verlemakos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Άντε να έρθει ο χειμώνας γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα. Έρχεται, λέει, 10ημερος καύσωνας. Τουλάχιστον, εκείνο το περσινό το χάλι δεν φαίνεται να το έχουμε φέτος. Δύο μήνες δεν είχε σβήσει το yukai 13. Αυτήν την στιγμή που γράφω, η θερμοκρασία στο σπίτι είναι 26,4 με ορθανοιχτες πόρτες και παράθυρα. Θεϊκό αεράκι. Αλλά..από το Σάββατο τα κεφάλια μέσα.
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Φιλοξενούμαι σε σπίτι όπου στο υπνοδωμάτιο έχει ένα MSZ-AP VGK 9αρι. Έβαλα φακό για να δω ότι περιστρέφεται η φτερωτή καθόσον είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβω αν δουλεύει ακουστικά. Και η ατμόσφαιρα είναι τέλεια. Δεν ξέρω τι καίει αλλά έχω εντυπωσιαστεί. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από liakjim 2 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, liakjim είπε Φιλοξενούμε σε σπίτι όπου στο υπνοδωμάτιο έχει ένα MSZ-AP VGK 9αρι. Έβαλα φακό για να δω ότι περιστρέφεται η φτερωτή καθόσον είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβω αν δουλεύει ακουστικά. Και η ατμόσφαιρα είναι τέλεια. Δεν ξέρω τι καίει αλλά έχω εντυπωσιαστεί. Βγάλε καμιά φωτογραφία να το δούμε πως είναι. Το είδα και στο Σκρουτζ πάνω κάτω.
alexdeskas Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Specs είπε Παρατηρω Θεσσαλονικη που βρισκομαι λιγες μερες τωρα, οτι και τα 2 τα Daikin Sensira atxc35d που εχει το διαμερισμα (νοτιος προσανατολισμος) δυσκολευονταν πολυ να κατεβασουν την υγρασια (σε αφυγρανση mode) απο 60-62% στο 55%. Παρακατω με τιποτε. Απο χτες που φυσηξε βορειοδυτικος, η υγρασια μεσα επεσε 44% χωρις καν κλιματιστικο (αν κ συνεχιζα να το εχω) Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πρόβλημα με την αυξημένη υγρασία και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν οι απώλειες του χώρου είναι μικρές. Δείτε παρακάτω... Το κλιματιστικό αντί να "δημιουργεί" σωστό κλίμα στο χώρο, το χαλάει... Και μάλιστα με τον ανεμιστήρα να σταματάει ανάμεσα στα on...off. Τελικά ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν οι απώλειες του χώρου ήταν πολύ περισσότερες, το ίδιο κλιματιστικό θα αναγκαζόταν να λειτουργεί σε υψηλότερη ισχύ , με αποτέλεσμα να δημιουργούσε καλύτερο κλίμα από πλευράς υγρασίας. 1
Dimkask8 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 hour ago, alexdeskas said: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πρόβλημα με την αυξημένη υγρασία και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν οι απώλειες του χώρου είναι μικρές. Δείτε παρακάτω... Το κλιματιστικό αντί να "δημιουργεί" σωστό κλίμα στο χώρο, το χαλάει... Και μάλιστα με τον ανεμιστήρα να σταματάει ανάμεσα στα on...off. Τελικά ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν οι απώλειες του χώρου ήταν πολύ περισσότερες, το ίδιο κλιματιστικό θα αναγκαζόταν να λειτουργεί σε υψηλότερη ισχύ , με αποτέλεσμα να δημιουργούσε καλύτερο κλίμα από πλευράς υγρασίας. Και γτ δεν το δουλεύεις σε αφυγρανση;
Pan_K Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, alexdeskas είπε Δείτε παρακάτω... Το κλιματιστικό αντί να "δημιουργεί" σωστό κλίμα στο χώρο, το χαλάει... Προτείνω 4 εναλλακτικές προσεγγίσεις: 1. Να κάνεις αυτοματισμό όπως ο @cmaniac με εναλλαγές ψύξης και αφύγρανσης. 2. Να ξεκινάς με αφύγρανση, μετά να το κλείνεις για 20 λεπτά, να στραγγίσει το νερό από το στοιχείο και να φύγει εκτός μονάδας και ύστερα να συνεχίσεις με ψύξη. Αυτό προτείνω να το κάνεις πριν πας για ύπνο/ χρησιμοποιήσεις τον χώρο ή με αυτοματισμό. 3. Βάλε ρελέ wifi τύπου Shelly στον απορροφητήρα και φτιάξε αυτοματισμό ώστε να ενεργοποιείται ο απορροφητήρας όταν η εξωτερική απόλυτη υγρασία είναι αρκετά μικρότερη από την εσωτερική. Είναι σαν να ανοίγεις παράθυρο. 4. Δούλεψε το Gaia στην ψύξη και βάλε αυτό που έχεις στο σαλόνι (Perfera νομίζω;) στην αφύγρανση. 20 ώρες πριν, mountains1 είπε Επιγραμματικα, ποια θα λεγαμε οτι ειναι τα πλεονεκτηματα λειτουργίας μιας εξωτ.μοναδας, που ειναι τοποθετημενη σε βασεις (οχι στο δαπεδο) και σε σκιερο μερος χωρις απευθειας εκθεση στον ήλιο; Από πολλές απόψεις προτιμότερη είναι η τοποθέτηση στο δάπεδο και σε σημείο που προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κυριότερος λόγος που τα τοποθετούμε στον τοίχο σε βάσεις είναι η εξοικονόμηση χώρου και το ότι επιπλέον αποφεύγουμε να μας φυσάει η μονάδα με καυτό αέρα το καλοκαίρι όταν καθόμαστε στο μπαλκόνι. Επιπλέον, κάποια μπαλκόνια έχουν τσιμεντένιο ή γυάλινο στηθαίο και αυτό μπορεί να εμποδίζει την ροή του αέρα. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Pan_K 1
verlemakos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 ώρες πριν, liakjim είπε Φιλοξενούμε σε σπίτι όπου στο υπνοδωμάτιο έχει ένα MSZ-AP VGK 9αρι. Έβαλα φακό για να δω ότι περιστρέφεται η φτερωτή καθόσον είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβω αν δουλεύει ακουστικά. Και η ατμόσφαιρα είναι τέλεια. Δεν ξέρω τι καίει αλλά έχω εντυπωσιαστεί. Grafana οπωσδήποτε. 2 ώρες πριν, alexdeskas είπε Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πρόβλημα με την αυξημένη υγρασία και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν οι απώλειες του χώρου είναι μικρές. Δείτε παρακάτω... Το κλιματιστικό αντί να "δημιουργεί" σωστό κλίμα στο χώρο, το χαλάει... Και μάλιστα με τον ανεμιστήρα να σταματάει ανάμεσα στα on...off. Τελικά ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν οι απώλειες του χώρου ήταν πολύ περισσότερες, το ίδιο κλιματιστικό θα αναγκαζόταν να λειτουργεί σε υψηλότερη ισχύ , με αποτέλεσμα να δημιουργούσε καλύτερο κλίμα από πλευράς υγρασίας. Πιθανόν να έχει σχέση και το εκάστοτε κλιματιστικό. Το yukai στην Θεσσαλονίκη που λειτουργεί,στις περισσότερες περιπτώσεις κάνει πολύ καλό ζύγισμα μεταξύ ψύξης και αφυγρανσης. Αν μένεις κοντά στην παραλιακή ζώνη, τα δεδομένα αλλάζουν και θέλει πειραματισμούς. Εγώ προσωπικά, τον χειμώνα δεν την παλεύω κοντά στην παραλιακή. Το καλοκαίρι μου φαίνεται πιο ανεκτά. 51 λεπτά πριν, Pan_K είπε Προτείνω 4 εναλλακτικές προσεγγίσεις: 1. Να κάνεις αυτοματισμό όπως ο @cmaniac με εναλλαγές ψύξης και αφύγρανσης. 2. Να ξεκινάς με αφύγρανση, μετά να το κλείνεις για 20 λεπτά, να στραγγίσει το νερό από το στοιχείο και να φύγει εκτός μονάδας και ύστερα να συνεχίσεις με ψύξη. Αυτό προτείνω να το κάνεις πριν πας για ύπνο/ χρησιμοποιήσεις τον χώρο ή με αυτοματισμό. 3. Βάλε ρελέ wifi τύπου Shelly στον απορροφητήρα και φτιάξε αυτοματισμό ώστε να ενεργοποιείται ο απορροφητήρας όταν η εξωτερική απόλυτη υγρασία είναι αρκετά μικρότερη από την εσωτερική. Είναι σαν να ανοίγεις παράθυρο. 4. Δούλεψε το Gaia στην ψύξη και βάλε αυτό που έχεις στο σαλόνι (Perfera νομίζω;) στην αφύγρανση. Από πολλές απόψεις προτιμότερη είναι η τοποθέτηση στο δάπεδο και σε σημείο που προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κυριότερος λόγος που τα τοποθετούμε στον τοίχο σε βάσεις είναι η εκοικονόμηση χώρου και το ότι επιπλέον αποφεύγουμε να μας φυσάει η μονάδα με καυτό αέρα το καλοκαίρι όταν καθόμαστε στο μπαλκόνι. Επιπλέον, κάποια μπαλκόνια έχουν τσιμεντένιο ή γυάλινο στηθαίο και αυτό μπορεί να εμποδίζει την ροή του αέρα. Εκτιμώ ότι η ευκολότερη και αξιόπιστη λύση είναι η χρήση δύο μονάδων. Η μία θα δουλεύει αποκλειστικά στην αφυγρανση και η άλλη στην ψύξη. Φυσικά, για αυτούς που διαθέτουν τουλάχιστον δύο μονάδες.
Specs Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 hours ago, alexdeskas said: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πρόβλημα με την αυξημένη υγρασία Tην ανεβαζει λες αλλα εγω βλεπω απο 38% την παει μεχρι 52% το πολυ, το οποιο ειναι μια χαρα κατ εμε. Ποσο επιδιωκεις να ειναι για να εισαι οκ? 6 hours ago, liakjim said: Φιλοξενούμε σε σπίτι όπου στο υπνοδωμάτιο έχει ένα MSZ-AP VGK 9αρι Εχει περασει απο συνεντευξη ο ιδιοκτητης κ σε κερδισε δικαιως λογω μηχανηματος μαλλον...😎 2
verlemakos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, Specs είπε Tην ανεβαζει λες αλλα εγω βλεπω απο 38% την παει μεχρι 52% το πολυ, το οποιο ειναι μια χαρα κατ εμε. Ποσο επιδιωκεις να ειναι για να εισαι οκ? Εχει περασει απο συνεντευξη ο ιδιοκτητης κ σε κερδισε δικαιως λογω μηχανηματος μαλλον...😎 Δεν ξέρω γιατί, αλλά με ζεστό καιρό και υγρασία πάνω από 48-50% υπάρχει μια δυσφορία σε κλιματιζομενο δωμάτιο.
Specs Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 minutes ago, verlemakos said: Δεν ξέρω γιατί, αλλά με ζεστό καιρό και υγρασία πάνω από 48-50% υπάρχει μια δυσφορία σε κλιματιζομενο δωμάτιο. Αναλογως κ την θερμοκρασια μεσα, αλλα εχω διαπιστωσει οτι φταιει η ελλειψη φρεσκου αερα κ ετσι η θα ειμαι στο χωρο του TCL Fresh in οταν βρισκομαι Καρδιτσα , για να φερνει φρεσκο αερα η θα εχω σε ανακλιση παραθυρο αν ειμαι αλλου, οπως εδω τωρα Θεσσαλονικη που εχω αφυγρανση κ ανακλιση, ολη την ωρα κ ετσι με εξαιρεση τον θορυβο, Κασσανδρου γαρ, εχει πολυ καλο κλιμα μεσα.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, dorinpro είπε Καλημέρα παιδιά εδώ στάζει το ερκοντίσιον τι πάθαμε; Ελεγχεις αν η αποχετευση ειναι καθαρή. 1
verlemakos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, Specs είπε Αναλογως κ την θερμοκρασια μεσα, αλλα εχω διαπιστωσει οτι φταιει η ελλειψη φρεσκου αερα κ ετσι η θα ειμαι στο χωρο του TCL Fresh in οταν βρισκομαι Καρδιτσα , για να φερνει φρεσκο αερα η θα εχω σε ανακλιση παραθυρο αν ειμαι αλλου, οπως εδω τωρα Θεσσαλονικη που εχω αφυγρανση κ ανακλιση, ολη την ωρα κ ετσι με εξαιρεση τον θορυβο, Κασσανδρου γαρ, εχει πολυ καλο κλιμα μεσα. Αν η ανακλιση δεν φέρνει την κάψα μέσα στο σπίτι, θα ήθελα να δοκιμάσω αυτήν την λύση. Ίσως να καταναλώσει λίγο παραπάνω για να αντισταθμίσει την μικρή αύξηση της θερμοκρασίας. Με λειτουργία αφυγρανσης δεν έχω πρόβλημα, ή τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνεις μιας και η υγρασία είναι 40% και κάτω. Για την φασαρία της Κασσάνδρου δεν βλέπω λύση.. 😁 1
Pan_K Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Specs είπε Tην ανεβαζει λες αλλα εγω βλεπω απο 38% την παει μεχρι 52% το πολυ, το οποιο ειναι μια χαρα κατ εμε. Ποσο επιδιωκεις να ειναι για να εισαι οκ? Συνθήκη με 27 βαθμούς και 52% υγρασία προκαλεί δυσφορία στους περισσότερους ανθρώπου, όπως προκύπτει και από τον υπολογισμό humidex εδώ: https://www.ohcow.on.ca/edit/files/general_handouts/heat-stress-calculator.html Spoiler Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι υποκειμενικός και προκύπτει από την στατιστική ανάλυση ενός μεγάλου δείγματος στον πληθυσμό, οι οποίοι δήλωναν αν νιώθουν ή όχι δυσφορία υπό συγκεκριμένες συνθήκες και αν μπορούν να είναι παραγωγικοί στην εργασία τους. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Pan_K 1
Specs Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Pan_K said: Συνθήκη με 27 βαθμούς και 52% υγρασία προκαλεί δυσφορία στους περισσότερους ανθρώπου, όπως προκύπτει και από τον υπολογισμό humidex εδώ Δεν μιλαω για τοσο υψηλες θερμοκρασιες, αλλα για 24-26 το πολυ. Παντως απο οσους δεικτες εχω ελεγξει αν ειναι κοντα σε οτι νιωθω απο ανεση, μαλλον ο καλυτερος ειναι αυτος που εχει η εφαρμογη για το θερμομετρο/υγρασιομετρο https://www.qingping.co/temp-rh-monitor/overview και δειχνει αυτο Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Specs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα