Axlmon Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Το Δανικό Υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων θα μεταφέρει τους μισούς υπαλλήλους του από τα Windows και το Microsoft 365 τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο μιας τετραετούς προσπάθειας "ψηφιακής κυριαρχίας". Η μετάβαση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη μείωση της εξάρτησης από αμερικανικό λογισμικό και τη στροφή προς λύσεις ανοιχτού κώδικα. Σύμφωνα με το δανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Politiken, το υπουργείο θα ξεκινήσει τη μετάβαση τον επόμενο μήνα, εγκαταλείποντας τα Windows και το Microsoft 365, αρχίζοντας πρώτα με το μισό προσωπικό του. "Αν όλα πάνε όπως αναμένεται, όλοι οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν λύση ανοιχτού κώδικα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου", αναφέρει το Politiken. Η αλλαγή υπόσχεται εξοικονόμηση κόστους και μείωση της εξάρτησης του υπουργείου από αμερικανικό λογισμικό. Η Υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Δανίας, Caroline Stage, δήλωσε στο Politiken ότι η "ψηφιακή κυριαρχία" αποτελεί πλέον προτεραιότητα στο πλαίσιο της νέας τετραετούς στρατηγικής ψηφιοποίησης του υπουργείου. Η απόφαση θα βοηθήσει επίσης το υπουργείο να αποφύγει την δαπανηρή διαδικασία διαχείρισης υπολογιστών με Windows 10, τα οποία χάνουν την επίσημη υποστήριξη τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η Stage αφήνει κάποιο περιθώριο για αναστροφή της πορείας του υπουργείου. "Εάν η κατάργηση αποδειχθεί πολύ περίπλοκη, μπορούμε να επιστρέψουμε στη Microsoft αμέσως", λέει. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια έχει ανακοινωθεί και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Πέρυσι, ένα γερμανικό κρατικό γραφείο ανακοίνωσε παρόμοια προσπάθεια για τη μετάβαση 30.000 υπαλλήλων σε Linux και LibreOffice. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Arkin Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Μόλις τώρα, alexandrosbak είπε άντε, και στα δικά μας! Εμεις πως θα κανουμε χωρις πασιεντζα? Πως θα περναει η μερα? 3 10
farcry33 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, nepomuk είπε Καλό , ψηφιακή, Εθνική κυριαρχία. Θα πιάσει; Nope είναι πολλά τα λεφτά. 1
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Και σε 2 χρόνια από τώρα: η Ολλανδία εγκαταλείπει τη προσπάθεια μετάβασης σε Linux λόγω της αυξημένης πολυπλοκότητας και της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Εγώ θα πω πάντως μακάρι να πετύχει! Επεξ/σία 16 Ιουνίου από Retromaniac 14 1 1
dumakos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Πιο περίπλοκο και δαπανηρό μου φαίνεται η εκπαίδευση υπαλλήλων στο νέο καθεστώς παρά η αγορά αυτή καθ'αυτή. Εκτός αν μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση. Και το επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι:Μπορούν όλοι οι υπάλληλοι να ακολουθήσουν? Και η απάντηση είναι σαφώς και όχι,άρα θα πρέπει να υπάρχει στελέχωση με καταρτισμένα άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και για επίλογο------Μιλάμε για την Δανία(από τα πιο οργανωμένα κράτη παγκοσμίως) οπότε πιθανολογώ ότι έχουν τις λύσεις για παν ενδεχόμενο. Αν μιλούσαμε για την Ελλάδα 2.0 τότε όπως πολύ σωστά ειπώθηκε θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από την πασιέντζα και μετά βλέπουμε. 1 1
mariosnik_ Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χαίρομαι πολύ που διαβάζω αυτή την είδηση. Μακάρι να πετύχει, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος διότι έχει επιχειρηθεί πάλι, νομιζω κάπου κατά το 2010 η 2008 στην Γερμανία αλλα δεν προχώρησε. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από mariosnik_ 1
cpc464 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 32 minutes ago, Arkin said: Εμεις πως θα κανουμε χωρις πασιεντζα? Πως θα περναει η μερα? Εύκολο. 2 4
sakis han Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Δεν εχουν προβλημα με την microsoft , με τον πορτοκαλι ψυχανωμαλο εχουν! Οποτε για αυτους ειναι μονοδρομος η αλλαγη με καθε κοστος. 4 2
freegr Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη η Γερμανία και η Ολλανδία αφού πλέον δεν είναι εξαρτημένοι από υπέρογκες χρεώσεις στις κυβερνήσεις τους 1
Volga Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, freegr είπε Νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη η Γερμανία και η Ολλανδία αφού πλέον δεν είναι εξαρτημένοι από υπέρογκες χρεώσεις στις κυβερνήσεις τους ..και η Γαλλία για κει πάει. 1
J0hn82 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Δεν είναι εύκολες τέτοιες μεταβάσεις. Κάποιες πετυχαίνουν κάποιες όχι. https://en.wikipedia.org/wiki/Adoption_of_free_and_open-source_software_by_public_institutions Στον οργανισμό που δουλεύω αποδείχθηκε ασύμφορο, καθώς προέκυψαν κρυφά κόστη, έπρεπε να στελεχωθεί το IT με επιπλέον άτομα (που δεν ήθελαν με τίποτα) με περγαμηνές σε RedHat και είχαμε τεράστιο πρόβλημα με το support που είναι βασικό καθώς υπάρχει ελάχιστη ανοχή στο downtime... Το support της Microsoft απλά δεν υπάρχει, 24x7, δεν κλείνει το τηλέφωνο αν δεν λυθεί πρόβλημα που έχει γίνει escalate σε CritSit1, και είναι άκρως αποτελεσματικό. 5 1
Vasilisxd Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Το έχω πει πολλές φορές. Τι χαμένη ευκαιρία ήταν για την Google να φτιάξει μια δικιά της διανομή Linux, αντί για το ChromeOS. 1
basilis_k6 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε Το έχω πει πολλές φορές. Τι χαμένη ευκαιρία ήταν για την Google να φτιάξει μια δικιά της διανομή Linux, αντί για το ChromeOS. νομιζω οτι δεν ηθελε να παρει κομματι απο την πιτα εφοσον ολοι συνεχιζουν να τις φυλανε τα ποδια σε τομεις που η ιδια παιζει μονη της. σαν συμφωνια κυρίων ενα πραγμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα