Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cmaniac είπε

Το εκτός ρεύματος δεν εκτιμώ ότι το βοήθησε σε κάτι.

Παρ'όλα αυτά, σα να συνήλθε τις τελευταίες ώρες. Του έκανες κάτι ή απλά το άφησες ήσυχο; Μήπως το βαράει κανένας ήλιος και μπερδεύτηκε; Σηκώσατε κάποια τέντα; Κανένας γείτονας;

Το έβγαλα εκτός ρεύματος μπας και κάνει κάτι σαν reset... Φαίνεται πράγματι να συνέρχεται, θα δούμε και σήμερα. Το άφησα απλά ήσυχο. Ας αναλάβει η ΑΙ. Δεν άλλαξε καμία άλλη εξωτερική ή εσωτερική συνθήκη. 

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, amotida είπε

@Panos1987 Επίσης, αν η εσωτερική μονάδα δεν είναι τέλεια ευθυγραμμισμένη και η λεκάνη έχει έστω και μικρή ανάποδη κλίση, μπορεί να μένει νερό και να μη στεγνώνει σωστά. Τον χειμώνα μαζεύεται σκόνη, το καλοκαίρι προστίθεται υγρασία… και κάπως έτσι ξεκινάει η "βιολογία".

Αν λοιπόν οι συνθήκες του χώρου σου είναι έτσι ώστε να εμφανίζεται πιο συχνά αυτή η κατάσταση, αξίζει να μάθεις να κάνεις μόνος σου έναν σωστό καθαρισμό και απολύμανση. Δεν είναι πυρηνική φυσική και γλιτώνεις χρόνο, λεφτά και… μυρωδιές.

Και κάτι ακόμα: μετά από κάθε χρήση στην ψύξη, άσε το κλιματιστικό στο fan μόνο για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει καλά ο εναλλάκτης. Βοηθάει πολύ.

Δυστυχώς το κλιματιστικό δεν είναι από τα εύκολα για συντήρηση.

Αυτό το τελευταίο το κάνω σε όλα τα κλιματιστικά το καλοκαίρι. Προγραμματισμό 1 ώρα ανεμιστήρα και σε αυτα που δεν τα χρησιμοποιώ όλη μέρα, αλλη μισή ώρα στην ζέστη και δεν έχω κανένα θέμα. 

Σε αυτό που έχω με τις μυρωδιές το δουλεύω συνέχεια. 

Επεξ/σία από Panos1987
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, verlemakos είπε

Η εξωπραγματική κατανάλωση ισχύει και για 9αρι και 12αρι?

Για πόσα wh μιλάμε?

Το 13αρι yukai για 6 ώρες αφυγρανση είχε σήμερα μέσο όρο 270wh, με θερμοκρασία στόχο 20 βαθμούς και ανεμιστήρα στο auto. Πήγε μέχρι 36-37% η υγρασία σε όλους τους χώρους, πρώτη φορά το δοκίμασα και μου άρεσε η ατμόσφαιρα άνεσης. 

Οι εξωπραγματικές καταναλώσεις αποτυπώνονται στο life Grafana του liakjim εδώ: https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a?from=now-24h&to=now&timezone=browser

image.png.aff956df34caa1eb284f7c2d536ee0c8.png

Αναφέρομαι αποκλειστικά στα μεγάλα μοντέλα.

Με αφορμή αυτό που λες για το Yukai, θα ήθελα να πω ότι σήμερα το πρωί είδα το πιο παλιό Seiya στην αφύγρανση να λειτουργεί στα 170 watt, σε βαθμό που αναρωτιέμαι πόσο πραγματικά διαφέρει από το Yukai. Σε κάθε περίπτωση θα συμφωνήσω ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι καταπληκτική. Φοβερό εργαλείο.

23 λεπτά πριν, sap00 είπε

Το έβγαλα εκτός ρεύματος μπας και κάνει κάτι σαν reset... Φαίνεται πράγματι να συνέρχεται, θα δούμε και σήμερα. Το άφησα απλά ήσυχο. Ας αναλάβει η ΑΙ. Δεν άλλαξε καμία άλλη εξωτερική ή εσωτερική συνθήκη. 

Εγώ νομίζω πως η αυξημένη υγρασία περιβάλλοντος μετά το μπουρίνι σε συνδυασμό με το άνοιγμα και το κλείσιμο παραθύρων κλπ μπορεί να οδηγούσε σε αυξομοιώσεις της υγρασίας και να ζοριζόταν το μηχάνημα να επαναφέρει την εσωτερική υγρασία σε σταθερά επίπεδα.

6 ώρες πριν, Antonak είπε

Αν δε δείχνουν κατανάλωση, μπορώ να συνδέσω αυτό στο κλιματιστικό; Ο ηλεκτρολόγος έχει τραβήξει ξεχωριστές γραμμές που θα  συνδέσει τις εξωτερικές μονάδες. Μπορεί να μπει ο μετρητής αυτός πριν το κλιματιστικό, και αν ναι, θα έχει πρόβλημα που θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο; 

Μπορεί να μπει, αλλά θέλει στεγανό χώρο. Κάποιοι κατασκευαστές προτείνουν η μονάδα να συνδέεται σε πρίζα για να ισχύει η εγγύηση. Δες τους όρους εγγύησης για σιγουριά. Εγώ, όταν δεν έχω πρίζα παίρνω το ρίσκο και τα τοποθετώ μέσα στο κουτί που συνδέεται η παροχή ρεύματος στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Η συνδεσμολογία είναι εύκολη και πάλι, αλλά καλύτερα να το εγκαταστήσει ηλεκτρολόγος για να είσαι σίγουρος. Έχουν μικρή εμβέλεια wifi όμως (περίπου 10 μέτρα από το router σε ευθεία γραμμή και μέσα από τοίχους).

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Pan_K είπε

Θες ένα τέτοιο μέσα στο κουτί της πρίζας. Ίσα που χωράει. Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή. https://www.skroutz.gr/s/50948082/Shelly-PM-Mini-Gen3-Organo-Metrisis-Ilektrologikou-Pinaka-Metritis-Katanalosis-Energeias.html

Εκείνο που με προβληματίζει είναι αυτό -- μπορεί να αφήσει να περάσουν μέχρι 21A, πράγμα που θα ψήσει εύκολα ό,τι είναι σε σειρά με το μηχάνημα (αν δεν πέσει η ασφάλεια πρώτα).

image.png.18cd2c92cd38498dc4b99d79e59aa039.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Εκείνο που με προβληματίζει είναι αυτό -- μπορεί να αφήσει να περάσουν μέχρι 21A, πράγμα που θα ψήσει εύκολα ό,τι είναι σε σειρά με το μηχάνημα (αν δεν πέσει η ασφάλεια πρώτα).

Ναι. Το Shelly σηκώνει μέχρι 16Α, που είναι σε κάθε περίπτωση αξιοσημείωτο για ένα τόσο μικρό εργαλείο. Από εκεί και πέρα, μετρητές ράγας shelly, που κοστίζουν αρκετά. https://www.meidanis.gr/el/shelly-pro-em-50-smart-monofasikos-metritis-energeias-mid-ragas-2-metriseis-me-2xct-50a-allterco-163-shellyproem50.html?srsltid=AfmBOooOWJzKArGvIesoomV8_ySCC7balpUkOxfLPg0vQbsP38bUuHAF

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, verlemakos είπε

Η εξωπραγματική κατανάλωση ισχύει και για 9αρι και 12αρι?

Για πόσα wh μιλάμε?

Το 13αρι yukai για 6 ώρες αφυγρανση είχε σήμερα μέσο όρο 270wh, με θερμοκρασία στόχο 20 βαθμούς και ανεμιστήρα στο auto. Πήγε μέχρι 36-37% η υγρασία σε όλους τους χώρους, πρώτη φορά το δοκίμασα και μου άρεσε η ατμόσφαιρα άνεσης. 

Τα ίδια και το δικό μου 13αρη..δημιουργεί ένα τέλειο κλίμα και εντελώς αθόρυβα..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Μπορεί να μπει, αλλά θέλει στεγανό χώρο. Κάποιοι κατασκευαστές προτείνουν η μονάδα να συνδέεται σε πρίζα για να ισχύει η εγγύηση. Δες τους όρους εγγύησης για σιγουριά. Εγώ, όταν δεν έχω πρίζα παίρνω το ρίσκο και τα τοποθετώ μέσα στο κουτί που συνδέεται η παροχή ρεύματος στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Η συνδεσμολογία είναι εύκολη και πάλι, αλλά καλύτερα να το εγκαταστήσει ηλεκτρολόγος για να είσαι σίγουρος. Έχουν μικρή εμβέλεια wifi όμως (περίπου 10 μέτρα από το router σε ευθεία γραμμή και μέσα από τοίχους).

Σκεφτόμουν να έμπαινε στη σύνδεση της  εξωτερικής μονάδας όπου θεωρητικά δεν μπαίνουν νερά.

Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή που μπορεί να μπει στον πίνακα πχ; Ή να μπουν τα ίδια στον πίνακα;

Ρωτάω γιατί αλλάζουμε και πίνακα.

Για την εγγύηση δεν το ήξερα, θα το κοιτάξω γιατί είμαι ανάμεσα σε yukai και Fujitsu km , δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Αν έχετε άποψη με τα συν και πλην όσοι τα ξέρετε και τα δύο θα με βοηθούσε στην απόφαση.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Antonak είπε

Σκεφτόμουν να έμπαινε στη σύνδεση της  εξωτερικής μονάδας όπου θεωρητικά δεν μπαίνουν νερά.

Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή που μπορεί να μπει στον πίνακα πχ; Ή να μπουν τα ίδια στον πίνακα;

Ρωτάω γιατί αλλάζουμε και πίνακα.

Για την εγγύηση δεν το ήξερα, θα το κοιτάξω γιατί είμαι ανάμεσα σε yukai και Fujitsu km , δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Αν έχετε άποψη με τα συν και πλην όσοι τα ξέρετε και τα δύο θα με βοηθούσε στην απόφαση.

Ευχαριστώ 

Αν θα είναι μόνο του σε δική του ασφάλεια/γραμμή, μπορείς να βάλεις στον πίνακα έναν sonoff pow elite r3

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Για δείτε όσοι έχετε toshiba και homeassistant -> 

https://github.com/pedobry/esphome_toshiba_suzumi

Χρήσιμο link για όσους δεν θέλουν να σκάσουν 100 ευρώ και έχουν χρόνο και κέφι. Εγώ, τελικά, μπήκα στον πειρασμό και αγόρασα το γνήσιο wifi module της Toshiba για το Seiya. Έκοψα με γωνιακό τροχό το κομμάτι που καλύπτει μόνο καλώδια και το χώρεσα μέσα στην μονάδα, γιατί κανονικά βγαίνει εκτός και στερεώνεται στον τοίχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Χρήσιμο link για όσους δεν θέλουν να σκάσουν 100 ευρώ και έχουν χρόνο και κέφι. Εγώ, τελικά, μπήκα στον πειρασμό και αγόρασα το γνήσιο wifi module της Toshiba για το Seiya. Έκοψα με γωνιακό τροχό το κομμάτι που καλύπτει μόνο καλώδια και το χώρεσα μέσα στην μονάδα, γιατί κανονικά βγαίνει εκτός και στερεώνεται στον τοίχο.

Δεν μπορώ να βρω οδηγίες για το πως μπαίνει το module . Σε ποιο εγχειρίδιο είναι; 

edit το βρήκα 

https://toshiba-hvac.ro/wp-content/uploads/2020/01/IM_WI-FI-KIT-NEW_EN.pdf

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν θα είναι μόνο του σε δική του ασφάλεια/γραμμή, μπορείς να βάλεις στον πίνακα έναν sonoff pow elite r3

Ναι, θα είναι με δικές τους ασφάλειες αλλά θα είναι 6 κλιματιστικά, οπότε θα υπάρχει θέμα χώρου, αυτό μου φαίνεται μεγάλο. Θα μπορούσαν οι shelly να μπουν μέσα στον πίνακα και να μη φαίνονται ή δεν ενδείκνυται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το έκοψα εδώ (πορτοκαλί γραμμή) και το χώρεσα μέσα στο κουτί με τα καλώδια.

image.png.ee98544d25662d4dac363b18629b0086.png

Βρήκα και video τελικά. Λέω να δοκιμάσω το esphome στο yukai των πεθερικών. Μόνο μένει να καταλάβω ποιος σύνδεσμος χρειάζεται. 

Spoiler

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρήκα και video τελικά. Λέω να δοκιμάσω το esphome στο yukai των πεθερικών. Μόνο μένει να καταλάβω ποιος σύνδεσμος χρειάζεται. 

Αυτό είναι για το Seiya. Από το λινκ με την πατέντα που έστειλες δεν βγάζει συμβατότητα με yukai. Ωστόσο είχα διαβάσει ότι κάποιοι τα κατάφεραν με μία ESP πλακέτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...