corr8 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο Apple και γενικα το οικοσυστημα της με IOS και τα Mac κτλπ. Η εντυπωση που εχω ειναι οτι αν συγκρινουμε pc με mac, πιο πολυ τοπο πιανει πχ ενα Α ποσο σε pc παρα σε mac. Ισχυει? Γνωριζω ποσο περιορισμενα ειναι τα πραματα προς apple μερια και τα απεφυγα χρονια τωρα.
Dimitris_1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Δεκτό, κι εγώ έχω γνωστούς με κάτι μηχανήματα από την δεκαετία του 2000 που ούτε σε λογιστήρια δεν τα βρίσκεις πλέον, και δεν δεχόταν ότι ήρθε η ώρα να τα πετάξουν, εγώ ο ίδιος τους βρήκα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπως DDR2 ή DDR3 Ram και έναν απλό ssd και έκαναν τα μηχανήματα να ξανατρέχουν. Αυτοί όμως δεν θα σου προωθήσουν τα προϊόντα Apple αυτό το κάνουν ξεκάθαρα όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία. Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι πηγαίνουν σε κάτι καταστήματα αλυσίδες και ζητάνε ένα laptop μέχρι <τόσα χρήματα> και παίρνουν laptop με έτοιμα windows 11 κατά 99%. Που κι εκείνα μία αναβάθμιση την παίρνουν αν χρειαστεί. Εδώ στο μεταπτυχιακό πληροφορικής οι μόνοι που είχαν θέματα να τρέξουν όλα τα προγράμματα ήταν δύο άτομα που είχαν mac. Ο ένας είχε πρόβλημα και στο moodle, κάτι με την υποδιαστολή (κόμμα ή τελεία) και δεν το δεχόταν με κανέναν τρόπο για τα τεστ αντικειμενικού τύπου που είχαμε! Αν με ρωτήσει κάποιος κατα 90% θα του προτείνω PC και όχι Mac. Όχι γιατί τα Mac δεν είναι καλά αλλά γιατί αυτό χρειάζονται στην πραγματικότητα και ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πόσα χρήματα διαθέτουν. Με εξαίρεση ίσως τις ΗΠΑ ισχύει ότι αν δεν σε παπατζωσει ο πωλητής θα πάρεις Windows PC. Γενικά αν χρειάζεσαι συγκεκριμένα προγράμματα ακόμα κι αν δεν είσαι προγραμματιστής (πχ αρχιτέκτονας) θα βρεθείς να θες τουλάχιστον VM αν πας σε Mac. Επίσης είναι πιθανό να θες Gaming όποτε δεν πας για Mac. Τα Mac είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό. Είτε για τους εντελώς Light Users που θέλουν design, είτε για αυτούς που δεν θα σε ρωτήσουν τι χρειάζονται. Όσο περνάνε τα χρόνια πάντως τόσο λιγότερο παίζει ρόλο το OS. πχ πλέον ο End User μπορεί να τρέχει σε Mac το ERP, ΒΙ Reporting, Asset Management κτλ μέσω browser. Αν όμως είσαι στην Ελλάδα που θα έχει οπωσδήποτε και 5 προγραμματάκια δεκαετιών γραμένα σε windows forms αναγκαστικά θα παει σε windows. Όποτε πάλι επιστρέφουμε τι χρειάζεσαι πριν αποφασίσεις τι να πάρεις. 11 λεπτά πριν, corr8 είπε Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο Apple και γενικα το οικοσυστημα της με IOS και τα Mac κτλπ. Η εντυπωση που εχω ειναι οτι αν συγκρινουμε pc με mac, πιο πολυ τοπο πιανει πχ ενα Α ποσο σε pc παρα σε mac. Ισχυει? Γνωριζω ποσο περιορισμενα ειναι τα πραματα προς apple μερια και τα απεφυγα χρονια τωρα. Το πιο πιθανό είναι αν πας σε PC να μην κάνεις λάθος. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν θα μπορείς να κάνεις σε Windows. Αν δεν σε νοιάζει το Design , η ποιοτητα κατασκευής θα βρεις σίγουρα PC με λιγότερα χρήματα και μικρότερο ρίσκο. Αν είσαι χρόνια χρήστης windows πρέπει να είσαι αποφασισμένος/η να περάσεις μια μεγάλη περίοδο learning curve και ενώ θα βρεις πράγματα που σου αρέσουν στο Mac OS θα βρίζεις για τουλάχιστον άλλα τόσα που τα έκανες πιο εύκολα στα Windows (Είτε αντικειμενικά , είτε λόγω συνήθειας) 2
Diavolos666 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, Dimitris_1981 said: Αν με ρωτήσει κάποιος κατα 90% θα του προτείνω PC και όχι Mac. Όχι γιατί τα Mac δεν είναι καλά αλλά γιατί αυτό χρειάζονται στην πραγματικότητα και ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πόσα χρήματα διαθέτουν. Με εξαίρεση ίσως τις ΗΠΑ ισχύει ότι αν δεν σε παπατζωσει ο πωλητής θα πάρεις Windows PC. Γενικά αν χρειάζεσαι συγκεκριμένα προγράμματα ακόμα κι αν δεν είσαι προγραμματιστής (πχ αρχιτέκτονας) θα βρεθείς να θες τουλάχιστον VM αν πας σε Mac. Επίσης είναι πιθανό να θες Gaming όποτε δεν πας για Mac. Τα Mac είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό. Είτε για τους εντελώς Light Users που θέλουν design, είτε για αυτούς που δεν θα σε ρωτήσουν τι χρειάζονται. Όσο περνάνε τα χρόνια πάντως τόσο λιγότερο παίζει ρόλο το OS. πχ πλέον ο End User μπορεί να τρέχει σε Mac το ERP, ΒΙ Reporting, Asset Management κτλ μέσω browser. Αν όμως είσαι στην Ελλάδα που θα έχει οπωσδήποτε και 5 προγραμματάκια δεκαετιών γραμένα σε windows forms αναγκαστικά θα παει σε windows. Όποτε πάλι επιστρέφουμε τι χρειάζεσαι πριν αποφασίσεις τι να πάρεις. Εγώ πάλι διαφωνώ. Ένας light user που δεν ξέρει από τεχνολογία συνήθως θέλει και κάτι οικονομικό, το κυριότερο θεωρεί δεδομένο ότι αν πάθει κάτι θα το πάει σε κάποιον που ξέρει να του το φτιάξει. Είναι πολύ σημαντικότερο γι' αυτόν τον απλό χρήστη να παίρνει αναβάθμιση, γιατί μετά από μερικά χρόνια θα σε ρωτήσει γιατί σέρνεται ο browser που οι ιστοσελίδες είναι πλέον τόσο βαριές και θα του πεις ότι θέλει παραπάνω ram και θα σε κοιτάει σαν χάνος αν του πεις ότι θέλει +200 ευρώ για μία μνήμη ενώ θα σου πει "μα ο ξάδερφός μου το έκανε αναβάθμιση με 30 ευρώ", τι να του πεις ότι τον κλέψανε που του πουλήσανε apple προϊόν; Όσο πιο απλός user τόσο πιο σημαντικό να έχει pc. Από την άλλη όσο πιο επαγγελματίας επίσης τόσο πιο σημαντικό να έχει pc, εκτός κι αν είναι επαγγελματίας που έχει αποδεχτεί ότι όλα είναι στο cloud οπότε δεν χρειάζεται παραπάνω μνήμη, καλύτερη κάρτα γραφικών, παραπάνω σκληρό στο μέλλον ή/και κάποια άλλη προσθήκη pci για οτιδήποτε επιπλέον ενδεχομένως χρειαστεί. Όσο το σκέφτομαι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που παίρνει apple υπολογιστή και δεν το κάνει ξεκάθαρα για τον ίδιο λόγο που παίρνει iPhone. Και φυσικά δεν θεωρώ κακό το να είναι κάποιος απλά ορκισμένος apple user χωρίς λόγο, το θέμα είναι όταν πάνε να κάνουν συγκρίσεις με τα pc. Η ίδια η apple να βγάζει διαφημίσεις προσπαθώντας να κάνει ad hominem επιθέσεις στα windows την στιγμή που το πρόβλημα των apple υπολογιστών είναι η ίδια η Apple και οι τακτικές της. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Diavolos666 3
doubleh Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Βασικά cool ειναι αυτος που ξέρει τι χρειάζεται και δεν αγοράζει/ξοδεύει ουτε φτιάχνει μονος του για να πουλήσει μούρη. Να ρωτήσω; ποιο λειτουργικό του κανεις αναβαθμίσεις και παίζει εκτός από Λίνουξ; Τα windows 95, 98, millennium, 2000, XP σταματαγανε να παίζουνε και χωρίς αναβάθμιση. Κάθε 6μηνο, βαριά χρόνο θέλανε επανεγκατάσταση. 1 1
corr8 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε τι να του πεις ότι τον κλέψανε που του πουλήσανε apple προϊόν; ΝΑΙ!!!! 😄 Πολυ ευχαριστως να το πω, θα το φωναξω κιολας 😁😁 Απλα θα φυγω τρεχοντας μετα και problem solved 😁 2
didakos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 30 λεπτά πριν, doubleh είπε Βασικά cool ειναι αυτος που ξέρει τι χρειάζεται και δεν αγοράζει/ξοδεύει ουτε φτιάχνει μονος του για να πουλήσει μούρη. Να ρωτήσω; ποιο λειτουργικό του κανεις αναβαθμίσεις και παίζει εκτός από Λίνουξ; Τα windows 95, 98, millennium, 2000, XP σταματαγανε να παίζουνε και χωρίς αναβάθμιση. Κάθε 6μηνο, βαριά χρόνο θέλανε επανεγκατάσταση. Είναι αλήθεια ότι το Linux υπερέχει σε αξιοπιστία και διάρκεια, ειδικά σε χέρια ανθρώπων που ξέρουν τι κάνουν. Τα παλιά Windows είχαν θέματα "γήρανσης" του συστήματος με τον καιρό, Registry bloat, Fragmentation στον δίσκο, προβλήματα από drivers ή κακόβουλο λογισμικό αλλά από τα 10 και μετά έχουν γίνει πολύ πιο σταθερά. Όσο για το "cool", συμφωνώ. Ο πραγματικά "cool" και ψαγμένος χρήστης δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα με το πορτοφόλι του. Αλλά ο καθένας επιλέγει με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητές του. Το πρόβλημα ξεκινά όταν η επιλογή γίνεται καθαρά για εντύπωση. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Εγώ πάλι διαφωνώ. Ένας light user που δεν ξέρει από τεχνολογία συνήθως θέλει και κάτι οικονομικό, το κυριότερο θεωρεί δεδομένο ότι αν πάθει κάτι θα το πάει σε κάποιον που ξέρει να του το φτιάξει. Είναι πολύ σημαντικότερο γι' αυτόν τον απλό χρήστη να παίρνει αναβάθμιση, γιατί μετά από μερικά χρόνια θα σε ρωτήσει γιατί σέρνεται ο browser που οι ιστοσελίδες είναι πλέον τόσο βαριές και θα του πεις ότι θέλει παραπάνω ram και θα σε κοιτάει σαν χάνος αν του πεις ότι θέλει +200 ευρώ για μία μνήμη ενώ θα σου πει "μα ο ξάδερφός μου το έκανε αναβάθμιση με 30 ευρώ", τι να του πεις ότι τον κλέψανε που του πουλήσανε apple προϊόν; Όσο πιο απλός user τόσο πιο σημαντικό να έχει pc. Από την άλλη όσο πιο επαγγελματίας επίσης τόσο πιο σημαντικό να έχει pc, εκτός κι αν είναι επαγγελματίας που έχει αποδεχτεί ότι όλα είναι στο cloud οπότε δεν χρειάζεται παραπάνω μνήμη, καλύτερη κάρτα γραφικών, παραπάνω σκληρό στο μέλλον ή/και κάποια άλλη προσθήκη pci για οτιδήποτε επιπλέον ενδεχομένως χρειαστεί. Όσο το σκέφτομαι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που παίρνει apple υπολογιστή και δεν το κάνει ξεκάθαρα για τον ίδιο λόγο που παίρνει iPhone. Και φυσικά δεν θεωρώ κακό το να είναι κάποιος απλά ορκισμένος apple user χωρίς λόγο, το θέμα είναι όταν πάνε να κάνουν συγκρίσεις με τα pc. Η ίδια η apple να βγάζει διαφημίσεις προσπαθώντας να κάνει ad hominem επιθέσεις στα windows την στιγμή που το πρόβλημα των apple υπολογιστών είναι η ίδια η Apple και οι τακτικές της. Πιθανολογώ ότι όταν τα Mac έτρεχαν σε Intel είχαν αντίστοιχα θέματα. Βέβαια τότε έκανες upgrade αν δεν κάνω λάθος. Προς το παρόν τα Mac με Apple silicon δεν έχουν θέματα (M1 - Nov 2020) με performance. Έχει ο γιος ενός φίλου μου MacBook Air M1 16GB Ram και πάει σφαίρα. Η αγορά των Mac αφορά το 10-15% με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Το τι είναι οικονομικό είναι σχετικό για τον καθένα. Δεν είναι μόνο τα components και οι ονομαστικές τιμές πχ RAM. Δεν είναι όλα άσπρο / μαύρο. Ειδικά στο Multimedia κομμάτι οι επαγγελματίες προτιμούν Mac αν και μπορεί να έχουν και ένα πύργο με 4090 για μεγάλα renders. Επίσης οι φοιτητές στις ΗΠΑ πιθανότατα θα πάνε σε MacBook Air και το παίρνουν για 3-4 χρόνια. Συνήθως Το θέλουν για σημειώσεις, email, browsing και excel word. Με περίπου 1000$-1500$ δεν τους μοιάζει ακριβό. Προσωπικά χρησιμοποιώ και τα 2. Πλέον κάνω περίπου το 80% σε MBP Μ3 18GB RAM και έχω το Windows Laptop με RDP για τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Dimitris_1981
cpc464 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 3 hours ago, billdanos said: Είπε... και μετά πήγε και έδωσε 500 ευρώ για λαμπιόνια στο tower... 😛 'Εχεις δίκαιο, καλύτερα 999$ για ένα stand. https://www.apple.com/shop/product/MX5N3LL/A/pro-stand 5
ScorpioX777 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΝΙ που ειναι οτι πιο VFM και εξαιρετικο για να μπει καποιος στον κοσμο του macOS δεν βλεπω να εχει αναφερθει κατι για να βοηθησει καποιον ενδιαφερομενο... Επεξ/σία 25 Ιουνίου από ScorpioX777 1
Diavolos666 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, doubleh said: Βασικά cool ειναι αυτος που ξέρει τι χρειάζεται και δεν αγοράζει/ξοδεύει ουτε φτιάχνει μονος του για να πουλήσει μούρη. Να ρωτήσω; ποιο λειτουργικό του κανεις αναβαθμίσεις και παίζει εκτός από Λίνουξ; Τα windows 95, 98, millennium, 2000, XP σταματαγανε να παίζουνε και χωρίς αναβάθμιση. Κάθε 6μηνο, βαριά χρόνο θέλανε επανεγκατάσταση. Εδώ όμως κάνεις το λάθος να συγκρίνεις την αλλαγή της ram ή την προσθήκη ενός ssd, με το να ξέρεις προγραμματισμό και trouble shooting σε επίπεδο λειτουργικού. Το λειτουργικό είναι μία πλατφόρμα για το 99% των χρηστών όπου τρέχουν προγράμματα για να κάνουν μία δουλειά, δεν είναι το ίδιο το λειτουργικό το εργαλείο Για να κάνεις πράγματα στο linux πρέπει να τα ξέρεις, να τα μάθεις, είναι σχεδόν δική του επιστήμη το να το μάθεις και να κάνεις πράγματα με κώδικα. Ο λόγος που ο κόσμος δεν τα χρησιμοποιεί είναι αυτός ακριβώς. Εδώ ο πολύς κόσμος δεν ξέρει να προσθέσει μία ram μόνος του θα κάτσει να μάθει linux. Υ.Γ. στα παλιά mac μπορούσες να βάλεις windows και linux αφού είχαν intel επεξεργαστή και κανονικά parts, τώρα που έχουν δικό τους τσιπάκι windows σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις, linux παίρνουν ή και αυτό δεν γίνεται πλέον; Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Diavolos666
primeragt Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 4 hours ago, Dimitris_1981 said: Στην πραγματικότητα Κανένας από τους 2. Αυτός που δίνει τα 5000 αν τα βγάζει γιατί είναι καρδιοχειρουργός δεν νομίζω να τον νοιάζει που ξέρει να φτιάξει μόνος του PC. Όταν ήμουν ακόμα φοιτητής είχα πάει να φτιάξω το PC ενός πολιτικού μηχανικού (γνωστός φίλου) για χαρτζιλίκι. Ο τύπος είχε βίλα στα ΒΠ με οικόπεδο όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο. Δεν νομίζω να τον ένοιαζε και πολύ που δεν μπορούσε να το φτιάξει μόνος του. Μάλιστα ενώ του είχα ζητήσει ένα πόσο 40€ αν θυμάμαι καλά μου έδωσε πολλαπλάσιο πόσο και μου είπε "μάθε να αξιολογείς καλύτερα την εργασία σου". Μιλάμε για 30 λεπτά υπόθεση. Αλλά για δώσε παράδειγμα που θα πάρεις το ίδιο πράγμα με 150% παραπάνω. Πχ το Dell XPS 9310 που έχω και σκονίζεται κόστιζε αρκετά παραπάνω από το MBP M3 Pro. Επίσης δεν ήταν και η επιτομή του Upgrade. Εντελώς άτυχα τα παραδείγματα σου τόσο στα αμάξια όσο και στο τύπο με το πολιτικό μηχανικό με βίλα. Τα ίδια άτομα ανάλογα το πράγμα θα το κάνουν μόνοι τους γιατί γουστάρουν αλλά αυτά βαριουνται. Δεν έχει να κάνει με το χρήμα. Ακόμα και επαγγελματική χρήση να κάνεις και να σου φέρνει χρήμα το μηχάνημα είσαι "βλάκας" αν το αλλάζεις ενώ θα μπορούσες να το αναβαθμίσεις για την ίδια απόδοση. Κανείς δεν θέλει να χάνει χρημα. 1
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Στην πραγματικότητα Κανένας από τους 2. Αυτός που δίνει τα 5000 αν τα βγάζει γιατί είναι καρδιοχειρουργός δεν νομίζω να τον νοιάζει που ξέρει να φτιάξει μόνος του PC. Όταν ήμουν ακόμα φοιτητής είχα πάει να φτιάξω το PC ενός πολιτικού μηχανικού (γνωστός φίλου) για χαρτζιλίκι. Ο τύπος είχε βίλα στα ΒΠ με οικόπεδο όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο. Δεν νομίζω να τον ένοιαζε και πολύ που δεν μπορούσε να το φτιάξει μόνος του. Μάλιστα ενώ του είχα ζητήσει ένα πόσο 40€ αν θυμάμαι καλά μου έδωσε πολλαπλάσιο πόσο και μου είπε "μάθε να αξιολογείς καλύτερα την εργασία σου". Μιλάμε για 30 λεπτά υπόθεση. Αλλά για δώσε παράδειγμα που θα πάρεις το ίδιο πράγμα με 150% παραπάνω. Πχ το Dell XPS 9310 που έχω και σκονίζεται κόστιζε αρκετά παραπάνω από το MBP M3 Pro. Επίσης δεν ήταν και η επιτομή του Upgrade. Κυριως στα desktop σκεφτηκα σε laptop δεν ασχολουμαι καθολου εδω και χρονια και δεν γνωριζω απο τιμες και τι προσφερουν. Ακομα και στο ιδιο desktop οικοσυστημα θα παρεις πολλα περισσοτερα με τα ιδια χρηματα απο το να πας σε ενα ετοιμο prebuild που πουλανε και βαζουν γερο καπελο τις περισσοτερες περιπτωσεις.
Dimitris_1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 34 λεπτά πριν, primeragt είπε Εντελώς άτυχα τα παραδείγματα σου τόσο στα αμάξια όσο και στο τύπο με το πολιτικό μηχανικό με βίλα. Τα ίδια άτομα ανάλογα το πράγμα θα το κάνουν μόνοι τους γιατί γουστάρουν αλλά αυτά βαριουνται. Δεν έχει να κάνει με το χρήμα. Ακόμα και επαγγελματική χρήση να κάνεις και να σου φέρνει χρήμα το μηχάνημα είσαι "βλάκας" αν το αλλάζεις ενώ θα μπορούσες να το αναβαθμίσεις για την ίδια απόδοση. Κανείς δεν θέλει να χάνει χρημα. Την αξία στο καθετί την δίνεις υποκειμενικά. Κάποιος μπορεί να ξοδέψει 1000€ για ένα ακριβό τραπέζι με ψαρικά. Κάποιος άλλος θα το θεωρήσει σπατάλη. Το που βρίσκεις αξία δεν είναι αντικειμενικό. Συμφωνώ ότι κάποιος μπορεί να βαριέται ή να μην θέλει να ξοδέψει χρόνο να ασχολείται με κάτι. Φυσικά όμως και έχει να κάνει με το διαθέσιμο χρήμα. Αν δεν έχεις θα μάθεις να κάνεις πράγματα για να εξοικονομήσεις χρήματα. Η έννοια του χάνω χρήμα είναι σχετική με το πως αξιολογείς αυτό που παίρνεις και πόσο είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Το νέο μηχάνημα θα έχει support/ εγγύηση και αναβαθμίσεις S/W. Το παλιό επίσης πάντα έχει αυξημένο ρίσκο να παρουσιάσει κάποια βλάβη. Για κάποιον επαγγελματία το να μείνει 2 μέρες ή και κάποιες ώρες χωρίς μηχάνημα αποτελεί κόστος. Φυσικά το να μπορείς να αναβαθμίσεις ένα μηχάνημα είναι θετικό. Το θέμα είναι πόσο σημαντικό είναι για εσένα. πχ Όταν υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που αλλάζουν κάθε χρόνο κινητό γιατί να τους είναι πολύ σημαντικό να έχει 5 - 7 χρόνια Support; Ίσως λίγο καλύτερη μεταπωλητική αξία τίποτα παραπάνω, Αναφορά σε κείμενο πχ Με το να παίρνεις bic δεν είσαι "βλάκας" όταν μπορείς να αγοράσεις αναπτήρες που ξαναγεμίζουν και να μην "χάσεις" χρήμα. Μπορεί να σου μοιάζει αστείο το ποσό που κερδίζεις όπως και στα άλλα παραδείγματα που λες άτυχα. Όμως ο μηχανισμός είναι ο ίδιος. Όπως το 1€ είναι ασήμαντο για την συντριπτική πλειοψηφία του δυτικού κόσμου έτσι για κάποιους λίγους είναι ασήμαντα τα 1000€ και για ελάχιστους είναι ασήμαντο το 1000000€. 22 λεπτά πριν, Arkin είπε Κυριως στα desktop σκεφτηκα σε laptop δεν ασχολουμαι καθολου εδω και χρονια και δεν γνωριζω απο τιμες και τι προσφερουν. Ακομα και στο ιδιο desktop οικοσυστημα θα παρεις πολλα περισσοτερα με τα ιδια χρηματα απο το να πας σε ενα ετοιμο prebuild που πουλανε και βαζουν γερο καπελο τις περισσοτερες περιπτωσεις. Σίγουρα τα pre built έχουν καπέλο. Κερδίζεις σε κάποια πράγματα αλλά σίγουρα πληρώνεις αρκετά το brand. Το ίδιο ισχύει και για την Apple ένα πόσο της τιμής είναι το Brand. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν κινηθείς στην κατηγορία Apple θα δεις ότι και ο ανταγωνισμός το ίδιο κάνει. πχ Dell XPS & MBP , iPhone & Galaxy S κοκ. Σε αυτές τις κατηγορίες σίγουρα πληρώνεις πολύ ακριβά το καθετί επιπλέον . σ.σ. θεωρώ εξαιρετική τιμή τα Mac Mini για την κατηγορία τους. Δυσκολεύομαι να βρω αντίστοιχο σε Mini PC. Αναφορά σε κείμενο Επίσης δεν είναι η Apple κάποια μαγική εξαίρεση όπως παρουσιάζεται συχνά στο φόρουμ. Για αυτό με βλέπεις να εκνευρίζομαι πολλές φορές ακόμα και αν δεν είναι λάθος αυτό που λένε. Ο λόγος είναι ότι δεν πρόκειται για εξαίρεση. Πάντα και παντού ισχύει προσφορά και ζήτηση. πχ Όσο κάποιοι είναι διατεθειμένοι να αγοράζουν παιχνίδια με 60-70-80€ η τιμή θα ανεβαίνει μέχρι να πετύχουν το μέγιστο κέρδος. Το ίδιο ισχύει με όλα τα προϊόντα και ακόμα χειρότερα υπάρχουν και τα καρτέλ που είναι και παράνομα. 1
Diavolos666 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Τα έχω ακούσει όλα σε αυτό το thread, το να προσθέσεις έναν σκληρό δίσκο σε υπολογιστή είναι το ίδιο με το να πάρεις αναπτήρα που ξαναγεμίζει με υγρό αλλά εφόσον είναι 1 ευρώ ο καινούργιος δεν αξίζει οπότε παίρνεις καινούργιο αντί αυτού. Αν χαλάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας πάρτε άλλο αμάξι. Άλλωστε υπάρχει κόσμος που βγάζει 1 εκ τον χρόνο, τι είναι να πάρει νέο αμάξι; Αν χαλάσει ο οδηγός από το φερμουάρ του μπουφάν σας μην βάλετε άλλο με 50 cents... πάρτε νέο μπουφάν! Αν κοπεί κατά λάθος το κορδόνι από το παπούτσι σου πέτα το παπούτσι και πάρε άλλο! ~~~ Δηλαδή εγώ που έκανα ένα σωρό υπολογιστές και μόνο ο Threadripper μου κόστισε 6000 περίπου (τότε που πρωτοβγήκαν) είμαι μπαταχτσής που δεν παίρνω Apple γιατί "δεν μπορώ" να πληρώσω για έναν απλό ssd 200 ευρώ? Μια χαρά μπορώ απλά μπορώ να πληρώσω και 30 ευρώ όπως και έκανα προχτές και αν δεν μου κάνει μπορώ να πάρω άλλον και να βάλω κι εκείνον. ~~~ ΟΜΩΣ... προσοχή... το θέμα μας ποτέ δεν ήταν αυτό, το θέμα μας είναι ότι απορούν κάποιοι (και κυρίως η Apple) γιατί ο κόσμος προτιμάει ένα pc που διορθώνεται/αναβαθμίζεται και όχι τα δικά τους κολλημένα μηχανήματα που δεν μπορείς να επισκευάσεις καν. Δηλαδή πέτα το αμάξι σου αν θέλεις επειδή έπαθε λάστιχο... αλλά μην προσπαθείς να πεις στους υπόλοιπους ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Επεξ/σία 26 Ιουνίου από Diavolos666 2 1
primeragt Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 3 hours ago, Dimitris_1981 said: Την αξία στο καθετί την δίνεις υποκειμενικά. Κάποιος μπορεί να ξοδέψει 1000€ για ένα ακριβό τραπέζι με ψαρικά. Κάποιος άλλος θα το θεωρήσει σπατάλη. Το που βρίσκεις αξία δεν είναι αντικειμενικό. Συμφωνώ ότι κάποιος μπορεί να βαριέται ή να μην θέλει να ξοδέψει χρόνο να ασχολείται με κάτι. Φυσικά όμως και έχει να κάνει με το διαθέσιμο χρήμα. Αν δεν έχεις θα μάθεις να κάνεις πράγματα για να εξοικονομήσεις χρήματα. Η έννοια του χάνω χρήμα είναι σχετική με το πως αξιολογείς αυτό που παίρνεις και πόσο είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Το νέο μηχάνημα θα έχει support/ εγγύηση και αναβαθμίσεις S/W. Το παλιό επίσης πάντα έχει αυξημένο ρίσκο να παρουσιάσει κάποια βλάβη. Για κάποιον επαγγελματία το να μείνει 2 μέρες ή και κάποιες ώρες χωρίς μηχάνημα αποτελεί κόστος. Φυσικά το να μπορείς να αναβαθμίσεις ένα μηχάνημα είναι θετικό. Το θέμα είναι πόσο σημαντικό είναι για εσένα. πχ Όταν υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που αλλάζουν κάθε χρόνο κινητό γιατί να τους είναι πολύ σημαντικό να έχει 5 - 7 χρόνια Support; Ίσως λίγο καλύτερη μεταπωλητική αξία τίποτα παραπάνω, Σίγουρα τα pre built έχουν καπέλο. Κερδίζεις σε κάποια πράγματα αλλά σίγουρα πληρώνεις αρκετά το brand. Το ίδιο ισχύει και για την Apple ένα πόσο της τιμής είναι το Brand. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν κινηθείς στην κατηγορία Apple θα δεις ότι και ο ανταγωνισμός το ίδιο κάνει. πχ Dell XPS & MBP , iPhone & Galaxy S κοκ. Σε αυτές τις κατηγορίες σίγουρα πληρώνεις πολύ ακριβά το καθετί επιπλέον . σ.σ. θεωρώ εξαιρετική τιμή τα Mac Mini για την κατηγορία τους. Δυσκολεύομαι να βρω αντίστοιχο σε Mini PC. Πάλι κανείς άκυρα παραδείγματα. Για υπολογιστές μιλάμε και όχι τραπέζια και καλοπέραση. Κανένας δεν θεωρεί σωστό το να πληρώσεις νέο μηχάνημα απλά και μόνο γιατί δεν παίρνει μια αναβάθμιση. Το ότι το τρώνε δεν σημαίνει και ότι το γουστάρουν ούτε το ότι τους περισσεύουν και δεν έχουν ανάγκη. Ξαναλέω, κανείς δεν γουστάρει να χάνει χρημα για μαλακίες.Τα περι support και update δεν έχουν θέση στους υπολογιστές προς το παρόν εκτός και αν είσαι εταιρεία και βασίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Κανένας επαγγελματίας δεν θέλει να δίνει άσκοπα χρήματα, κάνει έρευνα σε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν mac αναγκαστικά αν θα θέλανε να μπορούσαν να αναβάθμιζαν τα μηχανήματα τους και όχι να τα λλαζουν και αν βρεις πάνω από 10% που δεν έχουν θέμα κάντο και διαφήμιση. Ούτε η ίδια η απλές δεν σκέφτηκε να το πει αυτό. Εδώ βλέπαμε άτομα και επαγγελματίες να χτίζουν hackintosh με ποιο ακριβά μηχανήματα για την καλύτερη απόδοση. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα πάντα όπως θες να το κάνεις να φανεί. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα