nchatz Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Το Bluesky εισάγει επιτέλους ειδοποιήσεις δραστηριότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν ειδοποιήσεις για συγκεκριμένους λογαριασμούς μέσω του εικονιδίου με την καμπάνα στη σελίδα προφίλ τους. Η νέα λειτουργία προσφέρει επίσης επιλογές για προβολή ειδοποιήσεων μόνο για νέες αναρτήσεις ή με συμπερίληψη απαντήσεων. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επεκτείνει τις δυνατότητές της με μια λειτουργία που ήταν μέχρι τώρα απούσα, αλλά είναι κοινή σε άλλες πλατφόρμες όπως το X (πρώην Twitter). H προσθήκη επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ενημερώσεις από λογαριασμούς όπως του Insomnia, ή από φίλους τους, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις κάθε φορά που δημοσιεύουν περιεχόμενο. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την παρακολούθηση ειδήσεων και ιστοριών σε εξέλιξη, καθώς επιτρέπει στους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το κοινό τους από λεπτό σε λεπτό. Είναι ακόμα πιο σημαντικό για αθλητικά θέματα, με το Bluesky να έχει δηλώσει ότι η ανάπτυξη της παρουσίας του στις αθλητικές συζητήσεις αποτελεί "κορυφαία προτεραιότητα". Μια άλλη μικρή αλλαγή που έχει εισαχθεί είναι η δυνατότητα ειδοποίησης των χρηστών εάν κάποιος κάνει like ή αναδημοσιεύσει κάτι που έχουν ήδη αναδημοσιεύσει. Οι ενημερώσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα περιλαμβάνουν επίσης λύσεις για όσους λαμβάνουν υπερβολικά πολλές ειδοποιήσεις. Υπάρχει πλέον μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των λεπτομερών ελέγχων που επιτρέπουν στους χρήστες να αποφασίσουν εάν θα λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με αναφορές, likes, νέους ακόλουθους ή άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τη δραστηριότητα οποιουδήποτε, κανενός ή μόνο από άτομα που ακολουθούν. Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της πλατφόρμας, η απλή επιλογή "ειδοποιήσεις προτεραιότητας" που ήταν διαθέσιμη προηγουμένως έχει μεταφερθεί στη νέα ρύθμιση, οπότε όσοι την είχαν ενεργοποιήσει θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μόνο από άτομα που ακολουθούν. Αυτές οι ενημερώσεις αποτελούν σημαντικό βήμα για το Bluesky, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και να προσφέρει λειτουργίες που οι χρήστες έχουν συνηθίσει σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Errik Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Dafaq is dat; Δε το έχω ξανακούσει, πώς έφτασε να είναι πρωτοσέλιδο στο ινσόμνια; 1 1
darkmatinee Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 38 minutes ago, Errik said: Dafaq is dat; Δε το έχω ξανακούσει, πώς έφτασε να είναι πρωτοσέλιδο στο ινσόμνια; Είναι μια πλατφόρμα, παρόμοια με το Χ, χωρίς όμως τους Ναζί & το "MechaHitler". Ειδικά για ενημέρωση είναι πολύ πιο χρηστική αφού βρίσκεις όλα τα μεγάλα πρακτορεία μέσα, χωρίς τα χιλιάδες μποτ να βρίζουν από κάτω από κάθε είδηση... 5 2
KostasKri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 8 minutes ago, darkmatinee said: Είναι μια πλατφόρμα, παρόμοια με το Χ, χωρίς όμως τους Ναζί & το "MechaHitler". Ειδικά για ενημέρωση είναι πολύ πιο χρηστική αφού βρίσκεις όλα τα μεγάλα πρακτορεία μέσα, χωρίς τα χιλιάδες μποτ να βρίζουν από κάτω από κάθε είδηση... Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ναζί. Αρκετά ναζιστικό statement θα έλεγα 😛 Να πάμε όλοι στο BlueSky να φιμώνουν εκεί αλλά να μας αρέσει γιατί θα ακούγονται μόνο οι απόψεις μας. 5 1 2 1
ScorpioX777 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Είναι μια πλατφόρμα, παρόμοια με το Χ, χωρίς όμως τους Ναζί & το "MechaHitler". Ειδικά για ενημέρωση είναι πολύ πιο χρηστική αφού βρίσκεις όλα τα μεγάλα πρακτορεία μέσα, χωρίς τα χιλιάδες μποτ να βρίζουν από κάτω από κάθε είδηση... Φημες λενε οτι ειναι ενα κρησφυγετο για τους "ευαισθητους"... Επεξ/σία 9 Ιουλίου από ScorpioX777 2 1 2
darkmatinee Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 18 minutes ago, KostasKri said: Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ναζί. Αρκετά ναζιστικό statement θα έλεγα 😛 Να πάμε όλοι στο BlueSky να φιμώνουν εκεί αλλά να μας αρέσει γιατί θα ακούγονται μόνο οι απόψεις μας. Είπα εγώ ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι ναζί; Άλλα όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται βλέπεις...
KostasKri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 5 minutes ago, darkmatinee said: Είπα εγώ ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι ναζί; Άλλα όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται βλέπεις... Τότε ως προς τι ο χαρακτηρισμός ναζί; Δεν έχω καμία μύγα, απλά οι χαρακτιρισμοί αυτοί έχουν γίνει πολύ της μόδας πλέον και ο κόσμος τους πετάει απλά για να τους πετάει και συγκεκριμένα, όπως είπα, όταν δεν συμφωνεί μαζί τους. Άλλωστε δεν νομίζω καμιά πλατφόρμα εν έτη 2025 να επικροτεί ναζισμό και αφανισμό φυλών από τον πλανήτη. 4 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου Διαφωνώ με πολλούς ανθρώπους. Προφανώς, δεν είναι όλοι αυτοί με τους οποίους διαφωνώ ναζί. Αλλά, όσο κι αν επιχειρούν κάτι ψυχές να κάνουν τη νύχτα-μέρα, το Χ έχει καταστεί φωλιά της ακροδεξιάς (έως και νεοναζιστών). Άλλωστε, είναι πάρα πολύ πρόσφατες οι διαμαρτυρίες και του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, και μελών της αμερικανικής κυβέρνησης για τις "διώξεις" που υφίσταται το AfD στη Γερμανία. Εκτός κι αν θέλουν κάτι ψυχές να τους εξηγήσουμε τι είναι και το Afd... 4 4
KostasKri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 10 minutes ago, Snoob said: Διαφωνώ με πολλούς ανθρώπους. Προφανώς, δεν είναι όλοι αυτοί με τους οποίους διαφωνώ ναζί. Αλλά, όσο κι αν επιχειρούν κάτι ψυχές να κάνουν τη νύχτα-μέρα, το Χ έχει καταστεί φωλιά της ακροδεξιάς (έως και νεοναζιστών). Άλλωστε, είναι πάρα πολύ πρόσφατες οι διαμαρτυρίες και του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, και μελών της αμερικανικής κυβέρνησης για τις "διώξεις" που υφίσταται το AfD στη Γερμανία. Εκτός κι αν θέλουν κάτι ψυχές να τους εξηγήσουμε τι είναι και το Afd... Συγνώμη αλλά δεν είναι καθόλου παράλογο σε μια περίοδο όπου η παράνομη μετανάστευση έχει σχεδόν καταστρέψει την Ευρώπη να αρχίσουν να ανεβαίνουν δεξιά-ακροδεξιά κόμματα. Αλλά δεν νομίζω κανείς από αυτούς να θέλει να βάλουμε τους ξένους σε μια σειρά και να τους ξεκάνουμε. Τουλάχιστον και να θέλει, δεν το λέει δημόσια 😛 (ελπίζω;) Από κει και πέρα, ούτε εγώ θέλω οι φόροι που πληρώνω να πηγαίνουν σε ανθρώπους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα και αποδεδειγμένα αρνούνται να αφομιωθούν στην δυτική κουλτούρα ενώ τραβάω τα πάνδινα να φτιάξω τα χαρτία της γυναίκας μου που νόμιμα μετανάστευσε εδώ και δεν θα πάρει και φράγκο από κανένα ταμείο της ΕΕ ως μετανάστης. Μήπως θεωρούμαι ναζί κι εγώ; 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου Δεν γνωρίζω τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και δεν ξέρω αν είστε ναζί, κύριε. Επιδεικνύετε, όμως, μια εντυπωσιακά επιλεκτική άγνοια για το τι τέρατα έχουν γραφτεί στο Χ από όταν πέρασε στα χέρια του νεροχύτη. Διαρρυγνύετε τα ιμάτιά σας ότι ο όρος ναζιστής χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει "αυτούς με τους οποίους διαφωνείς", αλλά πάρα πολύ βολικά απλά "ελπίζετε" πως δεν έχουν γράψει για δολοφονίες ανθρώπων στη θάλασσα εκεί μέσα. Και για βυθίσεις έχουν γράψει, ανοιχτά, και για "σκυλοπνιξίματα" και άλλα τερπνά. Δυστυχώς, για όλους μας, το τι λέτε ότι ελπίζετε, με το τι πραγματικά γράφεται (και αφήνεται επί μέρες, εβδομάδες ή και οριστικά) εκεί πέρα, έχουν τεράστια διαφορά. 4 4
KostasKri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 26 minutes ago, Snoob said: Δεν γνωρίζω τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και δεν ξέρω αν είστε ναζί, κύριε. Επιδεικνύετε, όμως, μια εντυπωσιακά επιλεκτική άγνοια για το τι τέρατα έχουν γραφτεί στο Χ από όταν πέρασε στα χέρια του νεροχύτη. Διαρρυγνύετε τα ιμάτιά σας ότι ο όρος ναζιστής χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει "αυτούς με τους οποίους διαφωνείς", αλλά πάρα πολύ βολικά απλά "ελπίζετε" πως δεν έχουν γράψει για δολοφονίες ανθρώπων στη θάλασσα εκεί μέσα. Και για βυθίσεις έχουν γράψει, ανοιχτά, και για "σκυλοπνιξίματα" και άλλα τερπνά. Δυστυχώς, για όλους μας, το τι λέτε ότι ελπίζετε, με το τι πραγματικά γράφεται (και αφήνεται επί μέρες, εβδομάδες ή και οριστικά) εκεί πέρα, έχουν τεράστια διαφορά. Επιλεκτική άγνοια ίσως; Ναι η αλήθεια είναι πως δεν μπαίνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα οπότε όντως μένω στο "ελπίζω", αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως δούλευε η πλατφόρμα ως Twitter πριν τον "νεροχύτη" όπου διαγραφόταν οτιδήποτε ήταν κόντρα στα woke extreme ideologies και είχε καταλήξει να είναι ένα echo chamber woke κυρίως απόψεων το οποίο δεν είναι καλό επίσης όταν θέλουμε να μιλάμε για ελευθερία λόγου. Και μην ξεχνάμε, ότι πάντα όταν η μία μεριά (δεξιά ή αριστερά) φτάνει σε άκρα, είναι φυσιολογικό η άλλη μεριά να αποκτήσει υποστηρικτές με την σειρά της. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου Εφόσον δεν μπαίνετε, όπως ισχυρίζεστε, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, τότε πώς ακριβώς ξέρατε τι συνέβαινε πριν περάσει στα χέρια του νεροχύτη; Από πού αντλούσατε τις πληροφορίες σας; Από τους ίδιους χώρους που σήμερα εθελοτυφλούν στη συγκέντρωση των νεοφασιστών στο Χ; Είναι εκπληκτικό, δηλαδή, ότι προσπαθείτε να μας πείσετε πως για την πρότερη κατάσταση είχατε αληθινή και ακριβή εικόνα (από πού;) ενώ τώρα απλά "δεν μπαίνετε και δεν ξέρετε" οπότε "ελπίζετε" πως δεν έχει γίνει φωλιά νεοναζιστών. Πριν ξέρατε, τώρα δεν ξέρετε. Βολικό πράγμα η άγνοια. Πασπαρτού. Υπερατού, που λέγαμε στα νιάτα μας. Παρενθετικά, άγνοια ήταν και η βασική δικαιολογία που προέταξαν οι πληθυσμοί των χωρών όπου κυριάρχησαν οι φασίστες και οι ναζιστές τον 20ο αιώνα, όταν επιχειρήθηκε να μελετηθεί το φαινόμενο της απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας καταφανώς παραφρόνων. "Δεν ήξερα, δεν ήθελα". Ενώ η πραγματικότητα είναι πως σημαντικότατες μερίδες εκείνων των πληθυσμών πρόθυμα συνεργάστηκαν με τα καθεστώτα. Είναι το ίδιο παραμύθι που πλασάρεται και στην Ελλάδα όταν συζητάμε για τη χούντα, το παραμύθι της δήθεν "πάνδημης" αντίστασης στους συνταγματάρχες (που αυταπόδεικτα δεν ήταν πάνδημη, άλλωστε το "ναι, αλλά έφτιαξαν δρόμους" παίζει ακόμη και σήμερα). Αυτό που βλέπουμε στην εποχή μας, δεν είναι απότοκος καμίας "αντίδρασης" σε μια υφιστάμενη κατάσταση. Η "σπορά των ηττημένων του '45" υπήρχε και υπάρχει, είχε εκλογικό αποτύπωμα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεκαετίες πριν το μεταναστευτικό. 5 4
KostasKri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 4 minutes ago, Snoob said: Εφόσον δεν μπαίνετε, όπως ισχυρίζεστε, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, τότε πώς ακριβώς ξέρατε τι συνέβαινε πριν περάσει στα χέρια του νεροχύτη; Από πού αντλούσατε τις πληροφορίες σας; Από τους ίδιους χώρους που σήμερα εθελοτυφλούν στη συγκέντρωση των νεοφασιστών στο Χ; Είναι εκπληκτικό, δηλαδή, ότι προσπαθείτε να μας πείσετε πως για την πρότερη κατάσταση είχατε αληθινή και ακριβή εικόνα (από πού;) ενώ τώρα απλά "δεν μπαίνετε και δεν ξέρετε" οπότε "ελπίζετε" πως δεν έχει γίνει φωλιά νεοναζιστών. Πριν ξέρατε, τώρα δεν ξέρετε. Βολικό πράγμα η άγνοια. Πασπαρτού. Υπερατού, που λέγαμε στα νιάτα μας. Παρενθετικά, άγνοια ήταν και η βασική δικαιολογία που προέταξαν οι πληθυσμοί των χωρών όπου κυριάρχησαν οι φασίστες και οι ναζιστές τον 20ο αιώνα, όταν επιχειρήθηκε να μελετηθεί το φαινόμενο της απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας καταφανώς παραφρόνων. "Δεν ήξερα, δεν ήθελα". Ενώ η πραγματικότητα είναι πως σημαντικότατες μερίδες εκείνων των πληθυσμών πρόθυμα συνεργάστηκαν με τα καθεστώτα. Είναι το ίδιο παραμύθι που πλασάρεται και στην Ελλάδα όταν συζητάμε για τη χούντα, το παραμύθι της δήθεν "πάνδημης" αντίστασης στους συνταγματάρχες (που αυταπόδεικτα δεν ήταν πάνδημη, άλλωστε το "ναι, αλλά έφτιαξαν δρόμους" παίζει ακόμη και σήμερα). Αυτό που βλέπουμε στην εποχή μας, δεν είναι απότοκος καμίας "αντίδρασης" σε μια υφιστάμενη κατάσταση. Η "σπορά των ηττημένων του '45" υπήρχε και υπάρχει, είχε εκλογικό αποτύπωμα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεκαετίες πριν το μεταναστευτικό. Ναι έβλεπα πριν τι γινόταν γιατί είχα περισσότερο χρόνο να ασχολούμαι να βλέπω τι συμβαίνει. Μετά μου "έτυχε" ένας γάμος και ένα παιδί. Καλώς ή κακώς οι προτερεότητες αλλάζουν. Για το τελευταίο κομμάτι, προφανώς θα υπήρχαν κατακάθια από το '45. Δεν είπε κανείς ότι με το που τελείωσε ο πόλεμος, ξαφνικά εξαφανίστηκαν δια μαγίας. Αλλά για τα τελευταία χρόνια που παρατηρείται ότι πολύς κόσμος μεταφέρεται στην δεξιά-ακροδεξιά από αριστερά και κέντρο, φταίει σίγουρα σε μεγάλο βαθμό το μεταναστευτικό. Ξαναλέω, δεν είναι τυχαίο που ανεβαίνουν δεξιά-ακροδεξιά κόμματα σε πολλές χώρες. Και πλέον σε μεγάλο βαθμό δεν ξέρω καν αν είναι και ακροδεξιά καθώς είναι πολύ βολικό οι κυβερνήσεις να "χαρακτηρίζουν" ένα κόμμα νεοναζιστές και ακροδεξιούς και ξαφνικά να μην μπορούν να πάρουν μέρος σε εκλογές με αποτέλεσμα να επανεκλεγούν οι προηγούμενοι. How convenient. Οπότε προσωπικά πάντα κρατάω μια πισινή ειδικά όταν δεν πρόκειται για την χώρα μου. Για την χρυσή αυγή ξέραμε από πρώτο χέρι τι κουμάσια ήταν. Όλοι είχαμε λίγο πολύ κάποιον γνωστό χρυσαυγίτη από το σχολείο. Για το afd και το κάθε afd δεν θα βάλω ποτέ το χέρι μου στην φωτιά με πράγματα που έχω διαβάσει/ακούσει στα MME και δεν έχω ζήσει στο πετσί μου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου Τα ΜΜΕ μια χαρά ξέρετε να τα αμφισβητείτε, να καθίσετε να ενημερωθείτε στοιχειωδώς για το τι πρεσβεύει το AfD και οι στις δύο όχθες του Ατλαντικού απολογητές του ή τι επιτρέπει το Χ επί Μασκ να παραμένει αναρτημένο, δεν προλαβαίνετε, οικογένεια, παιδί, ναι, τρεχάματα. Είπαμε: άγνοια α λα καρτ, διαχρονικό αποκούμπι. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα