Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SuPeRsAyIaN είπε

Thanks. Γι αυτό που τώρα τρέχει και 50€ promo απο Skroutz τι γνώμη έχεις;

Από αυτά που έχουμε δει εδώ μέσα και από το αντίστοιχο morris των πεθερικών, έχω γίνει φάν. Γιατί όχι; Αν δεν κάνει η φουτζιτσάρα, go!

Δημοσ.

Με αφορμή το θέμα https://www.insomnia.gr/forums/topic/842084-μαύρη-σκόνη-σε-όλο-το-σπίτι, θέλω να ρωτήσω πόσο συχνά καθαρίζετε τα απλά φίλτρα (σαν σίτες) των κλιματιστικών (ίσως κάποιοι/ες να έχετε πιο εξελιγμένα φίλτρα ή και hepa).

Προσωπικά, κάθε 1-2 εβδομάδες (τις περιόδους που χρησιμοποιούνται, κυρίως 6ώρες+/μέρα), ανοίγω καπάκια και πιάνω με το χέρι να δω αν αισθάνομαι σκόνη (συνήθως έχουν ελαχιστότατη), οπότε και τα βγάζω, τα ξεπλένω και τα βάζω πίσω. Ανάλογα την διάθεση (αλλά όχι πιο αραιά από 3-4 εβδομάδες), περνάω μία βρεγμένη πετσέτα και από την έξοδο ή και την φτερωτή.

Σίγουρα παίζει ρόλο το πόση σκόνη ή βρώμα (πχ καυσαέρια) έχει η περιοχή, πόσα άτομα μένουν, πόσο συχνά αερίζεται ο χώρος κλπ. Πιστεύω ότι ανήκω σε μία μέση περιοχή κέντρου, που δεν έχει τρομερή σκόνη, αλλά δεν την λες και φαρμακευτικό εργαστήριο. Για παράδειγμα, αρχίζει να εμφανίζεται σκόνη στις άσπρες επιφάνεις μέσα σε 2 μέρες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

@fidepab982, ο @Klausx έχει βάλει ένα aseh09kgtg. Τον κάνω tag να μας πει για το θέμα θορύβου. 

@SuPeRsAyIaN, παίξε τίποτα aseh09kmcg όταν θα ξαναέρθουν σε προσφορά. 

Το εσωτερικό θέλει χαμηλή σκάλα ανεμιστήρα γιατί με τα on/off μπορεί να ενοχλεί, το εξωτερικό είναι αθόρυβο σε όλο το φάσμα στροφών. (Με ρύθμιση offset ή θερμοστάτη κρατάει ρελαντί για αρκετές ώρες αλλά θέλει παρακολούθηση)

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα ΚΜ σε μικρά υπνοδωμάτια, μπορεί να λέμε 9αρι αλλά πέφτει μεγάλο σε δωμάτιο 15 τ.μ. χωρίς μόνωση.

Αναμένω να ξεκινήσουν οι ζέστες που εκεί θα δουλεύει ασταμάτητα μέχρι Σεπτ/Οκτ.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, csontheline είπε

Με αφορμή το θέμα https://www.insomnia.gr/forums/topic/842084-μαύρη-σκόνη-σε-όλο-το-σπίτι, θέλω να ρωτήσω πόσο συχνά καθαρίζετε τα απλά φίλτρα (σαν σίτες) των κλιματιστικών (ίσως κάποιοι/ες να έχετε πιο εξελιγμένα φίλτρα ή και hepa).

Προσωπικά, κάθε 1-2 εβδομάδες (τις περιόδους που χρησιμοποιούνται, κυρίως 6ώρες+/μέρα), ανοίγω καπάκια και πιάνω με το χέρι να δω αν αισθάνομαι σκόνη (συνήθως έχουν ελαχιστότατη), οπότε και τα βγάζω, τα ξεπλένω και τα βάζω πίσω. Ανάλογα την διάθεση (αλλά όχι πιο αραιά από 3-4 εβδομάδες), περνάω μία βρεγμένη πετσέτα και από την έξοδο ή και την φτερωτή.

Σίγουρα παίζει ρόλο το πόση σκόνη ή βρώμα (πχ καυσαέρια) έχει η περιοχή, πόσα άτομα μένουν, πόσο συχνά αερίζεται ο χώρος κλπ. Πιστεύω ότι ανήκω σε μία μέση περιοχή κέντρου, που δεν έχει τρομερή σκόνη, αλλά δεν την λες και φαρμακευτικό εργαστήριο. Για παράδειγμα, αρχίζει να εμφανίζεται σκόνη στις άσπρες επιφάνεις μέσα σε 2 μέρες.

Αν δεν έχεις σκόνη στις 2 εβδομάδες, δοκίμασε να το κάνεις στον μήνα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

παιδια ειμαι αναμεσα σε mitsubishi hr35 και toshiba yukai.Κλινω προς το toshiba.Σωστα κλινω προς τα εκει;

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, liakjim said:

Από αυτά που έχουμε δει εδώ μέσα και από το αντίστοιχο morris των πεθερικών, έχω γίνει φάν. Γιατί όχι; Αν δεν κάνει η φουτζιτσάρα, go!

Οχι μια χαρά κάνει και το Fujitsu αλλά είναι και ακριβούτσικο οσο να πεις. Απο TCL ,που μπορεί να μην είναι τόσο καλό ποιοτικά οκ, εχω καλή εμπειρία απ το service τους αν προκύψει κάτι και αν βγει 450€ έμμεσα εε είναι σοβαρή διαφορά απ το άλλο που το βλέπω τώρα στα 590€,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην συντήρηση τι ζητάμε; Μου είπαν ότι έχουν ελεφαντάκι, κάνουν έλεγχο λειτουργίας, έλεγχο φρεον, καθαρισμό φίλτρων. Διάρκεια 40'. Τιμή 30€ από εξουσιοδοτημένο της Daikin (τον βρήκα μέσα από το site). Υπάρχει κάτι να ζητήσω στην συντήρηση/καθαρισμό;

Επεξ/σία από efib
  • Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Specs είπε

Εχουμε καπου αναλυτικα σε ολες τις ταχυτητες τα db σε Toshiba? δεν τα βρισκω καπου...

Μόνο στις 3 βασικές 

image.png.ccf2050d47c99825c716ef897c1f658a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, liakjim said:

Μόνο στις 3 βασικές 

Ναι κ στα φτηνοτερα Yukai μονο τις δυο ακρες. Για αναλυση ανα συχνοτητα ουτε λογος. Πολλη αναλυση στο εξω μηχανημα κανουν! Καθενας τονιζει αυτα που θελει προφανως.

@Klausx@fidepab982 ανα συχνοτητα το ΚΜCG ειναι πιο ησυχο κ απο τo Περφερα και απο το KGTG. Αλλα εχει αλλες διαφορες, στην αποδοση κλπ, οποτε ας κρινει το γυμνο παλληκαρι, μην τον αναγκασουμε να φορεσει ωτοασπιδες, θα νιωθει ντυμενος.

1 hour ago, efib said:

Στην συντήρηση τι ζητάμε; Μου είπαν ότι έχουν ελεφαντάκι, κάνουν έλεγχο λειτουργίας, έλεγχο φρεον, καθαρισμό φίλτρων. Διάρκεια 40'. Τιμή 30€ από εξουσιοδοτημένο της Daikin (τον βρήκα μέσα από το site). Υπάρχει κάτι να ζητήσω στην συντήρηση/καθαρισμό;

Τιμη καλη, τωρα οσον αφορα ελεγχο φρεον , δεν κανει κανεις κ δεν χρειαζεται. Τα φιλτρα οπως υποθετω τα πλενεις κ εσυ , αν το δουλευεις συνεχως θα το εχεις κανει ηδη . Αν οχι, δες κ μαθε τοσο απλο που ειναι. Καλο πλυσιμο σε κυψελες κ φτερωτη μεσα μοναδας κ επειδη ειμαι παθων, προσοχη σε πιεστικο στην χρηση στο εξω κυριως να μη στραβωσουν τα φυλλαρακια. Εννοειται ολα αυτα υπο επιβλεψη κ αν ειναι δυο, σαν τζακ ρασελ μια μεσα μια εξω ασταματητα. Το εξουσιοδοτημενο μου χαλασε τις ψυκτρες...

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί στα Fujitsu είναι το cold air prevention. Θα ήθελα να το είχα υπό τον δικό μου έλεγχο και όχι να κάνει ότι θέλει αυτό. Εδώ, στο διάγραμμα, βλέπουμε πολλά on/off στην αρχή, γιατί επιλέγει από μόνο του το quiet, ενώ έχει εντολή για low στον ανεμιστήρα. Κάνει πολλά on/off και η εσωτερική είναι στους 21 βαθμούς με ζητούμενη 21. Κατά τις 3πμ για κάποιον λόγο (μάλλον μείωση εξωτερικής <14 βαθμούς) θεωρεί ότι είναι οκ να πάει στο low, οπότε σταθεροποιείται η κατανάλωση στα 120 watt και η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 22 βαθμούς. Αυτά όλα χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς μου. Εδώ να πω ότι η μέση κατανάλωση στο πρώτο σκέλος του διαγράμματος με τα on/off ήταν χαμηλότερη (80wh έναντι 120wh στο δεύτερο σκέλος).

image.png.ecec6787b8030723a9dc487961667e1a.png

Το ενοχλητικό για εμένα δεν είναι τα on/off όσο η αύξηση της θερμοκρασίας χωρίς να ζητήσω κάτι τέτοιο. Ίσως όχι τυχαία το 4-χρονο παιδί που κοιμόταν στο δωμάτιο λίγο μετά τις 3 ξύπνησε, ήρθε στο υπνοδωμάτιο των γονιών και αντιστεκόταν αρκετά να επιστρέψει. Από το διάγραμμα μπορώ να συμπεράνω ότι η δυσφορία της αιφνίδιας αύξησης της θερμορκασίας μπορεί να του χάλασε τον ύπνο.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί στα Fujitsu είναι το cold air prevention. Θα ήθελα να το είχα υπό τον δικό μου έλεγχο και όχι να κάνει ότι θέλει αυτό. Εδώ, στο διάγραμμα, βλέπουμε πολλά on/off στην αρχή, γιατί επιλέγει από μόνο του το quiet, ενώ έχει εντολή για low στον ανεμιστήρα. Κάνει πολλά on/off και η εσωτερική είναι στους 21 βαθμούς με ζητούμενη 21. Κατά τις 3πμ για κάποιον λόγο (μάλλον μείωση εξωτερικής <14 βαθμούς) θεωρεί ότι είναι οκ να πάει στο low, οπότε σταθεροποιείται η κατανάλωση στα 120 watt και η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 22 βαθμούς. Αυτά όλα χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς μου. Εδώ να πω ότι η μέση κατανάλωση στο πρώτο σκέλος του διαγράμματος με τα on/off ήταν χαμηλότερη (80wh έναντι 120wh στο δεύτερο σκέλος).

image.png.ecec6787b8030723a9dc487961667e1a.png

Το ενοχλητικό για εμένα δεν είναι τα on/off όσο η αύξηση της θερμοκρασίας χωρίς να ζητήσω κάτι τέτοιο.

Το cold air prevention κοιτάει τη θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου. Τίποτα άλλο. Και πάει πιο κάτω από το quiet. Soft low το λέει στο service manual αν θυμάμαι καλά. 

Τη νύχτα αυξήθηκαν οι απώλειες οπότε κράτησε τα χαμηλά σταθερά watts και έπαιξε στο offset του.

Όλα φυσιολογικά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Τη νύχτα αυξήθηκαν οι απώλειες οπότε κράτησε τα χαμηλά σταθερά watts και έπαιξε στο offset του.

Όλα φυσιολογικά. 

Θα προτιμούσα να διατηρούσε σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία πάντως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...