Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ανεβάζω και εδώ σαν ξεχωριστό θέμα, μιας και τελειώνει τώρα η υποστήριξη στα win10 και ίσως πολλοί χρήστες πιεστούν να αγοράσουν νέα PC ή νέα laptop,  παρόλο που έκαναν τη δουλειά τους με τα παλιά που έχουν, γιατί νομίζουν ότι δεν μπορούν να τρέξουν τα win11. 

Μην πετάτε τα παλιά laptop και PC, μπαίνουν win11pro και Office 365 πανεύκολα και δωρεάν σε όλα τα παλιά μηχανήματα (για ερασιτεχνική χρήση πάντα. Οι επαγγελματίες να τα πληρώνουν).

Με το Rufus έβαλα win11pro σε 2 λαπτοπ με cpu του 2012! (Intel i5_3210M και i3_3217U).

Μαζί και Office 365 και τα ενεργοποίησα με το activation script απο το Github. Κατεβάζουν κανονικότατα όλες τις ενημερώσεις. 

(Στο GitHub που ανήκει στη MS υπάρχει αναρτημένος εύκολος δωρεάν τρόπος ενεργοποίησης των windows και του Office 365. Ίσως γιατί χάνει μερίδιο αγοράς και θέλει να έχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση για ερασιτεχνική χρήση, ώστε να συνεχίσει να πουλάει στους επαγγελματίες.)

Εγώ το έκανα με το Rufus αναβαθμίζοντας υπάρχουσα εγκατάσταση των win10. Δεν βρήκα να γίνεται απευθείας εγκατάσταση win11 σε άδειο δίσκο, αλλα ίσως κάποιος φίλος να ξερει κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό. 

Επειδη είναι τόσο εύκολο, το έκανα μια φορά και για τα 2 λαπτοπ και ξεμπέρδεψα, και ίσως τώρα μου διαφεύγει κάποια μικρή λεπτομέρεια, αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν εδώ και άλλοι φίλοι, αν παρουσιαστεί κάποια απορία από κάποιον συμφορουμιτη που θα προσπαθήσει να το κάνει. 

Όπως είπα λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε ενα usb στικ εγκατάστασης/αναβάθμισης,  αφού πρώτα κατεβάσετε ενα win11pro iso απο την MS και χρησιμοποιώντας το Rufus να φτιάξετε το USB στικ. Έχει εξαρχής τσεκαρισμένες τις επιλογές που δίνει ώστε να μην απαιτούν τα win11 αυτές τις προϋποθέσεις της MS για hardware (ΤPM κλπ) που δεν τις καλύπτει το δικό σας παλιό laptop/PC.

Μετα , μέσα απο τα εγκατεστημένα win10 που έχετε, πατάτε το setup μέσα σε αυτό το usb στικ που φτιάξατε και θα κάνει update σε win11 χωρίς πρόβλημα ότι έχετε παλιό μηχάνημα. (Mε απευθείας boot εμένα δεν μου δουλεύει).(Αν δεν έχετε ήδη win10, κάντε τον εξτρα κόπο να τα εγκαταστήσετε πρώτα αυτά. Όπως είπα δωρεάν με activation script από το Github). 

Εδώ 2 screenshot από τα 2 παλιά laptop που έχω με cpu του 2012!

Τρεχουν κανονικότατα win11pro, και κατεβάζουν τώρα τις τελευταίες ενημερώσεις. 

image.jpeg.4820e4bb5bfac4c84f456dde64560772.jpeg

win11proi3_3217U_b.jpg.4bdaad7a80bf1cf7a916c19d519de4f4.jpg

• Like 10
  • Thanks 3
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.jpeg.08b991124098847886c391abe3c77134.jpeg.4a8fdf79b1be7472a430cb6be8220f0e.jpeg

rufus-windows-compatibility.jpg.f45a50aa3e19eb4978a3b9a1239ca197.jpg

Those upgrade options can't save a device whose CPU lacks support for two specific instruction sets -- POPCNT and SSE 4.2.

Most PCs built using Intel CPUs from 2009 or later will pass this test;

AMD CPUs from 2015 or later should also be OK

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Εγώ να πω ότι και η παράμετρος  "/product server" δουλεύει μια χαρά,  έχω πάρει μερικά Dell 3050 MFF από την δουλειά,  έχω περάσει Win11 Pro και παίζουν μια χαρά, με όλες τις αναβαθμίσεις (είναι βέβαια TPM2.0 απλά η CPU  είναι 7th Gen ).

Ένα φιλαράκι ήδη χρησιμοποιεί το ένα και θα του δώσω αλλά δύο. 

Πρόσφατα δοκίμασα MS Office 2024 LTSC, κλειδάκι με 1.88€, ενεργοποίηση μέσο τηλ με Microsoft.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, george1994 είπε

Εγώ να πω ότι και η παράμετρος  "/product server" δουλεύει μια χαρά,  έχω πάρει μερικά Dell 3050 MFF από την δουλειά,  έχω περάσει Win11 Pro και παίζουν μια χαρά, με όλες τις αναβαθμίσεις (είναι βέβαια TPM2.0 απλά η CPU  είναι 7th Gen ).

Ένα φιλαράκι ήδη χρησιμοποιεί το ένα και θα του δώσω αλλά δύο. 

Πρόσφατα δοκίμασα MS Office 2024 LTSC, κλειδάκι με 1.88€, ενεργοποίηση μέσο τηλ με Microsoft.

Μπορείς να δώσεις info για το κλειδί ;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, george1994 είπε

Εδώ είναι η διαφορά. Με το Rufus γίνεται η αναβάθμιση σε win11 και σε laptop/PC που δεν έχουν καθόλου TPM. 

9 λεπτά πριν, george1994 είπε

7 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Μπορείς να δώσεις info για το κλειδί ;

Βρε παιδιά, τι γράφετε για κλειδιά? 

Αφού εντελως δωρεαν (και πανευκολα) ενεργοποιουνται και τα windows και το office 365 με το activation script που ειναι γραμμένο στο GitHub (το οποιο ανήκει στη Microsoft...)

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sattack είπε

Εδώ είναι η διαφορά. Με το Rufus γίνεται η αναβάθμιση σε win11 και σε laptop/PC που δεν έχουν καθόλου TPM. 

Αφού εντελως δωρεαν (και πανευκολα) ενεργοποιουνται και τα windows και το office 365 με το activation script που ειναι γραμμένο στο GitHub (το οποιο ανήκει στη Microsoft...)

Ισχύει ακόμα το activation κάθε 180 ημέρες;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sattack είπε

Για το masταφο αναφέρεσαι λογικά ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, george1994 είπε

Ισχύει ακόμα το activation κάθε 180 ημέρες;

Δεν ειμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς. 

Με το activation script το κάνεις 1 φορά και τέλος, δεν το ξανακάνεις ποτέ. Ούτε για τα windows ούτε για το οffice.

Η μόνη διαφορα είναι ότι όταν κοιτάς τι ισχύει με την ενεργοποίηση,  για μέν τα windows σου λεει απλά οτι ειναι ενεργοποιημενα, για δε το office σου λεει ενα "ψευτικο" οτι ειναι ενεργοποιημενα για τάδε μέρες, αλλα όπως ειπα αυτο ειναι ψεύτικο. (Μηπως αυτο εννοούσες?)

Δεν μειώνονται ποτε οι μέρες. Ουτε χρειάζεται ποτε να ξανακανεις ενεργοποίηση. 

7 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Για το masταφο αναφέρεσαι λογικά ;

Ναι. 😄 lol "τάφο" 😄

Παλια το εγραφα μονο με PM σε φίλους εδώ. Αλλά μετα μπήκε μέχρι και σε είδηση στην 1η σελίδα! Και αφου το Github ανήκει στη Microsoft,  σιγά μην ντραπουμε να το λέμε εμείς εδώ! 

Οκ, δεν θα βάλω απευθείας λινκ, αλλα οποιος κανει google τις λεξεις Github activation script, θα τον βγαλει κατευθείαν εκει. 

Όπως έγραψα, νομίζω οτι ισως γιατί η MS χάνει μερίδιο αγοράς, θέλει να έχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση για ερασιτεχνική χρήση, ώστε να συνεχίσει να πουλάει στους επαγγελματίες. Φυσικα οποιος θέλει για επαγγελματική χρηση,  να αγορασει τις άδειες. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Σημειώνω ότι  παλιά μηχανήματα (παλiο θεωρείτε κατα mIcrosoft και 8th gen intel!) με Win 11 δεν παίρνουν όλα τα updates αλλα μόνο μηνιαία security updates.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δλδ πρωτα κατεβαζουμε το rufus  και το κανουμε instal?
Μετα ενα  iso των windows 11?
Μετα τρεχουμε το rufus και εγκαθιστουμε το iso σε usb στικακι?
Και μετα?

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, dchatz είπε

το λινκ που λέτε στο γκιτχαμπ ειναι το "(ΜΑΣ)";

Ναι. (ΜΑS = Microsoft Activation Script). 

48 λεπτά πριν, ringboy είπε

Δλδ πρωτα κατεβαζουμε το rufus  και το κανουμε instal?
Μετα ενα  iso των windows 11?
Μετα τρεχουμε το rufus και εγκαθιστουμε το iso σε usb στικακι?
Και μετα?

Ναι, με μια μικρή διαφορά:

Το Rufus δεν το κάνουμε install. Ειναι μία εφαρμογή, (ενα .exe αρχείο) που απλώς την τρέχουμε μια φορά. 

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή που φτιάχνει/διαμορφώνει ένα usb στικακι. (Χωρίς να γίνεται η ίδια install, όπως είπαμε)

Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες εφαρμογές, η ιδιαιτεροτητα του Rufus ειναι οτι σου δίνει την επιλογή να πειράξεις το τι θα σου ζητήσουν τα windows οταν πανε να κάνουν την εγκατασταση/update.

Οπότε ναι, όταν θα πατήσεις να τρεξει το rufus.exe αρχείο, θα δουλεψει κατευθείαν και θα σου ζητήσει ποιο usb στικ να χρησιμοποιήσει και που ειναι το win11.iso αρχείο, για να το βάλει μέσα στο usb στικ. Και ποιες επιλογες να "πειράξει" στην εγκατάσταση των windows 11.

H πιο σημαντική επιλογη ειναι η πρώτη, που φαίνεται και στην φωτο που εβαλα, ότι ειναι εξαρχής κλικαρισμενη, και λεει "να αφαιρεθούν οι απαιτήσεις για hardware (4GB ram, secure boot, TPM2.0)."

Μόλις λοιπόν πατήσεις οκ σε ολα αυτα, θα φτιάξει το usb στικ. 

Μετα, οσο είσαι μέσα στα win10, πας στο φάκελο αυτού του usb στικ, και πατάς το αρχείο που λέγεται setup. Και αρχίζει τοτε η εγκατάσταση/αναβαθμιση των win10 που εχεις, σε win11. Και χαρη σε αυτό που έκανε το rufus, δεν θα σου πούνε τα win11 οτι υπάρχει προβλημα επειδή το hardware που έχεις είναι παλιο. Θα προχωρήσει η αναβαθμιση κανονικά μέχρι το τέλος. 

Oπως ειπα, μονο ετσι δουλεύει. Μόνο μέσα απο εγκατάσταση των win10 που ήδη εχεις. (Δεν δουλεύει να προσπαθήσει κάποιος να κανει boot απο το usb στικακι). 

Το μονο πρόβλημα που υπαρχει, οπως έγραψα πιο πανω, ειναι να μην εχει καποιο cpu εντολές sse 4.2 και popcnt

Δηλαδή cpu intel πιο παλιά απο το 2009 και cpu amd πιο παλιά απο το 2015, δεν εχουν αυτες τις εντολές. 

Εκεί δυστυχώς δεν γινεται τιποτα. 

Όπως έδειξα στις φωτο, εγω το έκανα σε cpu intel του 2012. 

Επεξ/σία από sattack
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sattack είπε

Ναι. (ΜΑS = Microsoft Activation Script). 

Ναι, με μια μικρή διαφορά:

Το Rufus δεν το κάνουμε install. Ειναι μία εφαρμογή, (ενα .exe αρχείο) που απλώς την τρέχουμε μια φορά. 

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή που φτιάχνει/διαμορφώνει ένα usb στικακι. (Χωρίς να γίνεται η ίδια install, όπως είπαμε)

Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες εφαρμογές, η ιδιαιτεροτητα του Rufus ειναι οτι σου δίνει την επιλογή να πειράξεις το τι θα σου ζητήσουν τα windows οταν πανε να κάνουν την εγκατασταση/update.

Οπότε ναι, όταν θα πατήσεις να τρεξει το rufus.exe αρχείο, θα δουλεψει κατευθείαν και θα σου ζητήσει ποιο usb στικ να χρησιμοποιήσει και που ειναι το win11.iso αρχείο, για να το βάλει μέσα στο usb στικ. Και ποιες επιλογες να "πειράξει" στην εγκατάσταση των windows 11.

H πιο σημαντική επιλογη ειναι η πρώτη, που φαίνεται και στην φωτο που εβαλα, ότι ειναι εξαρχής κλικαρισμενη, και λεει "να αφαιρεθούν οι απαιτήσεις για hardware (4GB ram, secure boot, TPM2.0)."

Μόλις λοιπόν πατήσεις οκ σε ολα αυτα, θα φτιάξει το usb στικ. 

Μετα, οσο είσαι μέσα στα win10, πας στο φάκελο αυτού του usb στικ, και πατάς το αρχείο που λέγεται setup. Και αρχίζει τοτε η εγκατάσταση/αναβαθμιση των win10 που εχεις, σε win11. Και χαρη σε αυτό που έκανε το rufus, δεν θα σου πούνε τα win11 οτι υπάρχει προβλημα επειδή το hardware που έχεις είναι παλιο. Θα προχωρήσει η αναβαθμιση κανονικά μέχρι το τέλος. 

Oπως ειπα, μονο ετσι δουλεύει. Μόνο μέσα απο εγκατάσταση των win10 που ήδη εχεις. (Δεν δουλεύει να προσπαθήσει κάποιος να κανει boot απο το usb στικακι). 

Ωραια. Ευχαριστω.
Δλδ μπορουμε να φτιαξουμε με την βοηθεια του rufus ενα στικακι με win11  και
αν θελησουμε να τα εγκαταστησουμε (μεσα απο τα win10)
θα εγκατασταθουν χωρις τα γνωστα προαπαιτουμενα των 11 και χωρις την βοηθεια του rufus.
Μετα εγκαθιστουμε το office 365 παλι απο στικακι που φτιαξαμε στο rufus  αλλα
τωρα  στο περιβαλον των  win 11.
Σωατα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...