alexioannou Δημοσ. Παρασκευή στις 09:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:48 μμ Πλυντήριο αγορασμενο από μεγάλη αλυσίδα 590€ χάλασε 15 μέρες μετά την λήξη της εγγύησης..... Μας απαξιωσαν στον έσχατο τρόπο...... Δεν έστειλαν καν τον τεχνικό για ΔΩΡΕΑΝ εκτιμήση της ζημιάς όπως αυτοί μας είπαν...... Και το σκέφτεσαι???? Πάρε εκδίκηση και για εμάς...... Κρατάτο,και δείξε τους τα χαρτιά της αποριψης.......😂😅🤣 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 09:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:49 μμ 18 λεπτά πριν, giorgoc89 είπε Ελπίζω να μη βρεις ποτέ λεφτά στο δρόμο και τα πάρεις, γιατί ίδιας μορφής κλοπή είναι. Προσπαθείς να δικαιολογηθείς και το κάνεις όλο και χειροτερο. 2 2
giwrgostr Δημοσ. Παρασκευή στις 10:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:04 μμ Νομικα δεν νομίζω πως έκανε κάτι παράνομο, ειδικά από τη στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν έχουν ασχοληθεί να ζητήσουν επιστροφή. Απλά του έφεραν ένα αντικείμενο και το άφησαν. Δεν υπέγραψε κάτι που να λεει πως έχει πληρώσει ή ότι έχει κάποια υποχρέωση. Σαν να στείλω εγώ κάτι σε κάποιον και μετά να του ζητάω λεφτά επειδή το παρέλαβε. Ωστόσο, καλό είναι να το επιστρέψει για να μην την πληρώσει κανένας άτυχος υπάλληλος. Όσο αφορά τις μεγάλες αλυσίδες, δεν θα μας πάρει και ο πόνος όταν είναι πρώτοι στις αθέμιτες εργασιακές και εμπορικές πρακτικές. 1
snot Δημοσ. Παρασκευή στις 10:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:11 μμ Προτείνω στον ts να κρατήσει ό,τι του έφεραν και να τους καταθέσει και μήνυση που τον αναστάτωσαν και του χάλασαν την ψυχική ηρεμία 1 4
Moderators stormrain Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 μμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 μμ Γενικα στα ειπαν και παραπανω, αλλα πραγματικα τωρα, θεωρειται δικαιολογια το "ειναι απο αλυσιδα, αρα δεν θα λειψει απο κανεναν?" Σορι αλλα δεν παει ετσι, λαθη γινονται απο ολους, το λαθος δεν εγινε "απο την αλυσιδα", συστημικα δηλαδη και μονο, καποιος ειναι υπευθυνος για την σωστη λειτουργια της διαδικασιας και αυτος εκανε λαθος. Αν τον πουμε Γιωργο βγαζει περισσοτερο νοημα? Απο κει και περα, απο λαθος, σου εσκασε ενα αντικειμενο που δεν σου ανηκει. Επικοινωνησε μαζι τους να τους ενημερωσεις, διοτι δεν παιζει να μην βρεθει καποια στιγμη. Μου θυμιζει αυτο κατι παλια σκηνικα που γινονταν απο διαφορους συμπατριωτες μας που εκαναν παραγγελιες σε αγγλικο νομιζω site, καθυστερουσαν οι παραλαβες λιγο και ζητουσαν refunds επειδη δεν τους ηρθε κατι και καλα και στο τελος κρατουσαν και το αντικειμενο. Με αποτελεσμα να μπλοκαρουν την Ελλαδα απο τις χωρες που εστελναν. 4
Mr_Terror Δημοσ. Παρασκευή στις 10:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:26 μμ 5 λεπτά πριν, stormrain είπε Γενικα στα ειπαν και παραπανω, αλλα πραγματικα τωρα, θεωρειται δικαιολογια το "ειναι απο αλυσιδα, αρα δεν θα λειψει απο κανεναν?" Σορι αλλα δεν παει ετσι, λαθη γινονται απο ολους, το λαθος δεν εγινε "απο την αλυσιδα", συστημικα δηλαδη και μονο, καποιος ειναι υπευθυνος για την σωστη λειτουργια της διαδικασιας και αυτος εκανε λαθος. Αν τον πουμε Γιωργο βγαζει περισσοτερο νοημα? Απο κει και περα, απο λαθος, σου εσκασε ενα αντικειμενο που δεν σου ανηκει. Επικοινωνησε μαζι τους να τους ενημερωσεις, διοτι δεν παιζει να μην βρεθει καποια στιγμη. Μου θυμιζει αυτο κατι παλια σκηνικα που γινονταν απο διαφορους συμπατριωτες μας που εκαναν παραγγελιες σε αγγλικο νομιζω site, καθυστερουσαν οι παραλαβες λιγο και ζητουσαν refunds επειδη δεν τους ηρθε κατι και καλα και στο τελος κρατουσαν και το αντικειμενο. Με αποτελεσμα να μπλοκαρουν την Ελλαδα απο τις χωρες που εστελναν. www.play.com το site.Φοβερο σιτε εβρισκες σχεδον τα παντα σε video games σε πολυ καλες τιμες.Οπως το λες.Οι μαγκες οι δικοι μας εσκεμμένα εκαναν οτι δεν τους ηρθε, ενω τους ειχε ερθει για να παρουν πισω και τα χρηματα.Το σιτε εδινε ευκολα επιστροφη και οι δικοι μας βρηκαν το εσκισαν.Κοψανε την Ελλαδα και φαγαμε να μη πω τι φαγαμε.
iorant Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 μμ (επεξεργασμένο) Επειδή έχω ακούσει πολλά. 1) έχεις απόδειξη αγοράς ; Εκεί μέσα λέει πολλά . Αν η απόδειξη γράφει εξόφληση ,τραπεζική κατάθεση ,μετρητά κτλπ, είναι δικό σου το προϊόν. Αν η απόδειξη γράφει τραπεζικός διακανονισμός , ψάχνεις και βρίσκεις την απορριπτική απόφαση της tbi και την κρατάς. Επί πιστώσει αν γράφει , πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο. Θα σου θυμησω τον μεγάλο κανόνα των επιχειρήσεων: Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Για να υπάρχει υπεξαίρεση που είπε κάποιος φίλος , πρέπει με δόλιο τρόπο να το βουτήξεις ή να έχεις υποσχεθεί αποπληρωμή . Εσύ δεν έκανες τίποτα από τα δύο. Αν το ποσό είναι κάτω τον 300 ευρώ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Πρέπει να λαβεις υπόψιν και με ποια νομική βάση εμπλέκεται η τράπεζα στην συναλλαγή. Αν σκοπεύεις να το επιστρέψεις , γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο πρώτα , διότι μπορεί να σου ζητήσουν τα ρέστα και να βρεθείς να χρωστάς... Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:01 μμ από iorant 1
Tlykog Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 μμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, giorgoc89 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έκανα μια παραγγελία από ένα μεγάλο ελληνικό κατάστημα με τρόπο πληρωμής δόσεις με TBI. Η αίτηση απορρίφθηκε αλλά παρόλα αυτά έστειλαν το προϊόν με Γενική Ταχυδρομική από την οποία και το παρέλαβα. Τι κάνω τώρα; Αρχικά είμαι υποχρεωμένος να το επιστρέψω; Ξέρει κανείς τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις; Είμαι λογιστής με δικό μου λογιστικό γραφείο και στο γράφω ξεκάθαρα: είναι εύκολο να βρουν ότι το προϊόν από την αποθήκη που δε πληρώθηκε πήγε σε εσένα. Φαίνεται από το πρόγραμμα αποθήκης που βάσει νόμου κρατούν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οταν ένα προϊόν φεύγει συνοδεύεται από νόμιμο παραστατικό. Εσένα όχι και γι αυτό και διαπιστώνεται εύκολα σε έλεγχο. Ακόμα και αν έρθει με παραστατικό, σε διασταύρωση με την TDI θα φαίνεται σε ποιο προϊόν δε θόθηκε έγκριση. Αν είναι μεγάλης αξίας η εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σου και θα μπορεί εύκολα να σε κατηγορήσει μιας και υπάρχει η αποστολή και δε μπορείς να κάνεις την πάπια. Οταν θα σου ζητηθεί το παραστατικό δε θα έχεις κάτι να δείξεις, άρα πας για υπεξαίρεση ή αν το θέλεις πιο "ευγενικά", νομικά μπορεί να θεωρηθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός ή παράνομη κατοχή. Οι επιχειρήσεις, συνήθως, αποφεύγουν τη δικαστική διαμάχη και θα ζητήσουν να το πληρώσεις. Πιθανόν άμεσα, χωρίς δόσεις. Μπορεις να το ρισκάρεις όχι στο αν θα σε βρούνε, αλλά στο αν θα ασχοληθούν τελικά. Αυτό αν το προϊόν είναι φθηνό. Αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εσένα. Αν θέλεις τη γνώμη μου ενημέρωσε το κατάστημα εγγράφως και κάνε επιστροφή. Στην επιστροφή να ζητήσεις και παραστατικό επιστροφής. Αν ενημερώσεις άμεσα την εταιρεία, είναι πιθανό να εκτιμήσουν την καλή σου πρόθεση και να σου προτείνουν διευθέτηση, ίσως ακόμη και σε δόσεις. Ξέρω ότι κάτι μέσα σου λέει να το κρατήσεις, μιας και για να βάλεις δόσεις προφανώς το ήθελες πολύ και τώρα θεωρείς ότι μπορείς να το έχεις και παράλληλα χωρίς να πληρώσεις δόσεις που θα έκαναν τη ζωή πιο εύκολη, όμως το θέμα είναι ότι καλείσαι να διαλέξεις τι άνθρωπος θέλεις να είσαι και με πόσα είσαι διατεθειμένος να πουλήσεις την αξιοπρέπεια σου. Αν θέλεις δες το και ως εξής: αυτό το προϊόν που έχεις αυτή τη στιγμή δεν είναι δικό σου. Καταλαβαίνω ότι νιώθεις πως έχεις δίλημμα. Αλλά αν το σκεφτείς καθαρά, δεν είναι αληθινό δίλημμα. Δεν το πλήρωσες, δεν σου ανήκει. Είναι νομικά και ηθικά λάθος. Το αν η εταιρεία που στο έστειλε είναι μεγάλη δε σημαίνει ότι για κάποιο λόγο δικαιολογείται να το κρατήσεις. Πολλες φορές ήρθα σε αυτό το δίλλημα στη ζωή μου. Έχασα χρήματα αλλά όχι τον εαυτό μου και κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Εσύ διαλέγεις. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:19 μμ από Tlykog 5
smpt Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 μμ 8 ώρες πριν, giorgoc89 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έκανα μια παραγγελία από ένα μεγάλο ελληνικό κατάστημα με τρόπο πληρωμής δόσεις με TBI. Η αίτηση απορρίφθηκε αλλά παρόλα αυτά έστειλαν το προϊόν με Γενική Ταχυδρομική από την οποία και το παρέλαβα. Τι κάνω τώρα; Αρχικά είμαι υποχρεωμένος να το επιστρέψω; Ξέρει κανείς τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις; Επειδή είδα ότι το νήμα έχει φτάσει τις 5 σελίδες και ο καθένας λέει το δικό του, να πω κι εγώ κάτι: Αν το επιστρέψεις πίσω, φρόντισε να πάρεις το απαραίτητο μηχανογραφημένο έγγραφο ότι το παρέδωσες και κράτα το όνομα του ατόμου που το παρέλαβε. 4
Nabuko Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 μμ 11 λεπτά πριν, iorant είπε Για να υπάρχει υπεξαίρεση που είπε κάποιος φίλος , πρέπει με δόλιο τρόπο να το βουτήξεις ή να έχεις υποσχεθεί αποπληρωμή . Εσύ δεν έκανες τίποτα από τα δύο. Eίσαι δικηγόρος? μάλλον όχι γιατί αλλιώς θα γνώριζες ότι 1. Αν το "βούταγε" θα ήταν κλοπή και όχι υπεξαίρεση. Άνοιξε τον ΠΚ να δεις τις διαφορές. 2. Υποσχέθηκε αποπληρωμή. 19 λεπτά πριν, iorant είπε Θα σου θυμησω τον μεγάλο κανόνα των επιχειρήσεων: Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος "μεγάλος κανόνας των επιχειρήσεων". 20 λεπτά πριν, iorant είπε Αν το ποσό είναι κάτω τον 300 ευρώ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Όταν πρόκειται για τον κ@λο του άλλου είστε πολύ απόλυτοι μερικοί. 21 λεπτά πριν, iorant είπε Αν σκοπεύεις να το επιστρέψεις , γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο πρώτα , διότι μπορεί να σου ζητήσουν τα ρέστα και να βρεθείς να χρωστάς... Ότι να ναι. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες έχει βρεθεί να χρωστάει γιατί δεν το πλήρωσε 3
gairf Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Επέστρεψε τη γιατί κάποιος φουκαράς υπάλληλος θα χρεωθεί την ζημιά.
giorgoc89 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ 22 λεπτά πριν, iorant είπε Επειδή έχω ακούσει πολλά. 1) έχεις απόδειξη αγοράς ; Εκεί μέσα λέει πολλά . Αν η απόδειξη γράφει εξόφληση ,τραπεζική κατάθεση ,μετρητά κτλπ, είναι δικό σου το προϊόν. Αν η απόδειξη γράφει τραπεζικός διακανονισμός , ψάχνεις και βρίσκεις την απορριπτική απόφαση της tbi και την κρατάς. Επί πιστώσει αν γράφει , πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο. Θα σου θυμησω τον μεγάλο κανόνα των επιχειρήσεων: Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Για να υπάρχει υπεξαίρεση που είπε κάποιος φίλος , πρέπει με δόλιο τρόπο να το βουτήξεις ή να έχεις υποσχεθεί αποπληρωμή . Εσύ δεν έκανες τίποτα από τα δύο. Αν το ποσό είναι κάτω τον 300 ευρώ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Πρέπει να λαβεις υπόψιν και με ποια νομική βάση εμπλέκεται η τράπεζα στην συναλλαγή. Αν σκοπεύεις να το επιστρέψεις , γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο πρώτα , διότι μπορεί να σου ζητήσουν τα ρέστα και να βρεθείς να χρωστάς... Γράφει διακανονισμός, μόλις το είδα. Το ποσό είναι κάτι λιγότερο από 600€.
Diavolos666 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:14 μμ (επεξεργασμένο) Όλοι εδώ μέσα το παίζουν άκρως νομοταγείς σε σημείο που να απορούν με την πάρτη σου. Όσοι το παίζουν άμεμπτοι θα έκανα τα ίδια και χειρότερα, μην ακούς κανέναν. Εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις κανένα δίμηνο και αν δεν σου πει κανείς τίποτα κράτα το. Μπορεί έτσι να μην φανεί καν το λάθος και να μην φάει χώσιμο και κανένας εργαζόμενος όπως είπες και πιο πάνω. Δεν μας είπες και τι είναι και πόσο κόστισε. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:15 μμ από Diavolos666 2
giorgoc89 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 μμ Μόλις τώρα, Diavolos666 είπε Έχω πέσει από τα σύννεφα που όλοι εδώ μέσα το παίζουν άκρως νομοταγείς σερ σημείο που να απορούν με την πάρτη σου. Όσοι το παίζουν άμεμπτοι θα έκανα τα ίδια και χειρότερα, μην ακούς κανέναν. Εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις κανένα δίμηνο και αν δεν σου πει κανείς τίποτα κράτα το. Μπορεί έτσι να μην φανεί καν το λάθος και να μην φάει χώσιμο και κανένας εργαζόμενος όπως είπες και πιο πάνω. Δεν μας είπες και τι είναι και πόσο κόστισε. Εντάξει, δεν είμαι ο μόνος που απόρησε με αυτό τότε. Δε ξέρω τι θα έκαναν οι άλλοι, αλλά μια εντύπωση μου την έκανε. Κονσόλα είναι, ανοίχτηκε ήδη και αν το καταλάβουν το κατάλαβαν και θα πληρωθεί απλά. 1
Tlykog Δημοσ. Παρασκευή στις 11:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:23 μμ 1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε Όλοι εδώ μέσα το παίζουν άκρως νομοταγείς σε σημείο που να απορούν με την πάρτη σου. Όσοι το παίζουν άμεμπτοι θα έκανα τα ίδια και χειρότερα, μην ακούς κανέναν. Εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις κανένα δίμηνο και αν δεν σου πει κανείς τίποτα κράτα το. Μπορεί έτσι να μην φανεί καν το λάθος και να μην φάει χώσιμο και κανένας εργαζόμενος όπως είπες και πιο πάνω. Δεν μας είπες και τι είναι και πόσο κόστισε. Τι συμβουλή να δώσεις εσύ; Του διάβολου...😄 Πέρα από την πλάκα, όπως είπα και παραπάνω: είναι πολύ εύκολο να το βρουν. Στο λέω σαν επαγγελματίας λογιστής. Προσωπικά θα μπορούσα να το διαπιστώσω σε λιγότερο από 20 λεπτά και σε επιχείρηση με τεράστια αποθήκη. Το έχω κάνει σε εταιρεία με αποθήκη και τζίρο 4,5 εκατομμυρίων ετησίως. Στις μεγάλες εταιρείες όλα είναι μηχανογραφημένα και είναι εύκολο. Πιο δύσκολο θα ήταν σε μία μικρή επιχείρηση, χωρίς μηχανοργάνωση, αλλά και εκεί θα το έβρισκα. Δε μπορείς να το κρύψεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα