Black Demis Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Just now, Retromaniac said: Δεν ελέγχει τίποτε. Έχουν ήδη ελεγχθεί. πάντα κάνει έναν βασικό έλεγχο ώστε στο νεο update να μην καταρεσουν ολα αν περαστούν (έχουν αποσύρει ολόκληρα updates για κατι τετοια) πάντως όποιος θέλει πάει κατεβάζει το full pack του SDI και το κραταει σε ενα στικακι, ξεκαθαρα θα παιζει με οτιδιποτε ειναι μεχρι τωρα απο εκει και περα αναλογα με τα updates που θα παρουν τα 11 καποια θα παιζουν αριστα καποια ποιο πολύπλοκα θα τρώνε blue screen (οτι γινόταν και με τα win xp κλπ
amigagr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 6 hours ago, bobos73 said: Η Microsoft κάνει όλα όσα χρειάζονται για να την εγκαταλείψουν οι χρήστες των Windows και να μεταβούν στο οικοσύστημα του Linux! …...για να γλυτώσουν από την εταιρία που ομοιάζει με ψηφιακό καρκίνο!!! λες να ειναι καλυτερα στον βάλτο του linux? 3 hours ago, mariosnik_ said: Όλα τα λεφτά η φωτογραφία που μπήκε στο άρθρο. πραγματικα. ο ενας απο τους τρεις χρηστες linux παγκοσμίως χτυπιεται γιατι οτι και να κανει η microsoft ακομη δεν καταφεραν να γινουν τεσσερις! 4
freegr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Ελπίζουμε ότι οι περισσότερες συσκευές δεν θα επηρεαστούν απλά γιατί θα υπάρχει πάντα νεότερη έκδοση
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Black Demis είπε πάντα κάνει έναν βασικό έλεγχο ώστε στο νεο update να μην καταρεσουν ολα αν περαστούν (έχουν αποσύρει ολόκληρα updates για κατι τετοια) πάντως όποιος θέλει πάει κατεβάζει το full pack του SDI και το κραταει σε ενα στικακι, ξεκαθαρα θα παιζει με οτιδιποτε ειναι μεχρι τωρα απο εκει και περα αναλογα με τα updates που θα παρουν τα 11 καποια θα παιζουν αριστα καποια ποιο πολύπλοκα θα τρώνε blue screen (οτι γινόταν και με τα win xp κλπ Ναι δεν ελέγχει τους drivers. Δεν είναι δυνατόν να ελέγχει χιλιάδες drivers. Έχει κάποια automated test με κάποια physical μηχανήματα αλλά και vms αλλά είναι ένα πολύ μικρό τεστ που θα πιάσει κάποιο πρόβλημα που αφορά συνηθισμένα σενάρια. Από εκεί και πέρα, ο μοναδικός τρόπος για να ελέγξει αν υπάρχει πρόβλημα είναι με το σταδιακο roll out του update και τη τηλεμετρία. Και φυσικά πριν από αυτό με τη βοήθεια των insiders. Οπότε και πάλι ο αριθμός των driver δεν παίζει ρόλο στο τι κάνει η Microsoft σε κάθε update. Γενικά σε κάθε τι που μου έχεις πει βλέπω ότι δεν ξέρεις τη διαδικασία αλλά επιμένεις να βρεις κάτι. Νομίζω ότι δεν έμεινε και κάτι άλλο να αποσαφηνισουμε.
safridia Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 8 ώρες πριν, Retromaniac είπε Κόστος συντήρησης για ποιο πράγμα; Τα ίδια τα 11 θα είναι χωρίς να αφαιρέσουν τους drivers Μα ειναι τερατωδες το κοστος να βαλεις μια ομαδα ενος ατομου να ετοιμασει μια εκδοση με τους κουτσουρεμενους οδηγους. Το κοστος να υπαρχει αυτη η εκδοση στο συννεφο της MS θα ειναι της ταξης των δισεκατομυριων δολλαριων την ημερα, και καποια TW ισχυος καθε λεπτο Δεν ειναι παιξε γελασε αυτα τα πραγματα. Επαγγελματικες αναλυσεις απο το ινσομνια αφου 1
Nio9345 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Οπότε 3 επιλογές.... 1) Driver Technician για να κάνεις backup drivers και άσε τη Micro$oft να κουρεύεται. 2) SDI Origin Που έχει driver packets για offline εγκατάσταση ακόμα και για WINDOWS XP 3) Linux με WINE ή WINE front-end όπως LUTRIS 15 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικά driver update agents, το καλύτερο και με μεγάλο community είναι το SDI https://sdi-tool.org/ Έχω τοπικά κατεβάσει όλη την βιβλιοθήκη σε NAS και με 1 κλικ κάνω εύκολα την δουλειά μου όσα PC και να μου έρθουν. Φυσικά έχω και δικές μου βιβλιοθήκες σε hardware που ήδη έχω, δεν εξαρτώμαι από σύννεφα και windows update. Θα σου πρότεινα το fork του SDI, SDI Origin. Πριν κάτι χρόνια άλλαξε χέρια και πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι μαζί με την εγκατάσταση κολλάγανε και ιούς 1
MikeKata Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, amigagr said: πραγματικα. ο ενας απο τους τρεις χρηστες linux παγκοσμίως χτυπιεται γιατι οτι και να κανει η microsoft ακομη δεν καταφεραν να γινουν τεσσερις! Αυτός, πάντως, που "χτυπιέται", ειρωνευομενος εδώ και 2-3 σχόλια είσαι εσύ και δε σου δίνουν οι άλλοι σημασία. Όσο και να "χτυπιέσαι", το Linux θα το χρησιμοποιείς καθημερινά σε κάθε IoT συσκευή της καθημερινότητας σου, κάθε φορά που μπαίνεις σε σελίδα στο Internet, κάθε φορά που θα πιάνεις τηλέφωνο Android στα χέρια σου, κάθε φορά που θα ανοίγεις οποιαδήποτε υπηρεσία έχει να κάνει με Azure και η λίστα δεν τελειώνει. Α, ξέχασα, τα Windows έχουν κρατήσει με νύχια και με δόντια (και αντικαταναλωτικες τακτικές) το "οχυρό" του desktop, μεγάλη "πετυχεσά". Τι κι αν, εκτός του desktop δεν υπάρχουν πουθενά σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο όπου μέχρι και τα ψυγεία έχουν OS; 😂 Όσο για το πόσοι είναι οι χρήστες του desktop Linux, μιας και όλα είναι σχετικά, είναι περίπου το 1/4 των χρηστών MacOS. Ασήμαντο, δεν το λες. Αλλά φαντάζομαι και οι χρήστες του MacOS, για σένα είναι ένα "τίποτα". Η MS, βέβαια, μια χαρά σημαντικούς τους βλέπει, μιας και παλεύει να αντιγράψει από όπου μπορεί, μπας και κρατήσει τα σκήπτρα. Από τη μια το interface του MacOS, από την άλλη WSL και package "manager" (ναι, αυτό το γελοίο winget), "σπρώχνει" όσο μπορεί η καημένη. Υ.Γ. Δε θα καθόμουν να ασχοληθώ, αλλά ξεκίνησες ειρωνευομενος χρήστες ενός λειτουργικού, αντί, π.χ το ίδιο το λειτουργικό. Ούτε που ασχολήθηκες με το άρθρο. Μέχρι και τη φωτογραφία προσπάθησες να συνδέσεις με το Linux. Μάλλον κάτι ήθελες να βγάλεις από μέσα σου ρε παιδί μου Επεξ/σία 23 Ιουνίου από MikeKata 4 1 1
amigagr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 38 minutes ago, MikeKata said: Αυτός, πάντως, που "χτυπιέται", ειρωνευομενος εδώ και 2-3 σχόλια είσαι εσύ και δε σου δίνουν οι άλλοι σημασία. Όσο και να "χτυπιέσαι", το Linux θα το χρησιμοποιείς καθημερινά σε κάθε IoT συσκευή της καθημερινότητας σου, κάθε φορά που μπαίνεις σε σελίδα στο Internet, κάθε φορά που θα πιάνεις τηλέφωνο Android στα χέρια σου, κάθε φορά που θα ανοίγεις οποιαδήποτε υπηρεσία έχει να κάνει με Azure και η λίστα δεν τελειώνει. Α, ξέχασα, τα Windows έχουν κρατήσει με νύχια και με δόντια (και αντικαταναλωτικες τακτικές) το "οχυρό" του desktop, μεγάλη "πετυχεσά". Τι κι αν, εκτός του desktop δεν υπάρχουν πουθενά σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο όπου μέχρι και τα ψυγεία έχουν OS; 😂 Όσο για το πόσοι είναι οι χρήστες του desktop Linux, μιας και όλα είναι σχετικά, είναι περίπου το 1/4 των χρηστών MacOS. Ασήμαντο, δεν το λες. Αλλά φαντάζομαι και οι χρήστες του MacOS, για σένα είναι ένα "τίποτα". Η MS, βέβαια, μια χαρά σημαντικούς τους βλέπει, μιας και παλεύει να αντιγράψει από όπου μπορεί, μπας και κρατήσει τα σκήπτρα. Από τη μια το interface του MacOS, από την άλλη WSL και package "manager" (ναι, αυτό το γελοίο winget), "σπρώχνει" όσο μπορεί η καημένη. Υ.Γ. Δε θα καθόμουν να ασχοληθώ, αλλά ξεκίνησες ειρωνευομενος χρήστες ενός λειτουργικού, αντί, π.χ το ίδιο το λειτουργικό. Ούτε που ασχολήθηκες με το άρθρο. Μέχρι και τη φωτογραφία προσπάθησες να συνδέσεις με το Linux. Μάλλον κάτι ήθελες να βγάλεις από μέσα σου ρε παιδί μου εισαι μεγαλος ψυχολογος. ευγε!
uniquegr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Retromaniac είπε Εν κατακλείδι, για τη Microsoft δεν υπάρχει πραγματικό κόστος. Άρα γιατί να μην δωσει μια άλλη, ειδική έκδοση; Γιατί, δεν το θέλει. Τόσο απλά. Το ίδιο θα μπορούσε να έκανε και με τα Windows 11, αλλά αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουν οι χρήστες hardware και να πάνε σε κάτι απο 8ης γενιάς και πάνω. Εγώ πιστεύω ότι θέλει να προωθήσει το Linux πάντως. Χωρίς πλάκα, ίσως να θέλει να κάνει κάποιου είδους διαχωρισμό και να κρατήσει μια συγκεκριμένη μερίδα χρηστών στα Windows. Δεν εξηγείται αλλιώς. 17 ώρες πριν, Alani13 είπε Καλά κάνει τα pc ειδικά στις εταιρίες πρέπει να αναβαθμίζονται για λόγους ασφαλείας. Δε γίνεται το μανάβικο να τρέχει pc 20 ετίας. Αν ένα μηχάνημα 20ετίας ( αν και υπερβάλεις, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μηχανήματα 20ετίας, αλλά λιγότερο απο δεκαετίας ) κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται, ποιος ο λόγος να αλλάξει ο χρήστης του και να πάρει ένα νεότερο; Για να γυρίζει το χρήμα στην αγορά και να γεμίζουν οι χωματερές απαξιωμένο hardware? Απο τη στιγμή που σε μια εταιρεία υπάρχουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας μεταξύ διαδικτύου και υπολογιστή, ο τελευταίος μπορεί να είναι ό,τι θέλει, ακόμα και amstrad 6128. Π.χ. έχει μια εταιρεία ένα καλά δομημένο δίκτυο, με firewall κλπ. Απο τη στιγμή που το δίκτυο είναι σωστά παραμετροποιημένο, μπορεί ακόμα και να μην έχει κανενός είδους προστασία πάνω στον τελικό υπολογιστή, υπό τη προϋπόθεση ότι αυτός είναι απομονωμένος απο τον έξω κόσμο και αφιερωμένος στο να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά και μόνο. Αυτού του είδους τις αποφάσεις όμως, θα έπρεπε να τις έπαιρνε ο χρήστης και όχι η εταιρεία παροχής λειτουργικού συστήματος. 9 ώρες πριν, amigagr είπε λες να ειναι καλυτερα στον βάλτο του linux? Θεωρείται "βάλτος" επειδή κάποιοι καλοθελητές έχουν στήσει ένα αφήγημα περί δύσκολου λειτουργικού, το οποίο δεν έχει συμβατότητα με το παρεχόμενο hardware, ενός λειτουργικού συστήματος που γενικότερα είναι προβληματικό. Πέραν του ότι το Linux έχει αποδείξει την αξία του σε υποδομές που δεν χρησιμοποιεί άμεσα ο τελικός χρήστης ( servers για παράδειγμα ), σιγά σιγά η Microsoft κάνει κινήσεις οι οποίες πετάνε το εν λόγω αφήγημα στον κάλαθο των απορριμάτων. Είναι σαν να το έχει βάλει σκοπό να κάνει promotion στο Linux, το οποίο σε τελική ανάλυση και αυτή, χρηματοδοτεί, άρα δεν θα βγει χαμένη απο μια αύξηση των ποσοστών χρηστών του. Όπως έχουμε ξαναπεί, το Linux πλέον είναι πανεύκολο τόσο στην εγκατάστασή του, όσο και στη χρήση του. Για μηχανήματα τυπικών προδιαγραφών ( όχι τούμπανα, αλλά όχι και χρέπια ), κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει KDE που είναι - κατά τη γνώμη μου - ό,τι καλύτερο υπάρχει απο πλευράς ικανοποίησης του desktop χρήστη. Για μηχανήματα όχι τόσο μεγάλων δυνατοτήτων, υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις που απαιτούν λιγότερους πόρους. Άρα, πάει στα σκουπίδια αυτός ο μύθος. Πάμε στο δεύτερο αφήγημα, αυτό της ασυμβατότητας. Αρχικά, όλοι οι χρήστες του linux γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένας μύθος, ειδικά για τις mainstream διανομές ( αφήνω στην άκρη τις rolling, καθώς και τη δυνατότητα κατεβάσματος του source code και εγκατάστασης κατόπιν compile ). Για τόσο καιρό μας τρίβατε στα μούτρα τη δήθεν υποστήριξη των Windows σε παλιότερες συσκευές, μια plug and play φάση. Μέχρι που η Microsoft ξεκίνησε το πανηγύρι με την απαγόρευση χρήσης των προϊόντων της σε παλιότερης γενιάς υπολογιστές ( οι οποίοι μια χαρά λειτουργούν και κάνουν τη δουλειά τους ) και τώρα, το κερασάκι στη τούρτα, σταματά και την υποστήριξη legacy συσκευών, κάτι για το οποίο καμαρώνατε ( χωρίς βέβαια να ευσταθεί αυτό που υποστηρίζετε, αφού μια χαρά υποστήριξη υπάρχει και στο Linux ). Τώρα λοιπόν που θα μείνετε με.. τις legacy στο χέρι, άντε να σας δούμε τί θα κάνετε. Θα αλλάξετε για μια ακόμη φορά hardware ή θα κάνετε μετάνοιες στα πόδια του Tux? 4 1
Odyss3us Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, uniquegr said: Αν ένα μηχάνημα 20ετίας ( αν και υπερβάλεις, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μηχανήματα 20ετίας, αλλά λιγότερο απο δεκαετίας ) κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται, ποιος ο λόγος να αλλάξει ο χρήστης του και να πάρει ένα νεότερο; καταρχην δεν σκεφτεται κανεις το απλουστερο αραδιαζοντας μπουρδες: ενα μηχανημα 20ετιας (με παλιους drivers) δε θα το κανεις ποτε φορματ για να του βαλεις Windows 11 ΥΓ. συνεχιστε να μας διασκεδαζετε πανηγυριζοντας οτι εχετε λινουξ στα ψυγεια, στις καφετιερες και στις εξυπνες σιτες Επεξ/σία 23 Ιουνίου από Odyss3us 1
MikeKata Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 23 minutes ago, Odyss3us said: συνεχιστε να μας διασκεδαζετε πανηγυριζοντας οτι εχετε λινουξ στα ψυγεια, στις καφετιερες και στις εξυπνες σιτες Λογικό να διασκεδάζεις, όταν δε γνωρίζεις τι κρατάει λειτουργική όλη τη δομή του διασυνδεδεμένου κόσμου γύρω σου. "Ignorance is bliss" που λένε και στο χωριό μου. Βέβαια, αν κρασάρει ο DNS server σου ή το router σου, το AWS σου, το Azure σου κλπ, θα κάθεσαι και θα κοιτάς μια άδεια οθόνη, βυθισμένος στις σκέψεις σου. Κοίτα να δεις, ρε παιδί μου, πόσα πράγματα έχει ο κόσμος δεδομένα... 25 minutes ago, Odyss3us said: ενα μηχανημα 20ετιας (με παλιους drivers) δε θα το κανεις ποτε φορματ για να του βαλεις Windows 11 4 hours ago, uniquegr said: ( αν και υπερβάλεις, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μηχανήματα 20ετίας, αλλά λιγότερο απο δεκαετίας ) Ξέρω, ξέρω. Δε σου έβγαινε κάπως να δικαιολογήσεις την κατάσταση με τα non-TPM PCs του 2017 που γίνονται e-junk, πιάστηκες από την 20ετία. Αλλά, θα μου πεις, όταν είσαι "εκπαιδευμένος" να πετάς τη συσκευή στα σκουπίδια γιατί δεν την υποστηρίζει η μαμά εταιρεία και δεν ξέρεις να την κάνεις λειτουργική ή repurpose μόνος σου, αυτά "πετάς". Κρεμόμαστε από τα... καπρίτσια της MS.
Odyss3us Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 4 minutes ago, MikeKata said: Λογικό να διασκεδάζεις, όταν δε γνωρίζεις τι κρατάει λειτουργική όλη τη δομή του διασυνδεδεμένου κόσμου γύρω σου. "Ignorance is bliss" που λένε και στο χωριό μου. Βέβαια, αν κρασάρει ο DNS server σου ή το router σου, το AWS σου, το Azure σου κλπ, θα κάθεσαι και θα κοιτάς μια άδεια οθόνη, βυθισμένος στις σκέψεις σου. Κοίτα να δεις, ρε παιδί μου, πόσα πράγματα έχει ο κόσμος δεδομένα.. Ξέρω, ξέρω. Δε σου έβγαινε κάπως να δικαιολογήσεις την κατάσταση με τα non-TPM PCs του 2017 που γίνονται e-junk, πιάστηκες από την 20ετία. Αλλά, θα μου πεις, όταν είσαι "εκπαιδευμένος" να πετάς τη συσκευή στα σκουπίδια γιατί δεν την υποστηρίζει η μαμά εταιρεία και δεν ξέρεις να την κάνεις λειτουργική ή repurpose μόνος σου, αυτά "πετάς". Κρεμόμαστε από τα... καπρίτσια της MS. 1
Aris_ Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στα win οι drivers είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με το λειτουργικό (γιαυτό κρεμάει όλο το σύστημα από έναν κακό driver) και έτσι υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα όταν αλλάζουν πρωτοκολλά οπότε τα κόβουν γιατί δεν ξέρουν πως θα συμπεριφερθούν (και δεν θέλουν να τεστάρουν ) είναι λάθος να τα συγκρίνουμε με το linux 1
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 54 λεπτά πριν, Aris_ είπε Στα win οι drivers είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με το λειτουργικό (γιαυτό κρεμάει όλο το σύστημα από έναν κακό driver) και έτσι υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα όταν αλλάζουν πρωτοκολλά οπότε τα κόβουν γιατί δεν ξέρουν πως θα συμπεριφερθούν (και δεν θέλουν να τεστάρουν ) είναι λάθος να τα συγκρίνουμε με το linux Για να μη κάθομαι να γράφω στα βάζω από το ΑΙ κατευθείαν Οι drivers είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος στο Linux σε σχέση με τα Windows. Στο Linux, πολλοί drivers ενσωματώνονται απευθείας μέσα στον ίδιο τον πυρήνα (kernel). Αυτό σημαίνει πως οι ενημερώσεις του kernel μπορούν να περιλαμβάνουν και νέα drivers ή διορθώσεις σε υπάρχοντες. Επιπλέον, η κοινότητα του Linux συχνά γράφει drivers με ανοιχτό κώδικα, που σημαίνει πως είναι διαθέσιμοι στο ίδιο το σύστημα και είναι πιο "συνυφασμένοι" με τη λειτουργία του. Στον αντίποδα, στα Windows οι drivers είναι πιο αυτόνομοι και παρέχονται συνήθως από τρίτους κατασκευαστές (π.χ. NVIDIA, Canon, Realtek). Παρόλο που υπάρχουν επίσημα APIs και υποστήριξη από το λειτουργικό, οι drivers λειτουργούν ως ξεχωριστές μονάδες, λιγότερο "δεμένες" με τον πυρήνα των Windows. Αυτό δίνει στο Linux καλύτερο έλεγχο σε χαμηλό επίπεδο αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην υποστήριξη περιφερειακών. Αντίθετα, τα Windows είναι πιο φιλικά προς τους χρήστες όσον αφορά την εγκατάσταση και χρήση drivers, λόγω της υποστήριξης από τους ίδιους τους κατασκευαστές hardware. 3
Aris_ Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 26 minutes ago, Retromaniac said: Για να μη κάθομαι να γράφω στα βάζω από το ΑΙ κατευθείαν Οι drivers είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος στο Linux σε σχέση με τα Windows. Ακριβώς αν πρόσεχες τι έγραφα αναφέρθηκα σε λειτουργικό όχι σε kernel το os είναι πολύ περισσότερα πράγματα απο ένα kernel και στην περίπτωση των win γίνεται χαμός εξ ου και τα προβλήματα με τους drivers 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα