cpc464 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 minutes ago, salmador said: Η έκφραση "για θέματα που κόβονται εύκολα με λύσεις τύπου "Κόβω την μάσα"" μοιάζει περισσότερο με το πονάει χέρι - κόβει χέρι. Η παχυσαρκία εν έτη 2025 θεωρείται ασθένεια και αντιμετωπίζεται έτσι, με φαρμακευτική, ψυχολογική και επεμβατική υποστήριξη όπου χρειάζεται Εδώ όμως είναι και το λάθος, αν φάς 5000 θερμίδες πρέπει να κάψεις και 5000 θερμίδες, ναι εάν υπάρχει ασθένεια να πάρεις την κατάλληλη αγωγή αλλά το να παίρνεις φάρμακα που είναι για διαβήτη τύπου 2 όπως το ozempic δεν είναι λύση. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες "Λύσεις" για τεμπέληδες. Όλοι λένε δεν έχω χρόνο αλλά όπως είχε πει και ο Arni, "Αν αφήσετε το κινητό, θα βρείτε χρόνο για γυμναστική". Τώρα το junk food είναι το πιο νόστιμο, αλλά θέλει μέτρο, όχι κάθε μέρα πιτόγυρα κλπ. 1
salmador Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 16 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εδώ όμως είναι και το λάθος, αν φάς 5000 θερμίδες πρέπει να κάψεις και 5000 θερμίδες, ναι εάν υπάρχει ασθένεια να πάρεις την κατάλληλη αγωγή αλλά το να παίρνεις φάρμακα που είναι για διαβήτη τύπου 2 όπως το ozempic δεν είναι λύση. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στην ιατρική γνωμάτευση και αντιμετώπιση. Τίποτα δεν κάνουμε μόνοι μας η γιατί το ακούσαμε από την κυρα-σουλα του ρετιρέ. Την προσωπική ευθύνη τη βγάζω από τη μέση γιατί είναι απρόσμενη και ακαθόριστη. Το ozempic και όλα τα υπόλοιπα σκευάσματα είναι φάρμακα, έτσι απλά. Σε καφενειακές κουβέντες θα ακούσεις τα πάντα, διαλέγεις τι κρατάς και τι πετάς 3
cpc464 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 minute ago, salmador said: Σε καφενειακές κουβέντες θα ακούσεις τα πάντα, διαλέγεις τι κρατάς και τι πετάς Μόνο που εμένα ο γιατρός δεν μου έγραψε συνταγή για ozempic, εμένα μου είπε η διατροφή η άσκηση,διάλεξε και πάρε. Επίσης σε φίλο που είχε πρόβλημα του είπε να κάνει μανίκι στο στομάχι, και δεν ήταν ούτε κουβέντες του καφενείου η της κυρα Σούλας, γιατί δεν του έλεγε να πλακωθεί στις ενέσεις ozempic;. 1
salmador Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, cpc464 είπε Μόνο που εμένα ο γιατρός δεν μου έγραψε συνταγή για ozempic, εμένα μου είπε η διατροφή η άσκηση,διάλεξε και πάρε. Επίσης σε φίλο που είχε πρόβλημα του είπε να κάνει μανίκι στο στομάχι, και δεν ήταν ούτε κουβέντες του καφενείου η της κυρα Σούλας, γιατί δεν του έλεγε να πλακωθεί στις ενέσεις ozempic;. Γιατί πολύ απλά έκρινε για εσένα βάση των δικών σου δεδομένων και σου έδωσε οδηγίες διατροφής και άσκησης όπως και στον φίλο σου πρότεινε μανίκι για κάποιους άλλους λόγους. Πιστεύεις ότι πρέπει να λέει τα ίδια σε όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, τυχών φαρμάκων που λαμβάνει ο καθένας, οστεοπαθειών και άλλων παραγόντων Η πιστεύεις ότι δεν προτείνει ozempic σε άλλους? Αν ναι έχεις λάθος γιατρό. Η κάθε περίπτωση μοναδική στην αντιμετώπιση. Σε κάποιαν με αρθρίτιδα θα του πεις να κάνει άσκηση που πιθανότερο δεν μπορεί εκ των πραγμάτων? Τα εργαλεία είναι στο τραπέζι, διαλέγεις το καλύτερο ανά περίπτωσή. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από salmador 7
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε "Λύσεις" για τεμπέληδες. Όλοι λένε δεν έχω χρόνο αλλά όπως είχε πει και ο Arni, "Αν αφήσετε το κινητό, θα βρείτε χρόνο για γυμναστική". Τώρα το junk food είναι το πιο νόστιμο, αλλά θέλει μέτρο, όχι κάθε μέρα πιτόγυρα κλπ. Το πιτόγυρο δεν είναι junk food είναι αμβροσία ….. Δες ο Δίας…. 😝 Αναφορά σε κείμενο 5
mdkamael Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Wonder-drugs δεν υπαρχουν. Και οι GLP1i δεν εξαιρουνται. Το λαθος ηταν στο να δοθει γρηγορα πρασινο φως για off-label use σε συνδιασμο με χαλαρες ενδειξεις - προφανως για ευνοητους λογους αφου πρωτα πηραν το χρισμα του "Safe". Εχω τη περιεργεια να δω στατιστικα που να αναφερουν ποσοι απο αυτους που ξεκινησαν τα ανω φαρμακα ειχαν οντως BMI > 40 ( με αντιστοιχη περιφερεια μεσης ). Αλλα αν κρινουμε απο τους "αστερες του χολυγουντ" που ξερουμε οτι χρησιμοποιησαν κ τ καναν ξεκινωντας τη "μοδα", μαλλον οχι και πολλοι στο συνολο.Η απωλεια κιλων ειναι πολυπαραγοντικη δουλεια - βουλωνω το στομα, γυμναζομαι, μαθαινω να τρεφομαι σωστα, δημιουργω υγιεινες συνηθειες στην καθημερινοτητα μου ... ενα φαρμακο που το παιρνουμε οσο καθομαστε μπροστα στο πισι τρογωντας πατατακια δεν τα προσφερει αυτα. 1
kage Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Καταληγουμε στο Ειναι το mounjaro το αντιστοιχο σκουπιδι σαν το astrazeneca ? Τι εσωζε μεχρι τωρα τους διαβητικους απο οξεια παγκρετιτιδα ? Καντε ερευνα γ μελετες glp1 2 colon carcinogenesis / αναπτυξη ή μειωση ογκων.. Εν ολιγης το φαρμακευτικο λομπυ ειναι ιδιο με το πολιτικό Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από kage 2
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, cpc464 είπε Κοιτάτε, γιατρός δεν είμαι,αλλα για θέματα που κόβονται εύκολα με λύσεις τύπου "Κόβω την μάσα" φαρμακα δεν παίρνω,ειδικά όταν εχουν παρενέργειες όπως η παγκρεατίτιδα, είχα φίλο που είχε θέμα με το βάρος αλλά τον έστειλε ο γιατρός για μία εγχείριση τύπου "μανίκι" και ακόμα να ήθελε να φάει δεν μπορούσε, αν υπάρχει στο forum καποιος γιατρός να μας δώσει τα φώτα του θα ήταν καλό. Εννοείς την επέμβαση με τον γαστρικό δακτυλιο; Κανονικά αυτη είναι η έσχατη λύση που εφαρμόζεται σε ασθενείς εξαιρετικά παχύσαρκους όταν δεν τα καταφέρνουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα διατροφής και να χάσουν βάρος σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους. Έχει παρενέργειες και ρισκο, δεν είναι ένα ακίνδυνο χειρουργειο. Η προσεκτική μελέτη του ιστορικού του ασθενη, η αξιολόγηση και η εμπειρία του γιατρού μπορούν να το μειώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το μεγάλο πρόβλημα με όλους τους εξαιρετικά παχύσαρκους είναι πως όταν θα πρέπει να παρθεί η απόφαση για γαστρικό δακτύλιο, ήδη έχουν προλάβει να εμφανιστούν παθήσεις που αυξάνουν το ρίσκο. Καρδιοπαθειες και προβλήματα του κυκλοφοριακου, διαβήτης, πνευμονική υπέρταση και θέματα αναπνοής, κατάθλιψη, γαστρεντερικα κτλ. Ληψη πολλών φαρμάκων μαζι. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις κατάκοιτων λόγω βάρους, θέματα υγιεινής, φροντίδας του σώματος κτλ. 5 ώρες πριν, cpc464 είπε Μόνο που εμένα ο γιατρός δεν μου έγραψε συνταγή για ozempic, εμένα μου είπε η διατροφή η άσκηση,διάλεξε και πάρε. Επίσης σε φίλο που είχε πρόβλημα του είπε να κάνει μανίκι στο στομάχι, και δεν ήταν ούτε κουβέντες του καφενείου η της κυρα Σούλας, γιατί δεν του έλεγε να πλακωθεί στις ενέσεις ozempic;. Προφανώς αλλη περιπτωση εσύ και άλλη ο φίλος σου. Πόσα κιλά ήσασταν όταν έγιναν αυτές οι συστάσεις από τον γιατρό; Επίσης, το ότι είπε κάτι ένας γιατρός δεν σημαίνει ότι ισοδυναμεί και με θεία λόγια, υπάρχουν και άλλοι γιατροί να πάρεις γνώμες. Γενικά ο γαστρικός δάχτυλος δεν ειναι επέμβαση παίξε γέλασε, πρώτα κάνεις ότι μπορείς με διατροφή. Τώρα άμα πας σε γιατρό και δει ότι είσαι για χρόνια παχύσαρκος πάνω από 150κιλα δεν εχεις καταφέρει να κάνεις δίαιτα, έχεις κλινικη κατάθλιψη, το πιο πιθανό είναι να σου πει για δαχτυλιο. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από mariosnik_
cpc464 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 hours ago, salmador said: Αν ναι έχεις λάθος γιατρό. Η κάθε περίπτωση μοναδική στην αντιμετώπιση. Σε κάποιαν με αρθρίτιδα θα του πεις να κάνει άσκηση που πιθανότερο δεν μπορεί εκ των πραγμάτων? Τα εργαλεία είναι στο τραπέζι, διαλέγεις το καλύτερο ανά περίπτωσή. Δεν γραφει όμως ozempic στον καθένα. και τελευταία έχει γινει μόδα και το παίρνουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται, οι οργανισμοί υγείας λένε ότι είναι μονο για τον διαβήτη 2. 1 hour ago, mariosnik_ said: Πόσα κιλά ήσασταν όταν έγιναν αυτές οι συστάσεις από τον γιατρό; Επίσης, το ότι είπε κάτι ένας γιατρός δεν σημαίνει ότι ισοδυναμεί και με θεία λόγια, υπάρχουν και άλλοι γιατροί να πάρεις γνώμες. Ενοείται οτι παίρνεις και άλλες γνώμες, και επειδή η δουλειά μου είχε σύμβαση με το "υγεία" το έκανα,ο φίλος έκανε γαστρικό μανίκι που είναι πολύ ποιο δραστικό απο δακτύλιο γιατί στην ουσία του μείωσαν το στομάχι, είχε παραγίνει το κακό όμως γιατί ήταν πάνω απο 150, εγώ την γλύτωσα με διατροφή, για το ύψος μου (1,88) έπρεπε να είμαι 94 κιλά και εγώ είχα φτασει 104.
lost2 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 9 hours ago, Arkin said: Ε καλα τα αυτονοητα τα λεγαμε και σε ενα θεμα στο μπλα μπλα πριν λιγο καιρο. Ραψτε το στομα αν θελετε να χασετε κιλα τα χαπια τα οποια προοριζονται για σοβαρες παθησεις εχουν παρενεργειες. Αν δεν μπορειτε να κλεισετε το στομα αργα η γρηγορα θα το βρειτε μπροστα σας απο τα χαπια και τις παρενεργειες. Δεν ισχύει για όλους αυτό, ξέρω δύο άτομα (το ένα παιδί) που τι ειδικές διατροφές το γυμναστική τι τένις μπαλέτο τι Διατροφολόγος , ένα χάνει δύο βάζει, μάλλον κάτι με χάλια μεταβολισμό, αλλά στο σύνολο ,ναι δεν το κλείνουν καθόλου, σαβουρα φαγητο και καναπέ
Silverage Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Παίρνω το Mounjaro εδω και σχεδόν 3 μήνες. Ξεκίνησα τον πρώτο μήνα με τα 2,5mg και τώρα είμαι στα 5mg. Ευτυχώς χωρίς παρενέργειες. Είχα πάει και σε διατροφολόγο αλλά οι διατροφές που δίνουν δεν είναι για μένα. Με το Mounjaro απλά δεν πεινάω. Τρώω 1 φορά το μεσημέρι και μετά πάλι την επόμενη ημέρα. Έχω χάσει κάποια κιλά και συνεχίζω. Το μόνο κακό είναι ότι είναι πολύ ακριβό. Τα 5mg που παίρνω κάνουν 250€/μήνα. Αν πας στα 10 ή 15mg πάει περίπου 420€/μήνα. Καλά θα ήταν να το αποζημίωνε το κράτος για όσους έχουν πραγματικό πρόβλημα. 3
dewn735 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 hour ago, cpc464 said: Δεν γραφει όμως ozempic στον καθένα. και τελευταία έχει γινει μόδα και το παίρνουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται, οι οργανισμοί υγείας λένε ότι είναι μονο για τον διαβήτη 2. Ενοείται οτι παίρνεις και άλλες γνώμες, και επειδή η δουλειά μου είχε σύμβαση με το "υγεία" το έκανα,ο φίλος έκανε γαστρικό μανίκι που είναι πολύ ποιο δραστικό απο δακτύλιο γιατί στην ουσία του μείωσαν το στομάχι, είχε παραγίνει το κακό όμως γιατί ήταν πάνω απο 150, εγώ την γλύτωσα με διατροφή, για το ύψος μου (1,88) έπρεπε να είμαι 94 κιλά και εγώ είχα φτασει 104. Έχεις γράψει 10 φορές το τι έκανες εσύ και ο φίλος σου και λύσσαξες να το πασσάρεις σαν τις δύο και μοναδικές λύσεις για όλον το κόσμο, και σου έχουν απαντήσει ισάριθμες φορές ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για κάθε άνθρωπο 4
panther_512 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) Η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική νόσος παιδιά, ας μήν χρησιμοποιούμε προσωπικά βιώματα για να βάλουμε τους πάντες μέσα στο ίδιο σακί. Η κάθε περίπτωση ειναι μοναδική, και χρειάζεται την δική της, παραμετροποιημένη αντιμετώπιση. Άσκηση, διατροφή, ιατρός, ψυχολόγος, φάρμακα (συνταγογραφούμενα), εγχείρηση, όλα έχουν τη χρησιμότητά τους αναλόγως περίπτωσης και σώζουν ζωές. Με το Ozembic τα πράγματα ξεφύγανε, διότι αναδείχθηκε σε κοινωνικό φαινόμενο, σε μόδα, και ο κόσμος το είδε σαν το Άγιο Δισκοπότηρο για την απώλεια βάρους, προσπαθώντας να το αποκτήσει χωρίς να το έχει πραγματική ανάγκη και χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από panther_512 7 1
Eloy Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Πάντως να ξέρετε πως όσα βοηθούν κατα του παχους, του καρκίνου και μερικών άλλων, έχουν πολλούς εχθρούς... Χάνονται πολλά λεφτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα