Luciddream Δημοσ. Σάββατο στις 09:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:04 μμ (επεξεργασμένο) Σήμερα έγινε κάτι περίεργο, και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έγινε. Εκεί που καθόμουν και έπαιζα PS5 στον καναπέ ξαφνικά ακούω ένα μπιπ. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα πάλι άλλο μπιπ και καταλαβαίνω ότι κάτι δίνει εντολές στο κλιματιστικό. Να κλείσει και να ανοίξει δηλαδή, αλλά το άκουσα τουλάχιστον 3 φορές. Το έβγαλα από την πρίζα και άρχισα να ψάχνω μην μου χακάρανε το WiFi. Μετά θυμήθηκα ότι είχα αλλάξει τον κωδικό και δεν το είχα βάλει καν στο WiFi από τότε. Το remote του κλιματιστικού ήταν σε οπτική επαφή με το κλιματιστικό αλλά δεν το πάταγε κανένας. Τι να έχει γίνει? Τώρα που έγραφα το comment σκέφτηκα μήπως έπιασε τίποτα εντολές από το πάνω διαμέρισμα? Βέβαια με το ζόρι πιάνει τις δικές μου (Toyotomi Erai). Επίσης έχω υπέρυθρες και στο κινητό μου αλλά και το κινητό ήταν και αυτό κάπου στον καναπέ "κλειστό" και χωρίς καν οπτική επαφή. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:06 μμ από Luciddream
Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 09:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:15 μμ 10 λεπτά πριν, Luciddream είπε Σήμερα έγινε κάτι περίεργο, και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έγινε. Εκεί που καθόμουν και έπαιζα PS5 στον καναπέ ξαφνικά ακούω ένα μπιπ. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα πάλι άλλο μπιπ και καταλαβαίνω ότι κάτι δίνει εντολές στο κλιματιστικό. Να κλείσει και να ανοίξει δηλαδή, αλλά το άκουσα τουλάχιστον 3 φορές. Το έβγαλα από την πρίζα και άρχισα να ψάχνω μην μου χακάρανε το WiFi. Μετά θυμήθηκα ότι είχα αλλάξει τον κωδικό και δεν το είχα βάλει καν στο WiFi από τότε. Το remote του κλιματιστικού ήταν σε οπτική επαφή με το κλιματιστικό αλλά δεν το πάταγε κανένας. Τι να έχει γίνει? Τώρα που έγραφα το comment σκέφτηκα μήπως έπιασε τίποτα εντολές από το πάνω διαμέρισμα? Βέβαια με το ζόρι πιάνει τις δικές μου (Toyotomi Erai). Επίσης έχω υπέρυθρες και στο κινητό μου αλλά και το κινητό ήταν και αυτό κάπου στον καναπέ "κλειστό" και χωρίς καν οπτική επαφή. Μολις το διαβασα σκεφτηκα αυτο 3
Luciddream Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:30 μμ (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Arkin said: Μολις το διαβασα σκεφτηκα αυτο Τώρα βγήκα έξω από το σπίτι και δοκίμασα πίσω από την πόρτα ασφαλείας με το κινητό που θεωρώ ότι έχει καλύτερο IR, και δεν πιάνει. Μετά πήγα μπαλκόνι πίσω από τον τοίχο, δεν πιάνει. Κατάφερα μόνο να το ανοίξω από τα πλάγια και από απόσταση 2 μέτρα περίπου. Τι άλλο να υπάρχει στο σπίτι που να στέλνει υπέρυθρες? Μόνο τηλεόραση ενισχυτή και PS5 είχα ανοιχτό Και τα radar του συναγερμού που δουλεύουν συνέχεια αλλά αυτά υποτίθεται ότι λαμβάνουν υπέρυθρες. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:32 μμ από Luciddream
Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 09:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:35 μμ 1 λεπτό πριν, Luciddream είπε Τώρα βγήκα έξω από το σπίτι και δοκίμασα πίσω από την πόρτα ασφαλείας με το κινητό που θεωρώ ότι έχει καλύτερο IR, και δεν πιάνει. Μετά πήγα μπαλκόνι πίσω από τον τοίχο, δεν πιάνει. Κατάφερα μόνο να το ανοίξω από τα πλάγια και από απόσταση 2 μέτρα περίπου. Τι άλλο να υπάρχει στο σπίτι που να στέλνει υπέρυθρες? Μόνο τηλεόραση ενισχυτή και PS5 είχα ανοιχτό Και τα radar του συναγερμού που δουλεύουν συνέχεια αλλά αυτά υποτίθεται ότι λαμβάνουν υπέρυθρες. Μήπως τα φτύνουν οι μπαταριές στο τηλεκοντρολ και άρχισε να δίνει σήμα ? 🤔 Ειναι αρκετα περιεργο ναι εφοσον ειναι μονο με υπερηθρες και δεν εχεις καποιο αλανι απεναντι να παιζει οπως το παιδακι στο home alone. Αν ηταν ασυρματο θα ελεγα οτι επιασε σημα απο εξω απο καποιο κοντρολ το εχω παθει με το γκαραζ ανοιξε βραδυ απο μονο του αλλα με υπερηθρες τελειως μονο του περιεργο. Δες αν στο ξανα κανει και αλλαξε μπαταριες. Μην αλλαξεις αν δεν στο ξανα κανει ωστε να δουμε αν ηταν απο αυτο. 1
Luciddream Δημοσ. Σάββατο στις 09:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:49 μμ (επεξεργασμένο) Σωστό αλλά μόλις το έγραψα είδα ότι είναι φουλ οι μπαταρίες οπότε δύσκολο να είναι αυτό. Επίσης μόλις κατέβασα airtag scanner στο κινητό και παρατήρησα ότι το ένα από τα δυο κλιματιστικά (αυτό που ανοιγοκλεινε) έχει ανοιχτό bluetooth και μπορεί να κάνει όποιος θέλει pair πάνω του. Δεν ήξερα καν ότι έχει bluetooth (και γιατί έχει μόνο το ένα αφού είναι ίδιο μοντέλο). Το ψάχνω να δω αν μπορεί να το χειριστεί κάποιος. edit: κατέβασα bettercap, συνδέθηκα πάνω του και έδωσα μερικές εντολές.. δεν φαίνεται να αντιδράει. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:47 μμ από Luciddream 1
johnt Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, σε προηγούμενο μου post μου βασει αναγκών μονο ψύξης σε εξοχικό σε οτι πιο οικονονομικό μου είχε προτείνει ο liakjim το wellio tac σε ερώτησή μου. Το θέμα είναι οτι το μόνο πλεόν διαθέσιμο και με δωρεάν εγκατάσταση στα 419 είναι το: https://www.praktiker.gr/p/wellio-kiniro-klimatistiko-inverter-12000btu-154648 αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι η υπάλληλος μου είπε οτι η εγγύηση δεν καλύπτει πλακέτα. Τι πρόβλημα εννοεί με την πλακέτα και είναι γενικότερο συχνό προβλημα; Επίσης είδα στο eshop αυτό : https://www.e-shop.gr/air-condition-tesla-ta36ffml-1232ia-12000btu-a-a-inverter-p-HAP.004545?gad_source=1&gad_campaignid=22592275349&gclid=EAIaIQobChMIyY-KlYC4jgMV6ch5BB37vijjEAQYAiABEgLTofD_BwE Και αυτό με δωρεάν εγκατάσταση public https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/tesla-select-ta36fful-1232iaw-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-wifi/1824451 Τι λέτε? Επεξ/σία Σάββατο στις 10:34 μμ από johnt
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 μμ 59 λεπτά πριν, Luciddream είπε Σωστό αλλά μόλις το έγραψα είδα ότι είναι φουλ οι μπαταρίες οπότε δύσκολο να είναι αυτό. Επίσης μόλις κατέβασα airtag scanner στο κινητό και παρατήρησα ότι το ένα από τα δυο κλιματιστικά (αυτό που ανοιγοκλεινε) έχει ανοιχτό bluetooth και μπορεί να κάνει όποιος θέλει pair πάνω του. Δεν ήξερα καν ότι έχει bluetooth (και γιατί έχει μόνο το ένα αφού είναι ίδιο μοντέλο). Το ψάχνω να δω αν μπορεί να το χειριστεί κάποιος. edit: κατέβασα bettercap, συνδέθηκα πάνω του και έδωσα μερικές εντολές.. δεν φαίνεται να αντιδράει. Κάποιος με homeassistant έχει κανει pair στο κλιματιστικό σου με το integration της gree 1
Luciddream Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 μμ 50 minutes ago, liakjim said: Κάποιος με homeassistant έχει κανει pair στο κλιματιστικό σου με το integration της gree Θα μπορούσε, δυστυχώς δεν έχω homeassistant κάπου για να το δοκιμάσω. Έκλεισα τα WiFi τους τώρα έτσι και αλλιώς δεν τα χρησιμοποιώ πολύ.
amotida Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ 7 hours ago, cmaniac said: Γενικά νομίζω ότι η λογική 7-9-12 είναι ίδιος συμπιεστής και αλλάζει ο προγραμματισμός ή άλλα. Το τι συμπιεστής είναι και το τι παρελκόμενα, κάνουν τη διαφορά προφανώς. Πχ στο δικό μου αναφέρονται "Louver fins & inner grooved tubing / M fins & inner grooved tubing". Στα 10-11 κυβικά έχουμε ονομαστική απόδοση 10-12k BTU, με COP 2-3+ ανάλογα την κατασκευή. Προσοχή, μιλάμε μόνο για στοιχεία συμπιεστή. Χωρίς να είναι κανόνας καθολικά έγκυρο (για το παράδειγμα με 7K, 9K, 12K), ναι, σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε τον ίδιο συμπιεστή σε διαφορετικές μονάδες με διαφορετικό προγραμματισμό. Kάθε κατασκευαστής έχει τη δική του λογική. Αυτό συμβαίνει πιθανώς και για λόγους όπως ευελιξία στην παραγωγή/εξοικονόμηση κόστους επειδή η χρήση του ίδιου hardware σε πολλά μοντέλα μειώνει την παραγωγική πολυπλοκότητα. Το δικό μου παράδειγμα: ο συμπιεστής 9RS102XRA21 (10.2 cm3) που ανέφερα πριν, τοποθετείται και σε μονάδες 3.5KW και 4.2KW της ίδιας σειράς. Σε μικρότερες μονάδες (2KW, 2.5KW), ο ίδιος κατασκευαστής βάζει έναν μικρότερο συμπιεστή (πχ 7,5 cm3). Άλλοι μπορεί να τοποθετούν συμπιεστές 7 - 9 cm3 σε μοντέλα 3,5kW... και ούτω καθεξής... Η στρατηγική "ένας συμπιεστής για όλα" δεν είναι κακή από μόνη της, αλλά εξαρτάται από το πώς τη διαχειρίζεται ο κατασκευαστής. Αν το λογισμικό και τα υπόλοιπα components (εναλλάκτες, ανεμιστήρες) είναι καλά διαμορφωμένα, η απόδοση μπορεί να παραμείνει ικανοποιητική. Spoiler Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για το θέμα, μόλις είχα ενα flashback... θυμήθηκα ότι κάποτε είχα μια μακρά συζήτηση με κάποιον για συμπιεστές και χωρητικότητες και πώς δεν πίστευε καθόλου στις δυνατότητες κάποιων μικρότερων κυβισμών, κ.λπ... Και μου έδινε συνέχεια παραδείγματα ισχυρών συμπιεστών από την ME. Όταν του έδειξα ένα συμπιεστή μικρού κυβισμού σε ένα Mitsu (premium σειράς και υψηλών προδιαγραφών), δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του... Μη έχοντας απάντηση, αν και για μένα ήταν λογικό ότι ήταν απλώς και θέμα τεχνολογίας που εξελίσσεται συνεχώς, αντέδρασε με "Μάλλον η Mitsubishi άλλαξε το σύστημα κωδικοποίησης..." 😄 Το point μου είναι ότι η τεχνολογία προχωράει και ο κυβισμός είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ.
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, johnt είπε Επίσης είδα στο eshop αυτό : https://www.e-shop.gr/air-condition-tesla-ta36ffml-1232ia-12000btu-a-a-inverter-p-HAP.004545?gad_source=1&gad_campaignid=22592275349&gclid=EAIaIQobChMIyY-KlYC4jgMV6ch5BB37vijjEAQYAiABEgLTofD_BwE Και αυτό με δωρεάν εγκατάσταση public https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/tesla-select-ta36fful-1232iaw-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-wifi/1824451 Τι λέτε? Για τα Tesla που είναι φασόν AUX έχω πει ότι είναι αρκετά θορυβώδη. Επιπλέον μου αρέσει να αποτυπώνω τις απόπειρες εξαπάτησης των αγοραστών και αυτό θα κάνω με αυτές τις δύο εικόνες από την σελίδα της Tesla: Με ελάχιστη στάθμη ηχητικής πίεσης 36 dΒ κατατάσσεται στα πιο θορυβώδη της αγοράς. Κατά τ' άλλα, στην ψύξη φαίνεται να έχει καλή συμπεριφορά αν κρίνουμε από το life διάγραμμα καταναλώσεων ενός 18-ριού tesla σαν αυτό που θες να αγοράσεις. https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a?from=now-24h&to=now&timezone=browser. Δεν θα αγόραζα το άλλο wellio που λες, γιατί δεν έχουμε feedback. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:02 πμ από Pan_K 1
johnt Δημοσ. Κυριακή στις 11:02 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:02 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ, Βασικά όπως ανέφερα με ενδιαφέρει η αγορά για ψύξη μόνο και με κριτήριο τιμή και ει δυνατόν ποιότητα. Ο θόρυβος για μένα δεν είναι κάτι αποτρεπτικό καθώς δεν θα μπει σε υπνοδωμάτιο. *Για 12αρι ενδιαφέρομαι Επεξ/σία Κυριακή στις 11:04 πμ από johnt
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 πμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, johnt είπε Βασικά όπως ανέφερα με ενδιαφέρει η αγορά για ψύξη μόνο και με κριτήριο τιμή και ει δυνατόν ποιότητα. Ο θόρυβος για μένα δεν είναι κάτι αποτρεπτικό καθώς δεν θα μπει σε υπνοδωμάτιο. Με 10-ετή εγγύηση είναι μία πολύ καλή περίπτωση, τότε. Όσον αφορά την δωρεάν εγκατάσταση, εκτός και αν έχεις έμπιστο ψυκτικό να το εγκαταστήσει θα την προτιμούσα. Η λογική είναι η εξής: καλύτερα να δώσω λιγότερα για μία χάλια εγκατάσταση από το να δώσω πολλά για μια ... επίσης χάλια εγκατάσταση. Επίσης: αν δώσεις 30 ευρώ στην "δωρεάν" εγκατάσταση ίσως σε προσέξουν περισσότερο, ενώ εσύ θα έχεις δώσει περίπου τα ίδια χρήματα με το να πήγαινες σε ανεξάρτητο συνεργείο. Επιπλέον, κάτι σημαντικό: Τώρα που μάθανε ότι οι πελάτες ζητάνε αντλία κενού την κουβαλάνε μεν, την δουλεύουν ελάχιστα δε (αν την δουλέψουν). Οπότε θέλει προσοχή σε αυτό το θέμα. Το μοτέρ της αντλίας κενού κάνει θόρυβο όταν δουλεύει και θα το καταλάβεις ακόμα και αν δεν είσαι από πάνω. Πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον 10 λεπτά. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:13 πμ από Pan_K 2
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ (επεξεργασμένο) Με Home assistant και ενσωμάτωση Midea smart AC το Inventor Omnia Plus 18κ του 2018 πιάνει απίστευτες επιδόσεις στο ECO με ανεμιστήρα στο MAX (κλειδωμένη ρύθμιση, που ισχύει μόνο για την επιλογή Turbo και ανεβάζει την κατανάλωση στα ύψη). Κανονικά στο Eco η ταχύτητα είναι στο low και δεν σε αφήνει να την πειράξεις. Εγώ την έβαλα στο MAX και να τα αποτελέσματα: Εξωτερική 30, εσωτερική 27, ζήτηση 25 (στο eco πρέπει να ρυθμίσει κανείς την θερμοκρασία χαμηλότερα, 1-2 βαθμούς απ' ό,τι στο κανονικό, για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα). Υ.Γ. έπρεπε προηγουμένως να τα διαγράψω από την εφαρμογή της Inventor στο κινητό και να ξαναπεράσω τα κλιματιστικά στην εφαρμογή της Midea, Smart Home. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:17 μμ από Pan_K 4
filipN Δημοσ. Κυριακή στις 12:50 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:50 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pan_K είπε [...] Επιπλέον, κάτι σημαντικό: Τώρα που μάθανε ότι οι πελάτες ζητάνε αντλία κενού την κουβαλάνε μεν, την δουλεύουν ελάχιστα δε (αν την δουλέψουν). Οπότε θέλει προσοχή σε αυτό το θέμα. Το μοτέρ της αντλίας κενού κάνει θόρυβο όταν δουλεύει και θα το καταλάβεις ακόμα και αν δεν είσαι από πάνω. Πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον 10 λεπτά. Ο θόρυβος του μοτέρ και ο χρόνος χρήσης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν πως η αντλία κάνει σωστά τη δουλειά της! Επεξ/σία Κυριακή στις 12:52 μμ από filipN 2
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ 12 ώρες πριν, amotida είπε Mitsu Ποιά απ'τις δύο; Γιατί κοίτα τι γίνεται: Brand Series Model Capacity Compressor Brand Compressor Type Compressor Cubic Capacity* Mitsubishi Heavy Premium SRK/SRC-25ZS-W 2.5 THACOM Single Rotor RM-C5077SBE71 7.7 Mitsubishi Heavy Standard SRK/SRC-25ZSP-W 2.5 THACOM Single Rotor RM-D5077SWE1 7.7 Mitsubishi Heavy Standard Plus SRK/SRC-25ZTL-W 2.5 THACOM Single Rotor RM-D5077SWE1 7.7 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-25ZSX-W 2.5 THACOM Twin Rotor RMT5111SWE3 11 Mitsubishi Heavy Premium SRK/SRC-35ZS-W 3.5 THACOM Single Rotor RM-B5077SBE2 7.7 Mitsubishi Heavy Standard SRK/SRC-35ZSP-W 3.5 THACOM Single Rotor RM-D5077SWE1 7.7 Mitsubishi Heavy Standard Plus SRK/SRC-35ZTL-W 3.5 THACOM Single Rotor RM-D5077SWE1 7.7 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-35ZSX-WF 3.5 THACOM Twin Rotor RMT5111SWE3 11 Mitsubishi Heavy Premium SRK/SRC-50ZS-W 5.0 Panasonic Single Rotor 9RS102XDA21 10.3 Mitsubishi Heavy Standard SRK/SRC-50ZSP-W 5.0 Panasonic Single Rotor 9RS102ZBE21 10.3 Mitsubishi Heavy Standard Plus SRK/SRC-50ZTL-W 5.0 Panasonic Single Rotor 9RS102ZBE21 10.3 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-50ZSX-WF 5.0 THACOM Twin Rotor RMT5113SWE11 13 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-60ZSX-WF 6.0 THACOM Twin Rotor RMT5113SWE11 13 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-63ZR-W 6.3 THACOM Twin Rotor RMT5113SWE11 13 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-71ZR-W 7.1 THACOM Twin Rotor RMT5118SBP2 18 Mitsubishi Heavy Diamond SRK/SRC-80ZR-W 8.0 THACOM Twin Rotor RMT5118SBP2 18
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα