mikewugreece Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Ειναι εφικτο μεσω καποιας σελιδας του κρατους, η σε καποιο γραφειο του δημου μας να δουμε τους θανατους με ημερομηνίες και ηλικίες η και γενικα?
1comment Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 7 ώρες πριν, mikewugreece είπε Ειναι εφικτο μεσω καποιας σελιδας του κρατους, η σε καποιο γραφειο του δημου μας να δουμε τους θανατους με ημερομηνίες και ηλικίες η και γενικα? Γενικά ναι υπάρχουν δεδομένα μέσω της στατιστικής αρχής στο σαητ τους. Τόσο ειδικά που θες δεν ξέρω. 2
mikewugreece Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 59 λεπτά πριν, 1comment είπε Γενικά ναι υπάρχουν δεδομένα μέσω της στατιστικής αρχής στο σαητ τους. Τόσο ειδικά που θες δεν ξέρω. αα ευχαριστω! δεν εψαχνα κατι συγκεκριμενο, αλλα γενικα ημουν περιεργος να δω αν υπαρχει κατι τετοιο. κατι ειναι και αυτο. ευχαριστω για τον χρονο!
1comment Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, mikewugreece είπε αα ευχαριστω! δεν εψαχνα κατι συγκεκριμενο, αλλα γενικα ημουν περιεργος να δω αν υπαρχει κατι τετοιο. κατι ειναι και αυτο. ευχαριστω για τον χρονο! Έχει αναλυτικά ανά χρόνο και αν πας παλαιότερες χρονιές, γίνεται σύγκριση. Να πω ως γενικό συμπέρασμα μιας και τα παρακολουθώ, ότι οι θάνατοι φέτος και πέρσι είναι στο ίδιο επίπεδο με τις χρονιές προ κορονοϊού. Το λέω γιατί πολλά ακούμε ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι κλπ. Δεν ισχύει τίποτα βάσει των αριθμών. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από 1comment 6
mikewugreece Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου Στις 19/6/2025 στις 10:12 ΜΜ, 1comment είπε Έχει αναλυτικά ανά χρόνο και αν πας παλαιότερες χρονιές, γίνεται σύγκριση. Να πω ως γενικό συμπέρασμα μιας και τα παρακολουθώ, ότι οι θάνατοι φέτος και πέρσι είναι στο ίδιο επίπεδο με τις χρονιές προ κορονοϊού. Το λέω γιατί πολλά ακούμε ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι κλπ. Δεν ισχύει τίποτα βάσει των αριθμών. μπραβο! επειδη δεν μπορουσα να πολυ καταλαβω τους πινακες, εψαχνα μια τετοια πληροφορια.. ηθελα απο περιεργια να δω αυτο που αναφερεις! επισης, πιο συγκεκριμενα .. στην περιοχη μου το νερο εχει κριθει ακαταλληλο και μαλιστα προσφατα βγηκε δημοσιευμα που αναφερει οτι ο καρκινος στην επαρχία μου ειναι αυξημενος. ηθελα να δω και τι γινεται στης γυρω περιοχες, και αν οντος στην δικια μου πολη εχουν αυξηθει η θανατοι
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αυτον τον καιρό φτιάχνονται διάφορα πληροφοριακά συστήματα στην χώρα για την υγεία. Μιλάμε για πολλά λεφτά πολλές εταιρείες τρέχουν για να φτιαχτούν αυτά τα συστήματα. Ένα από αυτά θα δείχνει και τους θανάτους ανα Υγειονομική Περιφέρεια, τουλάχιστον για τα άτομα που έχουν μπει σε Νοσοκομείο. Για επίπεδο Δήμου δεν νομίζω από το συγκεκριμένο. Επίσης δεν γνωρίζω αν θα είναι ανοιχτά προς όλους αυτά τα γραφήματα, αλλά πολύ πιθανόν να είναι. Επειδή ρωτάς για απλούς πολίτες, να σου πω ότι σε πολλές περιπτώσεις ούτε το υπουργείο δεν έχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα, είναι πολλές υπηρεσίες που τα έχουν διάσπαρτα, που πολλές φορές χωρίς υπουργικές αποφάσεις κτλπ δεν μπορούν να τα δώσουν πουθενά. Με αυτήν την προσπάθεια που γίνεται τώρα μάλλον θα γίνει πολύ καλύτερη η κατάσταση στην χώρα όσον αφορά τα δεδομένα αυτά. Επεξ/σία 21 Ιουνίου από Luciddream 3
1comment Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, mikewugreece είπε μπραβο! επειδη δεν μπορουσα να πολυ καταλαβω τους πινακες, εψαχνα μια τετοια πληροφορια.. ηθελα απο περιεργια να δω αυτο που αναφερεις! επισης, πιο συγκεκριμενα .. στην περιοχη μου το νερο εχει κριθει ακαταλληλο και μαλιστα προσφατα βγηκε δημοσιευμα που αναφερει οτι ο καρκινος στην επαρχία μου ειναι αυξημενος. ηθελα να δω και τι γινεται στης γυρω περιοχες, και αν οντος στην δικια μου πολη εχουν αυξηθει η θανατοι Παρακολουθώ τα στατιστικά θανάτων γιατί καλώς ή κακώς έχω φοβηθεί, όπως και άλλοι, διαβάζοντας για αιφνίδιους θανάτους κλπ. Δεν έχω παρακολουθήσει ανα περιοχή. Πάντως ανα ηλικία που παρακολουθώ (υπάρχουν δεδομένα), δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση τα 2 τελευταία χρόνια (εξαιρώ του κορονοιου τις χρονιές) ειδικά σε ηλικίες κάτω των 75-80. Από εκεί και πάνω, ναι υπάρχει μια αύξηση. Για το νερό που λες, ποτέ δεν έπινα της βρύσης γιατί μου φέρνει τη γεύση του χλώριου. Τώρα λένε ότι και το εμφιαλωμένο δεν είναι ασφαλές εξαιτίας των μικροπλαστικών. Ένα καλό φίλτρο θα σου έλυνε το πρόβλημα. Αν και θεωρώ πολύ πιο βλαβερή τη διατροφή που κάνουμε από το νερό. Διάβασα ότι είναι ασφαλές να τρώμε εως 1 φέτα αλλαντικών τη βδομάδα (30 γραμμάρια). Ό,τι παραπάνω είναι καρκινογόνο. Ποιός τρώει μόνο 1 φέτα γαλοπούλα π.χ.; Επεξ/σία 21 Ιουνίου από 1comment
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 48 minutes ago, 1comment said: Ποιός τρώει μόνο 1 φέτα γαλοπούλα π.χ.; Πριν 4-5 μήνες ξαφνικά σταμάτησε να μου αρέσει. Δοκίμασα 4-5 διαφορετικές μετά που να κάνουν 14-15 ευρώ (μήπως έφταιγε δηλαδή το ήταν από τις φθηνές που δε μου άρεσε). Δε μου άρεσαν ούτε αυτές. Από τότε βάζω 2 τυριά αντί για γαλοπούλα τυρί στο τοστ. 1
mariosnik_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 53 λεπτά πριν, 1comment είπε Για το νερό που λες, ποτέ δεν έπινα της βρύσης γιατί μου φέρνει τη γεύση του χλώριου. Τώρα λένε ότι και το εμφιαλωμένο δεν είναι ασφαλές εξαιτίας των μικροπλαστικών. Ένα καλό φίλτρο θα σου έλυνε το πρόβλημα. Αν και θεωρώ πολύ πιο βλαβερή τη διατροφή που κάνουμε από το νερό. Διάβασα ότι είναι ασφαλές να τρώμε εως 1 φέτα αλλαντικών τη βδομάδα (30 γραμμάρια). Ό,τι παραπάνω είναι καρκινογόνο. Ποιός τρώει μόνο 1 φέτα γαλοπούλα π.χ.; Και εγώ το έχω αυτό το θέμα. Ακόμα και να βάλω την μύτη μου επάνω από το ποτήρι με το νερό, χωρίς και να το πιω, αντιλαμβάνομαι το χλωριο. Δεν θα μιλήσω καν για την κανάτα που την γεμίζαμε από την βρύση και όταν έφτανε το νερό στο τέλος ήταν σαν να μου είχες ρίξει χλωρίνη μέσα. Έβαλα ένα απλό φίλτρο νερό με ενεργό άνθρακα και ηρέμησα από όλα αυτά, το νερό φαίνεται σαν πιο ελαφρύ και πίνεται πιο ευχαριστα.
KyrGR Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι οι φοβίες και η μαλθακότητα των Ελλήνων, προσπαθώ να θυμηθώ πότε συνειδητοποίησα ότι γίναμε Αμερικάνοι και δεν μπορώ, ξύπνησα κάποιο πρωί στη Λιλιπούπολη. Πάντως επειδή δουλεύω στο λιανεμπόριο τροφίμων ρίχνω τρελλό γέλιο με τους υποχόνδριους- vegan- με δυσανεξία σε ότι περιέχει άνθρακα πελάτες (μιλάμε τώρα για ανθρώπους ως και 70-75 ετών που έχουν περάσει τα πάνδεινα, μετράνε τα λιπαρά και τη γλουτένη και τρέφονται με βρώμη, χαρούπι, chia και cranberry). Επειδή όμως ξέρω ότι η διπλωματία δεν είναι το δυνατό μου σημείο και δεν θέλω προστριβές να προσθέσω ότι υπάρχει η πιθανότητα να κάνω λάθος και αυτοί που εγκατέλειψαν την παραδοσιακή Ελληνική διατροφή και νοοτροπία να μας θάψουν όλους, θα δείξει. Και βέβαια κάθε κριτική μου αφορά τους λοιπούς Έλληνες και όχι τα μέλη του insomnia. Επεξ/σία 21 Ιουνίου από KyrGR 1 2
The_Judas Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 4 ώρες πριν, 1comment είπε Παρακολουθώ τα στατιστικά θανάτων γιατί καλώς ή κακώς έχω φοβηθεί, όπως και άλλοι, διαβάζοντας για αιφνίδιους θανάτους κλπ. Δεν έχω παρακολουθήσει ανα περιοχή. Πάντως ανα ηλικία που παρακολουθώ (υπάρχουν δεδομένα), δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση τα 2 τελευταία χρόνια (εξαιρώ του κορονοιου τις χρονιές) ειδικά σε ηλικίες κάτω των 75-80. Από εκεί και πάνω, ναι υπάρχει μια αύξηση. Για το νερό που λες, ποτέ δεν έπινα της βρύσης γιατί μου φέρνει τη γεύση του χλώριου. Τώρα λένε ότι και το εμφιαλωμένο δεν είναι ασφαλές εξαιτίας των μικροπλαστικών. Ένα καλό φίλτρο θα σου έλυνε το πρόβλημα. Αν και θεωρώ πολύ πιο βλαβερή τη διατροφή που κάνουμε από το νερό. Διάβασα ότι είναι ασφαλές να τρώμε εως 1 φέτα αλλαντικών τη βδομάδα (30 γραμμάρια). Ό,τι παραπάνω είναι καρκινογόνο. Ποιός τρώει μόνο 1 φέτα γαλοπούλα π.χ.; ολα τα επεξεργασμενα κρεατα ειναι ανθυγιεινα! Καλυτερα να φας μια μπριζολα, κοτοπουλο ή ενα μπιφτεκι παρά αλλαντικα. Εγω τα εχω μειωσει στο ελαχιστο.
1comment Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 18 ώρες πριν, The_Judas είπε ολα τα επεξεργασμενα κρεατα ειναι ανθυγιεινα! Καλυτερα να φας μια μπριζολα, κοτοπουλο ή ενα μπιφτεκι παρά αλλαντικα. Εγω τα εχω μειωσει στο ελαχιστο. Κι εγώ τα έχω μειώσει. Μπέικον, σαλάμια δεν έτρωγα ποτέ. Μόνο σε πίτσα αν τύχει. Αλλά τη γαλοπούλα στο τοστ πώς να την μειώσεις. Το κοτόπουλο θέλει μαγείρεμα, θέλει διαδικασίες. Ενώ τη γαλοπούλα τσακ μπαμ τη βάζεις και τέλος. Όχι ότι τρώω συχνά τοστ. Ένα παράδειγμα "δύσκολης αποφυγής" λέω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα