Teacher Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 MITAC Minote 8080 CPU • Intel Banias 1.4GHz (Centrino) • FSB 400MHz Chipset • Intel Montara-GM+ICH4-M L2 Cache • 1 MB System BIOS • Flash EPROM (Include System BIOS and VGA BIOS) • ACPI 1.0b • DMI 2.3.1 compliant (P) Memory • 512MB installed • Expandable to 1024MB • Expandable with comination of 128/256/512MB • Two 200-pin DDR SDRAM Memory Module • PC2100/1600 specifications ROM Drive • 12.7mm Height • 16X10X8X24 CDRW/DVD Combo Drive • Swappable and hot plug for 2nd HDD HDD • Fujitsu 40GB 2.5" • Support Ultra DMA 66/100 • Reseller Exchangeable • Support External FDD • External Floppy for 720KB/1.2MB/1.44MB Display • 14.1" XGA/SXGA+ TFT display • 1024X768 / 1400X1050 Resolution Video Controller • Integrate in Northbridge • Support Multi Monitor • Ultra AGP Keyboard • 19mm pitch/2.7mm stroke, 300mm length • Windows logo Key x 2 • Application Key x 1 Button • 5X Easy Start Buttons (functions defined by users) • Wireless RF ON/OFF Pointing Device • Glide pad with 6 buttons • Finger print for factory option PCMCIA • Type II x 1 • Cardbus support Card Reader • 4 in 1 card reader for (MS, SM, SD, MMC) Audio System • Sound Blaster Pro compatible • Bult-in mono microphone • Support AC97 2.1 • 2X Speakers I/O Port • Standard USB 2.0 port x 3 • RJ-11 port • RJ-45 port • IR port, complies with IrDA 1.1 • DC input • VGA monitor port • Audio-out (SPIDF) • Mic-in • IEEE 1394a port • S-Video Out port (7 pins) (NTSC/PAL) Communication • Built-in 56Kbps V.90 MDC modem • Built-in 10/100 based-T LAN • Built-in antenna for Mini-PCI wireless communication Power Supply • 8-cell Li-ion (2200mAh/3.7V) Cylindrical Type • User swappable • Min Battery LIfe: 5 hrs • Support Power on charge AC adapter • Universal AC adapter 60/70W • Input: 100-240V, 50/60Hz AC Dimensions • 318x277 mm, thickness 25~30mm Weight • Net weight 2.5kg Accessories • Power Cord • AC Adapter • RJ-11 Phone Cable • Manual • System Driver CD-Title • S-Video to RCA Cable Το βρήκα στο Carefour Πάτρας σαν δείγμα (αλλά είναι σφραγισμένο τελικά) από 1.650 € στα 949 € (μιλάω για τελικές τιμές με ΦΠΑ). Επειδή δεν γνωρίζω πολλά από laptops θα ήθελα κάποιες γνώμες για το αν αξίζει να το πάρω, καθότι δεν διαθέτω τα χρήματα και θα πρέπει να δανειστώ και επίσης μπορώ να το πάρω μόνο μέχρι την Τρίτη γιατί μετά σταματάνε την προσφορά δειγμάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.
clairvoyant Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Display • 14.1" XGA/SXGA+ TFT display • 1024X768 / 1400X1050 Resolution Η οθόνη τι είναι, XGA (=1024x760) ή SXGA+ (=1400x1050)? Δεν μπορεί να είναι και τα δύο.. Καλο θα ήταν να μάθεις ακριβώς. Τώρα, το συγκεκριμένο φορητό θα πρέπει να το αγοράσεις μόνο αν θες να κάνεις δουλειές γραφείου (office, internet κλπ) σε αυτόν, και επιθυμείς μεγάλη διάρκεια μπαταρίας (σίγουρα κοντά στις 4 ώρες), και (λογικά) ησυχία, χαμηλά επίπεδα θέρμανσης κλπ. Με τα λεφτά αυτά (ή έστω με 100-200? παραπάνω) μπορείς να πάρεις φορητούς-τέρατα (με P4 3GHz κλπ), που υπερτερούν σε υπολογιστική ισχύ αλλά υστερούν σε όλα τα άλλα (βάρος, θερμότητα κλπ). Οπότε αν αφενός χρειάζεσαι σίγουρα φορητό και αφετέρου δεν έχεις απαιτήσεις όπως games, τότε λογικά θα σε καλύψει. Αν και ομολογώ πως δεν έχω δει από κοντά οθόνη 14,1" για να ξέρω πόσο μικρή είναι..
Teacher Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Η οθόνη αναφέρεται έτσι ακριβώς στα χαρακτηριστικά του, αλλά επειδή δεν ξέρω τι είναι λέω μήπως κάνει emulation στα 1400Χ1050 ενώ η λειτουργία του είναι στα 1024Χ768. Η 14,1'' είναι λίγο μικρότερη από την 15'' Η χρήση που τον θέλω είναι για το σχολείο (παρουσιάσεις, εργασίες, βάση δεδομένων κλπ.). Πάντως είναι πολύ λεπτός κι εντελώς αθόρυβος.
r3b Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Ειναι μια αρκετά τίμια πρόταση, αλλά δεν είναι και ΤΟ κελεπούρι, δεδομένου οτι είναι οτι μικρότερο μπορείς να αγοράσεις σήμερα (δίσκος/TFT/SVGA/DVDROM-CDROM) . Από την άλλη έχεις μια αξιοπρεπέστατη CPU , κορυφαία αυτονομία , αρκετή μνήμη , και πανάλαφρο. Αν δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου τα games και έχει και 2 χρόνια εγγύηση, χτύπα το άφοβα!!!! αλλά τι λέω, ήδη το έχεις πάρει απόφαση και ψάχνεις για επιβεβαίωση...
Teacher Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πάρω, αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα το forum γιατί αν μου έλεγαν αρκετοί ότι είνα μάπα δεν το συζητάω μετά.
gbras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 oti sou eipe o r3b ...... den einai i foberi eukairia alla sigoura de tha to metanioseis an to pareis. Arkei mono na min endiaferese gia paixnidia.....
Teacher Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Για παιχνίδια τύπου Doom 3 όχι. Αλλά mame θα παίζει πιστεύω, έτσι;
Directx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μπορεί να φανεί άτοπο αλλά το πρώτο φορητό μου ήταν ένα Mitac 486/66Mhz (άλλες εποχές) είχε καταπληκτική NEC TFT οθόνη 9’’ αλλά από ποιότητα άστα να πάνε, βέβαια τα χρόνια περνάνε (προ καιρού είδα ένα τελευταίας γενιάς Mitac, φύσαγε) αλλά .. δεν ξέρω, επίσης η 14’’ TFT ενδεχομένως να σε κουράσει (από εμπειρία στο IBM ThinkPad μου). Όπως και να έχει καλή αγορά
Teacher Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Και σε άλλο topic κάποιος έλεγε μακριά από Mitac. Γιατί όμως άραγε;
kavaliotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δασκαλε ( ) το οτι θα το αγορασεις το λαπτοπ απο το σουπερ-μαρκετ πιστευω να λυνει την απορια σου για το τι θα παρεις. Θα παρεις ενα λαπτοπ που θα το δει και η γιαγια να το παρει δωρο στον εγγονο της, θα το δει και η μανα να το παρει στο παιδι της να μαθει υπολογιστη, θα το δει και ο γυφτος (no offense) για να το παρει στο τσαντιρι του να μπαινει wirelessly στο ιντερνετ!!! Κοινως αυτα προοριζονται για καποιον που δεν ξερει (και αρα δεν εχει και γνωση του τι παιρνει, ή μαλλον καλυτερα του ΤΙ θα μπορουσε να παρει). Αν το θελεις για κατι εντελως προχειρο χωρις να βασιζεσαι στην αξιοπιστια αλλα και στην ποιοτητα κατασκευης, τοτε παρτο. Γνωμη μου ειναι οτι μιας και θα σκασεις κοντα 1000 ευρωπουλα, δωσε κατι παραπανω (και ας ειναι και 200-300 παραπανω) και παρε κατι ποιοτικοτατο με τα ιδια ή και καλυτερα χαρακτηριστικα για το οποιο αν παθει κατι θα μπορεις να το φτιαξεις γρηγορα με την εγγυηση. Μπηκα στο site της Mitac να δω τι παιζει με το λαπτοπ και η σελιδα με τα laptop δεν ισχυει καν και βγαζει error (αν αυτο σου λεει κατι για την εταιρεια στην οποια θα απευθυνθεις για τεχνικη υποστηριξη!!!!!!). Με λιγα λογια, αυτος που θα το αγορασει θελει λαπτοπ.... Εμεις σαν Insomniacs θελουμε το ταδε μοντελο και οχι απλως "λαπτοπ" (αν καταλαβαινεις τι εννοω). Δεν παμε δηλαδη στα τυφλα για λαπτοπ... Α και εννοειται (αν τελικα δεν παρεις αυτο) να παρεις παλι με centrino, ειναι οτι πρεπει για αυτο που το θες...
theobabis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 kavalioti, Θα παρεις ενα λαπτοπ που θα το δει και η γιαγια να το παρει δωρο στον εγγονο της, θα το δει και η μανα να το παρει στο παιδι της να μαθει υπολογιστη, θα το δει και ο γυφτος (no offense) για να το παρει στο τσαντιρι του να μπαινει wirelessly στο ιντερνετ!!! Δε θα διαφωνησω με αυτο. Δε συμφωνεις ομως οτι το παραπανω δεν ειναι επιχειρημα ως προς την ποιοτητα του λαπτοπ? Να σημειωσω δε, οτι πρωτον η mitac ειναι αν οχι η μεγαλυτερη (αυτο φυσικα δε σημαινει καλυτερη, χωρις ομως και να το αποκλειω), μια απο τις μεγαλυτερες κατασκευαστριες φορητων και δευτερον ενα σωρο αμερικανικες εταιριες επιλεγουν τους φορητους της ως βαση. Teacher, Η προσωπικη μου ανησυχια βρισκεται σε δυο σημεια. -Ποσο καιρο εγγυηση εχει. -Αν παθει κατι που θα απευθυνθεις. Και αν στο carrefour, αν θα στο φτιαξουν αυτοι ή θα το στειλουν καπου αλλου. Γιατι αν το στελνουν σε αντιπροσωπο της mitac, θα το θεωρουσα ενα σοβαρο υπερ προς την αγορα του. Oταν στη toshiba μου εκαναν σεχεδον μηνα να μου αλλαξουν το δισκο, δε βλεπω γιατι να τα καταφερουν χειροτερα... Να σημειωσω επισης οτι ειτε τον παρεις ειτε οχι, αν εχω καταλαβει καλα τις απαιτησεις σου, κοιτας προς τη σωστη κατευθυνση. Υ.Γ. Και για να σας λυσω την απορια, ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος mitac (8355) και πρωην κατοχος μιας απολυτης μπακατελας (λεγε με toshiba 5005 satelite).
Teacher Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Μπήκα κι εγώ στο site της Mitac kavaliotis, και το διαπίστωσα Εγγύηση μου είπαν 2 χρόνια on site (ποιο site άραγε) και απευθείας στον αντιπρόσωπο που είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα Zegetron για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Το δε Carefour διατείνεται ότι εάν πάθει κάτι μέσα στον πρώτο χρόνο θα αντικατασταθεί με καινούργιο από το κατάστημά τους, ενώ από εκεί και πέρα θα πάει στην προαναφερόμενη εταιρία. Αυτά βέβαια είναι αρκετά θετικά καθώς ο προϊστάμενος των ηλεκτρονικών στο Carefour είναι κολλητός μου και λογικά πρέπει να τον εμπιστευτώ. Είναι όμως τελικά έτσι; Εννοώ εάν ισχύουν κι εάν το εφαρμόζουν άλλες εταιρίες εξειδικευμένες στο χώρο των φορητών.
kavaliotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 @theobabis: Οταν μιλησα για γιαγιαδες κτλ, εννοουσα οτι ενα λαπτοπ που πωλειται στο σουπερ-μαρκετ, ε οπως και να το κανουμε απευθυνεται σε ενα συγκεκριμενο κοινο που ΔΕΝ εχει απαιτησεις. Παραδειγμα: Πηρα εγω απο το carrefour το DVD PLAYER με τα 49 ευρω. Το πηρα με την σκεψη οτι το μονο που το θελω ειναι να παταω PLAY για να βλεπω την ταινια και STOP για να κλεισω την ταινια. Καποιος ψαγμενος θα ηθελε extra features, ψηφιακες εξοδους, firmwares, SACD, AudioDVD κτλ κτλ κτλ. Καταλαβες? Εγω πχ δεν θα μπορουσα με τιποτα να παρω αυτο το λαπτοπ γιατι το κρινω ανεπαρκες για τις αναγκες μου οταν ξερω οτι με λιγα λεφτα παραπανω μπορω να παρω κατι που πραγματικα αξιζει. @Teacher: OnSite εγγυηση σημαινει (αν δεν με απατα η μνημη μου) οτι αν παιχτει κανα προβλημα ερχονται και το παιρνουν απο το σπιτι σου και το επιδιορθωνουν με δικα τους εξοδα ή το φτιαχνουν και εκεινη την στιγμη στο σπιτι σου. Η αλλη επιλογη ειναι η ReturnToBase που σημαινει οτι με δικα σου εξοδα στελνεις πισω το προιον και το κοιτανε εκει κτλ. Αν κανω λαθος ας με διορθωσετε. Απο εκει και περα, για να μην το παιζω και παντογνωστης μιας και πολλοι ξερουν περισσοτερα απο μενα, αν εσενα σε ικανοποιει το συγκεκριμενο λαπτοπ, παρτο χωρις 2η κουβεντα. Αφου βεβαια εχεις κανει μια στοιχειωση ερευνα αγορας να δεις σε παραπλησιες τιμες τι μπορεις να παρεις. Αφου ειναι και γνωστος σου εκει, δοκιμασε το το λαπτοπ (πρεπει να εχουν δειγματα) και αναλογα κρινε αν σου αρεσει και χειροπιαστα! Γιατι ειχα δουλεψει σε Fujitsu-Siemens λαπτοπ 3.000 ευρω και μου χαλασε την μερα μιας και δεν με ικανοποιησε καθολου τοσο η ποιοτητα κατασκευης οσο και η ταχυτητα του ενω δουλεψα σε Sony VAIO με τα μισα λεφτα και εμεινα κατευχαριστημενος! Η τελικη επιλογη ειναι δικη σου!!! Εγω απλα την αποψη μου ειπα.
Teacher Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Γι' αυτό ακριβώς τελικά κάνω το post. Για να ακούσω έγκυρες απόψεις σοβαρών ατόμων όπως είναι οι insomniacs (τουλάχιστον οι περισσότεροι) και αυτό εκτιμώ. Δεν θέλω στην ουσία απόψεις επαϊόντων ή όσοι νομίζουν ότι είναι επαΐοντες. Με ενδιαφέρουν οι γνώμες απλών χρηστών γιατί τέτοιος είμαι κι εγώ και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη όλους σας γιατί το ποσό είναι αρκετά υψηλό για μένα. Ευχαριστώ λοιπόν που με διαφωτίζετε, με προβληματίζετε και με μπερδεύετε μερικές φορές
theobabis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 kavalioti, ενω πιστευω οτι κατανοω το νοημα των λεγομενων σου, δε ξερω ακομη κατα ποσο μπορω να συμφωνησω. Επετρεψε μου λοιπον να στο θεσω λιγο διαφορετικα μηπως και σε καταλαβω καλυτερα. Ας υποθεσουμε ο Teacher μπορουσε να δωσει το παραπανω ποσό που λες. Αν εβρισκε αυτο το κατι καλυτερο στο carrefour θα του προτινες να μη το αγορασει απο εκει, μονο και μονο επειδη ειναι supermarket? Aκομη και αν ισχυουν ολα αυτα που μας ειπε περι εγγυησης? Mηπως please θα μπορουσα να μαθω σε ποιο link ακριβως αναφερεστε? :roll:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.