Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, The__Blade είπε

Αν εχει Steam Store θα σαρωσει

Ειναι η αληθεια οτι το X ηταν και ειναι απαιχτο. Αν ερθει integration με το υπολοιπο οικοσυστημα βλεπε steam κλπ. Δεν θα υπαρχει λογος για gaming pc παρα μονο για τους enthusiasts - braggers

Και για όσους παίζουν παιχνίδια στρατηγικής. Είναι αδύνατον χωρίς ποντικι

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, shadowlike said:

Θα σας πουλήσουμε ένα pc που θα κάνουμε κουμάντο εμείς. όχι ευχαριστώ.

Με τα τωρινά δεδομένα, άμα κοστίζει 500-600 ευρώ, παίζει natively XBOX games σε 4Κ60 και υποστηρίζει x86/x64 apps, ευχαρίστως να τους παραχωρήσω την κυριαρχία, όταν η εναλλακτική είναι να σκάσω κανά 1500άρι.

• Like 8
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Με τα τωρινά δεδομένα, άμα κοστίζει 500-600 ευρώ, παίζει natively XBOX games σε 4Κ60 και υποστηρίζει x86/x64 apps, ευχαρίστως να τους παραχωρήσω την κυριαρχία, όταν η εναλλακτική είναι να σκάσω κανά 1500άρι.

Βασικα δεν θα σκασεις 1500αρι διοτι αν χτισεις κατι στα specs του ΧΒΟΧ κοντα, θα ειναι αρκετα φθηνοτερο συν του οτι θα μπορεις να κανεις αναβαθμιση όποτε εσυ θελησεις.

Αρα ειναι προτιμοτερο να χτισεις PC παρα να παρεις νεο Xbox.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Malthador είπε

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει 500 ευρώ. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή πουλάνε το SeX, μηχάνημα 5ετίας που έχει αποσβέσει το κόστος του, στα 600 ευρώ (συνυπολογίζοντας και το κόστος του switch 2 στα 500 ευρώ που θα είναι η φθηνότερη κονσόλα από τις 3), το επόμενο xbox θα είναι στα 700 και με εξτρά το bluray (αν αποφασίσουν να το κυκλοφορήσουν ως περιφερειακό).

2. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν να τρέχει x86/x64 apps, μόνο games.  

3. 4Κ/60 native σε games του Xbox One υποθέτω.... Γιατί σε next gen δεν παίζει αυτό το σενάριο.

4. Αν μπουν και τα άλλα stores στη κονσόλα, τότε το steam θα τους καταπιεί (εκτός και αν η MS τους αγορασει). Ποιος λογικός user θα ψωνίσει από microsoft store? Και για ποιον λόγο να δίνει μερίδιο η MS σε valve, epic κτλ. Σίγουρα με τις αυξήσεις στο game pass δεν πρόκειται να αυξήσει το πελατολόγιο των συνδρομών. Ο λόγος που το game pass περπατούσε έως τώρα, σε ενα μαγάλο μερίδιο πλήν των ανεπτυγμένων χωρών της δύσης,  ήταν οι προσφορές με τα τριμηνα του 1 ευρώ και οι αγορές συνδρομών με κάρτες τουρκίας, ινδιας κλπ. Αν θελήσει να κλεισει τελείως αυτές τις κερκόπορτες δεν βλέπω τόσο πολυ κόσμο πρόθυμο να δίνει 250 ευρώ/ετος για νοικιάρικο software.

Προς το παρόν με τα δεδομένα που υπάρχουν, η κονσόλα που θα παρουσιάσουν θα έχει μόνο τα άσχημα των  κονσολών και του pc. Ένας pc user ποτέ δεν θα στρεφόταν σε fixed hardware με limitations. Και οι PS fans εχόυν χτισει μεγάλες βιβλιοθηκες στο οικοσύστημα της sony, ενω οι nintendo fans είναι οι ποιο φανατικοί και οι λογότερο price sensitive, για να τους αρπάξει η MS.  Και αν κρίνουμε και από το πόσο inconsistent είναι η MS σαν εταιρεία, δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη ότι θα φτιάξουν το μηχάνημα όπως πρέπει ή δεν θα το σκοτώσουν αν δεν πουλήσει όσο θα αναφέρει το εξελάκι του ινδου....

Εδώ οι τύποι έχουν εταιρεία software, που φτιάχνει γ@ματο hardware και λόγω των windows base software τους, έχουν τις μόνες κονσολες που μετά από update, δύναται να εμφανιζει τα μενου σε 640*480 και να θελει restart για να φτιάξει....🤣

Επεξ/σία από Darthvader
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
9 hours ago, hariskap said:

Ναι ρε σίγουρα, από τη μια θα έχεις κονσόλα που θα παίζει και PS παιχνίδια όσα βγαίνουν σε PC και θα έχεις game pass με άπειρα παιχνίδια day one και από την άλλη θα έχεις playstation που θα πληρώνεις full price τα παιχνίδια που υπάρχουν στο game pass. 

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ προτιμώ να μην πληρώνω full price παιχνίδια.

Εσύ μπορεί, η συνριπτική πλειοψηφία του κόσμου πάντως έχει εντελώς αντίθετη άποψη από ότι φαίνεται καθώς οι πωλήσεις ps5 και switch που δεν έχουν game pass πάνε πολύ καλά σε αντίθεση με τις πωλήσεις xbox. Γιατί άραγε; 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, james01gr said:

Βασικο selling point για μενα η υποστηριξη mouse χωρις προβληματα. FPS - 3rd person shooters (η πλειοψηφια δλδ των παιχνιδιων σημερα) τα θεωρώ προσωπικα επισης αδυνατον με controller. Κατα τα αλλα ενδιαφέρουσα σαν προταση για να δουμε. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Darthvader said:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει 500 ευρώ. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή πουλάνε το SeX, μηχάνημα 5ετίας που έχει αποσβέσει το κόστος του, στα 600 ευρώ (συνυπολογίζοντας και το κόστος του switch 2 στα 500 ευρώ που θα είναι η φθηνότερη κονσόλα από τις 3), το επόμενο xbox θα είναι στα 700 και με εξτρά το bluray (αν αποφασίσουν να το κυκλοφορήσουν ως περιφερειακό).

2. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν να τρέχει x86/x64 apps, μόνο games.  

3. 4Κ/60 native σε games του Xbox One υποθέτω.... Γιατί σε next gen δεν παίζει αυτό το σενάριο.

1. Δεν αναφερόμουν στο SeX όταν μίλησα για 500 ευρώ, πιθανόν να μην το έθεσα σωστά. Για σύστημα αντίστοιχο του SeX, δεν περιμένω να δούμε τιμή κάτω από 800 ευρώ στην επόμενη γενιά, όπως δεν περιμένω να δούμε και PS6 κάτω από 800 ευρώ. Στα 500 ευρώ έχω στο μυαλό μου σύστημα αντίστοιχο του SeS, όχι του SeX. Ένα σύστημα εφάμιλλο του SeS που θα μπορεί να τρέχει games σε 4K60 ως bare minimum και μετά ένα σύστημα αντίστοιχο του SeX που θα μπορεί να τρέχει 4Κ120 ή 4Κ60 με RT κλπ. Καλά blu-ray σε base model δεν περιμένω να δούμε σε καμία κονσόλα, σε όλες θα είναι περιφερειακό.

2. Μέσα μου ούτε εγώ το πιστεύω. Το εύχομαι να συμβεί, το θέλω και το ελπίζω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

3. 4Κ60 εννοούμε πάντα με DLSS, προφανώς όχι native. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάτι λιγότερο από 4Κ60 ή 2Κ/120. Εδώ έβαλε η Ν 120Hz οθόνη σε φορητό, θα δώσουν κάτι λιγότερο οι άλλοι; Σε home consoles; Το θεωρώ απίθανο.

Ένας pc user ποτέ δεν θα στρεφόταν σε fixed hardware με limitations. 

Διαφωνώ. Αν κρίνω από εμένα, παίζω PC games πλέον αποκλειστικά στο Steam Deck μου. Δεν θέλω να μπλέξω να φτιάξω σύστημα, είμαι σε ηλικία που θέλω κάτι απλά να δουλεύει, χωρίς να στήνω H/W.

4. Αν μπουν και τα άλλα stores στη κονσόλα, τότε το steam θα τους καταπιεί (εκτός και αν η MS τους αγορασει). Ποιος λογικός user θα ψωνίσει από microsoft store? Και για ποιον λόγο να δίνει μερίδιο η MS σε valve, epic κτλ. Σίγουρα με τις αυξήσεις στο game pass δεν πρόκειται να αυξήσει το πελατολόγιο των συνδρομών. Ο λόγος που το game pass περπατούσε έως τώρα, σε ενα μαγάλο μερίδιο πλήν των ανεπτυγμένων χωρών της δύσης,  ήταν οι προσφορές με τα τριμηνα του 1 ευρώ και οι αγορές συνδρομών με κάρτες τουρκίας, ινδιας κλπ. Αν θελήσει να κλεισει τελείως αυτές τις κερκόπορτες δεν βλέπω τόσο πολυ κόσμο πρόθυμο να δίνει 250 ευρώ/ετος για νοικιάρικο software.

52 minutes ago, The_Judas said:

γιατί να βάλει steam η ms;

Δικό της store θα έχει που θα παίζει τα πάντα και παντού.

Απαντάω και στους δύο, μερικά πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό:

• Γιατί το δικό της store ούτε τώρα κάνει πωλήσεις. Οπότε θα το μετατρέψει αποκλειστικά σε Game Pass store.
  • Γιατί αν πουλάει από το Steam και πάλι βάζει λεφτά στην τσέπη της.
  • Γιατί το Steam είναι asset για τις πωλήσεις H/W. Αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ΧΒΟΧ που τρέχει Steam και σε ένα PS6 που δεν τρέχει Steam, ποιο θα επιλέγατε; Ένα τέτοιο ΧΒΟΧ θα μπορεί να τρέχει XBOX games, PC games και PS games (μέσω του Steam) και θα υποστηρίζει και Game Pass. Θα είναι η πιο all-around και vfm επιλογή.

• Like 5
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Εγώ που είμαι και "μεταχειρισμένος" θυμάμαι πήγαινα έπαιρνα το Sonic 2, έβαζα την "κασέτα" στο Megadrive και ήταν δίπλα μου τα φιλαράκια απο την γειτονιά και κοίταγες δεξιά, κοίταγες δεξιά όλοι χαρούμενοι ήταν. Με ΑΠΛΑ πράγματα. Ούτε dlss, ούτε path tracing, ούτε 120hz και ούτε ένα κάρο άλλες παπαριές. Πάρε απο το store, απο το psn, απο το steam και κουραφέξαλα. 

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι η κονσόλα απο τα γενοφάσκια της είχε την χαρά της ευκολίας. Της απλότητας και της άμεσης αλληλεπίδρασης και με το παιχνίδι και με τους παρευρισκόμενους για "διπλά". (Ά ρε Streets of Rage 2 πού είσαι ρε γμτ...)

Όταν τώρα έχουμε ενα βουνό απο επιλογές του τύπου "να παίξω στα 120hz με λιγότερο fidelity, ή να έχω 30fps με 8Κ" στην κονσόλα ίσως είναι οξύμορο. Μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως φταίει το προχωρημένο της ηλικίας μου που θέλω όταν επιθυμώ να διασκεδάσω, να ξεφύγω λίγο με ένα παιχνίδι να ΜΗΝ μπαίνω σε διλήμματα τέτοιου τύπου. 

Επίσης το Sonic 2 το έχω ακόμα, όπως και το Megadrive μου και ναι ακόμα δουλεύουν. Θα ήθελα να δώ αν τα παιδιά μου σε 30 χρόνια απο τώρα όταν θα θέλουν να πάνε σε super-retro PS5 καταστάσεις αν θα δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια και αν αυτοί οι providers θα υπάρχουν ακόμα το 2055. 

Πριν περίπου ένα μήνα έβγαλα απο την αποθήκη το Master System μου με το Shinobi. Να δείτε ΠΩΣ τρελάθηκαν οι πιτσιρικάδες με τα απλά γραφικά και τον basic ήχο και κολλήσανε να παίζουν σε ενα 8μπιτο μηχανάκι χωρίς DLSS, AI Frame-gen, 120hz, 16K 128gb ram "ευκολίες" 

Μήπως τελικά οι εταιρείες που μας πουλάνε τα παιχνίδια έχουν ξεχάσει την βασική ουσία του gaming? Την χαρά? (Δεν αναφέρομαι καθόλου νοσταλγικά ....)

(ΥΓ δεν θέλω αν υποτιμήσω τα σύγχρονα παιχνίδια. Και God of War θα παίξω, και GT7, και Forza, και καινούργια indies... αλλά λέμε τώρα....)

• Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, Malthador said:

και να ασχολείσαι ασταματητα με hw issues, upgrade paths κλπ

αυτα ειναι για 20αριδες

φερτε μου την AMIGA μου (xbox version)

Δημοσ.
11 hours ago, theripper7 said:

Όσοι λέτε ότι θα παίζει όλα τα παιχνίδια έχετε ξεχάσει ότι τα παιχνίδια σε pc έχουν και συγκεκριμένα requirements. Άντε και στην αρχή της γενιάς θα τα παίζει όλα, όσο περνάνε τα χρόνια θα παίζει όλο και λιγότερα. Το καλό που έχουν οι κονσόλες είναι ότι παίζουν όλα τα games από την αρχή της γενιάς μέχρι το τέλος χωρίς να χρειάζεσαι αναβάθμιση άρα κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτό.

Θεωρώ πως, πιθανόν σε συνεργασία με το ΑΙ chip, θα σου έχει ένα προφίλ XBOX Mode που θα τα φτιάχνει όλα ανάλογα το hardware. 

5 hours ago, apostolis81 said:

Αυτό ακριβώς!

Καλυτερα να πληρωνει καποιος Full price και να παιρνει το δισκακι που μπορει να το μεταπουλησει μετα ή να το έχει στη συλλογη του παρα να γινεται ζομπι συνδρομων και να αγοραζει  digital licences.

Καποιους μπορει να τους ενοχλησει αυτη η αλήθεια, αλλα όταν εχουν συνηθισει να δεχονται οτι τους προσφέρουν αμάσητο είναι επακόλουθο.

Μην προσπαθείτε να παρουσιάστε την δική σας γνώμη σας παγκόσμια αλήθεια. Η τεράστια πλειοψηφία των παιχνιδιών είναι Digital. Προσωπικά δεν με νοιάζει να πουλάω μεταχειρισμένα ούτε με ενδιαφέρει να έχω ολόκληρα ράφια με θήκες από παιχνίδια που τερμάτισα και δεν θα ξαναπαίξω ποτέ. 

4 hours ago, james01gr said:

Θεωρητικά με windows πάνω θα έχει native support για keyboard/mouse 

3 hours ago, Malthador said:

Πιστεω ότι θα κοστίζει από 800-1000. Και η αιτιολογήσω θα είναι gamepass, steam, battle.net κτλ σε μια optimised συσκευή που ναι μεν δεν είναι όσο καλή είναι ένα PC των 2500 αλλά είναι optimised και πολύ δυνατό 

2 hours ago, The_Judas said:

γιατί να βάλει steam η ms;

Δικό της store θα έχει που θα παίζει τα πάντα και παντού.

Γιατί το steam από μόνο του είναι λόγος να πάρεις την κονσόλα. Και η MS θα παίρνει ποσοστό από τις πωλήσεις 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Μην προσπαθείτε να παρουσιάστε την δική σας γνώμη σας παγκόσμια αλήθεια. Η τεράστια πλειοψηφία των παιχνιδιών είναι Digital. Προσωπικά δεν με νοιάζει να πουλάω μεταχειρισμένα ούτε με ενδιαφέρει να έχω ολόκληρα ράφια με θήκες από παιχνίδια που τερμάτισα και δεν θα ξαναπαίξω ποτέ. 

Μα αυτο που λες εσυ ειναι η προσωπικη σου γνωμη, εγω απλα λεω κατι που ισχυει, τι δλδ? οτι το δισκακι σου ανηκει και εαν θελεις το μεταπουλας, και οτι δεν εχει καποιος ιδιοκτησια σε digital αγορες, απλα αδεια χρήσης. Απο εκει και επειτα ότι θελει ο καθενας ας κανει. 

• Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, TutaKachun said:

Γιατί το steam από μόνο του είναι λόγος να πάρεις την κονσόλα. 

Δηλαδή πραγματικά, τι συζητάμε τώρα. Έχω 2000 games στο Steam κι άλλα 500 στους γύρω γύρω clients και θα προτιμήσω να πάρω PS6 για τα 200 games που έχω στην library μου και τα οποία ούτως ή άλλως θα μπορώ να τα παίξω στο XBOX-PC μου αργά ή γρήγορα;

Μιλάμε για την πιο day-one αγορά του αιώνα.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...