Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, spectaculator said:

Καλά κρασιά δεν λες τίποτα!

Η ΤΝ δεν έχει αντίληψη. Μην τα κάνεις κουλουβάχατα! 

Μια ΤΝ δεν μπορεί να πάρει θέση στην εννοιακή κουλτούρα, την  άπειρη – ακανόνιστη φαντασιακή δυνατότητα! Γι αυτό δεν μπορεί να παράγει τέχνη. Αν είσαι χαρισματικός ηθοποιός θα μπορέσεις να τα βγάλεις περίτεχνα προς τα έξω αυτά. Αν όχι, το παραγόμενο που εσύ θες ν' αποκαλείς τέχνη, θα υπολείπεται των στοιχείων που θα μπορούσαν να το αναδείξουν ως καλλιτέχνημα. 

Φυσικά, αν εσένα σε γεμίζουν κάτι τέτοια δεν αξίζει να γίνεται λόγος περί αυτού. Γούστα είναι αυτά.

Να σε ρωτ'ησω κ'ατι; Τουτο δω είναι ένα Μαυρο τετράγωνο. Ειναι το τετράγωνο του Μαλεβιτς. Πόσο λες να προσπάθησε το τετραγωνο να βγάλει κάτι περίτεχνα προς τα έξω; Ο Μαλεβιτς και σχεδον ολόκληρος ο 20ος αιώνας έσωσαν την ανθρωπότητα απο τα δεσμά του περίτεχνου. Αμα βάλουμε την ΑΙ στη θέση του τετραγώνου χαλάει κάτι; Είμαστε ασύγχρονοι με κάτι; Ο 20ος αιώνας είναι ολοκληρη ιστορία. Πριν απο αυτον να γυρίσουμε;

 

images.jpg

Επεξ/σία από zazoum
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 minute ago, zazoum said:

Να σε ρωτ'ησω κ'ατι; Τουτο δω είναι ένα Μαυρο τετράγωνο. Ειναι το τετράγωνο του Μαλεβιτς. Πόσο λες να προσπάθησε το τετραγωνο να βγάλει κάτι περίτεχνα προς τα έξω. Ο Μαλεβιτς και σχεδον ολόκληρος ο 20ος αιώνας έσωσαν την ανθρωπότητα απο τα δεσμά του περίτεχνου. Αμα βάλουμε την ΑΙ στη θέση του τετραγώνου χαλάει κάτι; Είμαστε ασύγχρονοι με κάτι. Ο 20ος αιώνας είναι ολοκληρη ιστορία. Πριν απο αυτον να γυρίσουμε;

 

images.jpg

Το τετράγωνο του Μαλεβιτς εξέφραζε το τέλος της παλιάς τέχνης και ταυτόχρονα την αρχή της καινούριας. Έκανε αίσθηση σε πολύ συγκεκριμένους καλλιτεχνικούς κύκλους και με αρτιστικότητα με ημερομηνία λήξης μιας και αντιπροσώπεψε κάτι σε μια περίοδο όπου θα μπορούσε να εκφράσει κάτι. Η αρτιστικότητα αυτή ήταν πεπερασμένης καλλιτεχνικής αξίας και πλέον η μόνη αξία του είναι αυτό που εξέφρασε τότε. 

Το ίδιο ισχύει και για το "Μαυρη Ζωγραφική" του Reinhardt που δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένας κατάμαυρος πίνακας.

Ο σουπρεματισμός γενικότερα δεν πέρασε στην τέχνη, γιατί εξέφραζε πολλά (ίσως) για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά τίποτα στο κοινό.

Σηκώνει μπόλικη συζήτηση αυτό. Πέντε-έξι γραμμές δεν μπορούν να πουν τίποτα γι' αυτό.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μνήνμη του "κάτι εξέφραζε τοτε" δεν είναι πεπερασμένης αξίας. Αλλιώς δεν θα χε γραψει και ο Rossi για τη μνημη της τυπολογίας. Αποτελεί διαχρονικό τεκμηριο το τετραγωνο του Μαλεβιτς. Δεν πεθαινει ποτέ.

Ο Σουλάζ περσι ή προπερσι δεν πεθανε; Απο το Μαλεβιτς στον Σουλάζ.

Επεξ/σία από zazoum
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι πεπερασμένης αρτιστικής αξίας γιατί δεν μπορεί να μεταφέρει τίποτα σε κάποιον που δεν γνωρίζει το ποιος το δημιούργησε και τι έκφρασε μέσα από αυτό.

Ο Σουλάζ πέθανε το 2022. Έζησαν σε διαφορετικές περιόδους, αλλά και οι δυο αντιπροσώπευσαν το ίδιο. Διάλεξα τον "Μάγο του Μαύρου" σαν αντιπρόσωπο ενός εγγύτερου της δικής μας εποχής. 

Δεν είμαι οπαδός του σουπρεματισμού κι εκ τούτου δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους της δικής μας εποχής.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Έπεσες στην παγίδα μου. Δεν μιλάω για AutoCAD ή κάτι άλλο. Μιλάω για τέχνη.

Ποιο από τα 2 πιστεύεις ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία; Του ανθρώπου ή του ΑΙ;

Το τι έχει υψηλότερη αξία θα το κρίνει η αγορά. Μπορεί για το ένα να θες περισσότερες εργατοώρες και να έχει υψηλότερο κόστος παραγωγής από το άλλο, αλλά τελικά ο κόσμος να προτιμάει περισσότερο το άλλο και έτσι η ζήτηση να είναι υψηλότερη, οπότε θα αυξηθεί και η τιμή του. 

4 ώρες πριν, spectaculator είπε

Εσύ μάλλον τα έκανες κουλουβάχατα, ή μάλλον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την τέχνη από την τεχνολογία. Εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει η τεχνική παρά μόνο το αποτέλεσμα. Αμφιβάλω όμως έχεις την κριτική ικανότητα να κρίνεις το αποτέλεσμα αυτό. 

Και για να καταλαβαίνουμε μερικά πραγματάκια, ο.κ. ένα σινεματικό σκηνικό μπορεί να το δημιουργήσει μια ΤΝ. Ένα αρτιστικά άρτιο αποτέλεσμα ηθοποιίας δεν μπορεί να το καταφέρει με τίποτα, για δυο λόγους: πρώτων μια ΤΝ δεν μπορεί να δημιουργήσει τέχνη (θα σου έκανα ολόκληρη ανάλυση, αλλά από τα λεγόμενά σου εσένα σε κόπτουν κάτι τέτοια) και δεύτερον, ο μάστορας που χρησιμοποίησε την ΤΝ για να φτιάξει την ταινία δεν είναι ηθοποιός με ικανότητες οπότε και η ηθοποιία που θα δημιουργήσει με την ΤΝ κληρονομούν αυτό.

Για κανα-δυο ανούσια του στυλ Μπόμπ Σφουγγαράκης η ΤΝ φτάνει και περισσεύει. Για κάτι παραπέρα ίσως να μην το καταφέρει ποτέ.

Μακαρι να γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα λες. Όχι πως ανήκω σε αυτούς που ασχολούνται η έχουν μανία με τις τέχνες, αλλά άμα γίνει θα υπάρξει πολύς άνεργος κόσμος. Επειδή όμως αυτά τα επιχειρήματα ότι το τάδε δεν θα το φτάσει ποτέ η τεχνολογία γιατί έτσι και έτσι τα λέει άπειρος κόσμος εδώ και χρόνια, αλλά τελικά σε αρκετά από αυτά το έφτασε, προβλέπω ότι θα τα καταφέρει και στην τέχνη. Ουσιαστικά θα φτιάχνει βίντεο που ο μη έμπειρος και μέσος άνθρωπος δεν θα αντιλαμβάνεται την διαφορά. Ενας που έχει σπουδάσει η είναι ειδικός σε κάποια θέματα θα μπορεί να το αντιληφθεί. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το τι έχει υψηλότερη αξία θα το κρίνει η αγορά. Μπορεί για το ένα να θες περισσότερες εργατοώρες και να έχει υψηλότερο κόστος παραγωγής από το άλλο, αλλά τελικά ο κόσμος να προτιμάει περισσότερο το άλλο και έτσι η ζήτηση να είναι υψηλότερη, οπότε θα αυξηθεί και η τιμή του. 

Μακαρι να γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα λες. Όχι πως ανήκω σε αυτούς που ασχολούνται η έχουν μανία με τις τέχνες, αλλά άμα γίνει θα υπάρξει πολύς άνεργος κόσμος. Επειδή όμως αυτά τα επιχειρήματα ότι το τάδε δεν θα το φτάσει ποτέ η τεχνολογία γιατί έτσι και έτσι τα λέει άπειρος κόσμος εδώ και χρόνια, αλλά τελικά σε αρκετά από αυτά το έφτασε, προβλέπω ότι θα τα καταφέρει και στην τέχνη. Ουσιαστικά θα φτιάχνει βίντεο που ο μη έμπειρος και μέσος άνθρωπος δεν θα αντιλαμβάνεται την διαφορά. Ενας που έχει σπουδάσει η είναι ειδικός σε κάποια θέματα θα μπορεί να το αντιληφθεί. 

Δεν πρόκειται η αγορά να δώσει αξία ποτέ σε ΑΙ σε θέματα τέχνης. Και ας είναι τέχνη από πέντε διαφορετικές εταιρείες ΑΙ. Πάντα ότι είναι εύκολο δεν είναι και σεβαστό, ειδικά σε εικαστικά θέματα. 

Επίσης υπάρχουν τα αυτόματα ρολόγια που έχουν μηχανισμούς, γρανάζια και δεν χρησιμοποιούν μπαταρία.

Αυτά κοστίζουν πιο πολύ από τα Casio και ας χάνουν και δευτερόλεπτα την ημέρα.

Καλώς έτσι πάει η τέχνη από ΑΙ.

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, zazoum είπε

Να σου πω, ετσι που το φέρνει η συζήτηση... είσαι από τους τύπους που αναφέρουν τις λέξεις "δηθεν" και "θολοκουλτούρα"?

Τί γνώμη έχεις για τον Ντυσάν?

To ποιος ειναι δηθεν η οχι ειναι αυταποδεικτο δεν περιμενει τη δικη μου αποψη. Εγω για σινεμα γραφω κ τις ταινιες γενικα οπως τις αντιλαμβανεται ο μεσος θεατης. Τωρα αν καποιοι αυτοπροσδιοριζονται ως ξεχωριστοι απο τα γουστα τους ας τους κρινει ο αναγνωστης.

4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Επειδή όμως αυτά τα επιχειρήματα ότι το τάδε δεν θα το φτάσει ποτέ η τεχνολογία γιατί έτσι και έτσι τα λέει άπειρος κόσμος εδώ και χρόνια, αλλά τελικά σε αρκετά από αυτά το έφτασε,

Μακαρι να ηταν ασχετοι, φτασαμε σημερα απολυτα σχετικοι να τα λενε.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, spectaculator είπε

Μια ΤΝ δεν μπορεί να πάρει θέση στην εννοιακή κουλτούρα, την  άπειρη – ακανόνιστη φαντασιακή δυνατότητα! Γι αυτό δεν μπορεί να παράγει τέχνη.

Τι δε μπορει? Που βαζεις να κανει 100 αντιγραφα απο μια εικονα κ στη βγαζει εξωγηινο στο τελος? Ποιος οριζει τη φαντασια κ το αρτιο,εκτος απο μια κλικα "κριτικων" που ανεβοκατεβαζουν οτι θελουν ως σωστο κ οτι δε θελουν ως λαθος. Το δε κοινο ως πιστος αναγνωστης αθλητικων εφημεριδων τα χαφτει αμασητα. πχ

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, magicnumbers said:

Τι δε μπορει? Που βαζεις να κανει 100 αντιγραφα απο μια εικονα κ στη βγαζει εξωγηινο στο τελος? Ποιος οριζει τη φαντασια κ το αρτιο,εκτος απο μια κλικα "κριτικων" που ανεβοκατεβαζουν οτι θελουν ως σωστο κ οτι δε θελουν ως λαθος. Το δε κοινο ως πιστος αναγνωστης αθλητικων εφημεριδων τα χαφτει αμασητα. πχ

 

 

Σοβαρολογείς; Αυτό θεωρείς τέχνη; Μάλιστα! Γι' αρχή μάθε ορθογραφία. Μετά κάνε λίγο έκφραση-έκθεση, και στο τέλος συζητάμε για το τι θα πει τέχνη.

Ο πνευματικός σου ορίζοντας δεν σου δίνει καν την δυνατότητα να ψάξεις περί τέχνης και ΤΝ, πόσο μάλλον να το φιλοσοφήσεις. Αυτό που εσύ νομίζεις, το θεωρείς και κανόνα. Για τέτοιο κοινό οι σαβούρες της ΤΝ είναι υπέρ-αρκετές και σούπερ "καλλιτεχνικές".

Επεξ/σία από spectaculator
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spectaculator είπε

Γι' αρχή μάθε ορθογραφία. Μετά κάνε λίγο έκφραση-έκθεση, και στο τέλος συζητάμε για το τι θα πει τέχνη.

Αχ πόσο με ταπωσες με την ορθογραφία. Ήταν το επιχείρημα που φοβόμουν να ακούσω.

Το βιντεάκι γάργαρα μέχρι εδώ ακούστηκε.😅😅😅😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...