Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμέτωπος πολλάκις με το θέμα σε πολλές επιχειρήσεις - συνεργείο αυτή τη φορά- όπου σου ανακοινώνουν την τιμή, λες να κόψουμε ένα τιμολόγιο και παίρνεις την απάντηση ναι αλλά +ΦΠΑ

Έχω πάει να ρωτήσω πόσο κοστίζει μου λέει μικρό σέρβις στα 50€ είναι. Αλλάζει και τακάκια εμπρός, πίσω πάμε στα 110€.

Σου είπα λέει 110€ γιατί δεν μου είπες εξ αρχής θες τιμολόγιο.

Λες και πρέπει να το ανακοινώνω εγώ.

Ειλικρινά πλέον η πρώτη αντίδραση που σκέφτομαι να έχω είναι κοπανημα.

Του λέω αν εσύ πας σουπερμάρκετ, ΑΛΛΟ το σμ

Αν ήμουν εφοριακός τι θα μου έλεγες, όταν σου έλεγα να πληρώσω με κάρτα, υπερβολικό παράδειγμα μου λέει. 

Αν δεν είχα μετρητά και σου έλεγα ωραία pos ή iris δεν θα έκοψες απόδειξη; Ναι αλλά το τιμολόγιο είναι +ΦΠΑ.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΠΑ;

Μακάρι εφοριακός επί 24ωρου βάσεως έξω από κάθε συνεργείο.

Επεξ/σία από Nauths
  • Like 2
Δημοσ.

Το προβλημα σου ποιο ειναι ακριβως; Οτι ο ανθρωπος ειναι διατεθειμενος να σου κανει καλυτερη τιμη και να γλυτωσεις τα κερατιατικα;

• Like 2
  • Sad 1
  • Haha 4
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, lector είπε

Το προβλημα σου ποιο ειναι ακριβως; Οτι ο ανθρωπος ειναι διατεθειμενος να σου κανει καλυτερη τιμη και να γλυτωσεις τα κερατιατικα;

Κατι τετοιο γινεται και στο 90% της εστιασης, αλλα καποιοι αδυνατουν να καταλαβουν γιατι ξαφνικα εχουν ανεβει ολα.

2 ώρες πριν, Nauths είπε

Έχω πάει να ρωτήσω πόσο κοστίζει μου λέει μικρό σέρβις στα 50€ είναι. Αλλάζει και τακάκια εμπρός, πίσω πάμε στα 110€.

Οταν το μικρο σερβις παει στα 90 και με τακακια 180, εδω θα ειμαστε να σχολιαζουμε γιατι τα συνεργεια εχουν ανεβασει τις τιμες, αλλα ο μισθος δεν εχει ανεβει αντιστοιχα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Κατι τετοιο γινεται και στο 90% της εστιασης, αλλα καποιοι αδυνατουν να καταλαβουν γιατι ξαφνικα εχουν ανεβει ολα.

Οταν το μικρο σερβις παει στα 90 και με τακακια 180, εδω θα ειμαστε να σχολιαζουμε γιατι τα συνεργεια εχουν ανεβασει τις τιμες, αλλα ο μισθος δεν εχει ανεβει αντιστοιχα...

Χαλάρωσε ρε αδερφέ που θα πάει 180.

Τακάκια λιανική 50€, φίλτρο 10€ συν 1,7λ λάδι, συν βαλβολινη.

Το θέμα είναι ότι δεν κόβουν ούτε τα αναλώσιμα τιμολόγιο για το ξεκαρφωμα. Μόνο ζυγά δικά τους.

Κρατάνε τα παραστατικά για να μειώνουν τα έσοδα τους από τις ασφαλιστικές, που κόβουν οπωσδήποτε τιμολόγιο και έρχονται σε εμάς όλους της λιανικής και μας λένε "σας φτιάξαμε τιμουλα". 

• Like 2
Δημοσ.

Αν κρίνω από τα σουβλάκια, εύκολα θα πάνε στο θεό οι τιμές.

Μη σου πω πολύ εύκολα αφού τους έχεις ανάγκη, ενώ το σουβλάκι το κόβεις/μειώνεις.

Τουλάχιστον θα παίρνεις τις πολυπόθητες αποδείξεις/τιμολόγια.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Nauths είπε

Το θέμα είναι ότι δεν κόβουν ούτε τα αναλώσιμα τιμολόγιο για το ξεκαρφωμα. Μόνο ζυγά δικά τους.

Πρώτη σου φορά επαφή με τον κόσμο των ενηλίκων?

Ή είπες να καβαλήσεις το κύμα της επικαιρότητας και άνοιξες το θέμα για να γίνει λίγο τζέρτζελο? 

• Haha 2
Δημοσ.

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να μου έλεγε από την αρχή ότι η τιμή είναι τόσο με μετρητά και αν θες να κόψουμε κάτι είναι τόσο, οπότε να ήξερα από την αρχή ότι δεν θα πάω εκεί και θα με κοιτάει σαν να είμαι ο τύπος που του κατέστρεψε τη ζωή. Έχουμε και έναν μαλακα χασάπη εδώ στη γειτονιά που πας ψωνίζεις κανονικά και στο τέλος αν του πεις με κάρτα, προσθέτει ο,τι του έρθει στο κεφάλι για ΦΠΑ και σου λέει ω ρε γαμωτο με κάρτα είσαι…; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Πώς να σου πει πριν ζυγίσει ο χασάπης τόσο χωρίς, τόσο με;

Απλά δε βγάζει κομπιουτεράκι να υπολογίσει. Που και πάλι κι εκεί δε θα βγάλεις εύκολα άκρη μαζί του αν έχει όρεξη να σε παίξει.

• Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Στην εστιαση δεν παιζει διαφορα τιμης χωρις-με, δε "θα τα βρειτε" χωρις αποδειξη. Ιδια τιμη θα ειναι, απλα αν δεν κοψει ο αλλος τσεπωνει το ΦΠΑ. 

Εδω μιλαμε για περιπτωση να μην τσεπωσει κανεις ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lector είπε

Στην εστιαση δεν παιζει διαφορα τιμης χωρις-με, δε "θα τα βρειτε" χωρις αποδειξη. Ιδια τιμη θα ειναι, απλα αν δεν κοψει ο αλλος τσεπωνει το ΦΠΑ. 

Εδω μιλαμε για περιπτωση να μην τσεπωσει κανεις ΦΠΑ.

Πλέον τα βρίσκω πάρα πολύ εύκολα παντού με την εξής ερώτηση: Πόσο με κάρτα, πόσο με μετρητά. Ο καθένας ας επιλέξει.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nauths είπε

Μακάρι εφοριακός επί 24ωρου βάσεως έξω από κάθε συνεργείο.

Ο εφοριακος αν παει στο συνεργειο θα κανει τσαμπα το σερβις του και θα παρει και λεφτα στο χερι

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.

στην ουσία τι εχει γίνει εδω? ειναι μια συμφωνία που παρακάμπτει το κράτος , ανάμεσα σε δύο μέρη  δλδ μια τακτική μαφίας που θα οφεληθούν και οι δύο κλέβοντας το κράτος, οι Έλληνες δεν θέλουν διαφάνεια δεν θέλουν νόμους θέλουν να πληρώνουν Πάολα 200 ευρώ την μπουκάλα και να μην πληρώσουν φπα 20 ευρώ, 

ομως γιατί να το κανεις ένας αυτό,

ο λόγος ειναι οτι όπως έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια τα χρήματα απο φόρους δεν επιστρέφουν πίσω σωστά στο γενικο σύνολο, πχ δημόσιος τομέας για πέταμα, φαγοπότι μεγαλο πχ βλεπε παλιά Ολυμπιακή ΟΣΕ και τοσες δημόσιες επιχειρήσεις , οπότε το να κλέβεις τον κλέφτες η τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο δεν ειναι απαραίτητα κακο αν και εχει μειωθεί το φάγωμα,

ο υπεύθυνος ειναι ο κόσμος και όχι οι πολιτικόι αν οι πολιτικόι έβαζαν το! μαχαίρι στο λαιμό και έλεγα απο αύριο μεγάλοι έλεγχοι αυστηρές ποινές από 30% θα πήγαιναν στο 3%

ο Έλληνας εχει μάθει να αποφεύγει να πληρώνει και δεν θα σταματήσει 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Cocomel είπε

κλέβοντας το κράτος

Δεν υφισταται καμια κλοπη, δεν ειχε κατι το κρατος το οποιο το ιδιοποιηθηκες παρανομα.

Αλλο κλεβω και αλλο δεν δινω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...