nchatz Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Η Microsoft σταδιακά θα μειώσει την υποστήριξη των Windows 10 μέχρι τον Οκτώβριο του 2025, ενώ παράλληλα θα περιορίσει και τις νέες λειτουργίες για τις εφαρμογές Microsoft 365 (πρώην Office) στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα τα επόμενα χρόνια. Παρόλο που η επίσημη ημερομηνία λήξης υποστήριξης των Windows 10 έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2025, η εταιρεία στην πραγματικότητα θα ακολουθήσει μια σταδιακή διαδικασία τερματισμού της υποστήριξης κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Η Microsoft επιθυμεί οι χρήστες να αναβαθμιστούν στα Windows 11, ιδανικά αγοράζοντας νέους υπολογιστές, αλλά παράλληλα δεν θέλει να αφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές χωρίς καμία προστασία. Σύμφωνα με πληροφορίες που εντόπισε το The Verge, η Microsoft ενημέρωσε ένα έγγραφο υποστήριξης που περιγράφει πότε οι υπολογιστές με Windows 10 θα σταματήσουν να λαμβάνουν νέες λειτουργίες για τις συνεχώς ενημερωμένες εφαρμογές Microsoft 365. Οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες θα σταματήσουν να λαμβάνουν νέες λειτουργίες τον Αύγουστο του 2026, ενώ οι επιχειρηματικοί χρήστες που χρησιμοποιούν τις εκδόσεις Enterprise θα σταματήσουν να βλέπουν νέες λειτουργίες είτε τον Οκτώβριο του 2026 είτε τον Ιανουάριο του 2027, ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιούν. Η Microsoft είχε προηγουμένως δεσμευτεί να υποστηρίζει τις εφαρμογές Office μέχρι τον Οκτώβριο του 2028 – τόσο τις εκδόσεις Microsoft 365 όσο και τις μόνιμα αδειοδοτημένες εκδόσεις όπως το Office 2021 και το Office 2024 που δεν λαμβάνουν συνεχείς ενημερώσεις λειτουργιών. Αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει, αλλά προφανώς θα καλύπτει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων και όχι ενημερώσεις που προσθέτουν νέες λειτουργίες. Παρά το γεγονός ότι οι εφαρμογές θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις, το έγγραφο υποστήριξης της Microsoft καθιστά σαφές ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πάντα να λαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα που είναι μοναδικά στα Windows 10. Εάν ένα πρόβλημα του Office υπάρχει αποκλειστικά στα Windows 10 αλλά όχι στα Windows 11, η επίσημη οδηγία από την υποστήριξη της Microsoft είναι ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν στα Windows 11. Οποιαδήποτε υποστήριξη για τα Windows 10 θα περιορίζεται σε "βοήθεια αντιμετώπισης προβλημάτων μόνο", και "οι τεχνικές λύσεις ενδέχεται να είναι περιορισμένες ή μη διαθέσιμες". Αυτή η στρατηγική της Microsoft αντικατοπτρίζει τις ανταγωνιστικές προτεραιότητες της εταιρείας: από τη μία πλευρά να ωθήσει τους χρήστες προς τα Windows 11 και πιθανώς την αγορά νέων υπολογιστών, και από την άλλη να διασφαλίσει ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια συστήματα Windows 10 που παραμένουν σε χρήση δεν θα μείνουν εντελώς απροστάτευτα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η εταιρεία προωθεί σταδιακά τους χρήστες προς την αναβάθμιση σε Windows 11 ως την προτιμώμενη λύση για πλήρη υποστήριξη των προϊόντων της. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Errik Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) *Laughs in MS Office 2007 Pro GR* Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Errik 6 1 2
Pokemon640 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Λειτουργώ εδώ και 10ετία+ το Libreoffice, δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από το κανονικό "M$ office". 4
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 17 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Ας ειναι καλα το Office 2007 Αυτό έχω και εγώ, γνήσιο μάλιστα. 5
amigagr Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 25 minutes ago, mariosnik_ said: Αυτό έχω και εγώ, γνήσιο μάλιστα. μπορει και να εισαι ο μοναδικος στα βαλκανια. εισαι τοπικος αντιπροσωπος της ms? 5
infin1tyGR Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, vorlon68 said: Ας ειναι καλα το Office 2007 Άρα δεν έχεις καν τις νέες λειτουργίες (+1 εκατομμύριο ακόμα) που αναφέρει το άρθρο ότι δεν θα παίζουν. Πώς βοηθάει αυτό; Πώς είναι καλύτερο από το να έχεις το 365 μέχρι κάποια έκδοσή του; Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από infin1tyGR 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, amigagr είπε μπορει και να εισαι ο μοναδικος στα βαλκανια. εισαι τοπικος αντιπροσωπος της ms? Ήτανε student version που το ειχα αγοράσει πακέτο μαζί με υπολογιστή και windows vista. Έχω και την πλαστική θήκη της Microsoft με το serial. Αυτο βάζω μετα απο όλα μου τα format. Βέβαια στο τελευταίο μου pc παρουσιάζει μια δυσλειτουργια που δεν την είχα παλιά, δεν δουλεύει στα πλήκτρα το ctrl + c, ctrl + v. Τι κι αν διάβασα οδηγίες, ρυθμίσεις και λύσεις, σαν να χάνει την μνήμη το πρόγραμμα και επανέρχεται πάλι το ίδιο θέμα. Λέω δεν βαριέσαι, την κάνω χειροκίνητα με το mouse. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από mariosnik_ 1
vorlon68 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 42 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Άρα δεν έχεις καν τις νέες λειτουργίες (+1 εκατομμύριο ακόμα) που αναφέρει το άρθρο ότι δεν θα παίζουν. Πώς βοηθάει αυτό; Πώς είναι καλύτερο από το να έχεις το 365 μέχρι κάποια έκδοσή του; Πραγματικά, πες μου ο μέσος χρήστης θα δει διαφορά αν έχει το Office 2007, 2010 ή 365. Δεν μιλάω για τα πολυχρωμα κουμπάκια..... 7 1
panagiotis1988 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vorlon68 είπε Πραγματικά, πες μου ο μέσος χρήστης θα δει διαφορά αν έχει το Office 2007, 2010 ή 365. Δεν μιλάω για τα πολυχρωμα κουμπάκια..... Χαωτικη διαφορα...πρωτα απο ολα εχεις το 1tb του OneDrive και δευτερον έχεις το copilot ενσωματωμένο σε καθε εφαρμογή των office οπου αν ξερεις να το χρησιμοποιεις κανεις παπαδες με το integration που εχει. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από panagiotis1988 2 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μόνο άτομα που ασχολούνται κάθε μέρα, παράγουν μεγάλο όγκο δουλειάς και είναι επαγγελματίες θα δούνε διάφορες ανάμεσα στις εκδόσεις. Οι υπόλοιποι που χρειάζονται μόνο τα στοιχειώδη μια στο τόσο, ακομα και office xp να χρησιμοποιήσουν μια χαρά τους είναι. 10
dchatz Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Εχω καταλάβει ότι με την ευκολία εγκατάστασης Office 2007 τώρα μπορεί να εγκατασταθεί και το 2010.
Huruduru Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Χαωτικη διαφορα...πρωτα απο ολα εχεις το 1tb του OneDrive και δευτερον έχεις το copilot ενσωματωμένο σε καθε εφαρμογή των office οπου αν ξερεις να το χρησιμοποιεις κανεις παπαδες με το integration που εχει. Δηλαδή τα Feature είναι το AI που έχουν σφηνώσει με το "έτσι θέλω" σε κάθε εφαρμογή για να μαζεύει δεδομένα και το OneDrive που ζαλίζει κάκαλα κάθε λίγο και λιγάκι είτε το θες είτε όχι.. και αυτά με 9,99€ τον μήνα. Οποιοσδήποτε διαχειρίζεται έγγραφα και δεν θέλει να τα κάνει κατάχρηση η Microsoft πρώτα από όλα χρησιμοποιεί είτε παλιά έκδοση όπως ο φίλος επάνω ή πολύ απλά LibreOffice. Όσο για το "Cloud", όποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά στήνει δικό του NAS και έχει τα προσωπικά του δεδομένα και το κεφάλι του ήσυχο. 7 2
amigagr Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 7 hours ago, mariosnik_ said: ...δεν δουλεύει στα πλήκτρα το ctrl + c, ctrl + v. Τι κι αν διάβασα οδηγίες, ρυθμίσεις και λύσεις, σαν να χάνει την μνήμη το πρόγραμμα και επανέρχεται πάλι το ίδιο θέμα. Λέω δεν βαριέσαι, την κάνω χειροκίνητα με το mouse. το πληκτρολογιο ειναι οκ? στα άλλα προγραμματα δουλευει σωστα το copy paste?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα