch-home.co.uk/customer-service/get-support/cooling-and-freezing/transporting-a-fridge-on-side

https://www.beko.com/us-en/support/refrigerator--daily-use--article/how-to-transport-your-refrigerator-when-you-are-moving

https://www.samsung.com/ae/support/home-appliances/how-long-do-i-have-to-wait-before-i-can-connect-my-refrigerator-to-the-power-supply/#:~:text=1 Let it stand&text=If it is transported upright,for at least four hours.

https://www.lg.com/us/support/help-library/lg-refrigerator-how-to-transport-an-lg-refrigerator--20153122268425

https://www.liebherr.com/en-ie/fridges-freezers/guide-transporting-a-fridge-2742625

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, vali είπε

Ξέρεις πόσα κλιματιστικά έχουμε τοποθετήσει χωρίς αντλία κενού και με μισό μέτρο σωλήνα χαλκού; Όλα δουλεύουν ακόμα. 😀

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Sad 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Ξέρεις πόσα κλιματιστικά έχουμε τοποθετήσει χωρίς αντλία κενού και με μισό μέτρο σωλήνα χαλκού; Όλα δουλεύουν ακόμα. 😀

Μου θυμίζει το επιχείρημα ότι το κάπνισμα είναι ασφαλές γιατί η γιαγιά που κάπνιζε έφτασε τα 90...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/8/2025 στις 2:32 ΜΜ, cmaniac είπε

Αυτοψία του χώρου δεν έκανε να δει τις ανάγκες; Αυτό με τις 45 μοίρες τι φάση;

Όλα γιναν επιτόπου εκείνη την ημέρα. Το είχα υποψήφιο για άλλες δύο θέσεις που με απέτρεψαν να το βάλω. Η μία γιατί είναι βαριά η μονάδα να σηκωθεί πάνω ή άλλη γιατί ήθελε πολλά μέτρα σωληνώσεις.  Δεν ήθελα να συμπληρώσω επιπλέον ψυκτικό υγρο γιατί νομίζω οτι αυτή είναι λεπτεπιλεπτη δουλειά. Αλλά μετά διάβασα ότι το edge έχει περιθωριο μεχρι 15 μετρα σωληνώσεις χωρίς προσθήκη ψυκτικού υγρού. 

Το έδαφος δεν ειναι ίσιο λόγω κλίσης οπότε αργά το καταλάβαμε μέσα στην αναμπουμπουλα ότι στις βάσεις δαπέδου γέρνει. Έτσι όπως είναι τώρα και ακουμπάει η βάση λιγο στο έδαφος δεν βλέπω να έχει πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ. Από άποψη ενόχλησης και θορύβου εννοώ δεν ξέρω αν υπαρχει πρόβλημα από τεχνολογική άποψη. 

IMG-20250816-WA0000.jpg

Επεξ/σία από AnalysisParalysis
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μου θυμίζει το επιχείρημα ότι το κάπνισμα είναι ασφαλές γιατί η γιαγιά που κάπνιζε έφτασε τα 90...

Τώρα εσύ ισχυρίζεσαι ότι μπορούμε να κουβαλάμε τις μονάδες όπως θέλουμε ανάποδα ή ξαπλωτές και να τις τοποθετούμε χωρίς να συμβουλευόμαστε τα εγχειρίδια;  Συμφωνείς δηλαδή με αυτά που γράφει ο άλλος παραπάνω;

• Confused 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

Όλα γιναν επιτόπου εκείνη την ημέρα. Το είχα υποψήφιο για άλλες δύο θέσεις που με απέτρεψαν να το βάλω. Η μία γιατί είναι βαριά η μονάδα να σηκωθεί πάνω ή άλλη γιατί ήθελε πολλά μέτρα σωληνώσεις.  Δεν ήθελα να συμπληρώσω επιπλέον ψυκτικό υγρο γιατί νομίζω οτι αυτή είναι λεπτεπιλεπτη δουλειά. Αλλά μετά διάβασα ότι το edge έχει περιθωριο μεχρι 15 μετρα σωληνώσεις χωρίς προσθήκη ψυκτικού υγρού. 

Το έδαφος δεν ειναι ίσιο λόγω κλίσης οπότε αργά το καταλάβαμε μέσα στην αναμπουμπουλα ότι στις βάσεις δαπέδου γέρνει. Έτσι όπως είναι τώρα και ακουμπάει η βάση λιγο στο έδαφος δεν βλέπω να έχει πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ. Από άποψη ενόχλησης και θορύβου εννοώ δεν ξέρω αν υπαρχει πρόβλημα από τεχνολογική άποψη. 

IMG-20250816-WA0000.jpg

Πόση απόσταση έχει από τον τοίχο; Λίγο πνιγμένη μου φαίνεται. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

IMG-20250816-WA0000.jpg

Αφού υπάρχει κενό να πάει 10-20cm πιο πάνω, γιατί μπήκε έτσι; Θα είναι μέσα στα νερά η βάση το χειμώνα... και δεν είναι τεχνικά παραδεκτό. Βάλε ένα αλφάδι στο εξωτερικό μηχάνημα να δεις αν είναι οκ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Θα είναι μέσα στα νερά η βάση το χειμώνα..

Αυτό είδα κι εγώ.

Θα σαπίσει σε χρόνο dt.

2 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Τώρα εσύ ισχυρίζεσαι ότι μπορούμε να κουβαλάμε τις μονάδες όπως θέλουμε ανάποδα ή ξαπλωτές και να τις τοποθετούμε χωρίς να συμβουλευόμαστε τα εγχειρίδια;  Συμφωνείς δηλαδή με αυτά που γράφει ο άλλος παραπάνω;

Νομίζω ότι μπερδευτήκαμε κάπως.

Ο φίλος αναφέρεται στα ψυγεία, που προφανώς το ενα πάνω στο άλλο χωράνε δυο στο container. Για να μειωθούν τα κόστη μεταφοράς βάζουν μια σειρά ακόμα απο πάνω, ξάπλα.

Για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ θα με ένοιαζε να μην πάρω τα από κάτω, παρά τα από πάνω.

Οι μονάδες *καλό είναι* να μεταφέρονται ορθιες.

Αλλά καλύτερο είναι οι μονάδες είναι να κάθονται κάποιες ώρες ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να μην είναι τα υγρά στη θέση τους.

Άσχετο: τα edge 24 φαίνεται να έχουν ακόμα συμπιεστές από Toshiba μεριά (DX151A1T-30N) - όχι GMCC. Περίεργο.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cmaniac είπε

Για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ θα με ένοιαζε να μην πάρω τα από κάτω, παρά τα από πάνω.

Οι μονάδες *καλό είναι* να μεταφέρονται ορθιες.

Αλλά καλύτερο είναι οι μονάδες είναι να κάθονται κάποιες ώρες ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να μην είναι τα υγρά στη θέση τους.

Καλά τα λες εσύ που γνωρίζεις κάποια πράγματα όπως και εγώ. Ξέρεις πόσες νοικοκυρές θα  έλεγαν στους μεταφορείς. Παιδιά φέρτε το μέσα και βάλτε το αμέσως στο ρεύμα γιατί έχουμε ξεμείνει από ψυγείο. Θα έδιναν και   πουρμπουάρ να πιούνε ένα καφέ. Το ίδιο γίνεται και με τα κλιματιστικά. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αυτό είδα κι εγώ.

Θα σαπίσει σε χρόνο dt.

Και να πεις ότι δεν έψαξα για καλό συνεργείο...

Είναι 8 πόντους από μια πλευρά και 10 από την άλλη απόσταση. Οι βάσεις δαπέδου είναι 10 πόντους που μου έβαλε αρχικά άρα είχα μείνει με τις βάσεις θα ήμουν πάνω κάτω τα ίδια.  Το έδαφος έχει κλίση για να κρατήσει λιμνάζοντα νερά. 

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι αυτές τις μερεσ όλοι είναι διακοπές και δεν βρίσκω κανένα. Αλλιώς θα είχα βάλει άλλες δύο μονάδες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Αφού υπάρχει κενό να πάει 10-20cm πιο πάνω, γιατί μπήκε έτσι; Θα είναι μέσα στα νερά η βάση το χειμώνα... και δεν είναι τεχνικά παραδεκτό. Βάλε ένα αλφάδι στο εξωτερικό μηχάνημα να δεις αν είναι οκ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Όταν βάζω το αλφαδι από μέσα μεριά είναι καλούτσικα. Από την έξω σαν να γέρνει λίγο. Μήπως θέλει καμία έχτρα βάση να πάω σε σίδερα από κάτω? Να την σηκώσω εγώ αν γίνεται πριν φύγω. 

IMG-20250816-WA0003.jpg

IMG-20250816-WA0002.jpg

IMG-20250816-WA0001.jpg

IMG-20250816-WA0004.jpg

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Άσχετο: τα edge 24 φαίνεται να έχουν ακόμα συμπιεστές από Toshiba μεριά - όχι GMCC. Περίεργο.

Αυτό καλό είναι η κακό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Όταν βάζω το αλφαδι από μέσα μεριά είναι καλούτσικα. Από την έξω σαν να γέρνει λίγο. Μήπως θέλει καμία έχτρα βάση να πάω σε σίδερα από κάτω? Να την σηκώσω εγώ αν γίνεται πριν φύγω. 

IMG-20250816-WA0003.jpg

IMG-20250816-WA0002.jpg

IMG-20250816-WA0001.jpg

IMG-20250816-WA0004.jpg

Από την πρώτη φωτό έμοιαζε από τη μία να ακουμπάει πάτωμα.

Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη πάντως. Με μια βάση δαπέδου και μερικές ροδέλες / αποστάτες από τη μία θα το έφερνες ακριβώς χωρίς να τρυπήσεις τοίχο.

Επίσης φαίνεται όντως στριμωγμένα και είναι κρίμα, γιατί δυσκολεύει και τη συντήρηση. Η δε κούρμπα με τρόμαξε λίγο.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...