Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Θα γεράσεις περιμένοντας. Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τι συμβαίνει στον συγκεκριμένο χώρο. Η επανάσταση της ΑΙ είναι εδώ, όλος ο τεχνολογικός κόσμος τρέχει να προλάβει την Nvidia η οποία είναι 2-3 χρόνια μπροστά από όλους τους ανταγωνιστές της στο hardware. Είδαμε τι έγινε με την ανακοίνωση του κινέζικου μοντέλου, έπεσε για λίγο η αξία της και μόλις είδαν τα πραγματικά δεδομένα της είδησης πήρε ξανά τα πάνω. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Στην επόμενη γενιά ΑΙ hardware της Nvidia θα γίνει ο χαμός. 

Δεν υπάρχει εταιρεία που να βγάζει κέρδος όμως. Ακόμα και η Open AI όχι μόνο μπαίνει μέσα, αλλά μπαίνει μέσα αγοράζοντας azure credits με έκπτωση.

Spoiler

The New York Times reports that OpenAI projects it'll make $11.6 billion in 2025, and assuming that OpenAI burns at the same rate it did in 2024 — spending $2.25 to make $1 — OpenAI is on course to burn over $26 billion in 2025 for a loss of $14.4 billion.

It's also important to note that OpenAI's costs are partially subsidized by its relationship with Microsoft, which provides cloud compute credits for its Azure service, which is also offered to OpenAI at a discount. Or, put another way, it’s like OpenAI got paid with airmiles, but the airline lowered the redemption cost of booking a flight with those airmiles, allowing it to take more flights than another person with the equivalent amount of points. At this point, it isn’t clear if OpenAI is still paying out of the billions of credits it received from Microsoft in 2023 or whether it’s had to start using cold-hard cash. 

Πολλοί χρησιμοποιούν generative AI όσο είναι δωρεάν ή έχει συνδρομές της πλάκας. Ελάχιστοι όμως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν συνδρομή η οποία θα αποφέρει ένα ικανοποιητικό ROI, δηλαδή της τάξης των $500-1000 το μήνα.

1 ώρα πριν, stivaks72 είπε

Μπαίνεις σε τεχνολογικό φόρουμ να διαβάσεις σχόλια και βλέπεις εσχατολογικές ανοησίες και το πόσο φούσκα είναι το ΑΙ και τα χρηματιστήρια είναι απάτη και για συσσώρευση πλούτου στο 0,1 του πληθυσμού και κάτι τέτοια. 

Παιδιά, γιατί δεν μπαίνετε σε κάνα ekklisia-online ή σε κάνα pronews καλύτερα. 

Έχει άτομα εκεί να συνεννοηθείτε μια χαρά. 

Θα διαβάσετε και για τις πιο up-to-date προφητείες τις γερόντισσας Χαρχάλω που δεν έχει πέσει ποτέ έξω. 

Ίσως είμαστε σκεπτικοί γιατί κουραστήκαμε από όλα τα pop science άρθρα που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα. Από την πυρηνική σύντηξη που περιμένουμε να μας σώσει από την δεκαετία του 70, τις αποικίες στον Άρη, τις μπαταρίες που θα κρατάνε για μια βδομάδα (προφανώς δεν μιλάω για Nokia), το προσδόκιμο ζωής που θα ξεπερνούσε τα 100, μέχρι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα τα οποία για κάποιο λόγο τα έχουμε διαχωρίσει από την λεγόμενη AI επανάσταση καθώς το όλο χρονοδιάγραμμα πήγε άπατο:

Spoiler

spacer.png

Και μια και μιλάμε για θρησκοληψία, ένα μεγάλο μέρος του singularity cult πιστεύει ότι το 2029 θα φτάσουμε κοντά στην αθανασία (longevity escape velocity) και ότι όσοι εμποδίσουν την ανάπτυξη του AI θα βασανίζονται αιώνια σε μία simulated hell (Roko's Basilisk).

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Nvidia δεν έχει μείνει πίσω στην AI, το αντίθετο: ηγείται της κούρσας.
Το σχόλιο του χρήστη στο φόρουμ (ότι οι κάρτες της Nvidia είναι ξεπερασμένες) είναι υπερβολικό και αγνοεί την τρέχουσα κυριαρχία της.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, oldnew said:

Κραχ ίσως υπάρξει αν η Κίνα αρχίζει να πουλάει επεξεργαστες ai στη μιση τιμή στο μέλλον (καθόλου απίθανο, ηδη βρίσκεται σε αυτό το δρόμο), πάρα επειδή είναι φούσκα η ai. 

Εχω γράψει 3500 γραμμές κώδικα, στήνοντας μια εφαρμογή που αν πας σε εταιρία θέλουν 1 χρόνο, πόσους επαγγελματιες προγράμματιστες και καμια 20 χιλιάδες ευρώ. 

Μου πήρε μια βδομάδα χωρίς να γράψω γραμμή κώδικα με gemini canvas. Αμα δείτε τον κώδικα θα σκρολαρετε επι ποσα λεπτά. 

Ai δεν είναι μονο ρωτάω το chatgpt να μου γράψει μια έκθεση.. Επειδή το 99% ασχολείστε ελάχιστα και δεν έχετε καν πάρει χαμπάρι τι δυνατότητες υπάρχουν (και μιλάω πάντα για pro εκδόσεις, στη free δεν κανείς τίποτα..). 

Αυτή τη στιγμή εχει εκτοξευτεί ο αριθμός εταιριών που φτιάχνει ρομπότ, γιατί για 1η φορα υπάρχει η τεχνολογία γι αυτο. Σε λιγα χρόνια θα τρίβετε τα μάτια σας.. 

Eχεις χρησιμοποιήσει Claude Code; Θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου σε για το Gemini Canvas.

2 hours ago, stivaks72 said:

Μπαίνεις σε τεχνολογικό φόρουμ να διαβάσεις σχόλια και βλέπεις εσχατολογικές ανοησίες και το πόσο φούσκα είναι το ΑΙ και τα χρηματιστήρια είναι απάτη και για συσσώρευση πλούτου στο 0,1 του πληθυσμού και κάτι τέτοια. 

Παιδιά, γιατί δεν μπαίνετε σε κάνα ekklisia-online ή σε κάνα pronews καλύτερα. 

Έχει άτομα εκεί να συνεννοηθείτε μια χαρά. 

Θα διαβάσετε και για τις πιο up-to-date προφητείες τις γερόντισσας Χαρχάλω που δεν έχει πέσει ποτέ έξω. 

Το γνωστό insomnia. Η Νέα Εστία των "τεχνολογικών" sites. 

2 hours ago, poulinos said:

ολα φουσκες. ΑI  φουσκα,  crypto  φουσκα. ακινητα φουσκα.

ωραιο σχολιο.γελασα μπορω να πω.

οσο ζεις ελπιζεις θα μου πεις οπως αλλοι τοσοι που δεν επαιξαν cryptο kai λενε φουσκα.

οταν και αμα σκασει η φουσκα θα ειμαστε κατω απο το χωμα

Για μια φούσκα ζούνε όλοι αυτοί.

Δημοσ.

Οπότε αν αύριο πέσει 2,5 % θα είναι η πρώτη εταιρία που θα πέσει από τα 4 τρις στα 3 .. κοκ. 

Μια μετοχή υπέρ αγορασμένη ανά καιρούς , δυνατή αλλά με αρκετές προκλήσεις να την περικυκλώνουν. 

Εγώ θα πω ότι οι αγορές είναι άπληστες, πολλές φορές κατευθυνόμενες. Για κάποιον που κερδίζει υπαρχει και κάποιος άλλος που χάνει.

• Like 2
Δημοσ.
52 minutes ago, DrFreeman said:

Για μια φούσκα ζούνε όλοι αυτοί.

μα καθε φορα το ιδιο.απατο θα παει.φουσκα ειναι.με το bitcoin το ιδιο.ακομα και αν σκασει θα εχουν περασει αλλα 30 χρονια.αλλα ναι δεν εβγαλαν οι ιδιοι λεφτα οποτε ειναι φουσκα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, DrFreeman said:

Eχεις χρησιμοποιήσει Claude Code; Θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου σε για το Gemini Canvas.

Δυστυχως δεν έχω συνδρομή στο Claude code οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Εχω διαβασει καλα λόγια όπως και για το Grok Pro. Βασικά είναι θέμα ημερών να βγει το επόμενο Grok που πολλοί γράφουνε οτι στο θέμα κώδικα θα κάνει τα υπόλοιπα να φαινονται παιχνιδακια. 

Το Gemini Canvas, το βρίσκω καταπληκτικο. Οτι ποιο εντυπώσιακο εχω δει ποτέ μου. Κάπου έχω απαντήσει και σε άλλο thread και έχω ανεβάσει φωτο απο μια εφαρμογή που έφτιαξα για διαχείριση οικοδομής, κοινόχρηστα κλπ. Αν ψάξεις θα το βρεις. 

Έχει θέματα, δεν είναι ολα τέλεια. Αλλά κανείς παπάδες. Χωρίς να ξέρεις γραμμή κώδικα φτιάχνεις σοβαρότατες εφαρμογές. Απλα η επικοινωνία με τη μηχανή, είναι απο μόνη της κατι που θα έπρεπε να διδάσκεται. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την κάνει να καταλάβει τι θες να φτιάξεις.

Εγω εχω καταλήξει στο εξής : Ούτε φωτο, ουτε excel, ολα αυτα ειναι βοηθητικά. Το βασικό είναι το κείμενό. Πες ότι έχεις εναν τυφλό και πρέπει να του εξηγείς με κείμενο τι θες. Οσο ποιο πολλές λεπτομέρειες τοσο το καλύτερο. Δεν υπάρχουν αυτονόητα, ακομα και απλα πράγματα πρέπει να τα περιγράφεις. Δεν έχω γράψει γραμμή κώδικα αλλα μπορεί να έχω γράψει 100 σελίδες κειμένο..

Σκέφτομαι να κάνω ένα βίντεο περιγράφοντας πως φτιάχνεις μια εφαρμογή στο gemini. Το κάκο είναι ότι έχει ένα bug και σε μεγάλες εφαρμογές χάνει το ιστορικό οπότε είναι δύσκολο να να φτιάξω ένα βιντεο με ακρίβεια. 

Και πάντα στο pro. Εχω κάμποσους λογαριασμούς και συχνά γυρνάει σε αυτόν που είναι free. Δεν μπορεις να κανεις τίποτα σοβαρό εκεί..  Αφού καταλαβαίνω ότι μπήκε ο free λογαριασμός γιατι πλέον είναι σαν  να έχεις ένα καθυστερημένο απέναντι σου σε σχέση με το pro. Μπορεί το free να είναι μια χαρά να σου δώσει κάποιες γενικές οδηγίες, αλλα κώδικα ολοκληρωμενο δε σου γραφεί. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δε ξέρω τι λέτε για AI κλπ....κλπ....εγώ ξέρω ότι τα τελευταία 20 χρόνια που έχω μόνο VGA της nVidia, δεν έχω κανένα θέμα & όλα τρέχουν νερό!

Ίσως είναι λίγο ακριβότερες του ανταγωνισμού, αλλά το αξίζουν & με το παραπάνω (fps,drivers....κλπ)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, lbit είπε

η βιομηχανια πολεμου ειναι η μεγαλυτερη στον πλανητη, και η nvdia ξερει καλα που να κανει "επενδυσεις".

1. Ναρκωτικά 

2. Θρησκεία(όλες)

3. Όπλα 

• Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, oldnew είπε

Σκέφτομαι να κάνω ένα βίντεο περιγράφοντας πως φτιάχνεις μια εφαρμογή στο gemini. Το κάκο είναι ότι έχει ένα bug και σε μεγάλες εφαρμογές χάνει το ιστορικό οπότε είναι δύσκολο να να φτιάξω ένα βιντεο με ακρίβεια. 

Αν ετοιμάσετε ένα βίντεο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να δείξετε όχι μόνο πώς χτίζεται το interface, αλλά και πώς να διατυπώνουμε σωστά τα αιτήματα. Πολλοί δυσκολεύονται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι — κι εγώ στην αρχή έγραφα πολύ γενικά.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, kgkaudi είπε

Όταν με το καλό θα σκάσει η φούσκα της ΑΙ και κανένας δεν θα τους προτιμά για τις κάρτες γραφικών που έχουν ξεμείνει πίσω, θα πεθάνουμε στα γέλια 

Καποια στιγμη ειχε σκασει  η φουσκα των dotcom , ομως τιποτα δεν γινεται εκτος διαδικτυου ,δεν νοειται συχρονος πολιτισμος εκτος αυτου . "Νεο" μελου ολου διαδικτυου ειναι και η Τ.Ν , ηρθε για να μεινει . Το ποια εταιρεια ειναι φουσκα και ποιες εχουν τεραστιες προοπτικες  θα φανει . Πονταρετε κυριοι στα σωστα αλογα για να θησαυρισετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί πάμε εκεί όσο πιο γρήγορα γίνετε!!

To τερμινατορ και το Ματριχ εχουνε αρχίσει να φαίνονται σαν προφητείες πλέον.

image.gif.61392889509f3eaf9ac7ce2a29efe3df.gif

Επεξ/σία από Georgios Pappas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέχει ενα online σεμινάριο πάνω σε prompting σε ai απ το πανεπ Columbia της Αμερικής. Κανονικά κάνει 99€ η παρακολούθηση, αλλα οποίος προλάβει, τσαμπα με τον κωδικό που υπάρχει σε αυτή τη σελίδα. 

https://www.lagonika.gr/prosfores/dwrean-apo-dollar99-to-seminario-toy-columbia-university-prompt-engineering-programm/

Δινει και πιστοποιητικό παρακολουθησης. Οποίος είναι μικρός σχετικά και θα ψάξει για δουλειά, οι επιχειρήσεις το λαμβάνουν υπόψιν.. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...