Axlmon Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Οι επιβάτες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ δεν χρειάζεται πλέον να αφαιρούν τα παπούτσια τους κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων ασφαλείας της TSA, επιβεβαίωσε την Τρίτη η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ. Η Νόεμ δήλωσε ότι η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ άμεσα για τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. "Η τεχνολογία ασφαλείας μας έχει αλλάξει δραματικά. Έχει εξελιχθεί. Η TSA έχει αλλάξει", δήλωσε η Νόεμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσιγκτον. "Έχουμε τώρα μια πολυεπίπεδη προσέγγιση ασφάλειας που περιλαμβάνει όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και αφορά το περιβάλλον που οι άνθρωποι προσδοκούν και βιώνουν όταν εισέρχονται σε ένα αεροδρόμιο, η οποία έχει εξελιχθεί και ενισχυθεί." Οι ταξιδιώτες με TSA PreCheck ήδη δεν χρειαζόταν να αφαιρούν τα υποδήματά τους. Για να έχει κανείς PreCheck, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να περάσουν από μια διαδικασία ελέγχου με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών. Η Νόεμ επισήμανε ότι οι κανόνες για την αφαίρεση ζώνης, παλτού ή άλλων αντικειμένων από τσάντα, όπως φορητοί υπολογιστές ή υγρά, εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξετάζει τους κανόνες. Σε δήλωσή της στο CBS News τη Δευτέρα, η TSA ανέφερε ότι η υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας "εξερευνούν πάντα νέους και καινοτόμους τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών και την ισχυρή θέση ασφαλείας μας." Ο κανόνας που απαιτούσε την αφαίρεση παπουτσιών τέθηκε σε εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο από την TSA το 2006. Η επίσημη υιοθέτηση του κανόνα ήρθε αρκετά χρόνια μετά από την απόπειρα του Richard Reid, ενός Βρετανού που έγινε γνωστός ως ο "βομβιστής των παπουτσιών", να ανατινάξει μια πτήση της American Airlines από το Παρίσι στο Μαϊάμι με εκρηκτικά κρυμμένα στο παπούτσι του τον Δεκέμβριο του 2001. Ο Reid απέτυχε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βοστώνη αφού οι επιβάτες βοήθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Μετά από αυτό το περιστατικό, οι αεροπορικές εταιρείες και η TSA άρχισαν να ζητούν από τους επιβάτες να αφαιρούν εθελοντικά τα παπούτσια τους κατά τη διέλευση από τον έλεγχο ασφαλείας. Η κατάργηση αυτού του μέτρου αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια, ενώ παράλληλα διατηρείται το υψηλό επίπεδο ασφάλειας χάρη στις νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
logo15 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Επιτελους! Αλλα τι να το κανεις τωρα που αν εχεις meme του κυριου πορτοκαλη ή του JD στο κινητο σε πανε κατευθειαν φυλακη... 1
panathatube Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Έζησα την εμπειρία σε πρόσφατο ταξίδι στο Σιάτλ. Έβγαλα παπούτσια, κέρματα, κλειδιά, ζώνη, ζώνη καράτε κέρματα τα πάντα όλα. Αλλά... για πρώτη φορά και μάλιστα στις ΗΠΑ, ξέχασα στην τσέπη την κάρτα απεριόριστων διαδρομών! Ο συναγερμός άρχισε να χτυπάει δαιμονισμένα, φώτα να αναβοσβήνουν, και o Αμερικανοκινέζος φρουρός έχασε το χρώμα του κι άρχισε να φωνάζει ακατάληπτα νομίζοντας ότι είμαι ο Κάρλος το τσακάλι σχεδόν μου κατέβασε το παντελόνι στη σωματική έρευνα μέχρι να καταλάβει ότι η πέτρα του σκανδάλου ήταν μια κάρτα. Προσοχή λοιπόν μην τυχόν ξεχάσετε κάνα κέρμα στην τσέπη σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ κανένας πιο τρέλος φρουρός είναι ικανός να σας κάνει κόσκινο. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από panathatube
TheGrisGrisMan Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 10 Ιουλίου από TheGrisGrisMan 1
magicnumbers Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Να βγει κάτι ανάλογο κ για τα σπίτια που πας μουσαφίρης κ στα βγάζουν στη πόρτα😆😆 1 2
george1994 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 4 ώρες πριν, magicnumbers είπε Να βγει κάτι ανάλογο κ για τα σπίτια που πας μουσαφίρης κ στα βγάζουν στη πόρτα😆😆 Και καλά κάνουν, εάν αναλογιστείς το τι έχεις πατήσει ενώ περπατάς στον δρόμο. 7
taraks1as Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 26 λεπτά πριν, george1994 είπε Και καλά κάνουν, εάν αναλογιστείς το τι έχεις πατήσει ενώ περπατάς στον δρόμο. Να δεις γνωστή μου που μέσα στο σπίτι έχει το σκυλί και όπου πατήσεις ή ακουμπήσεις είναι γεμάτο τρίχες το σπίτι. Το οποίο σκυλί βεβαίως με τα ίδια πόδια βγαίνει ελεύθερα και στην αυλή τους. Αλλά εμάς μας φωνάζει από το κήπο να βγάλουμε τα παπούτσια μόλις φτάσουμε στην εξώπορτα. Βρες λογική εκεί στο τί έχω πατήσει εγώ στο δρόμο 2 9
pipboy2000 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, taraks1as said: Να δεις γνωστή μου που μέσα στο σπίτι έχει το σκυλί και όπου πατήσεις ή ακουμπήσεις είναι γεμάτο τρίχες το σπίτι. Το οποίο σκυλί βεβαίως με τα ίδια πόδια βγαίνει ελεύθερα και στην αυλή τους. Αλλά εμάς μας φωνάζει από το κήπο να βγάλουμε τα παπούτσια μόλις φτάσουμε στην εξώπορτα. Βρες λογική εκεί στο τί έχω πατήσει εγώ στο δρόμο ε πες της να αγοράσει παπουτσάκια σκύλου, δε νομίζω να έχει πρόβλημα να τα βγάζει κάθε φορά! τη ξέρει τη διαδικασία.... χαχαχ πάντως όσοι ζητούν απο τους καλεσμένους τους να βγάζουν τα παπούτσια στη πόρτα, τουλάχιστον ας δίνουν παντόφλες μιας χρήσης σφραγισμένες... τσάμπα είναι! αλλά τέτοιοι γύφτοι είναι ολοι αυτοι.. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από pipboy2000 3
polaki Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 22 minutes ago, pipboy2000 said: ε πες της να αγοράσει παπουτσάκια σκύλου, δε νομίζω να έχει πρόβλημα να τα βγάζει κάθε φορά! τη ξέρει τη διαδικασία.... χαχαχ πάντως όσοι ζητούν απο τους καλεσμένους τους να βγάζουν τα παπούτσια στη πόρτα, τουλάχιστον ας δίνουν παντόφλες μιας χρήσης σφραγισμένες... τσάμπα είναι! αλλά τέτοιοι γύφτοι είναι ολοι αυτοι.. Όντως στο ένα και μοναδικό σπίτι που έχω πάει και μου έχουν πει να βγάλω παπούτσια, μας έδωσαν αυτές τις μιας χρήσης που λες. Είναι το λογικό και σωστό να γίνεται, ούτε θέλω να βλέπω την κάλτσα του οποιουδήποτε ούτε θέλω εγώ ο ίδιος να περπατάω με την κάλτσα μου στο σπίτι οποιουδήποτε.
outlaw star Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Τι να πω, μου αρέσει που κάποιοι είστε και κοινωνικοί και πηγαίνετε και επισκέψεις Ενώ, αν είσαι αντικοινωνικός τέτοια θέματα δεν έχεις!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα