Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Ρε συ AtiX μας δουλεύεις άνθρωπέ μου; Μήπως θες να ψάξεις τι είναι η ΕΕ και γιατί δίνει κονδύλια και "βοήθεια" (μη χέσω) σε χώρες; Δηλαδή αυτή η ένωση είναι το ίδιο με το να έδινε τα λεφτά στην Αφρική για παράδειγμα σε σχέση με την Ελλάδα; Άστον μην απαντήσεις γιατί δεν μου έχουν μείνει πολλά μαλλιά από το πολύ τράβηγμα εδώ μέσα.

The European Union (EU) is a political and economic union of 27 European countries. Established to promote cooperation and integration, the EU allows its member states to work together on shared challenges, improve economic prosperity, strengthen security, and support democratic values.

Το ποιος δουλεύει ποιον είναι ξεκάθαρο μιας και μιλάγαμε για κοινωνία και πως πρέπει να λειτουργεί συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς του τύπου “τι με νοιάζει εμένα τι γίνεται σε μια άλλη χώρα” είτε αυτή είναι δίπλα μας είτε στην άλλη άκρη του κόσμου…

αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι σημαίνει κοινωνία που ξεκινάει από την οικογένεια, πάει στην γειτονιά, στην πόλη στην χώρα και μετά σε όλον τον πλανήτη δεν σου φταίω εγώ…

Για την ιστορία σήμερα, παντού, διαβάζω για τους τόνου ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων που έληξαν και θα πεταχτούν αντί να δώσουν σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη…

Να τους χαίρεστε τέτοιος πολιτικούς και να χαίρεστε ακόμα περισσότερο τους ίδιους τους εαυτού σας που σας κατάντησαν έτσι…

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 4
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, KostasKri said:

Ο άνεργος; Ποιος άνεργος; Ο άνεργος είναι άνεργος για πάντα; Αν ο άνεργος είναι άνεργος γιατί φυτοζωεί εις βάρος άλλων, τότε απολύτως κανένα δικαίωμα. Αν είσαι άνεργος επειδή σε απέλυσαν και απλά ψάχνεις καινούρια δουλειά δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα για να μην δικαιούσαι τα πάντα σε πολίτης σε μια χώρα.

Έτσι μπράβο. Σε κατάλαβα από το πρώτο πόστ σου εδώ πέρα. 

Δεν πρόκειται να αντιληφθείς τί σημαίνει να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα. Να δυσκολέψεις τον εαυτό σου για να βοηθήσεις κάποιον άλλο που είναι σε χειρότερη θέση από εσένα.

Για σένα η βοήθεια αποτελεί μέρος κάποιας συναλλαγής. Θα δώσεις για να πάρεις. 

Το πόσο λάθος σκέφτεσαι το έχουμε καταλάβει οι πλείστοι εδώ μέσα. Το θέμα είναι να μπείς σε μία διαδικασία αυτογνωσίας και να δείς από πού πηγάζει αυτή η έλλειψη ανθρωπιάς.

Έχεις πάρα πολυ δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 minutes ago, AtiX said:

Το ποιος δουλεύει ποιον είναι ξεκάθαρο μιας και μιλάγαμε για κοινωνία και πως πρέπει να λειτουργεί συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς του τύπου “τι με νοιάζει εμένα τι γίνεται σε μια άλλη χώρα” είτε αυτή είναι δίπλα μας είτε στην άλλη άκρη του κόσμου…

αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι σημαίνει κοινωνία που ξεκινάει από την οικογένεια, πάει στην γειτονιά, στην πόλη στην χώρα και μετά σε όλον τον πλανήτη δεν σου φταίω εγώ…

Για την ιστορία σήμερα, παντού, διαβάζω για τους τόνου ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων που έληξαν και θα πεταχτούν αντί να δώσουν σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη…

Να τους χαίρεστε τέτοιος πολιτικούς και να χαίρεστε ακόμα περισσότερο τους ίδιους τους εαυτού σας που σας κατάντησαν έτσι…

Ακριβώ επειδή λοιπόν η κοινωνία όπως είπες ξεκινά από τον καθένα μας, πάει στην οικογένεια, στην γειτονία, την πόλη και την χώρα, προτερεότητα έχουν αυτά. Αν φτάσεις σε σημείο να έχεις λυμμένα τα προβλήματα των πολιτών σου σας χώρα, πας και παραέξω. Επειδή όμως κανείς δεν έχει λυμμένα τα προβλήματά του και όλοι χρωστάνε μέχρι και στην Μιχαλού μπορείς να ανοίξεις το ίντερνετ να βρεις μια φιλανθρωπική οργάνωση και να βάζεις ένα ποσό κάθε μήνα για να βοηθάς όντως κόσμο. Νομίζω πως γνωρίζουμε και με τα ελληνικά δεδομένα πως ότι πάει μέσω κυβέρνησης, βράστα.

