Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Χαωτικη διαφορα...πρωτα απο ολα εχεις το 1tb του OneDrive και δευτερον έχεις το copilot ενσωματωμένο σε καθε εφαρμογή των office οπου αν ξερεις να το χρησιμοποιεις κανεις παπαδες με το integration που εχει. 

Και επιπλέον σε αυτό, έβαλαν υποστήριξη python στο Excel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Δηλαδή τα Feature είναι το AI που έχουν σφηνώσει με το "έτσι θέλω" σε κάθε εφαρμογή για να μαζεύει δεδομένα και το OneDrive που ζαλίζει κάκαλα κάθε λίγο και λιγάκι είτε το θες είτε όχι.. και αυτά με 9,99€ τον μήνα. Οποιοσδήποτε διαχειρίζεται έγγραφα και δεν θέλει να τα κάνει κατάχρηση η Microsoft πρώτα από όλα χρησιμοποιεί είτε παλιά έκδοση όπως ο φίλος επάνω ή πολύ απλά LibreOffice. Όσο για το "Cloud", όποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά στήνει δικό του NAS και έχει τα προσωπικά του δεδομένα και το κεφάλι του ήσυχο. 

Να φανταστω δεν εχεις κινητο android. Αν εχεις iphone δεν πιστευω να χρησιμοποιεις icloud...στον υπολογιστη σου δεν πιστευω να εχεις windows, αλλα μονο λινουξ, αποκλειστικά protonmail για ασφαλεια ή εχεις στησει δικο σου server για τα email σου, διαφορετικα μην λεμε για να πουμε....φτανει πια...

Το πως θα διαχειριζομαι εγω τα δεδομενα μου δεν του πεφτει κανενος ο λογος, αλλα σε καθε περιπτωση το θεμα που εθιξα ειναι οι διαφορες που εχει με τις κλασικες εκδοσεις του office. Οποτε αν θες απαντα μου σε αυτο. 

Επισης αγορασμενα απο την ιδια την microsoft μεσω amazon, ms365 με 45€/ετος για 6 ατομα, ητοι 0,625 ανα ατομο ανα μηνα, δεν το λες και ακριβο για αυτα που προσφέρει.

Και οπως ειπε και ενας αλλος αυμφορουμιτης εχει πλεον και python! 

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.
4 hours ago, panagiotis1988 said:

Χαωτικη διαφορα...πρωτα απο ολα εχεις το 1tb του OneDrive και δευτερον έχεις το copilot ενσωματωμένο σε καθε εφαρμογή των office οπου αν ξερεις να το χρησιμοποιεις κανεις παπαδες με το integration που εχει. 

Όπως? Χοντρικά για mainstream user ρωτάω. Επίσης θέλει cpu με ai ή σε όλα τα συμβατά συστήματα? + Και σε osx? Έχω 365 και σπασμένα και από uni αλλά δεν νομίζω να έχω χρησιμοποιήσει co-pilot. Βέβαια δεν πολυχρησιμοποιώ office in general...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JimGer είπε

Όπως? Χοντρικά για mainstream user ρωτάω. Επίσης θέλει cpu με ai ή σε όλα τα συμβατά συστήματα? + Και σε osx? Έχω 365 και σπασμένα και από uni αλλά δεν νομίζω να έχω χρησιμοποιήσει co-pilot. Βέβαια δεν πολυχρησιμοποιώ office in general...

Οπως μεταφραση κειμμενου, συγκριση 2 αρχειων για τις διαφορες τους, πχ pdf με word, και σου γραφει με καθε λεπτομέρεια εφοσον το ζητησεις, μεχρι και το ",". Να σου γραψει συναρτηση ή vba script για κατι που θες να βρεις στο excel. Κανει summary email ή κειμενα. Μεχρι στιγμης αυτα χρησιμοποιώ κατα κανονα + καποια χαζα . 

Δημοσ.
4 minutes ago, panagiotis1988 said:

Οπως μεταφραση κειμμενου, συγκριση 2 αρχειων για τις διαφορες τους, πχ pdf με word, και σου γραφει με καθε λεπτομέρεια εφοσον το ζητησεις, μεχρι και το ",". Να σου γραψει συναρτηση ή vba script για κατι που θες να βρεις στο excel. Κανει summary email ή κειμενα. Μεχρι στιγμης αυτα χρησιμοποιώ κατα κανονα + καποια χαζα . 

Fair. Το κάνει τοπικά (και άρα θέλει συγκεκριμένα cpu)? Thanks για την απάντηση

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, amigagr είπε

το πληκτρολογιο ειναι οκ? στα άλλα προγραμματα δουλευει σωστα το copy paste?

Είναι γνωστό θέμα και συμβαίνει και στο 365.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JimGer είπε

Fair. Το κάνει τοπικά (και άρα θέλει συγκεκριμένα cpu)? Thanks για την απάντηση

Δεν ξερω αν το κανει τοπικα...παντως το δικο μου λαπτοπ ειναι κυριολεκτικα 10ετιας οποτε δεν υπαρχει θεμα.

1 λεπτό πριν, majunior είπε

Είναι γνωστό θέμα και συμβαίνει και στο 365.

Νομιζω εχει διορθωθει το προβλημα αυτο εδω και καιρο στο 365.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagiotis1988 είπε

Δεν ξερω αν το κανει τοπικα...παντως το δικο μου λαπτοπ ειναι κυριολεκτικα 10ετιας οποτε δεν υπαρχει θεμα.

Νομιζω εχει διορθωθει το προβλημα αυτο εδω και καιρο στο 365.

Σε καμία περίπτωση. Μου σπάει τα @@ καθημερινά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, cumulus είπε

Μένω άναυδος Κανεις δεν εχει αναφέρει τη λέξη καταπιταλισμος μέχρι τώρα. 

Καπιταλισμος.

3 λεπτά πριν, majunior είπε

Σε καμία περίπτωση. Μου σπάει τα @@ καθημερινά.

Edit: και το c και το v κανονικα δουλευουν, το προβλημα μου ςιναι οτι δεν μορφοποιει το κειμμενο συμφωνα με το υπαρχον. Μηπως να του κανεις καμια force αναβαθμιση; 

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.

Για τον μέσο χρήστη δηλαδή το 90% που θέλει απλές δουλειές σε excel και word τα LibreOffice, FreeOffice, OnlyOffice και πόσα άλλα θα τον βολέψουν πιο πολύ. Ελαφρύτερα, αρκετα γρήγορα , συμβατά και με MsOffice και με κινητά με android(πολύ σημαντικό) αλλά το κυριότερο δωρεάν. 

Τώρα για τους υπόλοιπους που θέλουν ποιο πολύπλοκες εργασίες τα MS Office είναι μονόδρομος. Όμως και πάλι με μια παλιά έκδοση χωρίς ai και άλλες αηδίες μια χαρά τις κάνεις τις δουλειές σου...

:)

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε

Να φανταστω δεν εχεις κινητο android. Αν εχεις iphone δεν πιστευω να χρησιμοποιεις icloud...στον υπολογιστη σου δεν πιστευω να εχεις windows, αλλα μονο λινουξ, αποκλειστικά protonmail για ασφαλεια ή εχεις στησει δικο σου server για τα email σου, διαφορετικα μην λεμε για να πουμε....φτανει πια...

Το πως θα διαχειριζομαι εγω τα δεδομενα μου δεν του πεφτει κανενος ο λογος, αλλα σε καθε περιπτωση το θεμα που εθιξα ειναι οι διαφορες που εχει με τις κλασικες εκδοσεις του office. Οποτε αν θες απαντα μου σε αυτο. 

Επισης αγορασμενα απο την ιδια την microsoft μεσω amazon, ms365 με 45€/ετος για 6 ατομα, ητοι 0,625 ανα ατομο ανα μηνα, δεν το λες και ακριβο για αυτα που προσφέρει.

Και οπως ειπε και ενας αλλος αυμφορουμιτης εχει πλεον και python! 

Δεν χρησιμοποιώ Windows εκτός εργασίας. Οι προσωπικοί μου υπολογιστές είναι Mac κοινώς UNIX και το κινητό μου iPhone. Το Tablet μου Samsung αλλά μόνο για Digital Drawing και παρακολούθηση ταινιών όταν πάμε ταξίδι. Έχω δικό μου Linux Server όπου έχω όλα τα προσωπικά μου έγγραφα στο Paperless καθώς και Vaultwarden για τους κωδικούς μου. AdGuard Home για μπλοκάρισμα Tracker και διαφημίσεων σε όλες τις συσκευές μου ακόμα και στην τηλεόραση. VPN Tunnel στο FritzBox μου για να έχω πρόσβαση εκτός σπιτιού στον Server μου και στις υπηρεσίες του. Αυτά με RAID δίσκους άμα γίνει καμία στραβή και έναν τρίτο δίσκο για έξτρα Backup μία φορά την βδομάδα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όσο για E-Mail έχω δικό μου Cloudflare Domain ρυθμισμένο με Mailbox και για φωτογραφίες έχω δύο δίσκους όπου παίρνω παράλληλα Backup Offline.

Σε "Triggare" λιγάκι η απάντηση μου, δεν έκρινα προσωπικά την δική σου χρήση αλλά σχολίασα την απάντηση σου. Ζούμε σε ένα κόσμο που οι συνδρομές όλο και αυξάνονται και προσφέρουν υπηρεσίες που δεν σου ανήκουν άμα αποφασίσεις να τις ακυρώσεις και δεν προστατεύουν τα δεδομένα σου, καθώς κάνουν κατάχρηση αυτών. Ο καθένας αποφασίζει και κάνει την χρήση που εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Για εμένα προσωπικά τα προσωπικά μου δεδομένα και η αξία της ιδιοκτησίας είναι πάνω από την βολικότατα που παρέχει η κάθε Big-Tech.  

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Μιλάμε για τον απλο και τον μέσο χρήστη που ειναι το 85-90% των χρηστών και οχι τον επαγγελματία. Ενας που ανοιγει το word ή το excel για να κάνει ενα απλο αρχειο excel ή να φτίαξει ενα απλο εγραφο word μια χαρα του είναι το Office 2007 ή το Libreoffice. Με τόσο δωρεαν προγράμματα που δίνουν cloud οπως το απλο Google drive ή το απλο Onedrive, ακόμα το Dropbox, το Box, το TeraBox δεν έχει ανάγκη το 1TB. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...