Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

Το σκεπτικό του βάζω 1 μηχάνημα και πιάνω 3 δωμάτια ήταν πάντα λύση ανάγκης και πλέον με τα inverter μηχανήματα δεν δουλεύει.

Κάθε χώρος το δικό του κλιματιστικό, κανείς σωστός τεχνικός δεν θα το έβαζε σε αυτήν την  θέση.

Φυσικά αν ΟΛΑ είχαν πάει τέλεια δεν θα είχες τα υπόλοιπα προβλήματα που ήδη έχουν αναφερθεί. Για τις βάσεις παραδέχονται ότι βάζουν χειρότερης ποιότητας φαντάσου... και σωστά στο είπαν αυτές που έχεις είναι ανώτερες και βάφονται εύκολα.

1 ώρα πριν, tu-luba είπε

Ουσιαστικά το έχεις βάλει στο χωλ. Δυστυχώς δεν θα σου δουλέψει ποτέ σωστά.

Εχεις βάλει ένα κλιματιστικό 12αρι σε χωρο 5-6 τ.μ.

Ο χώρος είναι μικρός και όταν θα κάνει το χωλ ψυγείο θα κατεβάσει στροφές ή θα σταματήσει .

εσυ θα νομίζεις ότι δεν κάνει δουλειά στα δωμάτια και θα κατεβάζεις πιο πολύ την ζητηση

Το αποτέλεσμα είναι ότι πήρες ένα κλιματιστικό inverter και μάλιστα πολύ αποδοτικό στην ψύξη και θα αναγκαστείς να το δουλεύεις σαν παλιό on/off.

Ιδανικά οπως ειπώθηκε κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το κλιματιστικό του.

Αν ομως δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και πρέπει να γίνουν αλχημειες, τότε κατά την γνώμη μου πρέπει να μεταφερθεί το καινούργιο στο σαλόνι. Το παλιό που έχεις, αν η Κουζινα  επικοινωνεί με το χωλ να το βαλεις απέναντι να βλέπει το χωλ.

και να πάρεις ακόμα ένα τουλάχιστον 9αρακι έστω το πιο φθηνό inverter που θα βρεις για το δωμάτιο κάτω αριστερά στο σχέδιο.

Αν βρεις κάποιον οικονομικό μάστορα να σου παρει 150€ για την μεταφορά των 2 αιρ-κοντίσιον + 300-400 για το 9αρακι θα είσαι κατά 70-80% καλυμμένος για το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση η θέση που το έχετε εγκαταστήσει είναι ακατάλληλη και δεν θα δουλεύει σωστά.

Η αλήθεια είναι ότι το περισσότερο διάστημα κάποιο από τα δωμάτια έχει κλειστή πόρτα οπότε στην ουσία λειτουργεί για 2 δωμάτια. Στην μέχρι τώρα λειτουργία του δεν έχω παράπονο και μου πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία στους 25-26. Τώρα πόσο ρεύμα καίει και πόσο θα μπορούσε να καίει δε το ξέρω.

Κυρίως έχω σπαστεί με το στάξιμο (πάλι καλά διορθώθηκε το μέσα στάξιμο και έμεινε μόνο το έξω) και το τικ-τικ στον ανεμιστήρα. Α και την τρύπα στον τοίχο :P

Τεσπά, θα παλέψω προς το παρόν με Πλαίσιο να δω τι μπορεί να γίνει για αυτά και βλέπουμε...

Ευχαριστώ για την βοήθεια guys!

• Απαντ. 10,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Πόσο μακριά μπορεί να είναι η εξ. μονάδα απο τό κλιματιστικό;

Είμαι σε ένα δωμάτιο χωρίς κάποιο παράθυρο και το σημείο που βολεύει η μονάδα σκάει σε ξένο χωράφι.

Να περάσεις τις σωληνώσεις από το διπλανό δωμάτιο μέχρι έξω. Αν δεν έχεις παράθυρο, δες τα μοντέλα που φέρνουν φρέσκο αέρα από έξω. Εναλλακτικά και αν ο γείτονας δεν είναι παράξενος, βγάλε σωληνώσεις από τον τοίχο, ανέβα κολλητά μέχρι την ταράτσα και βάλτο εκεί. Μην κάνεις τρύπες στην πλάκα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Βρες δύο ψηφιακά θερμόμετρα/υγρασιόμετρα πχ τα xiaomi θερμομετράκια. Και ένα κάνει αλλά με 2 πιο εύκολο. 

Θα περιμένεις να έχει εξωτερική 35C. Θα αφήσεις τον χώρο να έχει όσο πιο κοντά στους 27C γίνεται. Και όσο γίνεται κοντά στο 60% υγρασία (για να πετύχουμε το 27/19 ) . 

Θα το βάλεις στο high τον ανεμιστήρα και στους 16C (ή όσο χαμηλά σε αφήνει ) .

Το high σημαίνει 1100m3/hr. 

image.png.1e2a2e8d56509cdf9b78f330a8dd5ea7.png

Εκεί θα πρέπει να σου βγάζει 7.13KW 

image.png.89dbc7b7a3c8b24262f39add815882b0.png

με αφύγρανση 2.5λίτρα/ώρα

image.png.c63b0ca6fff096867cb1452462b95753.png

Εκεί θα πρέπει να βλέπεις ΔΤ = 12C  (δλδ αν στην είσοδο έχεις 27 θα πρέπει να δεις στην έξοδο 15C ) 

image.png.27b6f3303d4814d0fc7f9fa0b30f0202.png

και η αφύγρανση είναι σύμφωνη με το εγχερίδιο:

image.png.dd2ae2de5daefd362d28c0a400032fdd.png

Έβαλα το chatgpt να υπολογίσει και άλλες τιμές υγρασίας:

image.png.6c3c5d04da81f87f37ba378d9a7d3207.png

δλδ για παράδειγμα αν τελικά δεν έχεις 60% υγρασία αλλά ας πούμε 50% τότε αν δεις 10.8C ΔΤ τότε είσαι οκ. 

Με το τεστ αυτό θα δεις αν το κλιματιστικό σου αποδίδει όπως πρέπει σύμφωνα με το εργοστάσιο. 

ΥΓ Έχεις βάλει κάπου φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα/έξω;

Κάνε μας μια κάτοψη του σπιτιού αν θες. 

Έχει ρεύμα;

@vdeseris μήπως το 12άρι είναι μικρό; 

image.png.4f5c96c92131ca6168791c7263e5cbbf.png

θερμομετρα εχω. ολα τα αλλα δεν ξερω πως να υπολογισω. επισης δεν εχω τροπο να μετρησω καταναλωση γιατι παιρνω απο παροχη στον πινακα

@MARIOSNURSE και η εξωτερικη China λεει τελικα απορω που διαβασε ο μπαγλαμας ο εγκαταστατης το made in portugal

θα ερθει αυτος που εκανε την εγκατασταση για να μετρησει με μανομετρο....τι αλλο να του ζητησω να κανει? επισης ποσο πρεπει να δειξει το μανομετρο για να ξερω οτι ειναι κομπλε? θελω να ειμαι διαβασμενος αυτη τη φορα μη με δουλεψει 2η φορα. για πειτε ρε παιδες καμια συμβουλη

20250627_180839.jpg

20250627_180823.jpg

20250627_180835.jpg

20250627_180708.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Να περάσεις τις σωληνώσεις από το διπλανό δωμάτιο μέχρι έξω. Αν δεν έχεις παράθυρο, δες τα μοντέλα που φέρνουν φρέσκο αέρα από έξω. Εναλλακτικά και αν ο γείτονας δεν είναι παράξενος, βγάλε σωληνώσεις από τον τοίχο, ανέβα κολλητά μέχρι την ταράτσα και βάλτο εκεί. Μην κάνεις τρύπες στην πλάκα. 

Πρακτικά είναι κοντά σε γωνία  σκέψου ένα ταυ διπλανό δωμάτιο πάλι είναι στον τοίχο του γείτονα.
Αργότερα ίσως τον μονώσω κιόλλας (είναι στα σχέδια) και δεν ξέρω πως θα πάει αυτό, πχ. σε περίπτωση service.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PC_MAGAS είπε

Πρακτικά είναι κοντά σε γωνία  σκέψου ένα ταυ διπλανό δωμάτιο πάλι είναι στον τοίχο του γείτονα.
Αργότερα ίσως τον μονώσω κιόλλας (είναι στα σχέδια) και δεν ξέρω πως θα πάει αυτό, πχ. σε περίπτωση service.

Πρώτα μόνωση μετά κλίμα.

Ποτέ ανάποδα για 1000 λόγους (και αυτόν)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Πρώτα μόνωση μετά κλίμα.

Ναι, σωστά. Αλλά αν μπορεί ή πρέπει πρώτα κλίμα, τότε απλά το προβλέπει με μία λωρίδα φελιζόλ πάχους 7-10cm ανάμεσα σε τοίχο και σωλήνες, που αργότερα θα αντικατασταθεί με τη μόνωση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

για ενα υπνοδωματιο 13m² τι προτεινετε με βαση την ψυξη?

budget 300-350ε αν αξιζει κατι πολυ ασ παει και λιγο παραπανω.

εχω δει αυτα https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=40019448%2C22642397%2C40402851%2C38639390%2C61046268%2C46764259

και αυτο στα 300 https://www.electrostudio.gr/product/51092/klimatismos,-thermansi-air-condition-klimatistika-inverter-klimatistiko-inverter-kca25-09ivikca25-09ivo-9000-btuh-me-ionistiwi-fi-aa-/

θα πήγαινα στα wellio toy praktiker φασον tcl

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mandragoraSCR είπε

θερμομετρα εχω. ολα τα αλλα δεν ξερω πως να υπολογισω. επισης δεν εχω τροπο να μετρησω καταναλωση γιατι παιρνω απο παροχη στον πινακα

@MARIOSNURSE και η εξωτερικη China λεει τελικα απορω που διαβασε ο μπαγλαμας ο εγκαταστατης το made in portugal

θα ερθει αυτος που εκανε την εγκατασταση για να μετρησει με μανομετρο....τι αλλο να του ζητησω να κανει? επισης ποσο πρεπει να δειξει το μανομετρο για να ξερω οτι ειναι κομπλε? θελω να ειμαι διαβασμενος αυτη τη φορα μη με δουλεψει 2η φορα. για πειτε ρε παιδες καμια συμβουλη

20250627_180839.jpg

20250627_180823.jpg

20250627_180835.jpg

20250627_180708.jpg

Δείξε λιγο την ςξωτερική μονάδα από το πλάι για να δούμε πόσο βγαίνει από τον τοίχο. Επίσης πες μας πόσα μέτρα είναι οι σωλήνες. 

Κανονικά θέλει άδειασμα το φρέον, κενό από την αρχή, γέμισμα με ζυγαριά συμφώνως εγχειριδίου. 

Από αλυσίδα το πήρες; 

Δημοσ.
22 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Εμα μου φάνηκε τρελό. Φασόν Κίνα είναι...

εδω που τα λεμε, ακομα και τα 'γιαπωνεζικα' ειναι φτιαγμενα με κινεζικα εξαρτηματα οπότε και αυτα φασον κινα.....η κινα εχει κυριαρχησει τελικα στα παντα

Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

εεεεμμμμ, όχι....

γιατι όχι αγαπητέ liakjim? Ας πούμε, ως παράδειγμα, μοτερ εξωτερικου ανεμιστηρα. Το λέω διότι έψαξα σχετικα προσφατα για το δικο μου κλιματιστικο και ότι βρηκα ήταν made in prc...) και το original συμπεριλαμβανομενου

Δημοσ.

@flampouras έδωσε πόνο το aseg ε ; Πόση εξωτερική χτύπησες; 

image.png.a15324529bec9fa3c0ba715a18fa30c4.png

Μόλις τώρα, chemkyr είπε

γιατι όχι αγαπητέ liakjim? Ας πούμε, ως παράδειγμα, μοτερ εξωτερικου ανεμιστηρα. Το λέω διότι έψαξα σχετικα προσφατα για το δικο μου κλιματιστικο και ότι βρηκα ήταν made in prc...) και το original συμπεριλαμβανομενου

Υπάρχουν parts σε επώνυμα. Τρανό παράδειγμα τα toshiba με τους gmcc (midea) συμπιεστές, αλλά οι κινέζοι ακόμη υπολείπονται σε τεχνογνωσία.  

Δημοσ.
10 minutes ago, liakjim said:

@flampouras έδωσε πόνο το aseg ε ; Πόση εξωτερική χτύπησες; 

image.png.a15324529bec9fa3c0ba715a18fa30c4.png

Υπάρχουν parts σε επώνυμα. Τρανό παράδειγμα τα toshiba με τους gmcc (midea) συμπιεστές, αλλά οι κινέζοι ακόμη υπολείπονται σε τεχνογνωσία.  

ακομη κι αν ειναι ετσι, ειναι θεμα χρονου να την βελτιωσουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...