Specs Δημοσ. Τρίτη στις 08:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:35 μμ 15 minutes ago, Pan_K said: Παθαίνω deja vu Tωρα κοιταζα τις κριτικες σου στα σκρουτζ κ best price. Μονο αυτα πονανε τις εταιριες. Αρκει να το διαχειριστεις σωστα απο πριν κ να παιλεψεις να στο αλλαξουν αλλιως πολεμος στις κριτικες. 1
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:36 μμ Τσέκαρα λίγο την επίδραση που έχει στην κατανάλωση ένα υλικό σαν αυτό εδώ: https://offersmania.gr/product/thermo-kalorifer/. Κάλυψα με αυτό μόνο την επάνω και την πρόσθια αριστερή επιφάνεια του κλιματιστικού, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει είσοδος ή έξοδος αέρα. Το κλιματιστικό το χτυπά ο ήλιος από τις 16:30 μέχρι τις 19:30 περίπου, οπότε αυξάνει απότομα η κατανάλωση. Η διαφορά πριν και μετά είναι αισθητή. Πριν: μετά: 'Ιδιο pattern από τις 16:00 και μετά, υψηλότερη εξωτερική θερμοκρασία, ίδια εσωτερική, αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση. 38 λεπτά πριν, cmaniac είπε 40 λεπτά πριν, Pan_K είπε EER (9,2) SEER 9,2. Από βιασύνη έγραψα EER σκέτο. Αλλά και πάλι... 4
dino809 Δημοσ. Τρίτη στις 09:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:20 μμ Σημαντική διαφορά. Θα βοηθούσε πολύ πιστεύω μια φωτογραφία της εξωτερικής μονάδας για να δούμε πως την κάλυψες.
kokkinihani Δημοσ. Τρίτη στις 09:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:53 μμ Καλησπέρα, ελπίζω να μη με ξεχάσετε ( αντικατάσταση του Gree ), ευχαριστώ πολύ.
chemkyr Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 μμ 13 minutes ago, kokkinihani said: Καλησπέρα, ελπίζω να μη με ξεχάσετε ( αντικατάσταση του Gree ), ευχαριστώ πολύ. είχες μετρήσει την κατανάλωσή του και την βρήκες υπερβολική?
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 10:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:10 μμ 12 ώρες πριν, kokkinihani είπε 1. Διαθέσιμο ποσό : 1500 2.Αντικατάσταση ενός Gree Fairy 24000 btu το οποίο είναι ενεργοβόρο. 3.Χρήση : ψύξη 90% θέρμανση 10% 4. Χώρος : ενιαίος περίπου 80 τ.μ. 5. Τοποθεσία : Ηράκλειο Κρήτης. 6. Επιθυμητό : να είναι αθόρυβο ΑΛΛΑ όχι εις βάρος της απόδοσης στην ψύξη. 7. Μόνωση πλημμελής , κουφώματα συνθετικά με διπλά τζάμια. aseg24kmte ή mitsubishi heavy 71 ή toshiba edge white. Αναρωτιέμαι αν θα σας καλύψει το heavy63 μιας και έχετε σχετικά δροσερό καλοκαίρι (λόγω ανέμων). Το fujitsu θα πρέπει να είναι το πιο οικονομικό σε λειτουργία αλλά και το πιο θιρυβώδες. Το heavy 71 θα έχει το μειονέκτημα της μικρότερης εγγύησης ενώ σε ευνοικές συνθήκες θα κάνει πιο εύκολα on-off (αν σας παίρνει για το heavy 63 αυτό δεν θα είναι θέμα μιας και πέφτει στα 160W έναντι 380 του heavy 71) . Το toshiba θα πρέπει να είναι το πιο αθόρυβο στην πράξη αλλά με τη χειρότερη οικονομία από τα 3. Δυστυχώς δεν υπάρχει το τέλειο κλιματιστικό. Πιθανώς να σας καλύψει και ένα toyotomi erai. Στο grafana της υπογραφής μου θα τα βρεις όλα αυτά (μας λείπει το heavy 63), ενώ το 80άρι που θα δεις στα χαμηλά είναι σαν το 71. Το edge έχει παρόμοια συμπεριφορά με το yukai που θα δεις. Προσωπικά θα πήγαινα στο fujitsu. 6 ώρες πριν, dimitris55555 είπε Καλησπέρα και πάλι παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας, με μοντέλα κλιματιστικών. Έχω προσανατολιστεί προς Toshiba Edge 18αρι ή Toshiba Edge Κλιματιστικό Inverter 22αρι, Daikin Perfera FTXM-R 18αρι ή μετά κάτι σε mitsubishi παρόλο που δεν έχω βρει κάτι με wifi χωρίς αξιολογήσεις με θέματα σε συστολές διαστολές ή με πρόβλημα με πλακέτα. Προφανώς άλλες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€ Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 12.000btu, βάζοντας κάτι πιο σύγχρονο (δεν το δούλεψα ποτέ εγώ, είμαι νέος ιδιοκτήτης) Άτοκες δόσεις και ότι καλό υπάρχει σε προσφορά θα εκμεταλλευτεί (τύπου επιστροφή eurobank κλπ) 20% ψύξη / 80% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, αποκλειστική σε ψύξη Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου, θα ήθελα να το δουλεύω συμπληρωματικά διότι προς το παρόν δεν ξέρω πόσο θα βγαίνει στα κοινόχρηστα. Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Κομοτηνή με 39C το καλοκαίρι και -5C τον χειμώνα, Νότιος προσανατολισμός, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νοτιά. Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου. Διαμερίσματα υπάρχουν πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά (σάντουιτς) Θερμικές Απώλειες (στο spoiler) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 3849.48Watt 3310.55KCal/h 96.24Watt/m2 82.76KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Ροδόπη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:2005 Εμβαδό Κατοικίας:40 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Οι απώλειες βγαίνουν χαμηλές, οπότε θεωρητικά ένα 18άρι edge θα είναι μια χαρά, έχετε και το πετρέλαιο, αλλά θα έλεγα για ασφάλεια ή για λιγότερη χρήση πετρελαίου να βάζατε το αντίστοιχο 22άρι.
Specs Δημοσ. Τρίτη στις 10:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:15 μμ 1 hour ago, Pan_K said: Ιδιο pattern από τις 16:00 και μετά, υψηλότερη εξωτερική θερμοκρασία, ίδια εσωτερική, αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση. Ετσι δειχνει υπο την αιρεση οτι δεν χτυπαει κανα σενσορα απευθειας ο ηλιος. Για να ειμαι ειλικρινης πιστευα οτι θα ηταν αμελητεα η διαφορα μιας και ο ανεμιστηρας στις εξωτερικες μοναδες κυκλοφορει απιστευτα μεγαλο ογκο αερα και δεν θα ειχε μεγαλη θερμοχωρητικοτητα το κουτι της μοναδας για να αποθηκευει ζεστη. Ουτε εχω δει ποτε να ασχολουνται οι κατασκευαστες και τοσο για ηλιακη ακτινοβολια και βροχη , οσο για χιονι στο δαπεδο τους και αερα γενικα. Δυστυχως δεν μπορω κ εγω να το μετρησω στο TCL μιας κ ειναι ψηλα στον τοιχο κ δεν το φτανει ο ηλιος στην δυση. Οσοι εχουν σε ταρατσα μοναδα , η την βλεπει ο ηλιος γενικα, καλο ειναι να δοκιμασουν κ μαλλον οφελος θα εχουν.
kokkinihani Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 μμ 9 λεπτά πριν, chemkyr είπε είχες μετρήσει την κατανάλωσή του και την βρήκες υπερβολική? 2.5 kwh για 1.5 ώρα για να ρίξει τη θερμοκρασία από 27.5 σε 26.5
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 10:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:23 μμ 12 ώρες πριν, kokkinihani είπε Μόνωση πλημμελής Αυτό σημαίνει ότι έχει έστω και κάτι. Έχει;
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dino809 είπε Σημαντική διαφορά. Θα βοηθούσε πολύ πιστεύω μια φωτογραφία της εξωτερικής μονάδας για να δούμε πως την κάλυψες. 30 λεπτά πριν, Specs είπε Ετσι δειχνει υπο την αιρεση οτι δεν χτυπαει κανα σενσορα απευθειας ο ηλιος. Για να ειμαι ειλικρινης πιστευα οτι θα ηταν αμελητεα η διαφορα μιας και ο ανεμιστηρας στις εξωτερικες μοναδες κυκλοφορει απιστευτα μεγαλο ογκο αερα και δεν θα ειχε μεγαλη θερμοχωρητικοτητα το κουτι της μοναδας για να αποθηκευει ζεστη. Προστασία από περιστέρια και τον ήλιο, 2 σε 1. Νομίζω ότι θα πρέπει να καλύψω όλο το πλαϊνό πάντως και ας μην το χτυπάει ο ήλιος. Το συγκεκριμένο υλικό έχει κυψέλες και προσφέρει ήπια μόνωση. Ίσως τελικά να είναι ένας συνδυασμός μόνωσης και αντανακλαστικού υλικού που κάνει την διαφορά. Το πάνω μέρος δεν φαίνεται, αλλά έχω βάλει και εκεί. Θα δοκιμάσω και με άλλα υλικά. Δεν χτυπάει τον σένσορα ο ήλιος, αλλά επηρεάζεται ελαφρώς από την υπέρυθρη ακτινοβολία του τοίχου, όταν πυρακτώνεται το απόγευμα. Όσο για την θήκη με το αντανακλαστικό υλικό, αυτό δεν πήγε καθόλου καλά. Όταν την αφαίρεσα η κατανάλωση έπεσε στο Toyotomi Hiro. Το είχα ψυλλιαστεί, γιατί θεωρώ ότι το υφασμάτινο πλέγμα που έχει μπροστά στον εξαερισμό είναι αρκετά πυκνό και μπορεί να εμποδίζει. Επίσης νομίζω ότι ένα τέτοιο κουβούκλιο πιο πολύ ανεβάζει παρά κατεβάζει την θερμοκρασία, μιας και δεν έχει καθόλου μόνωση. Θα δοκιμάσω και αφού σκίσω τις σίτες και μετά θα ξαναδοκιμάσω αφού προσθέσω αφρώδες μονωτικό υλικό. Βλέπουμε την πτώση της κατανάλωσης στις 18:15 μετά την αφαίρεση του καλύμματος. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:46 μμ από Pan_K 1 1
kokkinihani Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ 23 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αυτό σημαίνει ότι έχει έστω και κάτι. Έχει; ;
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 10:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:49 μμ 1 λεπτό πριν, kokkinihani είπε ; Μονωση; 19 λεπτά πριν, Pan_K είπε Προστασία από περιστέρια και τον ήλιο, 2 σε 1. Νομίζω ότι θα πρέπει να καλύψω όλο το πλαϊνό πάντως και ας μην το χτυπάει ο ήλιος. Το συγκεκριμένο υλικό έχει κυψέλες και προσφέρει ήπια μόνωση. Ίσως τελικά να είναι ένας συνδυασμός μόνωσης και αντανακλαστικού υλικού που κάνει την διαφορά. Το πάνω μέρος δεν φαίνεται, αλλά έχω βάλει και εκεί. Θα δοκιμάσω και με άλλα υλικά. Δεν χτυπάει τον σένσορα ο ήλιος, αλλά επηρεάζεται ελαφρώς από την υπέρυθρη ακτινοβολία του τοίχου, όταν πυρακτώνεται το απόγευμα. Όσο για την θήκη με το αντανακλαστικό υλικό, αυτό δεν πήγε καθόλου καλά. Όταν την αφαίρεσα η κατανάλωση έπεσε στο Toyotomi Hiro. Το είχα ψυλλιαστεί, γιατί θεωρώ ότι το υφασμάτινο πλέγμα που έχει μπροστά στον εξαερισμό είναι αρκετά πυκνό και μπορεί να εμποδίζει. Επίσης νομίζω ότι ένα τέτοιο κουβούκλιο πιο πολύ ανεβάζει παρά κατεβάζει την θερμοκρασία, μιας και δεν έχει καθόλου μόνωση. Θα δοκιμάσω και αφού σκίσω τις σίτες και μετά θα ξαναδοκιμάσω αφού προσθέσω αφρώδες μονωτικό υλικό. Βλέπουμε την πτώση της κατανάλωσης στις 18:15 μετά την αφαίρεση του καλύμματος. Ναι οκ το έκανες λιγο.. τσαντίρι. Ειδικά το ανακλαστικό ακόμα κι αν είναι για κλιματιστικό, δεν ειναι για εν λειτουργία κλιματιστικό. Το μονο υλικό που κάνει για προστασία ειναι το ξύλο. Ενα κουτί με ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ όπου υπάρχει είσοδος ή έξοδος ανεμιστήρα και η αποστολή εξετελεσθη. Το ξύλο ακακίας είναι οκ. Κάθε χρόνο θέλει ενα λάδωμα και που και πού νερό για να μην σκάσει. 1
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 μμ 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ειδικά το ανακλαστικό ακόμα κι αν είναι για κλιματιστικό, δεν ειναι για εν λειτουργία κλιματιστικό. Κι όμως, είναι για εν λειτουργία κλιματιστικό, αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο για τον οποίο έχει πλέγμα μπροστά στον εξαερισμό της μονάδας. home & camp (HC) Κάλυμμα Εξωτ. Μονάδας Κλιματιστικού | Plaisio . Τώρα για το τσαντίρι έχεις δίκιο. Το προτιμώ πάντως έτσι παρά ..πως να το πω... φιλοτεχνημένο από περιττώματα περιστεριών. Οποιαδήποτε εναλλακτική ευπρόσδεκτη.
kokkinihani Δημοσ. Τρίτη στις 11:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:02 μμ 9 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μονωση; Ναι οκ το έκανες λιγο.. τσαντίρι. Ειδικά το ανακλαστικό ακόμα κι αν είναι για κλιματιστικό, δεν ειναι για εν λειτουργία κλιματιστικό. Το μονο υλικό που κάνει για προστασία ειναι το ξύλο. Ενα κουτί με ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ όπου υπάρχει είσοδος ή έξοδος ανεμιστήρα και η αποστολή εξετελεσθη. Το ξύλο ακακίας είναι οκ. Κάθε χρόνο θέλει ενα λάδωμα και που και πού νερό για να μην σκάσει. 11 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μονωση; Ναι οκ το έκανες λιγο.. τσαντίρι. Ειδικά το ανακλαστικό ακόμα κι αν είναι για κλιματιστικό, δεν ειναι για εν λειτουργία κλιματιστικό. Το μονο υλικό που κάνει για προστασία ειναι το ξύλο. Ενα κουτί με ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ όπου υπάρχει είσοδος ή έξοδος ανεμιστήρα και η αποστολή εξετελεσθη. Το ξύλο ακακίας είναι οκ. Κάθε χρόνο θέλει ενα λάδωμα και που και πού νερό για να 14 λεπτά πριν, kokkinihani είπε ; Καμμία μόνωση, δυστυχώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα