Ellhnaras2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Καλησπέρα σας εργάζομαι από τον Μάρτιο του 2017 στην ίδια εργασία και σκοπεύω τον Μάρτιο του 2026 μόλις θα έχει ολοκληρωθεί η 9ετια μου να φύγω από αυτόν τον εργοδότη. Η ερώτηση μου είναι εάν θα πληρωθώ όλες τις ημέρες τις άδειας για όλο το 2026 επειδή έχω κλείσει αρκετά χρόνια ή εάν θα πληρωθώ μόνο αναλογικά μέχρι τον μήνα Μάρτιο. Στο ίντερνετ που το έψαξα λίγο άλλοι λένε αναλογικά άλλοι λένε πάνω από 3 χρόνια τις πληρώνεσαι όλες.
Neptu Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Κατά 99%, όλες τις μέρες. το δώρο-επίδομα θα πάει αναλογικά 2
Ellhnaras2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, Neptu είπε Κατά 99%, όλες τις μέρες. το δώρο-επίδομα θα πάει αναλογικά Κάποιος μου είπε αναλογικά... Άλλος μου είπε επειδή έχεις κλείσει 3 χρόνια τις πληρώνεσαι όλες αλλά μου λέει ενδέχετε να μην στις πληρώσει και απλά να σου δώσει όλες τις μέρες σε άδεια για να μην στις πληρώσει... κάτι μου φυσικά δεν το θέλω εγώ...
Neptu Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Ellhnaras2015 είπε Κάποιος μου είπε αναλογικά... Άλλος μου είπε επειδή έχεις κλείσει 3 χρόνια τις πληρώνεσαι όλες αλλά μου λέει ενδέχετε να μην στις πληρώσει και απλά να σου δώσει όλες τις μέρες σε άδεια για να μην στις πληρώσει... κάτι μου φυσικά δεν το θέλω εγώ... Κοίτα, το ότι σχεδόν όλοι οι εργοδότες σε παρόμοια περίπτωση θα κοιτάξουν να γλιτώσουν τα χρήματα είναι άλλη ιστορία. Πρόσεξε πως θα το χειριστείς. Αν τον ενημερώσεις αρκετά νωρίτερα θα σου πει πάρε τις άδειες που δικαιούσαι τώρα, ώστε να μη πληρώσει. Από την άλλη δε μπορέις να ξυπνήσεις μια μέρα και να πεις εγώ αύριο φεύγω. 1
christakos07 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Δικαιούσαι κανονικά όλη την άδεια. Θα του ανακοινώσεις τέλη Γενάρη ότι αρχές Μαρτίου παραιτείται. End of story. 3
Ellhnaras2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, christakos07 είπε Δικαιούσαι κανονικά όλη την άδεια. Θα του ανακοινώσεις τέλη Γενάρη ότι αρχές Μαρτίου παραιτείται. End of story. Την δικαιούμαι όλη λόγω ότι έχω κλείσει 3ετια ;
elio_1 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) https://www.kepea.gr Επεξ/σία 30 Ιουνίου από elio_1
JakeKaufman Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 7 hours ago, Ellhnaras2015 said: αλλά μου λέει ενδέχετε να μην στις πληρώσει και απλά να σου δώσει όλες τις μέρες σε άδεια για να μην στις πληρώσει... 99% αυτό θα γίνει, που είναι και το φυσιολογικό εδώ που τα λέμε
bkran Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Στην περίπτωση σου έχεις όλες τις ημέρες άδειας από 1/1, όσες είναι αυτές. Θα μπορούσε να σου ζητήσει να πάρεις την άδεια και μετά να αποχωρήσεις, απλά τότε θα πληρωθείς το μισθό σου όσο θα έχεις άδεια. Επίσης δες το πόσο χρόνο πρέπει να ειδοποιήσεις πριν για την παραίτηση, αλλάζει ανάλογα με τα χρόνια που έχεις στην εταιρεία.
Sorath Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Τις πληρώνεσαι όλες κανονικά. Μην δώσεις νωρίς ειδοποίηση, γιατί παίζει να σου πουν να την πάρεις την άδεια μέχρι να αποχωρήσεις. Ειδοποίησε το πολύ δυο βδομάδες πριν. Τα κλάσσικά τυπολατρικά του insomnia περι νόμιμης ειδοποίησης κτλ. άστα στην άκρη. 9 hours ago, Neptu said: Από την άλλη δε μπορέις να ξυπνήσεις μια μέρα και να πεις εγώ αύριο φεύγω. Δεν συνιστάται και δεν είναι καλή πρακτική αλλά σαφώς αν θέλει, μπορεί. Τι θα του κάνει δηλαδή; Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Sorath 1
Morosana Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, Sorath είπε Δεν συνιστάται και δεν είναι καλή πρακτική αλλά σαφώς αν θέλει, μπορεί. Τι θα του κάνει δηλαδή; Δεν μπορεί να του κάνει τίποτα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες επικοινωνούν μεταξύ τους (ειδικά αν πρόκειται για τον ίδιο κλάδο) πριν προχωρήσουν σε κάποια πρόσληψη. Όσο καλός και τυπικός να ήσουν όλα τα χρόνια της δουλειάς δυστυχώς οι τελευταίες μέρες είναι αυτές που θυμούνται. 1 1
Sorath Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Ακριβώς, για αυτό λέω οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αλλά δεν συνιστάται, μιας και η αγορά στην Ελλάδα είναι πάρα πολυ μικρή. Δυο βδομάδες πάντως, είναι ΟΚ. 1
nick_souvlaki Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 31 minutes ago, Sorath said: Τις πληρώνεσαι όλες κανονικά. Μην δώσεις νωρίς ειδοποίηση, γιατί παίζει να σου πουν να την πάρεις την άδεια μέχρι να αποχωρήσεις. Ειδοποίησε το πολύ δυο βδομάδες πριν. Τα κλάσσικά τυπολατρικά του insomnia περι νόμιμης ειδοποίησης κτλ. άστα στην άκρη. Δεν συνιστάται και δεν είναι καλή πρακτική αλλά σαφώς αν θέλει, μπορεί. Τι θα του κάνει δηλαδή; Αυτό με την ειδοποίηση έχει κυρίως σημασία άμα έχει ο TS σκοπό να πιάσει καπάκι άλλη δουλειά, άρα βγάζει έναν έξτρα μισθό στο έτος. Αλλιώς τι σημασία έχει άμα: 1) παραιτηθεί, πληρωθεί την άδεια του, σχεδόν, ένα μήνα που έχει, και αράξει μετά 2) πάρει άδεια να αράξει ένα μήνα και πληρωθεί τον αντίστοιχο μισθό, και παραιτηθεί μετά Στο τέλος το ίδιο συνολικό αποτέλεσμα θα έχει (να πληρωθεί για 20 κάτι μέρες, στις οποίες θα κάθεται)… νομίζω συμφέρει το πρώτο γιατί σου βγαίνουν λίγο παραπάνω λεφτά, αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι τρομερό (άμα είναι μεγάλη διαφορά, πείτε μου να το ξέρω και εγώ…χαχαχα)
macabre_sunsets Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Σύμφωνα με όσα αναγράφονται εδω: 3. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει πέντε χρόνια συμπληρωμένα έως δέκα χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του ενάμιση μήνα πριν την καταγγελία. ... Σε περίπτωση λοιπόν που δεν τηρηθούν οι πιο πάνω προθεσμίες ο αποχωρών εργαζόμενος οφείλει ως αποζημίωση τις αποδοχές του χρόνου προειδοποιήσεως που δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές τριών μηνών. Για τον υπολογισμό της αποζημιώσεως αυτής θα ληφθούν υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου εργασιακού μηνός υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως. Οπότε το "δεν μπορεί να του κάνει τίποτα" δεν είναι απόλυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα