Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το welio συνδέθηκε στην εφαρμογή Eurolamp, δεν δείχνει κατανάλωση δυστυχώς. 

Σίγουρα έχει περισσότερες λειτουργίες σε σχέση με το τηλεκοντρόλ, κυρίως στο θέμα τον περσίδων μιας και μέσα από την εφαρμογή έχει να ρυθμίσεις κατευθείαν το σημείο που θες να είναι. 

Λιτό το τηλεκοντρόλ με τις έξτρα λειτουργίες (π.χ sleep, ifeel) να είναι "κρυμμένες" μέσα στο πλήκτρο "Options".

Γενικά φαίνεται κομπλέ και σε λειτουργία η μονάδα, η εξωτερική δεν κάνει κάποιο ιδιαίτερο θόρυβο πάντως είναι σε νορμάλ/ανεκτά επίπεδα. 

Για την εσωτερική δεν έχω ακόμα άποψη για τον θόρυβο μιας και έχει αρκετή φασαρία ο χώρος. Στη θέση 3 ο ανεμιστήρας πάντως ακούγεται αλλά όχι σε ενοχλητικό επίπεδο.

Η οθόνη πάνω στη μονάδα δείχνει την θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει, δεν φαίνεται να μπορώ να βάλω την θερμοκρασία του χώρου. 

• Like 1
  • Απαντ. 13,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γειά σας! Λύστε μου μια απορία ρε παιδιά.

Στο σπίτι που νοικιάζω βρήκα δύο κλιματιστικά, τα οποία τα συντηρώ μια φορά το χρόνο. 

Το Sharp AY-AP18GR on off πρέπει να είναι του 2011 για ψύξη σε 35-40 τετραγωνικά σαλόνι μου αδειάζει ένα κουβά νερό κάθε δύο μέρες, ενώ το General ASH9RSGCW (inverter ) για ψύξη σε παιδικό υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικά δεν βγάζει καθόλου νερό από την εξωτερική μονάδα. Είναι αυτό φυσιολογικό;  
- Και τα δύο είναι ρυθμισμένα στους 27°C σε low mode.  
- Χρησιμοποιώ το Sharp 10 ώρες τη νύχτα και 5 ώρες τη μέρα.  
- Το General 10 ώρες τη νύχτα και 2 ώρες τη μέρα.  
- Βρίσκομαι σε διαμέρισμα στην Αθήνα, με εσωτερική θερμοκρασία 29.   

Φταίει η υγρασία ; Ο αφυγραντήρας δείχνει περίπου 40% ότι έχει το σπίτι, παίζει να έχει  κάποιο πρόβλημα με το General;  Παγώνει κανονικά πάντως. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, venomawakens7 είπε

Γειά σας! Λύστε μου μια απορία ρε παιδιά.

Στο σπίτι που νοικιάζω βρήκα δύο κλιματιστικά, τα οποία τα συντηρώ μια φορά το χρόνο. 

Το Sharp AY-AP18GR on off πρέπει να είναι του 2011 για ψύξη σε 35-40 τετραγωνικά σαλόνι μου αδειάζει ένα κουβά νερό κάθε δύο μέρες, ενώ το General ASH9RSGCW (inverter ) για ψύξη σε παιδικό υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικά δεν βγάζει καθόλου νερό από την εξωτερική μονάδα. Είναι αυτό φυσιολογικό;  
- Και τα δύο είναι ρυθμισμένα στους 27°C σε low mode.  
- Χρησιμοποιώ το Sharp 10 ώρες τη νύχτα και 5 ώρες τη μέρα.  
- Το General 10 ώρες τη νύχτα και 2 ώρες τη μέρα.  
- Βρίσκομαι σε διαμέρισμα στην Αθήνα, με εσωτερική θερμοκρασία 29.   

Φταίει η υγρασία ; Ο αφυγραντήρας δείχνει περίπου 40% ότι έχει το σπίτι, παίζει να έχει  κάποιο πρόβλημα με το General;  Παγώνει κανονικά πάντως. 

Φυσιολογικό 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

AC στο μπάνιο;Δεν το είχα ξαναδεί/σκεφτεί.................

Μήπως είναι απλό αερόθερμο και όχι κλιματιστικό;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MAN0U είπε

Γεια χαρά σε όλους!

Το κλιματιστικό της φανταστικής μάρκας Nojintech (???) στο δωμάτιο του παιδιού παρέδωσε μοτέρ χθες βράδυ. 

Ψάχνω ένα οικονομικό επώνυμο 9αρι κάτω από 500 ευρώ κυρίως για ψύξη (δωμάτιο 12 τ.μ) και είμαι μεταξύ του Mitsubishi Z6-W και του Fujitsu KLCA

Χαρακτηριστικά: Όσο το δυνατόν αθόρυβο, αξιόπιστο και με χαμηλή κατανάλωση.

Γνώμες; 

Γεια χαρά και πάλι. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο επώνυμο 9αρι γύρω στα 500 ευρώ θα σας ήμουν υπόχρεος.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, MAN0U είπε

Γεια χαρά και πάλι. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο επώνυμο 9αρι γύρω στα 500 ευρώ θα σας ήμουν υπόχρεος.

Έχεις πολύ μικρό budget για επώνυμο - ιαπωνικό.

Ψύξη/θέρμανση; Χρήση μεγάλη;

Σε καλύπτει ένα κινέζικο;

Δημοσ.

Χμμ θα το παρατηρήσω ξανά μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά νομίζω ότι το Welio δεν φαίνεται να θυμάται το σημείο που ήταν οι περσίδες τελευταία φορά.

Το πρωί τις είχα βάλει στο υψηλότερο σημείο και τώρα που το ανοίξαμε ξανά είμαι σίγουρος ότι ήταν κάτω. 

Τα πλαστικά πάντως δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο μιας και στη μεσαία σκάλα του ανεμιστήρα η περσίδα (πάνω-κάτω) κουνιέται/τρέμει. 

Δημοσ.
6 hours ago, jkoukos said:

Μήπως είναι απλό αερόθερμο και όχι κλιματιστικό;

Είναι μια από τις τέσσερις εσωτερικές μονάδες σε μια εξωτερική, περιοχή Ιταλία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MAN0U είπε

Δες και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/59671016/fujitsu-series-kp-aseg-klimatistiko-inverter-9000-btu-a-a.html
409€ από praktiker μέσω skroutz

Δημοσ.
13 ώρες πριν, panosss567 είπε

Καλημέρα αυτό θα έχει πρόβλημα με την υγρασία;

https://postimg.cc/BjMHrh0V

13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

AC στο μπάνιο;Δεν το είχα ξαναδεί/σκεφτεί.................

278436413_481247837028653_1927460977625940687_n.jpg.98749d5bbe33b06a0138512a8e7ace29.jpg

Προφανώς και δεν τους νοιάζει αν θα χαλάσει, θα βάλουν άλλο 🤣

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 5/8/2025 στις 6:09 ΜΜ, dimitris55555 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Σε υποψήφιο μάστορα για εγκατάσταση που δεν πολύ συμφωνεί με την αγορά μου Toshiba edge και Fujitsu aseh09kmcg, ενώ παράλληλα μου προμοτάρει eurolamp, προχωράω μαζί του για εγκατάσταση των μονάδων ή όχι; Φαντάζομαι το κέρδος θα ήταν μεγαλύτερο με τα "ευρωπαϊκά" eurolamp...

Block, delete και εξώδικο 

• Haha 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Klausx είπε

278436413_481247837028653_1927460977625940687_n.jpg.98749d5bbe33b06a0138512a8e7ace29.jpg

Προφανώς και δεν τους νοιάζει αν θα χαλάσει, θα βάλουν άλλο 🤣

... και popovrysaki, και εξαεριστηρας ενω εχει και παραθυρο, και daikin πανω απο τον "θρονο"... αυτα ειναι!!!!!!

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλσπέρα, τρεις ερωτήσεις:

1) Η fujitsu γιατι δεν βάζει follow me στο χειριστηριο; Μου φαίνεται πολύ χρήσιμο...

2) Το 24αρι ASEG θα τοποθετηθει σε τοιχο ελεύθερο, δυτικό. Δηλαδή απογευματάκι το βαράει ήλιος και ο τοίχος ζεστένεται. Θα διαβάζει καλά θερμοκρασία η εσωτερική μονάδα; Καθυστερεί η εγκατάσταση (ολοι οι καλοί ψυκτικοι ειναι κατειλημμένοι, παρακαλώ περιμένετε...) και κοιτάζω να δω αν μπορώ να βελτιώσω τίποτα οσον αφορά προβλήματα της εγκατάστασης. Δυστυχώς στο βόρει τοίχο θα είναι αρκετά άσχημο  να μπει λόγω γύψινης τεχνοτροπίας... Με follow me ποστεύω θα λυνόταν το οποιο πρόβλημα.

3) Κανένας που να έβαλε εξωτερική μοναδα 24άρα σε επιτοίχια και να είχε καλή εμπειρία? Για κακή γνωρίζω υπάρχει. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα να μπει στο πάτωμα του μπαλκονιού, έως αδύνατο... 😭

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ.

Ολοκληρώθηκε η πώληση του τμήματος κλιματιστικών της Hitachi στην Bosch.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί, πέρσι τον  Ιούλιο.

Άλλος ένας Ιαπωνικός γίγαντας, βγαίνει εκτός, μετά την εξαγορά του τμήματος κλιματιστικών της Toshiba...

Η Hitachi κρατάει την παραγωγή και διάθεση κλιματιστικών εντός της Ιαπωνίας.

https://www.electronicsmedia.info/2025/08/02/green-cooling-solutions-through-one-hitachi/?utm_source=chatgpt.com

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...