menthol1979 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω τα φώτα σας εαν ξέρει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει. Ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με 3D Printing, από το 2019 και πλέον αφού έχω κάνει το χομπι μου σκέφτομαι μηπως ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το να πουλάω πράγματα που μπορώ να φτιάξω. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει ήδη, δεν με ενδιαφέρει να βιοπορίζομαι από αυτό καθώς ήδη εργάζομαι και είμαι εξασφαλισμένος, απλά για το κάτι παραπάνω. Προσωπικά και λόγω γνώσεων θα μπορούσα να στήσω μια e-commerce πλατφόρμα έστω και σε WordPress με domain name κτλ. Ωστόσο, δεν θέλω να μπλέξω με εφορία / έναρξη επιχείρησης / ΚΑΔ κτλ. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή τσάμπα το σκέφτομαι; Σκεφτόμουν μήπως είχα ως μοναδικό τρόπο πληρωμής το PayPal και να χρησιμοποιήσω το balance του. Δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω το balance σε ελληνική τράπεζα, καθώς αγοράζω αρκετά συχνά πράγματα από εξωτερικό και θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω εκεί, δεν ξέρω, γίνεται κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ! 3
Mr_Terror Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Για να είσαι νόμιμος πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία.Αλλος τρόπος να πουλάς νόμιμα χωρίς να μπλέξεις με εφορίες και κλπ δεν υπάρχει. 1 1
Haldol Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Θα σε τσιμπήσουν. Ο μόνος τρόπος να πουλάς χωρίς έναρξη επιχείρησης, είναι ερασιτεχνικά, μέσω αγγελιών, πουυυ και που (ώστε να μη θεωρείσαι επιτηδευματίας). Αν θέλεις κανονικό eshop, θα πρέπει να κάνεις έναρξη. 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Αυτα που σκέφτεσαι ειναι επιστημονική φαντασια στην σημερινή εποχή 1
menthol1979 Δημοσ. 1 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου OK κατάλαβα παίδες, ευχαριστώ. Ας δίνω αμα είναι σε κανα vendora όπως το βλέπω.
mariosnik_ Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 ώρες πριν, menthol1979 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω τα φώτα σας εαν ξέρει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει. Ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με 3D Printing, από το 2019 και πλέον αφού έχω κάνει το χομπι μου σκέφτομαι μηπως ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το να πουλάω πράγματα που μπορώ να φτιάξω. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει ήδη, δεν με ενδιαφέρει να βιοπορίζομαι από αυτό καθώς ήδη εργάζομαι και είμαι εξασφαλισμένος, απλά για το κάτι παραπάνω. Προσωπικά και λόγω γνώσεων θα μπορούσα να στήσω μια e-commerce πλατφόρμα έστω και σε WordPress με domain name κτλ. Ωστόσο, δεν θέλω να μπλέξω με εφορία / έναρξη επιχείρησης / ΚΑΔ κτλ. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή τσάμπα το σκέφτομαι; Σκεφτόμουν μήπως είχα ως μοναδικό τρόπο πληρωμής το PayPal και να χρησιμοποιήσω το balance του. Δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω το balance σε ελληνική τράπεζα, καθώς αγοράζω αρκετά συχνά πράγματα από εξωτερικό και θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω εκεί, δεν ξέρω, γίνεται κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ! Τζάμπα το σκέφτεσαι. Είναι παράνομο να το κάνεις χωρίς έναρξη. Πρώτα από όλα το PayPal και το καθε PayPal οταν δει πολλες εισερχόμενες πληρωμές σε λογαριασμό φυσικού προσώπου θα σου κλειδώσει τον λογαριασμό και θα απαιτήσει την κατάθεση στοιχείων ΑΦΜ κτλ η το άνοιγμα επαγγελματικου λογαριασμού. Αυτοί που θα αγοράσουν τα προϊόντα σου μπορεί να θέλουν απόδειξη. Τι θα κάνεις εκεί.... Θα φας καμία καταγγελία και θα τρέχεις. Δεν αξίζει νομιζω το ρίσκο. 1
Neptu Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Φαντάζομαι σε κανένα site με αγγελίες ή σε fb... Γνωστή πουλάει κατασκευές δικές της στο Instagram. Ερασιτεχνικά βέβαια, δε βγάζει κανένα σοβαρό πόσο αλλά έχει κίνηση. 1
haris_216 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Η λέξη "shop" (κανονικό ή..."ερασιτεχνικό" ) δεν μπορεί να συνυπάρξει με το "χωρίς εφορία" καθώς η όποια εμπορική συναλλαγή ΠΡΕΠΕΙ να αποδώσει το μέρισμα στον μεγάλο "συνέταιρο" όλων μας. Πούλα μέσω αγγελιών/φόρουμ και αρκέσου σε αυτά. Για την ώρα, αφού δεν ξέρω αν σε κάποιο σαϊνι (του οικονομικών) μπει η ιδέα να "κοιτάξει" και προς τις αγγελίες μεταχειρισμένων και να βρει τρόπο χρέωσης κι εκεί (απορώ πως δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα) 1
Zazula Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 55 λεπτά πριν, haris_216 είπε Για την ώρα, αφού δεν ξέρω αν σε κάποιο σαϊνι (του οικονομικών) μπει η ιδέα να "κοιτάξει" και προς τις αγγελίες μεταχειρισμένων και να βρει τρόπο χρέωσης κι εκεί (απορώ πως δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα) Βλ. ιδίως την τελευταία παράγραφο εδώ: 3
haris_216 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, Zazula είπε Βλ. ιδίως την τελευταία παράγραφο εδώ: Άρα το έχουν ήδη σκεφτεί Δεν το ήξερα. Thaaaanks
lector Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Άρα το έχουν ήδη σκεφτεί Δεν το ήξερα. Thaaaanks Σιγουρα το εχουν σκεφτει, σιγα μην αφηναν κατι να πεσει κατω. Ομως θεωρω οτι τα 2000€/πλατφορμα που χτυπαει το καμπανακι, ειναι αρκετος αερας για καποιον που κανει περιστασιακες πωλησεις μικροαντικειμενων και οχι κατ'επαγγελμα. Επισης, συχνα ειναι εφικτη η συναλλαγη δια ζωσης και χερι με χερι μετρητοις, οπου δε φαινεται τιποτα και πουθενα. Στο vendora δε γινεται, μιας που η συναλλαγη περναει και logαρεται μεσα στην πλατφορμα, αλλα στο car.gr ας πουμε παιρνεις απλα ενα τηλεφωνο τον πωλητη, κανετε τη συναλλαγη μεταξυ σας με μετρητα και ουτε γατα ουτε ζημια.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Θεωρεις οτι αν ανοιξεις ενα eshop θα πουλας αυτα που φτιαχνεις?Οτι τι ,θα πατησει καποιος δηλαδη 3d printing η κατι τετοιο και θα σε βγαλει πρωτο στα αποτελεσματα στο google?Πιο πολλες πωλησεις θα εχεις απο αγγελιες στο vendora facebook η εδω παρα απο το eshop σου που δεν θα εχει διαφημιση..Ασχετοι απο εμποριο νομιζουν οτι θα ανοιξουν ενα eshop και θα κενταει,πως θα πουλησεις..Μετα για να πουλησεις πρεπει να διαφημιζεις το site σου,συνεχως με χρηματα ,με σωστες διαφημισεις πληρωνοντας facebook και google...Σε δικο μου site 1 ευρω να βαλω κατι που κανει 1000 δεν θα το παρει κανεις,και οχι γιατι θεωρουν οτι ειναι απατη,αλλα γιατι δεν το βλεπουν το site μου,αν το ανεβασω στο σκουτζ αυριο θα εχω 20 παραγγελιες..Για εμενα ενα μαγαζι πλεον που ξεκιναει και θελει να πουλησει δεν πρεπει καν να ανοιξει δικο του site ,αν δεν εχει το μπατζετ διαφημισης και τις γνωσεις διαφημησης,θα πρεπει να το βαλει στο σκρουτζ να αρχισει να δουλευει..Θελει πολλα λεφτα η διαφημιση και γνωσεις ,για αυτο κατι efood και skroytz σκοτωνουν στις προμηθειες 2
mariosnik_ Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, SOCRATIS1000 είπε Θεωρεις οτι αν ανοιξεις ενα eshop θα πουλας αυτα που φτιαχνεις?Οτι τι ,θα πατησει καποιος δηλαδη 3d printing η κατι τετοιο και θα σε βγαλει πρωτο στα αποτελεσματα στο google?Πιο πολλες πωλησεις θα εχεις απο αγγελιες στο vendora facebook η εδω παρα απο το eshop σου που δεν θα εχει διαφημιση..Ασχετοι απο εμποριο νομιζουν οτι θα ανοιξουν ενα eshop και θα κενταει,πως θα πουλησεις..Μετα για να πουλησεις πρεπει να διαφημιζεις το site σου,συνεχως με χρηματα ,με σωστες διαφημισεις πληρωνοντας facebook και google...Σε δικο μου site 1 ευρω να βαλω κατι που κανει 1000 δεν θα το παρει κανεις,και οχι γιατι θεωρουν οτι ειναι απατη,αλλα γιατι δεν το βλεπουν το site μου,αν το ανεβασω στο σκουτζ αυριο θα εχω 20 παραγγελιες..Για εμενα ενα μαγαζι πλεον που ξεκιναει και θελει να πουλησει δεν πρεπει καν να ανοιξει δικο του site ,αν δεν εχει το μπατζετ διαφημισης και τις γνωσεις διαφημησης,θα πρεπει να το βαλει στο σκρουτζ να αρχισει να δουλευει..Θελει πολλα λεφτα η διαφημιση και γνωσεις ,για αυτο κατι efood και skroytz σκοτωνουν στις προμηθειες Είναι τοσο πολλά τα eshops, που και διαφήμιση να πληρώνει, δεν αρκεί απλά αυτό, πρέπει να πληρώσει παραπάνω για να φαίνεται στις πρώτες θέσεις καθώς και οι τιμές των προϊόντων του να είναι σε βαθμό ίσο η κάτω από τον ανταγωνισμό. Τα ίδια πάνω κάτω και μέσω skroutz, άμα δεν έχει τιμές τέτοιες ώστε μετά το φιλτράρισμα κατά αύξουσα σειρά να είναι στα φθηνότερα μαγαζιά, χαιρετισματα στον πλάτανο με τις παραγγελίες...
SOCRATIS1000 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Ναι εννοείται αυτό που λες ,αλλά στο Σκρουτζ αν έχεις τις καλύτερες τιμές θα πουλήσεις ,στο άλλο και 1 ευρώ να τα βάλεις αν δεν έχεις προβολές δεν μπορεί να πάρει κανείς γιατί δεν σε έχει δει ,δεν υπάρχει καν δηλαδή
1comment Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 1/7/2025 στις 12:06 ΜΜ, menthol1979 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω τα φώτα σας εαν ξέρει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει. Ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με 3D Printing, από το 2019 και πλέον αφού έχω κάνει το χομπι μου σκέφτομαι μηπως ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το να πουλάω πράγματα που μπορώ να φτιάξω. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει ήδη, δεν με ενδιαφέρει να βιοπορίζομαι από αυτό καθώς ήδη εργάζομαι και είμαι εξασφαλισμένος, απλά για το κάτι παραπάνω. Προσωπικά και λόγω γνώσεων θα μπορούσα να στήσω μια e-commerce πλατφόρμα έστω και σε WordPress με domain name κτλ. Ωστόσο, δεν θέλω να μπλέξω με εφορία / έναρξη επιχείρησης / ΚΑΔ κτλ. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή τσάμπα το σκέφτομαι; Σκεφτόμουν μήπως είχα ως μοναδικό τρόπο πληρωμής το PayPal και να χρησιμοποιήσω το balance του. Δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω το balance σε ελληνική τράπεζα, καθώς αγοράζω αρκετά συχνά πράγματα από εξωτερικό και θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω εκεί, δεν ξέρω, γίνεται κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ! Δεν γίνεται γιατί για να κάνεις συμφωνία με εταιρία κουριερ (πώς θα τα στέλνεις;) πρέπει να είσαι επιχείρηση με αφμ. Επίσης θα πρέπει να τρέχεις διαφημίσεις, διαφορετικά είτε κάνεις τη σελίδα είτε όχι δεν θα τη δει κανείς ποτέ πέρα από γνωστούς σου. Αν δεν τη βάλεις σκρουτζ, μπεστ πραης δεν θα κάνεις τίποτα. Θα τα ανεβάζεις απλά για να τα βλέπεις. Να πω κιόλας ότι οι εταιρίες κουριερ καταθέτουν τις αντικαταβολές σε λογ/σμο. Είναι όλα πολύ φανερά, δύσκολο να κρυφτείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα