Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Sebu είπε

Αυριο αν προλαβω το πιστολι θερμοκρασιας που πουλαει το Lidl θα εχω την πολυτελεια να μετραω και θερμοκρασια εξοδου απο τις περσιδες.

Αυτό μετράει θερμοκρασία επιφάνειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, mechpanos said:

Αυτό μετράει θερμοκρασία επιφάνειας.

Ναι με λειζερ, θελω να μετρησω τις περσιδες, το πλαστικο και στο βαθος το πλαστικο κατω απο τη φτερωτη του εσωτερικου ανεμιστηρα, να δω τι θερμοκρασια αερας βγαινει και οταν το ανοιξω σε θερμανση και να δω και τι θερμοκρασια εχουν τα αλουμινια πρωι/βραδυ απο περιεργεια.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ναι με λειζερ, θελω να μετρησω τις περσιδες, το πλαστικο και στο βαθος το πλαστικο κατω απο τη φτερωτη του εσωτερικου ανεμιστηρα, να δω τι θερμοκρασια αερας βγαινει και οταν το ανοιξω σε θερμανση και να δω και τι θερμοκρασια εχουν τα αλουμινια πρωι/βραδυ απο περιεργεια.

Απλά το διευκρινίζω γιατί μερικοί το μπερδεύουν, και νομίζουν ότι μετράνε θερμοκρασία αέρα...ένας μάστορας μια μέρα σε ένα βιντεάκι στο facebook μέτραγε μια σόμπα πέλλετ που επισκεύασε και έλεγε "τούμπανο η σόμπα, βγάζει 200 βαθμούς θερμοκρασία αέρα" όπου 200 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στο σημείο τοιχώματος που χτυπούσε το ir. Όταν του το σχολίασα, παρεξηγήθηκε :( 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Και σε δωματιο να το κανεις αυτο θα παλευει να στεγνωσει και το υπολοιπο σπιτι αν εχεις την πορτα ανοιχτη. Αν κλεισεις την πορτα θα παγωσει το δωματιο αλλα η υγρασια στο υπολοιπο σπιτι θα παραμεινει σχεδον ιδια.

Δοκιμη επι του πεδιου:

Εχω το Toshiba Edge 10αρι 1 ωρα να δουλευει αφυγρανση στο δωματιο με κλειστη την πορτα.

Αρχικες μετρησεις δωματιου με πολυμετρητη που υπαρχει στο χωρο, θερμοκρασια 24,2, υγρασια 60%.

Στις δοκιμές που έχω κάνει και έχω ανεβάσει λεπτομερη διαγράμματα λίγο πριν οι μεσόπορτες είναι ανοιχτές και η υγρασία κατέβαινε στο σαλόνι σημαντικά. Ζητούμενη έβαλα 21 γιατί με 26 προφανώς δεν γίνεται αφύγρανση. Το Edge πιθανότατα κάνει On/OFF με αυτήν την ζητούμενη και πετάει ξανά την υγρασία που απορρόφησε στον χώρο. 

Δημοσ.

Πάντως άλλο κλίμα έχετε εκεί κάτω. Εγώ και με καλούτσικο καιρό αυτές τις μέρες Θεσσαλονίκη, μέσα στο σπίτι παίζω με 21,5-22 βαθμούς, και επειδή 2 μέρες τώρα έχει συννεφιά με λίγη βροχή, σήμερα είχε ανεβεί στο 70% η υγρασία.

@Pan_K, δε χρειάζεται να ανοίξω θέρμανση οπότε οκ, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Ήθελα να δω τι θα γίνει και στον δικό μου χώρο. Από απορία θα το κάνω και όταν πιάσουν περισσότερο τα κρύα που θα δουλεύουν και τα σώματα που έχω μέσα στο σπίτι (πετρέλαιο) να δω τι συμπεριφορά θα βγάλει 😛 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, mechpanos said:

Απλά το διευκρινίζω γιατί μερικοί το μπερδεύουν, και νομίζουν ότι μετράνε θερμοκρασία αέρα...ένας μάστορας μια μέρα σε ένα βιντεάκι στο facebook μέτραγε μια σόμπα πέλλετ που επισκεύασε και έλεγε "τούμπανο η σόμπα, βγάζει 200 βαθμούς θερμοκρασία αέρα" όπου 200 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στο σημείο τοιχώματος που χτυπούσε το ir. Όταν του το σχολίασα, παρεξηγήθηκε :( 

Οχι καλα κανεις και σε ευχαριστω

Αλλα δεδομενου το κοστους και της απλοτητας μιας τετοιας συσκευης ειναι το καλυτερο που μπορεις να παρεις για μετρηση θερμοκρασιας σημειου.

Λχ για υγρα, για επιφανεια (κουφωματα), ακομα και για το κλιματιστικο μολις παρει μπροστα και αρχισει να βγαζει ζεστο αερα και ζεσταθει εκει το φωλιασμα κατω απο τη φτερωτη και πισω απο τις περσιδες ολο και μια πληρεστερη στην πραγματικοτητα μετρηση θα παρεις με το να υποθετεις οτι ειναι λιγο πανω απο τη ζητουμενη στο τηλεκοντρολ.

Ή οπως μου ειπε προσφατα μαγαζατορας λευκων συσκευων "ολα τα κλιματιστικα στην εξοδο στην ψυξη δινουν συνεχεια μονιμα 8 βαθμους"....

Μα αν εδιναν συνεχεια μονιμα 8 βαθμους στην εξοδο τοτε τα σπιτια θα ηταν ιγκλου, πιο το νοημα να ρυθμιζω τη ζητουμενη στο χειριστηριο αν οτι και να εκανα εκεινο εβγαζε στην εξοδο 8 βαθμους?

45 minutes ago, Pan_K said:

Στις δοκιμές που έχω κάνει και έχω ανεβάσει λεπτομερη διαγράμματα λίγο πριν οι μεσόπορτες είναι ανοιχτές και η υγρασία κατέβαινε στο σαλόνι σημαντικά. Ζητούμενη έβαλα 21 γιατί με 26 προφανώς δεν γίνεται αφύγρανση. Το Edge πιθανότατα κάνει On/OFF με αυτήν την ζητούμενη και πετάει ξανά την υγρασία που απορρόφησε στον χώρο. 

Με 21 δεν κανεις αφυγρανση γινεσαι κασατος 😂

Με εσωτερικη 24 δεν γινεται να βαλω την αφυγρανση στους 21 θα ξυλιασω απο το κρυο. Ηδη στους 26 και ερχονται κυρα ρευματα αερα που δεν ειναι ευχαριστα. Απο 24 και κατω χρειαζομαι fleece για να κατσω στον ιδιο χωρο και δεν ειναι ευχαριστο. Ιδιως οταν και καλοκαιρι ψυξη κατω απο 26 ειναι υπερβολικη για εμενα. Οπως και χειμωνα θερμανση πανω απο 22-23 δεν ειναι υποφερτη.

Δεν εχει νοημα να ξεπαγιασω για να κανω αφυγρανση στο χωρο. Για αυτο τονισα οτι ειναι ακαταλληλο μεσο για αφυγρανση το κλιματιστικο γιατι κατι αφυγρανση μεσω του μηχανισμου ψυξης του ως κλιματιστικο.

Για αυτο κανενας κατασκευαστης δεν δινει σοβαρη αποδοση αφυγρανσης σε κλιματιστικο χωρις να γινει ψυγειο ο χωρος. Δεν ειναι δουλεια του κλιματιστικου να κανει σοβαρη αφυγρανση. Αν μπορουσε να αφαιρεσει ιδια ή περισσοτερη υγρασια, με μικροτερη καταναλωση, χωρις να πεσει η θερμοκρασια του χωρου και χωρις κρυα ρευματα αερα, σε συγκριση με ενα αφυγραντηρα που κανει ακριβως αυτα, να το συζητησουμε.

Στον αφυγραντηρα πτωση της υγρασιας κατα 10% οδηγει μετρημενα σε ανοδο της θερμοκρασιας του ευρυτερου χωρου κατα 1-1,5 βαθμο κελσιου. Και οχι γιατι ο αφυγραντηρας ζεσταινει τον αερα εξοδου, δεν ειναι ζεολιθου.

Αφυγραντηρας στο χωλ τραβαει υγρασια απο μπανιο και δυο δωματια, μεσοπορτα προς σαλονοκουζινα κλειστη, σε 2 ωρες υγρασια κατω 6-10% στα 2 δωματια και το μπανιο και η θερμοκρασια στα 2 υπνοδωματια και στο μπανιο πανω κατα 1-1,5 βαθμο. 

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.

image.png.94537429feb35fa52e6f72e27e00e4d7.png

image.png.0595f5694f161ca32c16b77bd6e55d8c.png

Δοκίμασα και εγώ την αφύγρανση στο MHI 71ZR. Με on/off ανα 5 ή 10 λεπτά.. 
Κατέβασε την υγρασία απο 79,2% σε 69.1% σε ένα 2ωρο περίπου 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Sebu είπε

οχι γιατι ο αφυγραντηρας ζεσταινει τον αερα εξοδου

Τον ζεσταίνει στο μπροστά στοιχείο και τον κρυώνει στο πίσω. Απλά δεν προλαβαίνει να τον κρυώσει σε τέτοιο βαθμό που να βγαίνει κρύος, συνήθως βγαίνει ελαφρά θερμότερος από τον αέρα εισαγωγής, με αποτέλεσμα να είναι και μια πηγή θέρμανσης.

Αυτό που λέγαμε το πρωί είναι ότι δεν λειτουργεί καλά ο αφυγραντήρας για περισσότερα του ενός δωματίου λόγω ακριβώς αυτής της μεθόδου λειτουργίας. Καλύτερα να πάρεις 2-3 μικρούς των 100W, παρά έναν μεγάλο των 300W.

Το κακό είναι ότι έχεις να αδειάζεις μετά.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
4 ώρες πριν, yazidis είπε

Πάντως άλλο κλίμα έχετε εκεί κάτω. Εγώ και με καλούτσικο καιρό αυτές τις μέρες Θεσσαλονίκη, μέσα στο σπίτι παίζω με 21,5-22 βαθμούς, και επειδή 2 μέρες τώρα έχει συννεφιά με λίγη βροχή, σήμερα είχε ανεβεί στο 70% η υγρασία.

Τόσο θα ανέβαινε και η δική μου εσωτερική υγρασία αν δεν έκανα κάτι γι' αυτό. Σήμερα η μέση εξωτερική υγρασία ήταν 78% και η μέση εσωτερική θερμοκρασία ήταν γύρω στους 22 βαθμούς.

Λοιπόν, να τι κατάφερα σήμερα: με 1,7 κιλοβατώρες κράτησα την εσωτερική υγρασία ολόκληρου του σπιτιού σε επίπεδα γύρω στο 56%. Απ' ό,τι θα δείτε παρακάτω, η θερμοκρασία του υπνοδωματίου έπεφτε μέχρι 20,2 βαθμούς ελάχιστη και επανερχόταν σχεδόν αμέσως στους 21,4 βαθμούς μόλις έκλεινε το κλιματιστικό. Σε όλο το υπόλοιπο σπίτι η θερμοκρασία παρέμενε σταθερή. Μιλάμε πάντα για ένα 9άρι Toshiba Seiya, το οποίο είναι τοποθετημένο στο πιο απομακρυσμένο σημείο του σπιτιού.

image.png.afecf39e0007c1c955e02df895006345.png

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Τόσο θα ανέβαινε και η δική μου εσωτερική υγρασία αν δεν έκανα κάτι γι' αυτό. Σήμερα η μέση εξωτερική υγρασία ήταν 78% και η μέση εσωτερική θερμοκρασία ήταν γύρω στους 22 βαθμούς.

Λοιπόν, να τι κατάφερα σήμερα: με 1,7 κιλοβατώρες κράτησα την εσωτερική υγρασία ολόκληρου του σπιτιού σε επίπεδα γύρω στο 56%. Απ' ό,τι θα δείτε παρακάτω, η θερμοκρασία του υπνοδωματίου έπεφτε μέχρι 20,2 βαθμούς ελάχιστη και επανερχόταν σχεδόν αμέσως στους 21,4 βαθμούς μόλις έκλεινε το κλιματιστικό. Σε όλο το υπόλοιπο σπίτι η θερμοκρασία παρέμενε σταθερή. Μιλάμε πάντα για ένα 9άρι Toshiba Seiya, το οποίο είναι τοποθετημένο στο πιο απομακρυσμένο σημείο του σπιτιού.

image.png.afecf39e0007c1c955e02df895006345.png

Ενδιαφέρον. Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή έξω έχει 86% υγρασία, και εγώ μέσα στο σπίτι φτάνω και στο 75%…

Έχω παραλληλόγραμμο σπίτι με μεγάλο διάδρομο οπότε δεν ξέρω αν πιάνει σε μένα αυτό με το μακρινό δωμάτιο που λες.

ανοιγω τωρα 23:15 αν είναι το daikin το 12αρι που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού μέχρι τη 1:00 που θα είμαι ξύπνιος να δω τι θα γίνει. Απλά εκεί δεν επιλέγεις θερμοκρασία οπότε να δω τι δουλειά θα κάνει μόνο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...