9 minutes ago, panther_512 said:

Έτσι μπράβο. Σε κατάλαβα από το πρώτο πόστ σου εδώ πέρα. 

Δεν πρόκειται να αντιληφθείς τί σημαίνει να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα. Να δυσκολέψεις τον εαυτό σου για να βοηθήσεις κάποιον άλλο που είναι σε χειρότερη θέση από εσένα.

Για σένα η βοήθεια αποτελεί μέρος κάποιας συναλλαγής. Θα δώσεις για να πάρεις. 

Το πόσο λάθος σκέφτεσαι το έχουμε καταλάβει οι πλείστοι εδώ μέσα. Το θέμα είναι να μπείς σε μία διαδικασία αυτογνωσίας και να δείς από πού πηγάζει αυτή η έλλειψη ανθρωπιάς.

Έχεις πάρα πολυ δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου.

Λες ό,τι να 'ναι και έχω κουραστεί να εξηγούμαι όταν δεν διαβάζεις και δεν κατανοείς τι σου λέω.

Φαντάζομαι δεν θα πάρω και ποτέ απάντηση για το τελευταίο που έγραψα ή και να πάρω at this point θα είναι μάλλον ψέματα (αλλιώς θα είχε απαντήσει από την πρώτη φορά που το ανέφερα)

Οπότε αφού είσαι φιλάνθρωπος στα λόγια κι εγώ όχι μιας και έχω δώσει και σε φιλανθρωπικές και δίνω και 3 φορές αίμα τον χρόνο, σε παρακαλώ πολύ να κρατήσεις τα σχόλιά σου για τον εαυτό σου και να μην χαρακτηρίζεις ανθρώπους χωρίς να τους ξέρεις.

Καλημέρα και καλή συνέχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Ακριβώ επειδή λοιπόν η κοινωνία όπως είπες ξεκινά από τον καθένα μας, πάει στην οικογένεια, στην γειτονία, την πόλη και την χώρα, προτερεότητα έχουν αυτά. Αν φτάσεις σε σημείο να έχεις λυμμένα τα προβλήματα των πολιτών σου σας χώρα, πας και παραέξω. Επειδή όμως κανείς δεν έχει λυμμένα τα προβλήματά του και όλοι χρωστάνε μέχρι και στην Μιχαλού μπορείς να ανοίξεις το ίντερνετ να βρεις μια φιλανθρωπική οργάνωση και να βάζεις ένα ποσό κάθε μήνα για να βοηθάς όντως κόσμο. Νομίζω πως γνωρίζουμε και με τα ελληνικά δεδομένα πως ότι πάει μέσω κυβέρνησης, βράστα.

Είναι πολύ κακή η δικαιολογία του αδελφού που θέλει να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά να βοηθήσει τον αδελφού του, το ίδιο ισχύει και για του γείτονες, τους πολίτες μιας κοινότητας ή ενός κράτους και ούτε κάθε εξής…

Ξανά λέω είναι απλά μια δικαιολογία το έχω προβλήματα και δεν έχω χρόνο, χρήμα, όρεξη, βάλε όποια αφορμή θέλεις,  να ασχοληθώ και με των άλλων…

Μα θυμίσω ότι πετιούνται τόνοι φαγητών και ανθρωπιστικής βοήθειας που μαζεύτηκαν με κόπο και χρήμα, μόνο και μόνο επειδή ένας πολιτικός νομίζει ότι έτσι θα λύσει τα προβλήματα του κράτους του… 

μπράβο σας που τον χειροκροτάτε και τον υποστηρίζετε…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
Just now, AtiX said:

Είναι πολύ κακή η δικαιολογία του αδελφού που θέλει να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά να βοηθήσει τον αδελφού του, το ίδιο ισχύει και για του γείτονες, τους πολίτες μιας κοινότητας ή ενός κράτους και ούτε κάθε εξής…

Ξανά λέω είναι απλά μια δικαιολογία το έχω προβλήματα και δεν έχω χρόνο, χρήμα, όρεξη, βάλε όποια αφορμή θέλεις,  να ασχοληθώ και με των άλλων…

Το ξαναείπα. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. 50€ τον μήνα όλοι μας από τον μισθό μας ακόμα και όσοι είμαστε με τον βασικό και δεν έχουμε να πληρώσουμε ενοίκιο. Να τα δώσουμε σε φτωχότερες χώρες που δεν έχουν. 500 ψωροεκατομύρρια τον χρόνο είναι. Να τα δώσουμε να πάνε στην Αφρική να φτιάξουν πηγάδια και φωτοβολταικά που θα ρημάξουν σε 3-5 χρόνια (που αυτό συμβαίνει) πάλι και τότε να ξαναδώσουμε 500εκ για να τα ξαναφτιάξουμε. Μετά του χρόνου να δώσουμε πάλι για κάτι άλλο. Ας το καθιερώσουμε το 50άρικο. Συμφωνείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, KostasKri said:

Φαντάζομαι δεν θα πάρω και ποτέ απάντηση για το τελευταίο που έγραψα ή και να πάρω at this point θα είναι μάλλον ψέματα (αλλιώς θα είχε απαντήσει από την πρώτη φορά που το ανέφερα)

Οπότε αφού είσαι φιλάνθρωπος στα λόγια κι εγώ όχι μιας και έχω δώσει και σε φιλανθρωπικές και δίνω και 3 φορές αίμα τον χρόνο, σε παρακαλώ πολύ να κρατήσεις τα σχόλιά σου για τον εαυτό σου και να μην χαρακτηρίζεις ανθρώπους χωρίς να τους ξέρεις.

Καλημέρα και καλή συνέχεια

Έχεις αυτοχαρακτηριστεί μόνος σου με τα λεγόμενά σου.

Τόσο με την άποψή σου για τη συγκεκριμένη είδηση, όσο και με τους διάφορους εξορθολογισμούς που παρουσίασες.

Έκανες ξεκάθαρο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα για εσένα όταν πιστεύεις ότι θίγεται το δικό σου συμφέρον. Θα βοηθήσεις τους "δικούς σου". Τα προβλήματα των άλλων είναι δικά τους. Είσαι απόλυτα ξεκάθαρος.

Τα προσωπικά σου παραδείγματα δεν αναιρούν ότι για εσένα η ανθρωπιά είναι ala carte. Δεν το λέω εγώ αυτό. Εσύ το λές συνέχεια εδώ πέρα, ξανά και ξανά. 

Και εκείνοι που έκαιγαν ανθρώπους σε πασάλους το βράδυ, το πρωί οικογενειάρχες ήταν, φιλήσυχοι και βοηθούσαν τον γείτονά τους και την τοπική τους κοινωνία. 

Μήν ανησυχείς, δεν είσαι μόνος στον τρόπο σκέψης σου. Ο οποίος τρόπος σκέψης είναι πηγή μυριάδων προβλημάτων στον κόσμο μας.

Προσπάθησε να κάνεις την υπέρβαση και να αναγνωρίσεις ότι ο μόνος λόγος που είσαι εδώ και κρίνεις είναι επειδή είχες την τύχη να βρίσκεσαι εδώ. Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν στην αντιπέρα πλευρά και να εκλειπαρούσες για ένα κομμάτι ψωμί, φάρμακα, ένα εμβόλιο και να κρέμεται η ζωή σου από ανθρώπους του καναπέ που αναλογίζονται αν αξίζει να σε βοηθήσουν ή όχι.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
3 minutes ago, panther_512 said:

Έχεις αυτοχαρακτηριστεί μόνος σου με τα λεγόμενά σου.

Τόσο με την άποψή σου για τη συγκεκριμένη είδηση, όσο και με τους διάφορους εξορθολογισμούς που παρουσίασες.

Έκανες ξεκάθαρο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα για εσένα όταν πιστεύεις ότι θίγεται το δικό σου συμφέρον. Θα βοηθήσεις τους "δικούς σου". Τα προβλήματα των άλλων είναι δικά τους. Είσαι απόλυτα ξεκάθαρος.

Τα προσωπικά σου παραδείγματα δεν αναιρούν ότι για εσένα η ανθρωπιά είναι ala carte. Δεν το λέω εγώ αυτό. Εσύ το λές συνέχεια εδώ πέρα, ξανά και ξανά. 

Και εκείνοι που έκαιγαν ανθρώπους σε πασάλους το βράδυ, το πρωί οικογενειάρχες ήταν, φιλήσυχοι και βοηθούσαν τον γείτονά τους και την τοπική τους κοινωνία. 

Μήν ανησυχείς, δεν είσαι μόνος στον τρόπο σκέψης σου. Ο οποίος τρόπος σκέψης είναι πηγή μυριάδων προβλημάτων στον κόσμο μας.

Κατάλαβα, ούτε ευρώ και ούτε σταγόνα αίμα. Στα λόγια καλοί είμαστε όλοι. Την καλημέρα μου και πάλι

Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Κατάλαβα, ούτε ευρώ και ούτε σταγόνα αίμα. Στα λόγια καλοί είμαστε όλοι. Την καλημέρα μου και πάλι

Αν ήσουν στα κέντρα αποφάσεων και ήσουν μέρος της απόφασης για διακοπή της χρηματοδότησης της βοήθειας στις υποανάπτυκτες χώρες, ούτε με ένα τόνο αίμα να έδινες το μήνα δεν θα ξέπλενες το κακό που έκανες.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Το ξαναείπα. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. 50€ τον μήνα όλοι μας από τον μισθό μας ακόμα και όσοι είμαστε με τον βασικό και δεν έχουμε να πληρώσουμε ενοίκιο. Να τα δώσουμε σε φτωχότερες χώρες που δεν έχουν. 500 ψωροεκατομύρρια τον χρόνο είναι. Να τα δώσουμε να πάνε στην Αφρική να φτιάξουν πηγάδια και φωτοβολταικά που θα ρημάξουν σε 3-5 χρόνια (που αυτό συμβαίνει) πάλι και τότε να ξαναδώσουμε 500εκ για να τα ξαναφτιάξουμε. Μετά του χρόνου να δώσουμε πάλι για κάτι άλλο. Ας το καθιερώσουμε το 50άρικο. Συμφωνείς;

Μα δεν διαφωνώ σε αυτό το σκέλος της κουβέντας, διαφωνώ στην άποψη ότι αφού δεν λύθηκε το πρόβλημα, παύω κάθε βοήθεια μαχαίρι και προτιμώ να τα κάψω αυτά τα λεφτά που μάζεψα από να τα δώσω…

δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αυτό που υποστηρίζεις δεν έχει να προτείνει καμία λύση ως προς το πρόβλημα… αυτό κανονικά σε μια κοινωνία είναι κατακριτέο…

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, AtiX said:

Μα δεν διαφωνώ σε αυτό το σκέλος της κουβέντας, διαφωνώ στην άποψη ότι αφού δεν λύθηκε το πρόβλημα, παύω κάθε βοήθεια μαχαίρι και προτιμώ να τα κάψω αυτά τα λεφτά που μάζεψα από να τα δώσω…

δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αυτό που υποστηρίζεις δεν έχει να προτείνει καμία λύση ως προς το πρόβλημα… αυτό κανονικά σε μια κοινωνία είναι κατακριτέο…

Την λύση μου την έχω πει. Η κυβέρνηση για κάθε χώρα ψηφίζεται υποτίθεται για να κοιτάξει το καλό και το συμφέρον των πολιτών, ιδανικά πάντα. Δεν έχει καμία δουλειά να μαζεύει φόρους από πολίτες και να τα δίνει αλλού. Όσοι από εμάς θέλουμε και μας περισσεύουν έστω και 5€, μπορούμε να τα δώσουμε σε φιλανθρωπικές. Δεν θα έπρεπε να είναι υποχρέωση κανενός κυρίως γιατί ο καθένας μας έχει άλλες ευαισθησίες.

Προσωπικά πχ προτιμώ να δώσω για παιδιά με καρκίνο. Γιατί να πάρει η κυβέρνηση φόρους από μένα και να τα δώσει όπου αυτή θέλει;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KostasKri είπε

αν ημουν ο Bill Gates και σου απαντούσα ότι εχω δώσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια απο την προσωπική μου περιουσία, θα σου ξίνιζαν

το 50ρικο σε μάρανε

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, KostasKri said:

Την λύση μου την έχω πει. Η κυβέρνηση για κάθε χώρα ψηφίζεται υποτίθεται για να κοιτάξει το καλό και το συμφέρον των πολιτών, ιδανικά πάντα. Δεν έχει καμία δουλειά να μαζεύει φόρους από πολίτες και να τα δίνει αλλού. Όσοι από εμάς θέλουμε και μας περισσεύουν έστω και 5€, μπορούμε να τα δώσουμε σε φιλανθρωπικές.

Πολύ σωστά.

Τί με νοιάζει η αντιμετώπιση του AIDS στις αφρικανικές χώρες? Σιγά μήν έρθει από εδώ.

Τί με νοιάζει αν πεθαίνουν από την πείνα σε άλλες χώρες? Σιγά να μήν έρθουν από εδώ.

Τί με νοιάζει αν γινονται πόλεμοι σε άλλες χώρες? Σιγά να μήν έρθει το κακό και από εδώ.

Ακόμα και αν δεν σκέφτεσαι σαν άνθρωπος, όπου έχεις ηθική υποχρέωση ώς άνθρωπος να σε νοιάζει το καλό των άλλων ανθρώπων, ακόμα και αν νοιαζόσουν για τη δική σου χώρα και μόνο (που μου δίνεις την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ πέρα), τα προβλήματα των άλλων χωρών και η επίλυση ή όχι αυτών σε επηρεάζουν, θέλεις δεν θέλεις.

Γιατί όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται, ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη. Ξέρω είναι απίστευτο, αλλά είναι η αλήθεια.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, somt said:

αν ημουν ο Bill Gates και σου απαντούσα ότι εχω δώσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια απο την προσωπική μου περιουσία, θα σου ξίνιζαν

το 50ρικο σε μάρανε

Όταν έχεις να κερδίσεις κάτι από την  "φιλανθρωπία" δεν λέγεται φιλανθρωπία. Λέγεται επένδυση. Το ίδιο κάνει και ο Mr.Beast αν και προτιμώ αυτό που κάνει καθώς τουλάχιστον είναι πιο ξεκάθαρο που πάνε τα λεφτά και τι επίπτωση έχουν. Και από ότι έχω δει, τα έργα που κάνει στην Αφρική τα διατηρούν καλύτερα από τα άλλα που ρημάζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, KostasKri said:

Όταν έχεις να κερδίσεις κάτι από την  "φιλανθρωπία" δεν λέγεται φιλανθρωπία. Λέγεται επένδυση. Το ίδιο κάνει και ο Mr.Beast αν και προτιμώ αυτό που κάνει καθώς τουλάχιστον είναι πιο ξεκάθαρο που πάνε τα λεφτά και τι επίπτωση έχουν. Και από ότι έχω δει, τα έργα που κάνει στην Αφρική τα διατηρούν καλύτερα από τα άλλα που ρημάζουν.

On 16/07/2025 at 09:38, panther_512 said:

Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί ότι ένα άτομο μπορεί να είναι ΚΑΙ επιχειρηματίας ΚΑΙ φιλάνθρωπος.

Και δεν μπορεί να το δεχτεί, διότι είναι κάτι που δεν είναι λογική συμπεριφορά για τους ίδιους.

Αν κάποιος δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να δίνει χωρίς ανταλλάγματα, θεωρεί ότι κανείς άλλος δεν μπορεί. Άρα, η φιλανθρωπία του επιχειρηματία ερμηνεύεται ως προσποίηση ή επένδυση.

Το να είσαι επιχειρηματίας δεν αναιρεί ότι μπορείς να βοηθάς και τον κόσμο.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Την λύση μου την έχω πει. Η κυβέρνηση για κάθε χώρα ψηφίζεται υποτίθεται για να κοιτάξει το καλό και το συμφέρον των πολιτών, ιδανικά πάντα. Δεν έχει καμία δουλειά να μαζεύει φόρους από πολίτες και να τα δίνει αλλού. Όσοι από εμάς θέλουμε και μας περισσεύουν έστω και 5€, μπορούμε να τα δώσουμε σε φιλανθρωπικές. Δεν θα έπρεπε να είναι υποχρέωση κανενός κυρίως γιατί ο καθένας μας έχει άλλες ευαισθησίες.

Προσωπικά πχ προτιμώ να δώσω για παιδιά με καρκίνο. Γιατί να πάρει η κυβέρνηση φόρους από μένα και να τα δώσει όπου αυτή θέλει;

Το συμφέρων της κάθε χώρας είναι να μην υπάρχουν ανθρωπιστικές κρίσεις σε άλλες, πόσο μάλλον γειτονικές, χώρες…

η βοήθεια σε αυτές τις χώρες δεν πρέπει να είναι κατακριτέα, απεναντίας θα έπρεπε να είναι συλλογική και να υποστηρίζεται η λύση του προβλήματος και όχι η επιδείνωση του…

πραγματικά είναι απάνθρωπο να σκέφτεται κάποιος τόσο ρηχά και να προτιμάει να πεταχτούν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και μετά να αναρωτιέται γιατί υπάρχουν μετανάστες και τι κακό μας βρήκε που ήρθαν στην χώρα μας…

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...