diaolosh Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Υπάρχει ένα παλιό αυτοκίνητο αστείας αξίας, το οποίο είναι στο όνομα της μητέρας μου, η οποία πέθανε πριν πέντε χρόνια. Το αυτοκίνητο αυτό το χρησιμοποιούσαμε μέχρι και πριν ένα μήνα πληρώνοντας τα πάντα κανονικά. Είχαμε μία φίλη της μητέρας μου που το ασφάλιζε μέχρι "να το διευθετίσουμε". Ο χρόνος πέρασε και φτάσαμε στο σήμερα . Έχω πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει περάσει ΚΤΕΟ αλλα εδω και ενα μηνα δεν είναι ασφαλισμένο. Αυτή τη στιγμή θέλω να αποσύρω το αυτοκίνητο, αλλά κανένας δεν δέχεται να το αποσύρει χωρίς να κάνω προηγουμένως αποδοχή κληρονομιάς. Η μητέρα μου πριν πεθάνει, πριν πέντε χρόνια, άφησε μια διαθήκη, η οποία είναι δημοσιευμένη, αλλά δεν έχουμε κάνει αποδοχή κληρονομιάς ή αποποίηση. Μέσα στην διαθηκη δεν αναφέρεται πουθενά ο πατέρας μου ο οποίος είναι εν ζωή και δεν αναφέρεται πουθενά το αυτοκίνητο. Εγώ δεν θέλω να κάνω επίσημα αποδοχή κληρονομιάς γιατί υπάρχουν άλλες επιπλοκές. Πώς μπορώ να ξεφορτωθώ το αυτοκίνητο αυτό αυτή τη στιγμή; Δε φαίνεται σε κανενός το taxis. Απλά υπάρχει και μιάς που δε μπορω να το ασφαλίσω , θέλω να φύγει. Κάποιος πρότεινε να το παρατήσω κάπου χωρίς πινακίδες μέχρι να το μαζέψει ο Δήμος. Τι επιπλοκές όμως υπάρχουν;
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εφόσον δεν έκανες αποποίηση κληρονομιάς εντός 4 μηνών, θεωρείται ότι έχεις κάνει αποδοχή οπότε και σου ανήκει και το αυτοκίνητο είτε πλήρως είτε σε κάποιο ποσοστό, όπως και η υπόλοιπη περιουσία (ή και χρέη αν υπάρχουν) Πρέπει να μιλήσεις άμεσα με συμβολαιογράφο... Επεξ/σία 17 Ιουνίου από The_Judas
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Το αυτοκίνητο νομίζω πάει στον σύζυγο χωρίς πολλά πολλά.Τώρα που έχουν περάσει χρόνια δεν ξέρω αν και τι γίνεται. Μην το αφήνεις ανασφάλιστο.Ασφάλισε το έστω μήνα μήνα ,το κάνει η hellas direct.Το πρόστιμο θα ειναι τσουχτερό αν το βρουν ανασφάλιστο. 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Σε αυτού που βγαίνουν τα τέλη δεν φαίνεται το αυτοκίνητο καθόλου άρα δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονική κατάθεση. Γενικά, μεγάλο λάθος που το άφησες τόσο καιρό. Το να το πετάξεις στο δρόμο είναι η χειρότερη λύση, θα το βρεις μπροστά σου. Οι δικηγόροι, σε τέτοιες περιπτώσεις χαμηλής αξίας, χωρίς ιδιαίτερη αξία και διαφωνίες μελών, βρίσκουν "λύσεις" για τη διαθήκη.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει αναφερθει ο ορος κινητη περιουσια που περιλαμβανει συνηθως ιχ στη διαθηκη. Εφοσον εχουν περασει 5 χρονια, καλυτερα να πας στο συμβολαιογραφο που εχει τη διαθηκη αν δεν εισαι σιγουρος για την ιδιοκτησια. Αν το ειχε αφησει σε εσενα αλλα εσυ δεν ασχοληθηκες με το συμβολαιογραφο εκεινη την εποχη, τοτε το "παντρευτηκες" το οχημα. Καλυτερα να το διευθετησετε νομοτυπα και μετα να το διαγραψετε, παρα να κανετε τη παπια... ακομα και να το ριξεις στη θαλασσα ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει στα αρχεια στη τοπικη εφορια και εκει θα εχεις χειροτερο μπλεξιμο οπως γραφτηκε μιας και θα παραμεινει "ενεργο". Επεξ/σία 17 Ιουνίου από vamvakoolas
gokuthelegend Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Φώναξε ένα γύφτο/ρομά να το "μαζέψει" και να το κάνει παλιοσίδερα και δηλωσέ το ότι κλάπηκε, αν γίνει όντως παλιοσίδερα δεν θα το βρουν ποτέ. 2
diaolosh Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το αυτοκίνητο νομίζω πάει στον σύζυγο χωρίς πολλά πολλά.Τώρα που έχουν περάσει χρόνια δεν ξέρω αν και τι γίνεται. Μην το αφήνεις ανασφάλιστο.Ασφάλισε το έστω μήνα μήνα ,το κάνει η hellas direct.Το πρόστιμο θα ειναι τσουχτερό αν το βρουν ανασφάλιστο. Στον πατέρα μου δηλάδη. Δεν φαίνεται πουθενά στο ταξις του πατερα μου, και δε φαίνεται να δηλώνεται πουθενα. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το ασφαλίσω γιατί ζητάει το όνομα στο οποίο είναι το όνομα της άδειας. δλδ της μητέρας μου. 54 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Σε αυτού που βγαίνουν τα τέλη δεν φαίνεται το αυτοκίνητο καθόλου άρα δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονική κατάθεση. Γενικά, μεγάλο λάθος που το άφησες τόσο καιρό. Το να το πετάξεις στο δρόμο είναι η χειρότερη λύση, θα το βρεις μπροστά σου. Οι δικηγόροι, σε τέτοιες περιπτώσεις χαμηλής αξίας, χωρίς ιδιαίτερη αξία και διαφωνίες μελών, βρίσκουν "λύσεις" για τη διαθήκη. Το οτι είναι λάθος δε το συζητάμε , το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει απο εδω και τώρα. Τα τελη μεχρι και τώρα πληρώνονταν κανονικά στο όνομα της μανας μου. Η πλατφόρμα δεν είχε κανενα προβλημα σε αυτό. 59 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει αναφερθει ο ορος κινητη περιουσια που περιλαμβανει συνηθως ιχ στη διαθηκη. Εφοσον εχουν περασει 5 χρονια, καλυτερα να πας στο συμβολαιογραφο που εχει τη διαθηκη αν δεν εισαι σιγουρος για την ιδιοκτησια. Αν το ειχε αφησει σε εσενα αλλα εσυ δεν ασχοληθηκες με το συμβολαιογραφο εκεινη την εποχη, τοτε το "παντρευτηκες" το οχημα. Καλυτερα να το διευθετησετε νομοτυπα και μετα να το διαγραψετε, παρα να κανετε τη παπια... ακομα και να το ριξεις στη θαλασσα ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει στα αρχεια στη τοπικη εφορια και εκει θα εχεις χειροτερο μπλεξιμο οπως γραφτηκε μιας και θα παραμεινει "ενεργο". όχι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε κινητή περιουσία. την είχε γραψει ιδιόχειρα μόνη της. Αναφέρει ρητα κάποια άτομα πχ εγγόνια (τα παιδιά μου) για συγκεκριμένα ακίνητα. τίποτα για κινητή.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, diaolosh είπε Στον πατέρα μου δηλάδη. Δεν φαίνεται πουθενά στο ταξις του πατερα μου, και δε φαίνεται να δηλώνεται πουθενα. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το ασφαλίσω γιατί ζητάει το όνομα στο οποίο είναι το όνομα της άδειας. δλδ της μητέρας μου. Το οτι είναι λάθος δε το συζητάμε , το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει απο εδω και τώρα. Τα τελη μεχρι και τώρα πληρώνονταν κανονικά στο όνομα της μανας μου. Η πλατφόρμα δεν είχε κανενα προβλημα σε αυτό. όχι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε κινητή περιουσία. την είχε γραψει ιδιόχειρα μόνη της. Αναφέρει ρητα κάποια άτομα πχ εγγόνια (τα παιδιά μου) για συγκεκριμένα ακίνητα. τίποτα για κινητή. Αν δεν γίνει η μεταβίβαση πως θα φανεί στου πατέρα σου;Ρωτάς στο υπουργείο πως γίνεται ή σε κάποιον απο αυτους που κάνουν διεκπαιρεωσεις κοντά στο υπουργείο. Μια "χαρά" ασφαλίζεις στο όνομα της αφού εχεις τα στοιχεία της.Και στο κάτω κάτω μπες στην HD και δοκίμασε,δεν χάνεις τίποτα.
CONAN_ Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Αν είσαι απο Αθήνα, πηγαινε στο υπουργείο συγκοινωνιών στην Μεσογείων, και ρώτα εκει. Θα χρειαστεί κάποιες δηλώσεις απο τους κληρονόμους και μετά μπορείς να παραδώσεις πινακίδες. Θα σου πουνε σχετικά...
diaolosh Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου Στις 17/6/2025 στις 2:54 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Αν δεν γίνει η μεταβίβαση πως θα φανεί στου πατέρα σου;Ρωτάς στο υπουργείο πως γίνεται ή σε κάποιον απο αυτους που κάνουν διεκπαιρεωσεις κοντά στο υπουργείο. Μια "χαρά" ασφαλίζεις στο όνομα της αφού εχεις τα στοιχεία της.Και στο κάτω κάτω μπες στην HD και δοκίμασε,δεν χάνεις τίποτα. Προφανώς και δε φαίνεται αφου δεν έχει γίνει μεταβίβαση, η απαντηση μου ήταν πάνω στο σχόλιο σου οτι "παει στον συζυγο αυτοματα χωρίς πολλα πολλα" , κατι τέτοιο δεν έγινε. Σε ευχαριστώ, φαίνεται πως πράγματι μέσα απο την πλατφόρμα με αφήνει να το ασφαλίσω. Στις 17/6/2025 στις 4:49 ΜΜ, CONAN_ είπε Αν είσαι απο Αθήνα, πηγαινε στο υπουργείο συγκοινωνιών στην Μεσογείων, και ρώτα εκει. Θα χρειαστεί κάποιες δηλώσεις απο τους κληρονόμους και μετά μπορείς να παραδώσεις πινακίδες. Θα σου πουνε σχετικά... Σε ευχαριστω , το γνωρίζω αυτό, υπάρχουν πολλοι κληρονόμοι, οι οποίοι δε προκειται να ενδιαφερθουν δυστυχως και θα εκκρεμει το ζητημα εσαει γιατι υπάρχουν αλλα κληρονομικα ζητηματα. Αυτο προσπαθω να λυσω, να φύγει τουλαχιστον το αμαξι που το εχω για καποιο λογο εχω χρεωθει να το εχω απο κατω, τουλαχιστον όσο κινείται. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, diaolosh είπε Προφανώς και δε φαίνεται αφου δεν έχει γίνει μεταβίβαση, η απαντηση μου ήταν πάνω στο σχόλιο σου οτι "παει στον συζυγο αυτοματα χωρίς πολλα πολλα" , κατι τέτοιο δεν έγινε. Σε ευχαριστώ, φαίνεται πως πράγματι μέσα απο την πλατφόρμα με αφήνει να το ασφαλίσω. Σε ευχαριστω , το γνωρίζω αυτό, υπάρχουν πολλοι κληρονόμοι, οι οποίοι δε προκειται να ενδιαφερθουν δυστυχως και θα εκκρεμει το ζητημα εσαει γιατι υπάρχουν αλλα κληρονομικα ζητηματα. Αυτο προσπαθω να λυσω, να φύγει τουλαχιστον το αμαξι που το εχω για καποιο λογο εχω χρεωθει να το εχω απο κατω, τουλαχιστον όσο κινείται. Τα "πολλά πολλά" πάνε στην ευκολία της διαδικασίας μεταβίβασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα