jkoukos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Εγώ πάντως αναφέρομαι και σε αυτό. Ότι δηλαδή τα μεταλλικά στοιχεία της μονάδας επηρεάζονται μέσω επαγωγής της θερμότητας και της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Άλλωστε για κάποιον λόγο μονώνουμε και τους χαλκοσωλήνες. Κάθισα και διάβασα από περιέργεια την δοκιμή/μελέτη που έγινε σε 3 σπίτια (στην Φλώριδα) πριν και μετά την ηλιακή προστασία, όπου στα 2 έγινε με δενδροφύτευση και στο ένα με ξύλινο σκέπαστρο (μικρή πέργκολα). Και στα 3 δεν αναφέρεται σε ποιο σημείο ήταν ο αισθητήρας θερμοκρασίας σε σχέση με το ήλιο, οπότε συμπεραίνω ότι γενικά η θερμοκρασία διαφέρει από σύνολο παραγόντων της κάθε εγκατάστασης, στο σημείο του αισθητήρα. Και στις 3 περιπτώσεις παρατηρήθηκε αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία και θερμοκρασία μέτρησης του αισθητήρα έναντι του προτύπου που είχε τοποθετηθεί, πριν από την επέμβαση της σκίασης. Στην μία περίπτωση για συγκεκριμένους λόγους δεν κατέστη εφικτό να μετρηθεί η διαφορά κατανάλωσης. Στην δεύτερη ήταν εμφανής της τάξης 3% μέσο όρο στο 24ωρο και 6% τις απογευματινές ώρες. Στην τελευταία περίπτωση αν και υπήρχε διαφορά στην θερμοκρασία εν τούτοις παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης 15-18% (εικάζεται ότι λόγω του συγκεκριμένου τρόπου εξόδου του αέρα της μονάδας σε σχέση με τα δένδρα, υπήρχε επηρεασμός του αέρα εισαγωγής). Και το γενικό συμπέρασμα: Αναφορά σε κείμενο We conclude that any savings produced by localized AC condenser shading are quite modest (<3%) and that the risk of interrupting air flow to the condenser may outweigh shading considerations. The preferred strategy may be a long-term one: locating AC condensers in an unobstructed location on the shaded north side of buildings and depending on extensive site and neighborhood-level landscaping to lower localized air temperatures. Τέλος η μελέτη έγινε με αντλίες θερμότητας, που ναι μεν έχουν ίδια λειτουργία μα τα κλιματιστικά που συζητάμε εδώ αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Οι φωτογραφίες δείχνουν τυπική εγκατάσταση αρκετά μακρύτερα από τον τοίχο του σπιτιού σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα. Και ένα παράδειγμα εγκατάστασης όπου σε οικοδομή των '70s με στενό μπαλκόνι 60cm, η μονάδα ασφυκτιά με το μικροκλίμα που δημιουργείται στο μοναδικό σημείο που μπορούσε να τοποθετηθε. 1
cmaniac Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, jkoukos είπε μικροκλίμα Αυτή είναι η σωστή λέξη. Microclimate effect on cooling systems efficiency. Ότι επηρεάζεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του αέρα, επηρεάζεται, πάντως. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από cmaniac 1
verlemakos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, jkoukos είπε Κάθισα και διάβασα από περιέργεια την δοκιμή/μελέτη που έγινε σε 3 σπίτια (στην Φλώριδα) πριν και μετά την ηλιακή προστασία, όπου στα 2 έγινε με δενδροφύτευση και στο ένα με ξύλινο σκέπαστρο (μικρή πέργκολα). Και στα 3 δεν αναφέρεται σε ποιο σημείο ήταν ο αισθητήρας θερμοκρασίας σε σχέση με το ήλιο, οπότε συμπεραίνω ότι γενικά η θερμοκρασία διαφέρει από σύνολο παραγόντων της κάθε εγκατάστασης, στο σημείο του αισθητήρα. Και στις 3 περιπτώσεις παρατηρήθηκε αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία και θερμοκρασία μέτρησης του αισθητήρα έναντι του προτύπου που είχε τοποθετηθεί, πριν από την επέμβαση της σκίασης. Στην μία περίπτωση για συγκεκριμένους λόγους δεν κατέστη εφικτό να μετρηθεί η διαφορά κατανάλωσης. Στην δεύτερη ήταν εμφανής της τάξης 3% μέσο όρο στο 24ωρο και 6% τις απογευματινές ώρες. Στην τελευταία περίπτωση αν και υπήρχε διαφορά στην θερμοκρασία εν τούτοις παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης 15-18% (εικάζεται ότι λόγω του συγκεκριμένου τρόπου εξόδου του αέρα της μονάδας σε σχέση με τα δένδρα, υπήρχε επηρεασμός του αέρα εισαγωγής). Και το γενικό συμπέρασμα: Τέλος η μελέτη έγινε με αντλίες θερμότητας, που ναι μεν έχουν ίδια λειτουργία μα τα κλιματιστικά που συζητάμε εδώ αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Οι φωτογραφίες δείχνουν τυπική εγκατάσταση αρκετά μακρύτερα από τον τοίχο του σπιτιού σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα. Και ένα παράδειγμα εγκατάστασης όπου σε οικοδομή των '70s με στενό μπαλκόνι 60cm, η μονάδα ασφυκτιά με το μικροκλίμα που δημιουργείται στο μοναδικό σημείο που μπορούσε να τοποθετηθε. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ο κανόνας στις πόλεις. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει εναλλακτική, δυστυχώς.
Pan_K Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Κάθισα και διάβασα από περιέργεια την δοκιμή/μελέτη που έγινε σε 3 σπίτια (στην Φλώριδα) πριν και μετά την ηλιακή προστασία, όπου στα 2 έγινε με δενδροφύτευση και στο ένα με ξύλινο σκέπαστρο (μικρή πέργκολα). Και στα 3 δεν αναφέρεται σε ποιο σημείο ήταν ο αισθητήρας θερμοκρασίας σε σχέση με το ήλιο, οπότε συμπεραίνω ότι γενικά η θερμοκρασία διαφέρει από σύνολο παραγόντων της κάθε εγκατάστασης, στο σημείο του αισθητήρα. Έριξα κι εγώ μια ματιά. Έχουν ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις σου. Θα προσέθετα τα εξής: 1.Η μελέτη είναι πολύ παλιά, του 1996 και τα μηχανήματα είναι on/off, πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τα inverter. 2. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Florida είναι 35 βαθμοί. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Pan_K
aetos1988 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 4 ώρες πριν, liakjim είπε Οι αισθητήρες είναι μέσα σε μικρό κλωβό. Δεν τον βλέπει ο ήλιος. Τέλος πάντων. Ψυκτικός δεν είμαι. Το λέω από άποψη μηχανολογίας. Και επίσης δεν έχω δει προσωπικά κάποιο εγχειρίδιο εγκατάστασης που να απαγορεύει να ειναι εκτεθειμένη σε ηλιο. Εκτιμώ πως όχι. Δεν έχω δει οδηγία σε κάποιο εγχειρίδιο. Δεν θα υπήρχε; Από το εγχειρίδιο του Morris. 2
Specs Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Mην αγχωνεστε παιδια...οτι απωλειες εχει το κλιματιστικο το καλοκαιρι λογω των ακτινων του ηλιου, θα τις κερδισει με το παραπανω τον χειμωνα. Το Toshiba που εχω σε βορεινο τοιχο, δουλευει πιο οικονομικα (απο οτι αν ηταν στον νοτο η στην δυση) το καλοκαιρι με 3-5 βαθμους αερα εισαγωγης χαμηλοτερο απο τα κλιματιστικα του νοτιου μπαλκονιου (με τεντες ). Τον χειμωνα ομως ειναι το αντιθετο. 1
verlemakos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Specs είπε Mην αγχωνεστε παιδια...οτι απωλειες εχει το κλιματιστικο το καλοκαιρι λογω των ακτινων του ηλιου, θα τις κερδισει με το παραπανω τον χειμωνα. Το Toshiba που εχω σε βορεινο τοιχο, δουλευει πιο οικονομικα (απο οτι αν ηταν στον νοτο η στην δυση) το καλοκαιρι με 3-5 βαθμους αερα εισαγωγης χαμηλοτερο απο τα κλιματιστικα του νοτιου μπαλκονιου (με τεντες ). Τον χειμωνα ομως ειναι το αντιθετο. Άντε να έρθει ο χειμώνας να ρεφαρουμε! 5
MARIOSNURSE Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, verlemakos είπε Άντε να έρθει ο χειμώνας να ρεφαρουμε! Άντε να έρθει ο χειμώνας γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα. Έρχεται, λέει, 10ημερος καύσωνας. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από MARIOSNURSE 1
Specs Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Just now, MARIOSNURSE said: Έρχεται, λέει, 10ημερος καύσωνας. περιμενε...θελω να δοκιμασω κατι πραγματακια ακομη στη φουλ ζεστη, ειμαι εκτος κ δεν προλαβα. Μετα ας αλλαξει😜 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, Specs είπε περιμενε...θελω να δοκιμασω κατι πραγματακια ακομη στη φουλ ζεστη, ειμαι εκτος κ δεν προλαβα. Μετα ας αλλαξει😜 Ωχ, ελπίζω να μας λυπηθεί η ΔΕΗ...
Specs Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Παρατηρω Θεσσαλονικη που βρισκομαι λιγες μερες τωρα, οτι και τα 2 τα Daikin Sensira atxc35d που εχει το διαμερισμα (νοτιος προσανατολισμος) δυσκολευονταν πολυ να κατεβασουν την υγρασια (σε αφυγρανση mode) απο 60-62% στο 55%. Παρακατω με τιποτε. Απο χτες που φυσηξε βορειοδυτικος, η υγρασια μεσα επεσε 44% χωρις καν κλιματιστικο (αν κ συνεχιζα να το εχω) Just now, MARIOSNURSE said: Ωχ, ελπίζω να μας λυπηθεί η ΔΕΗ... Μιλαμε για το φτηνοτερο μεσο θερμανσης κ ψυξης φιλε...ουτε οι ανεμιστηρες δεν καινε τοσο λιγο αν εχεις καλο μηχανημα. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, Specs είπε Παρατηρω Θεσσαλονικη που βρισκομαι λιγες μερες τωρα, οτι και τα 2 τα Daikin Sensira atxc35d που εχει το διαμερισμα (νοτιος προσανατολισμος) δυσκολευονταν πολυ να κατεβασουν την υγρασια (σε αφυγρανση mode) απο 60-62% στο 55%. Παρακατω με τιποτε. Απο χτες που φυσηξε βορειοδυτικος, η υγρασια μεσα επεσε 44% χωρις καν κλιματιστικο (αν κ συνεχιζα να το εχω) Μιλαμε για το φτηνοτερο μεσο θερμανσης κ ψυξης φιλε...ουτε οι ανεμιστηρες δεν καινε τοσο λιγο αν εχεις καλο μηχανημα. Για τον καύσωνα λέω.
Specs Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 minute ago, MARIOSNURSE said: Για τον καύσωνα λέω. Και γω, να τον εχουμε ωσπου να μετρησω 😎στην Καρδιτσα που θα γυρισω. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Specs
zoranb Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Προσπαθώ να συγκρίνω την Ισχύ δύο κλιματιστικών. Όμως μου φαίνεται πως οι τιμές που δίνουν δεν είναι συγκρίσιμες. Το ένα λέει... Ισχύς Τροφοδοσίας Ψύξη W 1600-1500 κ το άλλο... Mονάδα Aκριβούς Iσχύος 4,2KWh άντε να βγάλες άκρη για την ισχύ το καθενός!
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, zoranb είπε Προσπαθώ να συγκρίνω την Ισχύ δύο κλιματιστικών. Όμως μου φαίνεται πως οι τιμές που δίνουν δεν είναι συγκρίσιμες. Το ένα λέει... Ισχύς Τροφοδοσίας Ψύξη W 1600-1500 κ το άλλο... Mονάδα Aκριβούς Iσχύος 4,2KWh άντε να βγάλες άκρη για την ισχύ το καθενός! Το ένα φαίνεται να είναι η κατανάλωση και το άλλο αυτό που παίρνεις (πιο σωστά σου αφαιρεί) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα