Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Από 13:30 μέχρι 20:30 έγραψε η εφαρμογή ότι έκαψε 1.3 KWH το Sensira με ζήτηση 26.5 ενώ έξω ήταν κάπου 35 βαθμούς και ο ήλιος εκείνες τις ώρες χτυπά από την πλευρά του χώρου που ψύχει το κλιματιστικό. Τέντες κατεβασμένες φυσικά και παντζούρια κλειστά. Η μπαλκονόπορτες ανοίγουν συχνά μιας και ο γέρος μου βγαίνει περίπου 500 φορές στα μπαλκόνια κάθε μέρα 😄

εχεις καλη μονωση κ το daikin ειναι σχεδον σιγουρα καλυτερο απο το tcl

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Εγώ έκαψα 3 κιλοβατώρες για 10 ώρες λειτουργίας περίπου. Μέτρια επίδοση θα έλεγα για τόσες απώλειες. Δεν ενθουσιάζει το νούμερο. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που κρατάνε καλό EER σε υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που διαπρέπουν την νύχτα με μικρές εξωτερικές θερμοκρασίες, όταν τα υπόλοιπα ...στενάζουν. Νομίζω πως αυτό ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ακόμα και το Fujitsu ASEH09KMCG που τόσο πολύ εκτιμώ, σήμερα δεν τα πήγε πολύ καλά με υψηλές εξωτερικές, παρόλο που είχε χαμηλή κατανάλωση (λόγω μικρών απωλειών όμως). 

Πιστεύω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο αν είχαμε μέτρο σύγκρισης για να ξέρουμε πόσο πέφτει το EER ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Τα Midea και τα Toshiba φαίνεται ότι τα πάνε πολύ καλά σε υψηλές εξωτερικές και ενδείκνυνται για ψύξη κατά την διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασίες άνω των 35.

Μείωσε λιγάκι την ζητούμενη και κάνε του εργασιοθεραπεία για να ηρεμήσει.

image.png.ee07a25b9e56d9c1f773b2b0c61e6eb1.png

Άσε με με τη μ@λ@κι@ γιατί σταθεροποιείται ψηλά. Όχι τόσο όσο στη θέρμανση βέβαια. Θα το στρώσω, που θα πάει.

Επεξ/σία από uncle_nontas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που κρατάνε καλό EER σε υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που διαπρέπουν την νύχτα με μικρές εξωτερικές θερμοκρασίες, όταν τα υπόλοιπα ...στενάζουν.

https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/2uCI2bjaUF8GsHS3N3TaLiHgPJGbAKm8

image.png.8242e812238ea46466f1a34f564c85b3.png

Ενδιαφέρον έχει που κατανάλωση και εξωτερική πάνε χεράκι χεράκι

image.png.bffe466c9c83d241c914e3eb19f7c8ab.png

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ναι εμενα με ενδιαφερει που εγιναν σωστα ολα και μπραβο τους τωρα τα αλλα απλα για τη συζητηση που ρωτησα για να μαθω κατι παραπανω. Οτι γραφετε στο εδω θεμα περνω παντα ως gold κανονας και αυτα εγιναν. 

Για τον sonoff μπορεις να ξανα βαλεις λιγο το λινκ απο το skroutz και να μου πεις αν πρεπει να φυγει η ασφαλεια και να μπει αυτο η μπαινει διπλα στην ασφαλεια? Γιατι δεν εχω χωρο στον πινακα διπλα στην ασφαλεια του κλιματιστικου αλλα αν μπαινει εκει που ειναι ο διακοπτης δηλαδη να βγαλω αυτον και να μπει ο sonoff λογικα μπορω και μονος αν κλεισω τελειως τον γενικο απο τον πινακα. Αν πρεπει να περασει απο τον διακοπτη εκει δεν υπαρχει χωρος στα πλαϊνα. 

sonoff elite power r3 20A

Δεν βγάζεις τον διακόπτη, μπαίνει μετά από αυτόν. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Postimage ή κάτι παρόμοιο 

Εγώ απλό πάω σε κάποιο resizer τα κάνω 1mb και τα ανεβάζω κανονικά. Σήμερα ήρθε ο ίδιος μάστορας που το είχε βάλει ενώ έκανε αρκετά τον δύσκολο δεν ήθελε να έρθει έλεγε είναι περιττό κλπ. Αφού το είδαμε όλοι μαζί τον ρωτάω για ποιον λόγο το βγάζει έτσι το νερό όλο μαζεμένο δηλαδή από τον σωλήνα αποστράγγισης και όχι σταγονιτσες όπως και θα έπρεπε. Μου λέει είναι μια χαρά δεν έχει τίποτα κλπ. Μα του λέω δε γίνετε να βγάζει μισό μπουκαλάκι νερά με τη μία που αποθηκεύεται όλο αυτό το νερό μου φαίνεται και περίεργο του είπα με έχει φάει η απορία. Δεν ξέρω είπε μια χαρά είναι αφού δε βγάζει νερά μέσα έκανε μια παρουσίαση με ένα μπουκαλάκι νερό να αποδείξει ότι δεν είναι βουλωμένο από μέσα κλπ. Το έριξε στο εσωτερικό μηχάνημα για να δούμε αν θα έβγαινε έξω. Τέλος πάντων εγώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο αλλά μου φαίνεται κάτι δεν έχουν κάνει καλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Έχω τουλάχιστον 20 από αυτά. Μόνο το ένα το τσέκαρα για την υγρασία και δεν χρειάστηκε να το καλιμπράρω. Τα άλλα μετά τα συγκρίνω με αυτό για να κάνω διορθώσεις (δεν χρειάστηκε). Την θερμοκρασία δεν την έχω τσεκάρει. Πάντως να ξέρεις ότι αυτήν την περίοδο δεν είναι εφικτό να παρέμβεις στα συγκεκριμένα θερμόμετρα. Στην xiaomi δεν της αρέσουν τα πειράγματα που γίνονται στις συσκευές της και έχει αλλάξει την κρυπτογράφηση ξανά, ώστε να μην μπορείς να τα φλασάρεις. Αν κάποιος το έχει καταφέρει πρόσφατα ας το πει.

Το έκανα το ΣΚ, μην αγχώνεσαι. 

Ακολούθησε τον οδηγό εδώ. Απλά όταν συνδέσεις τα θερμόμετρα (εφόσον είναι με νεότερο λογισμικό) θα σου βγάλει ότι πρέπει να "συνδεθείς" με τα στοιχεία από το λογαριασμό. (τα token, id, bind key) 

https://community.home-assistant.io/t/xiaomi-temperature-humidity-sensor-home-assistant-integration-pvvx-custom-firmware-may-2023/572569 

https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html

Με αυτό το εργαλείο θα πάρεις τα IDs, keys, κτλ σε οτιδήποτε έχεις στο account. 

https://github.com/PiotrMachowski/Xiaomi-cloud-tokens-extractor

Εφόσον περάσεις το custom firmware τότε δεν έχεις πρόβλημα, θα συνδεθεί κατευθείαν και θα μπορείς να κάνεις τυχόν ρυθμίσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

εχεις καλη μονωση κ το daikin ειναι σχεδον σιγουρα καλυτερο απο το tcl

Από μόνωση τίποτα (πολυκατοικία αρχές 80) και μπαλκονόπορτες τα κλασικά της τότε εποχής αλουμίνια με μονό τζάμι (απλά τα λάστιχα τους είναι καλά). Τέντες υπάρχουν καλές και αν και είναι πολυκατοικία εντός πόλης έχουμε την τύχη να υπάρχουν πέντε τεράστια δέντρα που φτάνουν πλέον μέχρι τον τρίτο όροφο (το δικό μας διαμέρισμα είναι στον δεύτερο) που καλύπτουν και τα δύο μας μπαλκόνια.

Βέβαια εξαιτίας των δέντρων ανάβουμε τα φώτα (άνοιξη - καλοκαίρι) από το πρωί γιατί δεν βλέπουμε την μύτη μας 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Ενα 3ωρο που το δουλεψα φαινεται να μπορει να κρατησει ενα μερος 80τμ το εβαλα στο 26 και στο μερος που το εχω καθιστικο-κουζινα 35τμ ειχα 26 στα 40 λεπτα και στα μεσα δωματια εχω δειξει τη διαμορφωση του σπιτιου παλιοτερα με κεντρικο ισιο χολ και αριστερα δεξια δωματια ειχα 26.5 μετα τις 2 ωρες με το μπανιο κλειστο και ενα ακομα δωματιο. 100τμ ειναι το σπιτι μειον τα μπανιο+1 δωματιο 20τμ και τα 2. Απο καταναλωση σκεφτομαι για αυτο που μπαινει στον πινακα που ειχαν δειξει τα παιδια πιο πισω βεβαια θελει ηλεκτρολογο κριμα που δεν μπηκε σε πριζα να τελειωνουμε να βαλω μια tapo και τελος αλλα τελος παντων. Απο τον κεντρικο μετρητη της ΔΕΗ που εχω που μετραει ψηφιακος ειδα 2.2kw στη μεγιστη δυναμη στη μεσαια ειναι στα 1.3kw. Δεν ειδα στο 3ωρο βεβαια ποσο εδειχνε αλλα αυριο θα το τσεκαρω που θα δουλεψει περισσοτερο. Εξωτερικη 32-33 και εσωτερικη πριν το κλιμα στους 30. Αυριο μεθαυριο λενε 39αρια απο Κυριακη πεφτει οποτε εκει να δουμε τι γινεται. Συγκριτικα με το παλιο 24αρι daikin που εκαιγε μονιμα 3.8kw πιστευω οτι δροσισε το ιδιο ακριβως την ιδια ωρα εννοω. Αν κατσεις απο κατω παγωνεις βγαζει πολυ κρυο αερα. Για 827 ευρω+δωρο εγκατασταση+100 ευρω δωροεπιταγη κανενα παραπονο σκεφτομαι για την 10ετη εγγυηση απο την ιδια την daikin αλλα δεν ξερω ακομα. 

Από που το πήρες φίλε μου το daikin με 827 ευρώ με εγκατάσταση και δωροεπιταγή?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Taspit είπε

Από που το πήρες φίλε μου το daikin με 827 ευρώ με εγκατάσταση και δωροεπιταγή?

Απο plaisio πριν 15 μέρες είχε για 1 μέρα εκπτώσεις στα daikin 20% και μαζί με ανεμιστήρα έπεφταν ακόμα 10%. Έβγαινε 919 και με πήγε 827. Μαζί με την εγκατάσταση και 100 ευρώ για ανακύκλωση παλιάς συσκευής. Την είχα αναφέρει στο εδώ θέμα εβγαιναν πολύ καλές τιμές siesta και perfera. 

Δημοσ.

Χθες ηρθαν και μου βαλανε το Toyotomi gosai 24K Btu. Το πηρα απο το πλαισιο με την προσφορα του 20% επιστροφη
Μπηκε στο σαλονι και αντικατεστησε ενα 12αρακι Daikin αρχαιο, inverter μεν αλλα αρχαιο δε! παιζει να ηταν απο τα πρωτα inverter της daikin

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν ειδα καμια τρελη διαφορα οπως περιμενα, οσον αφορα τη αποδοση. Υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα το Toyotomi?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Χθες ηρθαν και μου βαλανε το Toyotomi gosai 24K Btu. Το πηρα απο το πλαισιο με την προσφορα του 20% επιστροφη
Μπηκε στο σαλονι και αντικατεστησε ενα 12αρακι Daikin αρχαιο, inverter μεν αλλα αρχαιο δε! παιζει να ηταν απο τα πρωτα inverter της daikin

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν ειδα καμια τρελη διαφορα οπως περιμενα, οσον αφορα τη αποδοση. Υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα το Toyotomi?

Tι παραπονο ειχες απο το αρχαιο daikin, που ομως ηταν Inverter;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Tι παραπονο ειχες απο το αρχαιο daikin, που ομως ηταν Inverter;

Κανενα παραπονο! Απλα το σαλονι (ειναι σαλονι και κουζινα μαζι βασικα) ειναι μεγαλο για 12αρι και θελαμε να το παμε στην κρεβατοκαμαρα για να ερθει το 24αρι στο σαλονι

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Το έκανα το ΣΚ, μην αγχώνεσαι. 

Όλα αυτά λειτουργούσαν όπως περιγράφεις μέχρι πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Πρόλαβα να φλασάρω μόνο ένα με Zigbee firmware και από την επόμενη μέρα δεν μπορώ πλέον ούτε να ενσωματώσω στο Home assistant κάποιο νέο θερμόμετρο. Μάλλον έχεις παλαιότερο firmware από τα δικά μου.

Δημοσ.
On 12/06/2025 at 15:09, asp_xs said:

Τη βοήθειά σας κύριοι εν μεσω μιας εγκατάστασης aseh09kmcg απο συνεργείο του Κωτσόβολου.. Εννοείται απο πάνω τους, βήμα βήμα βασει των συμβουλών, αλλα ατο ενα απο τα 2 9αρια μου λενε πως άνοιξε η βαλβίδα κατα το σφίξιμο (!) και δεν μπορούν να βάλουν αντλία κενού γιατί θα πάρει φρεον.. επιμένω πως πρέπει να το μαζέψουν, αντλία και παλι πίσω το φρεον -σωατα τα λεω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις- τελικά απ οτι φαίνεται ήταν προσπάθεια να αποφύγει (!) την αντλία έστω στη μία απο τις 3 εγκαταστάσεις που είχαν (2 aseh09kmcg  + 1 all easy pro 18αρι). Έγινε έλεγχος με φίλο ψυκτικό και λειτουργεί κανονικά το αναφερόμενο aseh09kmcg.

Δεν έχω καλο feedback ακόμη λόγω έλλειψης μέτρησης κατανάλωσης - τα tapo 110 που έχω ήδη δεν μπαίνουν γιατι τα καινούργια έχουν απευθείας γραμμή στον πίνακα.

Θα ήθελα τη γνώμη σας: Σκέφτομαι να βάλω το Shelly Pro EM-50 για την μέτρηση των 2 Fujitsu επαγωγικά (και οπλισμο ρελε ισχύος θερμοσίφωνα αφου υπάρχει) και ένα SONOFF POWR3 στο Midea σε αδιάβροχο κουτί έξω γιατι έχουν κάνει μια απαράδεκτη συνδεση εξωτερικής μονάδας με αναμονή ρεύματος στον αέρα με μονωτική ταινια.

Σε δευτερο χρόνο θα μπουν σε ΗΑ μαζί με τα υπόλοιπα του νέου σπιτιού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Όλα αυτά λειτουργούσαν όπως περιγράφεις μέχρι πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Πρόλαβα να φλασάρω μόνο ένα με Zigbee firmware και από την επόμενη μέρα δεν μπορώ πλέον ούτε να ενσωματώσω στο Home assistant κάποιο νέο θερμόμετρο. Μάλλον έχεις παλαιότερο firmware από τα δικά μου.

Ποιο hardware και software version αναφέρει το πρόγραμμα ότι έχει το θερμόμετρο; 

Δημοσ.

Βλέπω αρκετά από τα μοντέλα στο plaisio ότι αναμένεται παραλαβή.

Έχει παραγγείλει κάποιος μοντέλο που ήταν ή είναι σε αναμονή;

Παρέλαβε;

Η χρέωση γίνεται άμεσα κατά την παραγγελία; Γιατί αν όχι και έρθει την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επιστροφή μετά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...