Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple κατέθεσε έφεση τη Δευτέρα κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να της επιβάλει πρόστιμο ύψους €500 εκατομμυρίων (περίπου $580 εκατομμύρια) επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες που υποχρεώνουν τις εταιρείες να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους χρήστες εκτός του App Store για την πραγματοποίηση αγορών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι η Apple δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που απαιτούν από τις εταιρείες να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δέχονται πληρωμές για τις εφαρμογές τους εκτός του οικοσυστήματος της Apple.

Σε απάντηση στις κατηγορίες, η Apple αναθεώρησε τη δομή των χρεώσεών της για τη διανομή εφαρμογών στην ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. Το νέο πλαίσιο είναι πιο περίπλοκο και περιλαμβάνει ένα αρχικό τέλος απόκτησης, ένα τέλος υπηρεσιών καταστήματος, καθώς και μια προμήθεια βασικής τεχνολογίας για να προσαρμοστεί στις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Αυτή η κίνηση πιθανότατα έγινε για να αποφευχθούν περαιτέρω πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -και το πρωτοφανές πρόστιμό- υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που απαιτεί ο νόμος. Όπως θα δείξει η έφεσή μας, η ΕΕ επιβάλλει τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματός μας και επιβάλλει επιχειρηματικούς όρους που είναι συγκεχυμένοι για τους προγραμματιστές και κακοί για τους χρήστες", ανέφερε η Apple σε δήλωση που επικαλείται το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η Apple παραβίασε τους κανόνες του DMA που τέθηκαν σε εφαρμογή για να διασφαλίσουν ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά. Η προσπάθεια της Apple να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες ήρθε μετά το σημαντικό πρόστιμο, με αλλαγές στη δομή των χρεώσεων που εισήχθησαν αρκετούς μήνες μετά την αρχική απόφαση.

Η έφεση της Apple δείχνει ότι η εταιρεία διαφωνεί έντονα με την ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το τι απαιτεί ο νόμος. Υποστηρίζει ότι οι επιβαλλόμενοι όροι είναι επιζήμιοι τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες, και ότι η Επιτροπή υπερβαίνει την εξουσία της στον τρόπο που ρυθμίζει τη λειτουργία του App Store.

Η νομική διαμάχη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών αγορών και την προστασία του ανταγωνισμού. Το αποτέλεσμα της έφεσης της Apple θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το πώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί λειτουργούν τις πλατφόρμες τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

"...επιβάλλει επιχειρηματικούς όρους που είναι συγκεχυμένοι για τους προγραμματιστές και κακοί για τους χρήστες"

Όπως η usb C? Που είναι οι αγανακτισμένοι χρήστες που στερήθηκαν την lightning την αυθεντική από την κακια ΕΕ;

Apple πονάς; (τους χρήστες, μην παρεξηγουμαστε :P)

• Like 8
  • Thanks 2
  • Sad 1
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έφεση της Apple ... υποστηρίζει ότι οι επιβαλλόμενοι όροι είναι επιζήμιοι τόσο για τους προγραμματιστές μετόχους όσο και για τους χρήστες την εταιρεία, και ότι η Επιτροπή υπερβαίνει ορθώς εφαρμόζει την εξουσία της στον τρόπο που ρυθμίζει τη λειτουργία του App Store της Ευρωπαϊκής αγοράς. (fixed)

Steve Jobs Apple GIF

(κι αν δεν της αρέσει της μαντάμ Apple, τα μηλαράκια της και σε άλλη παραλία.. αν θέλει να πουλάει στην ΕΕ, υπάρχουν κανόνες που οφείλει να σεβαστεί..)

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 8
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ εμπιστεύομαι την ΕΕ και τη σχετική επιτροπή της που χρησιμοποιεί μόνο Android!

Παίζει να είναι οι ίδιοι που ασχολήθηκαν και με τα καλαμάκια και τα μη αποσπώμενα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια. Έχουν αποδείξει την αξία τους και το ξέρουμε πως μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! 😛 

• Like 3
  • Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Εγώ εμπιστεύομαι την ΕΕ και τη σχετική επιτροπή της που χρησιμοποιεί μόνο Android!

Παίζει να είναι οι ίδιοι που ασχολήθηκαν και με τα καλαμάκια και τα μη αποσπώμενα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια. Έχουν αποδείξει την αξία τους και το ξέρουμε πως μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! 😛 

Όσο αφορά την θύρα USB-C δεν μας χάλασε να έχουμε ένα καλώδιο πλέον για όλες τις συσκευές. Γιατί ακόμα θα φορτίζαμε τα iPhone με lighting.Όσο για το AppStore είναι πολλά τα λεφτά που θα χάσει αν το ανοίξει όπως τα Mac. Ένα τεράστιο ποσοστό των εσόδων της έρχεται από τα κέρδη του AppStore του iPhone. Προσωπικά δεν το χρειάζομαι να γίνει Android σε αυτόν τον τομέα και δεν θέλω να πέσει και η αξία των μετοχών της για αυτό το λόγο 😛

• Super Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Όσο αφορά την θύρα USB-C δεν μας χάλασε να έχουμε ένα καλώδιο πλέον για όλες τις συσκευές. Γιατί ακόμα θα φορτίζαμε τα iPhone με lighting.Όσο για το AppStore είναι πολλά τα λεφτά που θα χάσει αν το ανοίξει όπως τα Mac. Ένα τεράστιο ποσοστό των εσόδων της έρχεται από τα κέρδη του AppStore του iPhone. Προσωπικά δεν το χρειάζομαι να γίνει Android σε αυτόν τον τομέα και δεν θέλω να πέσει και η αξία των μετοχών της για αυτό το λόγο 😛

Το βύσμα φόρτισης αφορούσε όλους τους κατασκευαστές.

Το θέμα με το λειτουργικό όμως και το πως αλληλεπιδρούν οι Apple συσκευές μεταξύ τους δεν θα έπρεπε να απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Επιλέγω τις συγκεκριμένες συσκευές επειδή μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν μεταξύ τους και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να έχω όλες αυτές τις υπηρεσίες στην ΕΕ ενώ έχω πληρώσει για όλα αυτά. Κάποιος που διαφωνεί, πάει και αγοράζει αυτό που τον καλύπτει και όλα καλά. 

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το βύσμα φόρτισης αφορούσε όλους τους κατασκευαστές.

Το θέμα με το λειτουργικό όμως και το πως αλληλεπιδρούν οι Apple συσκευές μεταξύ τους δεν θα έπρεπε να απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Επιλέγω τις συγκεκριμένες συσκευές επειδή μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν μεταξύ τους και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να έχω όλες αυτές τις υπηρεσίες στην ΕΕ ενώ έχω πληρώσει για όλα αυτά. Κάποιος που διαφωνεί, πάει και αγοράζει αυτό που τον καλύπτει και όλα καλά. 

Μα αυτό ήταν ανέκαθεν το Selling Point της Apple. It just works (όσο αφορά το οικοσύστημα συσκευών της) και αυτό προφανώς τους ενοχλεί. Άμα θέλει κάποιος "fragmentation" πάει σε άλλους κατασκευαστές που προσφέρουν άλλες λύσεις Android, Windows κλπ. Με την ίδια λογική θέλω και εγώ να μπορώ να βάλω Steam στο PS5 μου καθώς και Game Pass και το αντίστροφο. Εκεί όμως δεν βλέπω να γίνεται κάτι γιατί προφανώς οι καμπάνες πάνε επιλεκτικά στην Ε.Ε. Δεν έχουν σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν, η Apple μόνο είναι το πρόβλημα. Όταν εμένα δεν με κάλυπτε κάποιο προϊόν της Apple πήγα και το αντικατέστησα με κάποιο άλλο άλλου κατασκευαστή αφού κάλυπτε καλύτερα τις ανάγκες μου, δεν ξεκίνησα να μηνύω την Apple επειδή δεν καλύπτει εμένα τις ανάγκες μου. Η Microsoft αγόρασε για άλλη μια φορά την μισή Gaming βιομηχανία και στο καπάκι ξεκίνησε να τους πετάει στον δρόμο, αλλά εκεί που μένει κόσμος άνεργος και καταστρέφονται εταιρίες δεν μας πέφτει λόγος στην Ευρώπη. 

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

ω νο μι γουλντ γκαρντεν. Γενικά εσείς τα αππλε φανμποϊς το ξέρετε ότι μπορείτε απλά να μην χρησιμοποιήσετε αυτά που λέει η ΕΕ;

• Like 3
Δημοσ.
13 hours ago, anonymous999 said:

"...επιβάλλει επιχειρηματικούς όρους που είναι συγκεχυμένοι για τους προγραμματιστές και κακοί για τους χρήστες"

Όπως η usb C? Που είναι οι αγανακτισμένοι χρήστες που στερήθηκαν την lightning την αυθεντική από την κακια ΕΕ;

Apple πονάς; (τους χρήστες, μην παρεξηγουμαστε :P)

Εγώ. Άπειρα lightning accessories που πήγαν σκουπίδια και έπρεπε να αγοράσω καινούρια USB-C. Τώρα πρέπει να κουβαλαώ και USB-C και lightning για να φορτίζω τα airpods.

Η Apple βοηθούσε στο να δημιουργηθεί το USB-C πριν βγάλουν το lightning. Αλλά επειδή κοιμόντουσαν όλοι και η Apple ήθελε μια πιο λεπτή θύρα φόρτισης, έβγαλε το lightning μιας και το type-c δεν ήταν διαθέσιμο ακόμα.

• Like 1
  • Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nicman23 είπε

ω νο μι γουλντ γκαρντεν. Γενικά εσείς τα αππλε φανμποϊς το ξέρετε ότι μπορείτε απλά να μην χρησιμοποιήσετε αυτά που λέει η ΕΕ;

Το ξέρεις πως ΔΕΝ μπορούμε να χρησιμοποιούμε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις συσκευές μας εξαιτίας της ΕΕ? 

Αφού δεν έχεις Apple, τι σε απασχολεί? Πάρε αυτό που θες και άσε μας και εμάς ήσυχους! Ήρθα εγώ να σου ζητήσω να βλέπει το Android tablet το iphone μου? (ανατρίχιασα στην ιδέα)... 😛

• Like 3
  • Haha 4
Δημοσ.
12 minutes ago, nicman23 said:

Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Πέρα από τα features που έχουν κλείσει από την Apple για τις χώρες τις ΕΕ, αναγκάζουν την Apple να διαθέσει χρόνο και χρήμα σε άχρηστα για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών της πράγματα ενώ θα μπορούσε να αναπτύσει το λειτουργικό της. Για να μην αναφέρω ότι το κόστος για τις αλλαγές αυτές θα το επωμιστούμε εμείς στο τέλος.

Οπότε αν δεν σε αφορά το ζήτημα και δεν έχεις ιδέα τι εστί apple ecosystem, μπορείς απλά να πας να εκφέρεις άποψη σε νήματα για android για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.

Άδικος κοπος Tim. Κι εγώ μια φορά πήγα να αμφισβητήσω μια κλήση αλλά τίποτα... Μη μπλέξεις με το δημόσιο φίλε.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Huruduru είπε

Μην ξεχνάμε όμως ότι από το 2021 το iPad Pro έχει USB C , ενώ η σχετική διάταξη ψηφίστηκε 1 χρόνο μετά (Sep 2022). Μάλιστα η τελική ημ/νια συμμόρφωσης είναι στα τέλη του 2024. Μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους εγίνε το όλο θέμα αφού είναι πιθανόν να είχε ήδη αποφασίσει η Apple την μετάβαση σε USB-C.

https://eur-lex.europa.eu/eli/dir/2022/2380/oj

Στο λέω σαν κάποιος που δεν αγόραζε Apple συσκευές για αυτό τον λόγο και παρότι είχα το iPad Pro M1 (Usb-c) δεν έπαιρνα iPhone μέχρι που έβαλε USB-C. 
σ.σ. Δεν έχω πάρει ούτε μια συσκευή με lightning και έχω αρκετές συσκευές Apple.

Σχετικά με το DMA έχω πει ότι πέρα από αναποτελεσματικό είναι και ηλίθιο αφού δεν ρυθμίζει την αγορά αλλά μια εταιρία. Αυτό που συμβαίνει είναι να παίζουν η ΕΕ με την Apple την γάτα με το ποντίκι και να αφαιρεί η Apple features εναντίων μας πιστεύοντας ότι θα πιέσουμε την ΕΕ. #Not

Σε κάθε περίπτωση είτε είναι  δίκαιος είτε άδικος ο νόμος,  η Apple οφείλει να σεβαστεί το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...