liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Με 37C εξωτερική, ανέβηκαν λίγο τα watts, χάσαμε λίγο eer https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/vMkPvNy1QbUvJncziJKlPpvW9DT0heC9 1 1
Pan_K Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Με 37C εξωτερική, ανέβηκαν λίγο τα watts, χάσαμε λίγο eer Ναι, τι κρίμα... Μόλις 8 EER με 24 άρι Fujitsu... και ταχύτητα στο silent Ultra low🤣. Τι να πούμε και εμείς οι υπόλοιποι. Εγώ στην καλύτερη πιάνω σήμερα 6,2 EER με ...χακαρισμένο Toshiba Edge 10k Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Pan_K
tu-luba Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, stand3 είπε Στο περίπου Ουσιαστικά το έχεις βάλει στο χωλ. Δυστυχώς δεν θα σου δουλέψει ποτέ σωστά. Εχεις βάλει ένα κλιματιστικό 12αρι σε χωρο 5-6 τ.μ. Ο χώρος είναι μικρός και όταν θα κάνει το χωλ ψυγείο θα κατεβάσει στροφές ή θα σταματήσει . εσυ θα νομίζεις ότι δεν κάνει δουλειά στα δωμάτια και θα κατεβάζεις πιο πολύ την ζητηση Το αποτέλεσμα είναι ότι πήρες ένα κλιματιστικό inverter και μάλιστα πολύ αποδοτικό στην ψύξη και θα αναγκαστείς να το δουλεύεις σαν παλιό on/off. Ιδανικά οπως ειπώθηκε κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το κλιματιστικό του. Αν ομως δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και πρέπει να γίνουν αλχημειες, τότε κατά την γνώμη μου πρέπει να μεταφερθεί το καινούργιο στο σαλόνι. Το παλιό που έχεις, αν η Κουζινα επικοινωνεί με το χωλ να το βαλεις απέναντι να βλέπει το χωλ. και να πάρεις ακόμα ένα τουλάχιστον 9αρακι έστω το πιο φθηνό inverter που θα βρεις για το δωμάτιο κάτω αριστερά στο σχέδιο. Αν βρεις κάποιον οικονομικό μάστορα να σου παρει 150€ για την μεταφορά των 2 αιρ-κοντίσιον + 300-400 για το 9αρακι θα είσαι κατά 70-80% καλυμμένος για το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση η θέση που το έχετε εγκαταστήσει είναι ακατάλληλη και δεν θα δουλεύει σωστά.
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε και ταχύτητα στο silent Στην αφύγρανση παίζει πιο κάτω από το quiet ( 670rpm έναντι 760) . 1
Pan_K Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Στην αφύγρανση παίζει πιο κάτω από το quiet ( 670rpm έναντι 760) . Το βρήκες με το ταχύμετρο ή το αναγράφει στο εγχειρίδιο; Στο εγχειρίδιο του ASEH09KMCG δεν αναφέρει κάτι. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Pan_K
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το βρήκες με το ταχύμετρο ή το αναγράφει στο εγχειρίδιο; Στο εγχειρίδιο του ASEH09KMCG δεν αναφέρει κάτι. Ταχύμετρο και service manual
Kostas.karras Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου για ενα υπνοδωματιο 13m² τι προτεινετε με βαση την ψυξη? budget 300-350ε αν αξιζει κατι πολυ ασ παει και λιγο παραπανω. εχω δει αυτα https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=40019448%2C22642397%2C40402851%2C38639390%2C61046268%2C46764259 και αυτο στα 300 https://www.electrostudio.gr/product/51092/klimatismos,-thermansi-air-condition-klimatistika-inverter-klimatistiko-inverter-kca25-09ivikca25-09ivo-9000-btuh-me-ionistiwi-fi-aa-/
Klausx Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Όλοι αυτοί θέλουν ένα χέρι βρωμόξυλο. Κανονικά πρέπει να παίρνει το πλαίσιο και το κάθε πλαίσιο τον πελάτη και να ρωτάει αν είναι ευχαριστημένοι από την εγκατάσταση και να ζητάει φωτογραφίες, έστω και δειγματοληπτικά, εγκατάστασης από τον κάθε εργολάβο τους. Στο τέλος της ημέρας έχουν συμβόλαια μεταξύ τους και ο ενδιαφερόμενος που κάνει το quality control είναι το κατάστημα. Να δεις πώς θα κοπεί ο βήχας. Σιχτίρια. Απλά την φτηνότερη συνεργασία ψάχνουν όχι την ποιότητα... να πουλάνε μηχανήματα τους ενδιαφέρει, φυσικά όσο λιγότερα παράπονα τόσο το καλύτερο αλλά πόσοι να διαβάζουν insomnia; Γιατί εμείς τα βλέπουμε αυτά κάθε μέρα, μηχανήματα χωρίς γειώσεις, χαλαρές συνδέσεις, μη τήρηση ελάχιστων μέτρων, διαρροές και άλλα πολλά. Για μία συντήρηση πάμε και ο πελάτης στο τέλος παίρνει γραπτώς τα προβλήματα κάπως έτσι... Που να δείτε τι γίνεται με κάτι Multi σε καινούριες οικοδομές με κρυμμένες τις εξωτερικές μονάδες στα μπαλκόνια σε κατασκευή από γυψοσανίδα με περσίδες και αποστάσεις να μπαίνει κατσαβίδι - νάνος ίσα ίσα... Αλλά φταίμε και εμείς που έχουμε γίνει προσφοράκιδες, δωρεάν δεν υπάρχει στο τέλος κάπου θα το πληρώσεις 100000% 2 2
The_Judas Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου ο αισθητήρας των midea extreme ειναι ακριβης; εχω βαλει κατω από το κλιματιστικό ενα θερμομετρο το οποιο δείχνει 24β ενώ το midea βλεπει 27-28...
Klausx Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Μόλις τώρα, The_Judas είπε ο αισθητήρας των midea extreme ειναι ακριβης; εχω βαλει κατω από το κλιματιστικό ενα θερμομετρο το οποιο δείχνει 24β ενώ το midea βλεπει 27-28... Από επάνω να το βάλεις. 1
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Με εξωτερική 36C τα carrier crystal II 9Κ και τα atxc25b , όλα με high ανεμιστήρα δίνουν τα εξής: Παράμετρος Carrier Crystal II 9000 BTU Daikin ATXC25B Tin (°C) 24.6 25.8 RHin (%) 54.71 51.81 Tout (°C) 15.1 21.7 RHout (%) 87.18 62.95 Παροχή (m³/h) 420 648 Ροή μαζική (kg/s) 0.140 0.216 Κατανάλωση (W) 303 198 ΔT (Tin - Tout, °C) 9.5 4.1 Δw (kg/kg dry air) 0.0011 0.0007 Λανθάνουσα ψύξη (W) 385 378 Αισθητή ψύξη (W) 1336 890 Συνολική ψύξη (W) 1721 1268 EER (ψύξη / κατανάλωση) 5.68 6.40 3 2
PC_MAGAS Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Πόσο μακριά μπορεί να είναι η εξ. μονάδα απο τό κλιματιστικό; Είμαι σε ένα δωμάτιο χωρίς κάποιο παράθυρο και το σημείο που βολεύει η μονάδα σκάει σε ξένο χωράφι. Τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να έχω μια μονάδα εκτός σπιτιού και να ψύχω το σπίτι μέσω κυκλώματος καλοριφέρ;
MARIOSNURSE Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Πόσο μακριά μπορεί να είναι η εξ. μονάδα απο τό κλιματιστικό; Είμαι σε ένα δωμάτιο χωρίς κάποιο παράθυρο και το σημείο που βολεύει η μονάδα σκάει σε ξένο χωράφι. Τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να έχω μια μονάδα εκτός σπιτιού και να ψύχω το σπίτι μέσω κυκλώματος καλοριφέρ; Ταράτσα;
sap00 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 25/6/2025 στις 2:46 ΜΜ, liakjim είπε σε ποιο επίπεδο εξωτερικής γίνεται το πρώτο σκαλοπάτι και σε ποιο το δεύτερο; Στους 35C και 37C αντίστοιχα .. Το erai24 κοντά στα άνω όρια αναγκών του χώρου. Στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες το atxc35d δείχνει απόλυτη σταθερότητα.. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από sap00 4
PC_MAGAS Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χμμ δεν έχω κεραμοσκεπή. Αλλά θα πρέπει να ανοίξω τρύπα εκεί λογικά. Δεν ξέρω αν θα μπαίνει νερά. Η απόσταση από ταράστα δεν είναι μεγάλη (πρακτικά όσο το πάχος της πλάκας) Από την άλλη το Air cooler κατά πόσο ποιο αποδοτικό είναι, είναι πρακτικά ανεμιστήρας on steroids; Επεξ/σία 27 Ιουνίου από PC_MAGAS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα