sphinxgr Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Αν παραγγείλω ένα αντικείμενο από USA και κατά την πληρωμή, πληρώσω VAT, παίζει να μου χρεώσουν εκτελωνισμό κ πρόσθετα κόστη στην Ελλάδα?! Επίσης υποθέτω αν αποσταλεί με USPS θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ και όχι Courier?
Charismo Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος πως το ποσό που θα πληρώσεις στο checkout είναι τελικό και δεν θα έχεις εκπλήξεις κατά τον εκτελωνισμό είναι ο πωλητής να χρησιμοποιεί το Global Shipping Program του eBay. Θα πρέπει στη σελίδα του αντικειμένου να γράφει το παρακάτω. (Την αξία αγνόησε την είναι τυχαίο αντικείμενο) Κατά το check out θα πληρώσεις VAT και extra duties, αλλά όταν φτάσει στην Ελλάδα δεν θα έχει επιπλέον fees, καθώς θα τα έχεις ήδη πληρώσει. Κατά τα άλλα είναι ρίσκο. 2
skim045 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Σε παραγγελία που έκανα απο Ινδία πλήρωσα VAT και έξτρα έξοδα εκτελωνισμού. Δεν χρησιμοποιούσε το ebay's Global Shipping Program όπως αναφέρει απο πάνω και η αποστολή ήταν με fedex. Ήταν 95€ η παραγγελία και πλήρωσα συν 30€
June Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Σε αγορά πριν κάποια χρόνια από τρίτη χώρα με πληρωμή ΦΠΑ όπως δείχνει παραπάνω, μέσω eBay, εστάλη με tracking number και παραδόθηκε με ΕΛΤΑ. Όταν μπήκε τελωνείο, έστειλα τα έγγραφα με email στο [email protected] με θέμα email το tracking και μου χρέωσαν μόνο 3€ (αν θυμάμαι καλά) τα έξοδα εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ. ΦΠΑ δε χρεώθηκε, γιατί είχα στείλει το έντυπο του eBay. Σε άλλη περίπτωση με χρέωσαν κανονικά ΦΠΑ, έστειλα την απόδειξη πληρωμής στο eBay και μου έκαναν επιστροφή του ΦΠΑ που μου είχαν χρεώσει κατά την αγορά του αντικειμένου.
sphinxgr Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου Για την ιστορία, παρέλαβα απο ΕΛΤΑ κ δεν πλήρωσα τίποτα
Nabuko Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Για την ιστορία, παρέλαβα απο ΕΛΤΑ κ δεν πλήρωσα τίποτα Λογικό. Είχες πληρώσει ΦΠΑ ήδη και ο πωλητής έκανε όλα όσα έπρεπε. Αναφορά σε κείμενο ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισµού για τα ταχυδροµικά αντικείµενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άµεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα