Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 minutes ago, Pan_K said:

ΥΓ. Αμαρτία να μην έχεις Home Assistant

Θα το εφτιαχνα,κυριως για live cop,eer κλπ λιγο πριν αγορασω το πρασινο Pi σταματησα.

Αλλα οταν ηρθαν για τον καθαρισμο στα Daikin κ μου εκαναν ζημια στις ψυκτρες απο τις εξωτ μοναδες με το πλυστικο και πηγα στο μαγαζι κ κοντραραμε αλλαξα γνωμη.

Κυριως γιατι λιγες μερες μετα που ξαναβρεθηκα, η συζητηση πηγε στο τι κανουν αυτα τα θερμομετρακια σε εισαγωγη κ εξαγωγη αερα κ μην εχουμε θεμα με καμμια εγγυηση κ κατι τετοια. Εγω  ηθελα περα απο τα θερμομετρακια, να τα βυσματωσω για  στροφες ανεμιστηρα(για τα κυβικα αερα) κλπ. Επειτα εβαλα ενα wifi στο Sensira μου για δοκιμες που ηθελα να κανω για να ξερω  αν αγορασω για την αδελφη μου Sensira να το τηλεχειριζομαι η να παω σε Perfera. Εν πασει περιπτωσει τωρα τα εχω ξηλωσει ολα, να ξεχαστει η κοντρα κ αργοτερα να καλεσω Daikin γιατι στο Perfera δεν αναβει κανενα λαμπακι κ η περσιδα καποιες φορες απο μονη της παει σε θεση παραλληλα με το εδαφος (οχι οτι αλλαζει κατι στην λειτουργια, με κανενα απο τα δυο αυτα θεματα,ειδικα αν τοχεις 24/7 οπως εγω ) κ ξερω πως αν πεσω στην κρησαρα τους θα φτασουμε στο οτι φταινε τα θερμομετρα...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Specs είπε

κ ξερω πως αν πεσω στην κρησαρα τους θα φτασουμε στο οτι φταινε τα θερμομετρα...

...και κάπως έτσι καταλήγει ο κόσμος να αγοράζει σάπια μηχανήματα με 200 ευρώ (που λέει ο λόγος) με άθλια χαρακτηριστικά, γιατί στο Ελλαδιστάν όταν κάτι χαλάει, μπλέκεις και ακούς για δικαιολογίες επιχειρήματα που ούτε στα καφενεία των πιο απομονωμένων χωριών δεν θα τα άκουγες, και αυτά από επίσημες αντιπροσωπείες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετρήσεις μέσου COP διαφόρων κλιματιστικών με εξωτερικές θερμοκρασίες 13 - 15 βαθμούς, σε συνάρτηση με την παροχή αέρα:

image.png.baea6214f6f65a1db3e0c19f5ad99f87.png

Το Fujitsu ASEH09KMCG έχει περίπου το διπλάσιο COP από το Inventor Premium 9Κ που αντικατέστησε. Είναι χαρακτηριστικό επίσης πόσο αυξάνει το COP όσο αυξάνει η παροχή αέρα. Στα Fujitsu όταν σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία δεν μπορεί κανείς να επιλέξει μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα από το low και πολύ συχνά η ταχύτητα ρυθμίζεται από μόνη της στο silent. Στα Toshiba αυτό δεν ισχύει και γι' αυτό μπορούμε να δούμε πολύ αυξημένα COP, αρκεί κανείς να μην είναι στο δωμάτιο για να μην ακούει τον αέρα που ενοχλεί ή να μην εκτίθεται στα κρύα ρεύματα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Μετρήσεις μέσου COP διαφόρων κλιματιστικών με εξωτερικές θερμοκρασίες 13 - 15 βαθμούς, σε συνάρτηση με την παροχή αέρα:

image.png.baea6214f6f65a1db3e0c19f5ad99f87.png

Το Fujitsu ASEH09KMCG έχει περίπου το διπλάσιο COP από το Inventor Premium 9Κ που αντικατέστησε. Είναι χαρακτηριστικό επίσης πόσο αυξάνει το COP όσο αυξάνει η παροχή αέρα. Στα Fujitsu όταν σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία δεν μπορεί κανείς να επιλέξει μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα από το low και πολύ συχνά η ταχύτητα ρυθμίζεται από μόνη της στο silent. Στα Toshiba αυτό δεν ισχύει και γι' αυτό μπορούμε να δούμε πολύ αυξημένα COP, αρκεί κανείς να μην είναι στο δωμάτιο για να μην ακούει τον αέρα που ενοχλεί ή να μην εκτίθεται στα κρύα ρεύματα.

Μια μικρή διόρθωση . Τα κυβικά του edge είναι 618 σε θέρμανση για το high  ( 660 σε ψύξη) 

Δεν ξέρω τα υπόλοιπα στοιχεία σου, αλλά με τον νόμο των τριών πάει στα 8.4 cop

Screenshot_2025-04-15-10-21-24-474_cn.wps.xiaomi.abroad.lite-edit.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα στο φορουμ, μετά από χρόνια που ακολουθώ το νήμα και χρήση των συμβουλών για αγορά 2 Yukai για 60-40 θέρμανση και ψύξη, ήρθε η ώρα για νέα εγκατάσταση από την αρχή και χρειάζομαι τα φώτα σας για καλύτερες επιλογές στην αγορά αυτό τον καιρό και για χρήση περισσοτερο σε ψύξη.

(Yukai 10 & 13 - 2 ετών από praktiker στο υπάρχον διαμέρισμα αλλά δεν μετακινούνται. Παρά την λιγότερο απο τέλεια εγκατάσταση γιατι δεν ήμουν πολύ πιεστικός με την ώρα για αντλία κενου, είμαι πολυ ευχαριστημένος από απόδοση σε θέρμανση ως αποκλειστική πηγη, λιγό πιο ενεργοβόρα απ'ότι περίμενα σε ψύξη-γι'αυτο και ρωτάω για τα φώτα σας, και δεν προχωρώ πάλι σε yukai, εξαιρετικά απο θόρυβο. Λειτουργούν συνεχόμενα σχεδόν 10/12 μήνες, αλλά έχω καταγραφή δυστυχώς μόνο με Tapo αλλιώς θα έβαζα γραφήματα-στο νέο σπίτι θα στηθεί HA σε RPi επιτέλους..)

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2500 για 3 κλιματιστικά
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Ελάχιστη προτίμηση σε Κωτσοβολο για το alpha bonus
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, επικουρική θέρμανση (επιπλέον κεντρικής θέρμανσης)
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Ύπαρξη λειτουργικού κεντρικού λέβητα αερίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : 2 σε υπνοδωμάτια και 1 μεγαλύτερο σε σημείο γωνιακό μεταξύ χωλ, σαλονιού και τραπεζαρίας (πατέντα για να αποφευχθει η εγκατάσταση περισσότερων;)
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) κέντρο Αθήνας, Νεάπολη - οι 2 μικρές εξωτερικές μονάδες τοποθετημένες βορειοδυτικά.
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μέτρια προς μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβα τα 2 μικρά των υπνοψωματίων
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Καινούρια κουφωματα παντού, ψηλοτάβανο, κατασκευή 1936(!)
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

1ο δωμάτιο

Θερμικές Απώλειες

1133.27 Watt

974.61 KCal/h

80.95 Watt/m2

69.61 KCal/h/m2

2ο δωμάτιο

Θερμικές Απώλειες

1249.16 Watt

1074.27 KCal/h

69.40 Watt/m2

59.68 KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β

Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα

Επιθυμητή Θερμοκρασία: 19

Έτος Κατασκευής: 1936

Εμβαδό Κατοικίας: 14 m2 /18 m2

Ύψος Ορόφου: 3.2 m

Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω

Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Αέρα

Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία

Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση

Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία

Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 1

Παράθυρα: 1

Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα

Τύπος Τζαμιών: Ενεργειακά τζάμια

3o σαλοτραπεζαρία

Θερμικές Απώλειες

2489.76 Watt

2141.20 KCal/h

49.80 Watt/m2

42.82 KCal/h/m2

Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3

Παράθυρα: 2

Με εξέπληξε το 9αρι που βγάζει ο υπολογισμος για το μεγάλο χώρο, ήμουν έτοιμος για 18αρι..

Έχασα παρά λίγο το 9αρι fujitsu στο πλαίσιο- το είχα βάλει στο μάτι- αν και δεν ξέρω για περισσότερο ψύξη πως είναι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, asp_xs είπε

Καλημέρα στο φορουμ, μετά από χρόνια που ακολουθώ το νήμα και χρήση των συμβουλών για αγορά 2 Yukai για 60-40 θέρμανση και ψύξη, ήρθε η ώρα για νέα εγκατάσταση από την αρχή και χρειάζομαι τα φώτα σας για καλύτερες επιλογές στην αγορά αυτό τον καιρό και για χρήση περισσοτερο σε ψύξη.

(Yukai 10 & 13 - 2 ετών από praktiker στο υπάρχον διαμέρισμα αλλά δεν μετακινούνται. Παρά την λιγότερο απο τέλεια εγκατάσταση γιατι δεν ήμουν πολύ πιεστικός με την ώρα για αντλία κενου, είμαι πολυ ευχαριστημένος από απόδοση σε θέρμανση ως αποκλειστική πηγη, λιγό πιο ενεργοβόρα απ'ότι περίμενα σε ψύξη-γι'αυτο και ρωτάω για τα φώτα σας, και δεν προχωρώ πάλι σε yukai, εξαιρετικά απο θόρυβο. Λειτουργούν συνεχόμενα σχεδόν 10/12 μήνες, αλλά έχω καταγραφή δυστυχώς μόνο με Tapo αλλιώς θα έβαζα γραφήματα-στο νέο σπίτι θα στηθεί HA σε RPi επιτέλους..)

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2500 για 3 κλιματιστικά
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Ελάχιστη προτίμηση σε Κωτσοβολο για το alpha bonus
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, επικουρική θέρμανση (επιπλέον κεντρικής θέρμανσης)
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Ύπαρξη λειτουργικού κεντρικού λέβητα αερίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : 2 σε υπνοδωμάτια και 1 μεγαλύτερο σε σημείο γωνιακό μεταξύ χωλ, σαλονιού και τραπεζαρίας (πατέντα για να αποφευχθει η εγκατάσταση περισσότερων;)
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) κέντρο Αθήνας, Νεάπολη - οι 2 μικρές εξωτερικές μονάδες τοποθετημένες βορειοδυτικά.
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μέτρια προς μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβα τα 2 μικρά των υπνοψωματίων
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Καινούρια κουφωματα παντού, ψηλοτάβανο, κατασκευή 1936(!)
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

1ο δωμάτιο

Θερμικές Απώλειες

1133.27 Watt

974.61 KCal/h

80.95 Watt/m2

69.61 KCal/h/m2

2ο δωμάτιο

Θερμικές Απώλειες

1249.16 Watt

1074.27 KCal/h

69.40 Watt/m2

59.68 KCal/h/m2

Εμβαδό Κατοικίας: 14 m2 /18 m2

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Αέρα

Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 1

Παράθυρα: 1

3o σαλοτραπεζαρία

Θερμικές Απώλειες

2489.76 Watt

2141.20 KCal/h

49.80 Watt/m2

42.82 KCal/h/m2

Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3

Παράθυρα: 2

Με εξέπληξε το 9αρι που βγάζει ο υπολογισμος για το μεγάλο χώρο, ήμουν έτοιμος για 18αρι..

Έχασα παρά λίγο το 9αρι fujitsu στο πλαίσιο- το είχα βάλει στο μάτι- αν και δεν ξέρω για περισσότερο ψύξη πως είναι.

Για μένα περίμενε λιγάκι να δεις το feedback για το asehXXkmcg από τον @Pan_K και σε ψύξη γιατί νομίζω ότι στα λεφτά του δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. 

Στον μεγάλο χώρο, θα έβαζα το aseg18kmte.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2025 στις 10:06 ΜΜ, liakjim είπε

Αν μπορεί όμως να ξεχάσει κώτσο και να πάει τρέχοντας εδώ -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-seg18kmte-aoeg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_4542983

Ευχαριστούμε για την πρόταση.

Τοποθετήθηκε όλα οκ, φαίνεται πολύ καλό. 

Screenshot_2025-04-15-12-40-13-997~2.jpg

Screenshot_2025-04-15-12-40-23-965~2.jpg

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ευχαριστούμε για την πρόταση.

Τοποθετήθηκε όλα οκ, φαίνεται πολύ καλό. 

Screenshot_2025-04-15-12-40-13-997~2.jpg

Screenshot_2025-04-15-12-40-23-965~2.jpg

Ρώτα τον φίλο σου να πει πόσα εκατοστά έχει απόσταση από το ταβάνι η εσωτερική. Θα μπορούσε να το βάλει λίγο πιο χαμηλά να έχει αέρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ρώτα τον φίλο σου να πει πόσα εκατοστά έχει απόσταση από το ταβάνι η εσωτερική. Θα μπορούσε να το βάλει λίγο πιο χαμηλά να έχει αέρα. 

Αυτό είναι του συγγενή μου που είπαμε αρχικά, ο φίλος για τον οποίο ρώτησα μετέπειτα για πρόταση και για εκείνον δεν έχει πάρει ακόμα.

Είχε αρκετό χώρο που ήμουν πριν εκεί και το είδα, ξεγελάει η φωτογραφία, θα σου πω επακριβώς κάποια στιγμή πόση απόσταση έχει από το ταβάνι. 

53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εν τέλει είναι 14 εκατοστά απόσταση το πάνω μέρος του κλιματιστικού από το ταβάνι @liakjim.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Εν τέλει είναι 14 εκατοστά απόσταση το πάνω μέρος του κλιματιστικού από το ταβάνι @liakjim.

Μια χαρά τότε!

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μια χαρά τότε!

Ευτυχώς γιατί αν μου έλεγες κάτι άλλο είχαν φύγει η τεχνικοί και άντε ξανά μάνα να κανονίσω πως να πάει πιο κάτω... 🤣

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ευτυχώς γιατί αν μου έλεγες κάτι άλλο είχαν φύγει η τεχνικοί και άντε ξανά μάνα να κανονίσω πως να πάει πιο κάτω... 🤣

5εκ λέει όριο ο κατασκευστής. Προσωπικά θα το ήθελα πάνω από 20εκ αλλά τα 14εκ είναι σχεδόν 3 φορές πάνω από όριο, οπότε cool

image.png.375f2ec6ee33be98b75af2a1e3e87ad5.png

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Για μένα περίμενε λιγάκι να δεις το feedback για το asehXXkmcg από τον @Pan_K και σε ψύξη γιατί νομίζω ότι στα λεφτά του δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. 

Στον μεγάλο χώρο, θα έβαζα το aseg18kmte.

Καρτέρι έχω στήσει και μπάινω καθε μερα να δω μηπως τα βγαλουν προσφορά να πάρω ένα ακόμα 9αρι και ένα 12αρι🤣

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Μια μικρή διόρθωση . Τα κυβικά του edge είναι 618 σε θέρμανση για το high  ( 660 σε ψύξη) 

Δεν ξέρω τα υπόλοιπα στοιχεία σου, αλλά με τον νόμο των τριών πάει στα 8.4 cop

Sorry guys. Νομίζω ότι ο Liakjim έχει δίκιο, αν και εγώ βασίστηκα σε άλλο έντυπο που βρήκα εδώ: https://toshiba-aircon.gr/product/edge-white/ (εμπορικό φυλλάδιο). Να και το απόσπασμα: image.png.ebc6b1db93d22364f3f77a08ff6d092e.png

Παρεμπιπτόντως, @liakjim, μου στέλνεις το link με το λεπτομερές φυλλάδιο, γιατί όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα; Για την ώρα απολαμβάνω συγκριτικό ASEH09KMCG με κατώτερη 102watt vs Inventor Leon 9k με κατώτερη 324watt στο χωριό. Να σας πω επίσης ότι η αδερφή μου που είχε έρθει πριν λίγες μέρες, εκθείαζε το Leon για το αίσθημα θαλπωρής που της προσέφερε 🤪.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Pan_K

Service Manual:

20221122_SM_SVM-22104_RAS-B07_B16G3KVSGB-E_EN.pdf

*Ήθελα να σου στείλω ένα προσωπικό μήνυμα αλλά φαίνεται ότι δεν μπορώ να στείλω πια τέτοια μηνύματα, το insomnia.gr μου ζητά να επαληθεύσω τον αριθμό τηλεφώνου μου και δυστυχώς μόνο "Only Greek numbers allowed".

Edit: Πάρε και το Engineering Data Book, να το έχεις κι αυτό σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη.

20231201_DB_TCTC-E22-RES012_00_R32_RAS-B07-24G3KVSGB-E_EN.pdf

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...