Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε καλά δεν θα το βγάλεις στο μπαλκόνι να το χτυπάει ο ήλιος. Να ανέβει 5-7 βαθμούς η εσωτερική θερμοκρασία..

Εάν δεν έχει πολλά πράγματα μέσα ή να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα μπορείς να το βάλεις σε ποιο eco ρύθμιση .

Κάνεις και το hack με ένα ποτηράκι νερό παγωμένο με ένα νόμισμα να δεις εάν έγινε κάποια διακοπή ρεύματος ή έπεσε η αποδοση του όσο λείψατε.

Επεξ/σία από dimo69
Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού 18.000 btu. Τι προτείνετε από θέμα αξιοπιστίας, απόδοσης, θορύβου?

Το μπάτζετ μου είναι έως 1000 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, sakks80 είπε

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού 18.000 btu. Τι προτείνετε από θέμα αξιοπιστίας, απόδοσης, θορύβου?

Χρήση;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, sakks80 said:

Kι εγώ για 18άρι ψάχνω κ μου πρότειναν αυτό. Ρωτάω μερικά post πιό πριν μπας κ για κάποιο λόγο δεν πρέπει να το πάρω, μήπως υπάρχει κ κανένα εφάμιλλο φθηνότερο κ καλύτερο αλλά δεν απαντάει κανείς.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zoranb είπε

To Συγκεκριμένο Κλιματιστικό πιστεύετε πως έχει κάποιο χαρακτηριστικό που το κάνει κακό για αγορά;

Το συγκεκριμένο, όπως γνωρίζεις, θεωρείται από τις καλύτερες αγορές που μπορείς να κάνει κανείς. Μήπως έχεις εσύ κάτι στον νου σου για το συγκεκριμένο; Σε προβληματίζει κάτι; Τι χρήση θέλεις να κάνεις; Αν συμπλήρωνες το ερωτηματολόγιο αγοράς κλιματιστικού, θα μπορούσε κάποιος να σε κατατοπίσει καλύτερα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Χρήση;

Σε χώρο 40 τετραγωνικά σαλόνι για ψύξη κυρίως. Θέρμανση μόνο πριν πιάσουν τα καλά κρύα που δεν είναι για καλοριφέρ ακόμα χρήση του κλιματιστικού ίσα ίσα να σπάει λίγο το κρύο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Pan_K said:

Το συγκεκριμένο, όπως γνωρίζεις, θεωρείται από τις καλύτερες αγορές που μπορείς να κάνει κανείς. Μήπως έχεις εσύ κάτι στον νου σου για το συγκεκριμένο; Σε προβληματίζει κάτι; Τι χρήση θέλεις να κάνεις; Αν συμπλήρωνες το ερωτηματολόγιο αγοράς κλιματιστικού, θα μπορούσε κάποιος να σε κατατοπίσει καλύτερα.

Το έχω συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο... εδώ
Κάτοψη 50τμ θέλω να καλύψω κυρίως ψύξη... εδώ
Θέλω να είναι αθόρυβο.
Με προβληματίζει το κόστος για το συγκεκριμένο που είναι πάνω από €1000 κ επίσης το ότι η χρήση του θα είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zoranb είπε

Θέλω να είναι αθόρυβο.
Με προβληματίζει το κόστος για το συγκεκριμένο που είναι πάνω από €1000 κ επίσης το ότι η χρήση του θα είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ναι, το θυμήθηκα. Αν το θες αποκλειστικά για ψύξη επίλεξε επιθυμητή θερμοκρασία 18 βαθμούς, γιατί το συγκεκριμένο εργαλείο είναι για θέρμανση και στην ψύξη το ακραίο σενάριο που προσπαθούμε να προσομοιώσουμε είναι η επιθυμητή θερμοκρασία να είναι το πολύ 18 βαθμούς πιο κάτω από την εξωτερική. Συμπλήρωσε πάλι το ερωτηματολόγιο, γιατί έτσι σου βγαίνουν τεράστιες απώλειες. 

Νομίζω πως δεν σου απάντησε κανείς, γιατί είναι δύσκολο αυτό που ζητάς, με ένα κλιματιστικό να καλύπτεις έναν τόσο ανομοιογενή χώρο. Αν το κάνεις έτσι, τουλάχιστον θα πρέπει να το τοποθετήσεις απέναντι από την μεσόπορτα που οδηγεί στον διάδρομο για τα υπνοδωμάτια και να έχεις τον ανεμιστήρα στο μέγιστο, άρα θα έχεις φασαρία, που λες ότι δεν την θες. Δύσκολο. Η καλύτερη περίπτωση είναι 3 κλιματιστικά. Αλλά αν θες οπωσδήποτε με ένα κλιματιστικό να κάνεις ψύξη σε όλο το σπίτι, τρέξε ξανά το ερωτηματολόγιο με ζητούμενη 18 και ετοιμάσου να κάνεις εκπτώσεις στο θέμα θορύβου πχ με ένα Miracle III ή στο θέμα της τιμής (δηλαδή να πας σε μία λύση τύπου Edge, Fujitsu KM)

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, zoranb είπε

Σου ζήτησε ωστόσο συγκεκριμένα δεδομένα ανά χώρο ώστε να βγει συμπέρασμα κι εσύ έδωσες για το σύνολο. Δεν γίνεται να πάρεις σωστή απάντηση αν δεν το κάνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Pan_K said:

Νομίζω πως δεν σου απάντησε κανείς, γιατί είναι δύσκολο αυτό που ζητάς, με ένα κλιματιστικό να καλύπτεις έναν τόσο ανομοιογενή χώρο.

Σε ευχαριστώ φίλε για τις σκέψεις σου.
Όντως πρόκειται για ανομοιογενή χώρο αλλά νομίζω ρυθμίζεται αυτό το θέμα.
Το κλιματιστικό μπορεί να βρίσκεται είτε εκεί που είπες. είτε γενικώς στο σαλόνι. Τα πρωινά που δεν είμαι στα υπνοδωμάτια, θα έχω κλειστές τις πόρτες τους κ έτσι θα ψύχεται το σαλόνι χωρίς να πρέπει να είναι στο max ο ανεμιστήρας.
Τα βράδια των θερμών ημερών, οι πόρτες των υπνοδωματίων θα είναι ανοιχτές κ θα ρέει εκεί το ψύχος χωρίς μεγάλη δυσκολία, αφού οι νύχτες είναι εξορισμού πιό δροσερές κ ο ανεμιστήρας θα μπορεί να δουλεύει πιό δυνατά καθώς ούτε θα ενοχλεί ο θόρυβος ή το ψύχος που θα υπάρχει στο σαλόνι... τί λες;

Όσο για το ότι το υποψήφιο κλιματιστικό, εφόσον είναι για περισσότερο για θέρμανση παρά ψύξη, τότε μήοως πρέπει να κοιτάζω για κλιματ που το φόρτε τους είναι η ψύξη;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τα βράδια των θερμών ημερών, οι πόρτες των υπνοδωματίων θα είναι ανοιχτές κ θα ρέει εκεί το ψύχος χωρίς μεγάλη δυσκολία, αφού οι νύχτες είναι εξορισμού πιό δροσερές κ ο ανεμιστήρας θα μπορεί να δουλεύει πιό δυνατά καθώς ούτε θα ενοχλεί ο θόρυβος ή το ψύχος που θα υπάρχει στο σαλόνι... τί λες;

μακαρι να ηταν ετσι αλλα δεν ειναι. και το εχω διαπιστωσει απο πρωτο χερι
εχω ενα πολυ μικρο γραφειακι 7τμ που δεν ηθελα να του βαλω a/c γιατι το θεωρω υπερβολη. θεωρησα οτι το 24αρι που εχω στο σαλονι θα φερνει εστω λιγη δροσια με ανοιχτη πορτα. φαντασου μεχρι και ανεμιστηρα εβαλα στη εισοδο της πορτας του γραφειου. μαντεψε.....δεν καταφερα ουτε 1 βαθμο να ριξω την θερμοκρασια, κολλημενο στους 28-29 βαθμους

Επεξ/σία από mandragoraSCR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, mandragoraSCR said:

μακαρι να ηταν ετσι αλλα δεν ειναι. και το εχω διαπιστωσει απο πρωτο χερι
εχω ενα πολυ μικρο γραφειακι 7τμ που δεν ηθελα να του βαλω a/c γιατι το θεωρω υπερβολη. θεωρησα οτι το 24αρι που εχω στο σαλονι θα φερνει εστω λιγη δροσια με ανοιχτη πορτα. φαντασου μεχρι και ανεμιστηρα εβαλα στη εισοδο της πορτας του γραφειου. μαντεψε.....δεν καταφερα ουτε 1 βαθμο να ριξω την θερμοκρασια, κολλημενο στους 28-29 βαθμους

Μην το λες φίλε γιατί ανάβω στο σαλόνι το παλιό 18 που έχω, κ με ανοιχτές πόρτες τα δωμάτια τα κάνει μπούζι

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλημέρα, μια γενική ερώτηση παρακαλώ: τα κλιματιστικά καταναλώνουν λιγότερο στην αφύγρανση από το να λειτουργούν σε ψύξη;

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...