Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Φοραει λαστιχο 155 και εχει πολυ αργο abs μονο μπροστα το αμαξι δεν φρεναρει οτι και να κανεις και οτι λαστιχο να του βαλεις, θελει πρακτικα να το φρεναρεις σα να μην ειχε ABS.

αυτο εχει ABS???? 😂

6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Γενικα ηταν μια αγορα "πεταμενα χρηματα" νομιζω ολοι στην οικογένεια μετανοιωσαμε που πηραμε αυτη την μαλ... αντι για το 500αρακι...
Το 500αρακι θα το ειχαμε ακομα, αυτο το σκουπιδακι το χαρισαμε 

καλα το 500αρακι θα το πεταγες πιο νωρις γιατι μεσα στα προβληματα ηταν..αν και εσυ σαρεσει να μαστροφτιαχνεις.

5 ώρες πριν, tutuyo είπε

δεν ειχα πειστει εξαρχης, γι αυτο και το συζηταμε εδω

αμα ηταν κουβας το μακρινο 2007, σε 2 χρονια που θα πιασει την 20ετια θα ειναι κατσαρολι

σαπακι απο γενησιμιου του ειναι,ασε την 20ετια. παρε κανενα ασφαλες,παιδια θα βαζεις,δωσε κατι παραπανω εχει το καρ πολλα.ασε που και με 3500 βρισκεις καλυτερα.απο αυτα το μονο που βλεπεις ακομα στους δρομους ειναι το ΑΤΟΣ σε εκεινο το κιτρινο χρωμα.σκυλι ομως.αλλα ανεβα μια κατηγορια μονο και μονο για την ασφαλεια.

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, phanispal said:

Το αν με κάτι λίγο καλύτερο/ακριβότερο θα είναι ασφαλείς οι επιβαίνοντες είναι μεγάλη κουβέντα.

Δεν νομίζω ότι ειναι μεγάλη κουβέντα. Κοιτάς τα τεστ και συγκρίνεις. Στο ίδιο ατύχημα βλέπεις πως συμπεριφέρονται διαφορετικά αμάξια εφόσον  έχουν δοκιμαστεί με τα ίδια κριτήρια. Πχ μια πράσινη κούκλα του 2025 δεν ειναι το ίδιο με μια πράσινη του 2008  και επίτηδες δεν λέω αστέρια γιατί ειναι πλέον αποπροσανατολιστικο. Δεν σημαίνουν πολλά απο μόνα στους.

Δημοσ.

Για 3.500 γιατί δεν κοιτάς και κανένα Aygo-C1-107 που τα θεωρώ τα καλύτερα πολύ μικρά αυτοκινητάκια; Αρκεί να βρείς κάτι σε καλή κατάσταση απο την στιγμή που ξέρεις πως το Matiz ειναι απο πρώτο χέρι και όχι ταλαιπωρημένο. 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

Για 3.500 γιατί δεν κοιτάς και κανένα Aygo-C1-107 που τα θεωρώ τα καλύτερα πολύ μικρά αυτοκινητάκια; Αρκεί να βρείς κάτι σε καλή κατάσταση απο την στιγμή που ξέρεις πως το Matiz ειναι απο πρώτο χέρι και όχι ταλαιπωρημένο. 

απιστευτο σασι για τοσο μικρο,καλο αυτοκινητακι καιαντεχει.το ειχε φιλος μου για πολη ,μια χαρα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, lary7 said:

Μπα οχι, την πηρα την αποφαση μου, δεν παω σε ultra mini, δεν με πειθουν για ασφαλεια τα αμαξακια αυτης της κατηγοριας. Μονο τις ροδιτσες τους που κοιταω, σκιαζομαι😉

Θα δωσω ενα ταληρο μπροστα και 1 ετος δοσεις και θα παω σε ενα κανονικο αμαξι πολης με σκαφος Corsa/Fiesta/Micra/Yaris κτλ

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gakost είπε

Δεν νομίζω ότι ειναι μεγάλη κουβέντα. Κοιτάς τα τεστ και συγκρίνεις. Στο ίδιο ατύχημα βλέπεις πως συμπεριφέρονται διαφορετικά αμάξια εφόσον  έχουν δοκιμαστεί με τα ίδια κριτήρια. Πχ μια πράσινη κούκλα του 2025 δεν ειναι το ίδιο με μια πράσινη του 2008  και επίτηδες δεν λέω αστέρια γιατί ειναι πλέον αποπροσανατολιστικο. Δεν σημαίνουν πολλά απο μόνα στους.

Είναι μεγάλη κουβέντα γιατί κάθε ατύχημα καθορίζεται από πολλές παραμέτρους.

Η σύγκριση δύο οχημάτων σε ίδιες συνθήκες δε λέει όλη την αλήθεια. Βέβαια είναι το μόνο που μπορούμε να γνωρίζουμε.

Αλλά στην καθημερινότητα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, gakost είπε

Δεν νομίζω ότι ειναι μεγάλη κουβέντα. Κοιτάς τα τεστ και συγκρίνεις. Στο ίδιο ατύχημα βλέπεις πως συμπεριφέρονται διαφορετικά αμάξια εφόσον  έχουν δοκιμαστεί με τα ίδια κριτήρια. Πχ μια πράσινη κούκλα του 2025 δεν ειναι το ίδιο με μια πράσινη του 2008  και επίτηδες δεν λέω αστέρια γιατί ειναι πλέον αποπροσανατολιστικο. Δεν σημαίνουν πολλά απο μόνα στους

Μπα εγω νοιωθω πολυ πιο ασφαλης οταν εχω καλο crash structure και αρκετους αεροασκους, οσον αφορα το παθητικο κομματι. 

Η ολη ουσια ομως ειναι να μην χρειαστει να τεσταρεις την παθητικη ασφαλεια του αυτοκινητου σου.

Για αυτο χρειαζεται η ενεργητικη.

Ενδεικτικα στελνω μερικα εμπροσθια γεφυρια, βρειτε του ματιζ...IMG_7630__23645.jpg.9527b73cd42d65034b3660dc4cde66a2.jpg4ef72ff1-45fa-4743-8778-942b4ec15b8c.jpg.9fea3195e26e552848a9dd03d14a0f36.jpgs-l1200.jpg.b930aaed85f84740c8a02455a4aa8bd7.jpgfront-subframe-crossmember-for-alfa-romeo-159-brera-spider-06-11-2wd-96520393.jpg.30472130e7ed57ae5550b4556c3bc537.jpg

image.png.5729ea1ae91e28316a9f6d69716ac01e.png

image.png.aac9ba800b3ad0b33928e6cc8a115fc6.png

matiz v getz

image.png.dc8c1931643d591517351779555b3c63.pngvs C1 AYGO κλπ

1 Δειτε που παραμορφωνεται η οροφη και θα κατανοησετε τα μονοπατια φορτισεων

2 Δειτε το upper body control

3 Δειτε την κατανομη φορτιων στην τραβερσα της πορτας

Με αυτα τα λιγα θα καταλαβετε το crash structure καθε οχηματος και τι εχει σχεδιασει ο καθε κατασκευαστης

και vs το πολυ καλυτερο σε δομη fiat 500image.png.8f3b448937823a911fca26baaa64ddac.png

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 2
Δημοσ.
13 hours ago, zio10 said:

Αν είναι σε κατάσταση που δεν θέλει τίποτα από σέρβις, λάστιχα κτλ και στο δώσει 3000€ για μένα για τη δουλειά που το θες κάνει.

Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα. Και ας θέλουν και λάστιχα. 

Δημοσ.

Λοιον σλλαζω το αρχικο ερωτημα καθως αλλαζουν οι συνθηκες (μετα και τις τελευταιες παρατηρησεις, ευχαριστω πολυ)

Πλεον το μικρο πολης που σκοπεθω να αγορασω, θα κανει σχεδον καθημερινα την διαδρομη Πορτο Ραφτη (εξοχικο)-Μαρουσι, μεσω ΑΟ, δλδ τουλαχιστον 300-350χλμ την εβδομαδα. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος και αν αυτες οι συνθηκες με ωθουν σε πετρελαιο. 

Αποψεις για Κορσα με τον 1.2/95 - Euro 6 παντα?

Αλλες προτασεις, εκει περιξ των 8κ?

Δημοσ.
1 hour ago, tutuyo said:

Λοιον σλλαζω το αρχικο ερωτημα καθως αλλαζουν οι συνθηκες (μετα και τις τελευταιες παρατηρησεις, ευχαριστω πολυ)

Πλεον το μικρο πολης που σκοπεθω να αγορασω, θα κανει σχεδον καθημερινα την διαδρομη Πορτο Ραφτη (εξοχικο)-Μαρουσι, μεσω ΑΟ, δλδ τουλαχιστον 300-350χλμ την εβδομαδα. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος και αν αυτες οι συνθηκες με ωθουν σε πετρελαιο. 

Αποψεις για Κορσα με τον 1.2/95 - Euro 6 παντα?

Αλλες προτασεις, εκει περιξ των 8κ?

Στα 8κ έχεις πολλές επιλογές. 

Αν θες σε σουπερμινι up/citigo η aygo/108 κινουνται αξιοπρεπεστατα Αττική οδό, είναι αξιόπιστα και τέρμα οικονομικά. 

Panda για μεγαλύτερους χώρους, η micra.

Μη μπλεκεις με πετρέλαια για μικρό αυτοκίνητο, έχουν ήδη πολύ μικρή κατανάλωση τα μικρά για να αξίζει η διαφορά. 

On 11/07/2025 at 08:24, tutuyo said:

3.5κ το αφηνει, αλλα τα θεματα της ασφαλειας με προβληματιζουν

Οκ ξερω οτι ειναι κουβας, δεν εχω αυταπατες, αλλα θα μπαινουν παιδια μεσα

Εφυγες από αυτό αλλά 3.5 για matiz ούτε καν, με αυτά τα λεφτά βρισκεις πολύ καλύτερα αυτοκινητα

• Like 1
Δημοσ.

έριξα μια ματιά στο car και με 3500€ βλέπω πολλά αυτοκίνητα τύπου Polo, astra, 206-207, micra. Μπορεί να έχουν περισσότερα χιλιόμετρα από το matiz αλλά και πάλι με αυτά τα δεδομένα ποιος θα πάει να δώσει 3500€ για το matiz, τον πάτο της αυτοκίνησης;

Έχω οδηγήσει νοικιάρικο ματιζ 2 φορές πριν χρόνια.

Μπείτε στο car και κάντε σύγκριση τα αυτοκίνητα που πουλάνε με 3500€ σε σχέση με το ματιζ.

Δημοσ.
1 hour ago, imr said:

Στα 8κ έχεις πολλές επιλογές. 

Αν θες σε σουπερμινι up/citigo η aygo/108 κινουνται αξιοπρεπεστατα Αττική οδό, είναι αξιόπιστα και τέρμα οικονομικά. 

Panda για μεγαλύτερους χώρους, η micra.

Μη μπλεκεις με πετρέλαια για μικρό αυτοκίνητο, έχουν ήδη πολύ μικρή κατανάλωση τα μικρά για να αξίζει η διαφορά. 

Εφυγες από αυτό αλλά 3.5 για matiz ούτε καν, με αυτά τα λεφτά βρισκεις πολύ καλύτερα αυτοκινητα

Panda προκρινεται και απο την συζυγο ως το πιο γλυκουλι😑 τζιζας δλδ ενα αμαξι πας να παρεις και εχουν ολοι αποψη

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Panda προκρινεται και απο την συζυγο ως το πιο γλυκουλι

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ. Τα 4x4 μπορει να σας παει παντου, με τον FIRE ειναι εξαιρετικα αξιοπιστο, ομως θα φροντισεις να βρεις καποιο με σωστο βημα.

Αν δε σε νοιαζουν οι εκπομπες ρυπων οι 1.3 JTD πρωτης γενιας με 75 ή 90 αλογα (με wastegate ή VGT) ειναι μοτερ απο τανκς. Εξαιρετικα ροπατα και πολυ πολυ οικονομικα

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tutuyo said:

Panda προκρινεται και απο την συζυγο ως το πιο γλυκουλι😑 τζιζας δλδ ενα αμαξι πας να παρεις και εχουν ολοι αποψη

Έχει χώρους (για την κατηγορία του) και αντέχει πολύ ξύλο. Είναι από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία. Φτηνά ανταλλακτικά και σέρβις. Το 4*4 πάει σε άλλη εντελώς  κατηγορία, κατσίκι εντελώς. 

Αν δεν σε νοιαζουν οι χώροι εγώ θα πήγαινα ( θα πάω δλδ γιατί και εγώ ψάχνω για μικρό να πηγαίνω δουλειά) σε up. Οικονομικό αξιόπιστο και πολύ καλη συμπεριφορά σε εθνική πάρα το μέγεθος του. 

Βασικά αν δεν θες euro 6 είναι και αρκετά πιο οικονομικά χωρίς μεγάλες διαφορες

Επεξ/σία από imr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...