Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Therempant said:

Δεν είναι "πηγή", είναι γενική οδηγία, άλλωστε το ξέρεις ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι μπροστά σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια. Τρώμε πρόστιμα σιγά σιγά για πολύ μικρότερα πράγματα, και αυτό θα ερχόταν στην σειρά του. 

Δείξε μου την οδηγία τότε.

Επόμενο βήμα. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει αυτή η οδηγια δεν πρέπει να χαρούμε γιαυτό την υπηρεσία, επειδή με τη λογική σου αυτο έγινε για να μην φάμε προστιμο ;

Επόμενο βήμα. Έχεις ζήσει ποτέ εξωτερικο ; Έχω πάντως έχω ζήσει σε διάφορες χωρες και τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα οσο νομίζεις. Καλύτερα ναι ,αλλά όχι όσο νομίζεις. 

Εδώ μέσα συνεχως διαβάζω για Ελλαδισταν ,Κολομβία, καρτέλ αλλά κανένας δεν τολμάει να πάει να δουλέψει εξω .Μόνο γκρινια 

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγώ θα γράψω για μια παπάρια που γίνεται στην Ελλάδα.

Ένα παιδί είναι υποχρεωτικό να βγάλει ταυτότητα από τα 12 αν δεν κάνω λάθος.

Επειδή όμως τα παιδιά τα κλέβουν θέλησα να τους βάλω στο κινητό το Gov Wallet για να έχουν εκεί την ταυτότητα και να μην την κουβαλάνε μαζί τους.

Έλα που όμως για να φτιάξεις Gov Wallet πρέπει να έχεις δηλώσει κινητό στο Εθνικό μητρώο επικοινωνίας και τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν αριθμό κινητού στο όνομα τους αν δεν κλείσουν τα 18 αν δεν κάνω λάθος.

Ξέρω ότι θα μπορούσαν τα παιδιά να έχουν μια φωτογραφία από την ταυτότητα στο κινητό τους αλλά εγώ έπεσε σε χαζό που του έδειξα ταυτότητα από το Gov Wallet και μου είπε τι είναι αυτό εγώ θέλω κανονική ταυτότητα.

Το κινητό που δηλώνεται στο εθνικό μητρώο δεν είναι απαραίτητο να είναι στο όνομα σου. Πχ ο πεθερός μου δήλωσε τηλέφωνο που ανήκει στην πεθερά μου.

Αν το κινητό που θες να δηλώσεις δεν βρίσκεται στο όνομά σου τότε μπορείς να το δηλώσεις αυτοπροσώπως μέσω ΚΕΠ. Πας με το κινητό και την ταυτότητα στο ΚΕΠ και το δηλώνεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, filip123go said:

... Το φτιάχνει πολύ μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας, που καλώς ή κακώς έχει 5 μηχανικούς και 2 devSecOps, που ξέρουν τι τους γίνεται.

δουλεύω σε δημόσιο και ξέρω τι και πως και πότε καί άμα γίνεται.

Δεν αμφιβάλλω ότι τώρα που μιλάμε το όλο project το τρέχει πολύ μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που κάνει πράματα και θάματα και οι μηχανικοί/coders/develores/etc είναι όλοι από Ivy league Unis.

Βάλε με το νου σε 1-2 χρόνια, τι θα γίνεται και πόσοι θα έχουν μείνει.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα στέλνονται στην θυρίδα του πολίτη και βεβαιώσεις με οφειλές η προστιμα, εκτός από τις βεβαιώσεις που θα ζητάει ο πολίτης μόνος του. Μέχρι στιγμής αυτά δεν εμφανίζονται όλα στο taxisnet, μόνο αν ζητήσεις πιστοποιητικό περί μη οφειλών θα στα εμφανίσει η εφορία. 

μα γιαυτο γινεται,το επιασες..εξαλου το αναφερουν 2 φορες μεσα στο κειμενο βαζοντας σαν σαλτσα και τα υπολοιπα που ετσι κιαλλιως καποια γινονταν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ardi21 είπε

Aν υπαρχει κατι (απο τα ελαχιστα) που πηγε καλα σε αυτην την χωρα τα τελευταια χρονια, αυτο ειναι η ψηφιοποιηση. Ναι υπαρχει μεγαλο περιθωριο ακομα, ναι η γραφειοκρατια μπορει ειναι και ψηφιακη.

Αν σκεφτεις ομως οτι πριν απο 6 χρονια ηθελες να κανεις εξουσιοδοτηση και επρεπε να φυγεις απο το σπιτι σου και να πας... στην αστυνομια η στο ΚΕΠ, η διαφορα ειναι χαοτικη.

Οποιος δεν το παραδεχεται αυτο, ειναι απλα εμπαθης.

Σιγουρα εχει υπαρξει βελτιωση , αλλα οχι παντου , πιστοποιητικα περι μη δημοσιευσης /αποποιησης , στην καλυτερη περιπτωση απο 2 μηνες εως 5 μηνες , αποφασεις απο δασαρχειο και αλλες υπηρεσιες που εμπλεκονται σε τετοια ζητηματα οπως Κτηματικη Υπηρεσια Δημοσιου , Πολιτικης Γης , δεν θες να ξερεις , υπαρχει πολυς δρομος ακομα , συν οτι πολλες υπηρεσιες δεν ειναι διασυνδεδεμενες μεταξυ τους και αναγκαστικα πρεπει να πας εσυ ο ιδιος

Επεξ/σία από jimmyl
Δημοσ.
7 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν χρειάζεται να γράφεται ********* για να γεμίσει η πρόταση. Δεν υπάρχει καμία μείωση της γραφειοκρατίας με το να γίνεται ψηφιακή. Όλα τα άλλα ναι ισχύουν με επιφύλαξη της ασφάλειας της διαδικασίας. 

εχω κανει αποδοχη κληρονομιας ψηφιακα και χρειαστηκα χαρτια απο ειρηνοδικειο,εφορια και δημο.αυτα για να τα συγκεντρωσω θα εκανα εβδομαδες λαμβανοντας υποψιν και τις ουρες.τα εκανα σε λιγες μερες απο τον υπολογιστη μου.

καταλαβαινω οτι ενοεις οτι θελει πολλα ψηφιακα χαρτια αλλα παλι η διαφορα ειναι τεραστια,κυριως για τα νευρα σου και την ψυχικη σου ηρεμια οταν θες να ανεβεις στο κισε να αρπαξεις τους 1-2 αγενης υπαλληλους ,μειοψηφια,που θα βρεθει να σε τρελλανει.

αυτο ειναι μεγαλη προοδος

2 ώρες πριν, cumulus είπε

Επόμενο βήμα. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει αυτή η οδηγια δεν πρέπει να χαρούμε γιαυτό την υπηρεσία, επειδή με τη λογική σου αυτο έγινε για να μην φάμε προστιμο ;

Επόμενο βήμα. Έχεις ζήσει ποτέ εξωτερικο ; Έχω πάντως έχω ζήσει σε διάφορες χωρες και τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα οσο νομίζεις. Καλύτερα ναι ,αλλά όχι όσο νομίζεις. 

Εδώ μέσα συνεχως διαβάζω για Ελλαδισταν ,Κολομβία, καρτέλ αλλά κανένας δεν τολμάει να πάει να δουλέψει εξω .Μόνο γκρινια 

υπηρχε οντως τετοια συσταση να το πω,δεν θυμαμαι ακριβως τι ηταν.εγινε τα χρονια που μας επεβαλαν το μνημονιο.

απο εκει και περα εχεις δικιο σε ολα τα αλλα,εστω και ετσι εγινε.πολελς φορες οι ελληνες θελουν βουρδουλα για να ξεκινησουν,δυστυχως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cumulus είπε

Γκρίνια θα υπάρχει πάρα πολύ και δεν παίζει να σταματήσει ασχέτως του πόσο καλά η πόσο σκατα πάμε σε κάποιον τομέα, αυτό συμβαίνει λόγω αφραγκιας κυρίως, αλλά και λόγω πολλών άλλων προβλημάτων που είτε μας τα άφησαν τα μνημόνια είτε τα αποκτήσαμε από τους προηγούμενους. Έξω φεύγει μπόλικος κόσμος. Προφανώς οι ίδιοι και οι ίδιοι που ακούς εδώ είτε δεν μπορούν να φύγουν, είτε δεν θέλουν είτε απλά έχουν βολευτεί με κάποια καλά αλλά γκρινιάζουν για τα αρνητικά, δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό βέβαια, ο καθένας θα ήθελε να είχε μόνο καλά και θετικά πράγματα στην ζωή και στο περιβάλλον του και όχι αρνητικά. 

Τα όσα αρνητικά έχουμε εδώ στην Ελλάδα τώρα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει στάσιμο το κράτος και να μην εξελιχτεί σε τίποτα. Η ηλεκτρονική ψηφιοποίηση του κράτους παίζει να είναι το μοναδικό καλό το οποίο έχει συμβεί την τελευταία 15ετια στην Ελλάδα, από τότε που μπήκαν οι βάσεις δηλαδή ως σήμερα. 

Από εκεί και πέρα, θα συμφωνήσω απόλυτα με το post του @for4 που μιλάει για ηλεκτρονική γραφειοκρατία, μετάθεση ευθυνών απο ατομικά στον υπάλληλο στο απρόσωπο σύστημα. Τεράστια καθυστέρηση, λάθη, μπλέξιμο κτλ. Εν ολίγοις, γλιτώνουμε το τρέξιμο στην υπηρεσία και τυχόν νεύρα, κόντρες κτλ με τον υπάλληλο, μειώνεται δήθεν η αναμονή, αλλά σε ένα ποσοστό υποθέσεων, υπάρχουν αλλου είδους μπλεξίματα. Τώρα δεν έχει νόημα να γράφω σεντόνια από υποθέσεις δικες μου. 

Συμφωνώ με αυτό που λες ότι έξω δεν είναι πολύ καλύτερα. Το λένε το 50% περίπου όσων φίλων μου επέλεξαν να φύγουν έξω. Είναι καλύτερα, αλλά όχι πολύ καλύτερα όπως νομίζουν πολλοί, η γενική εικόνα για έξω είναι πως είναι καλύτερα από εδώ αλλά μέχρι εκεί. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cumulus είπε

https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/europes-digital-decade-digital-targets-2030_el
Αυτό είναι το πλάνο.

Η Ολλανδία έχω ακούσει είναι η κορυφαία.

Για δες το brain drain και θα καταλάβεις αν πάνε να δουλέψουν έξω. Επίσης κάποιοι και εδώ στο φόρουμ έχουν γράψει ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Είμαστε από τους χειρότερους σε θέματα διαφθοράς , κράτους δικαίου και στην ελευθερία του τύπου. 

Φυσικά και το ψηφιακό κράτος είναι εξαιρετικό και από τα λίγα καλά που έχουν συμβεί αλλά μην λέμε ότι θέλουμε…..

• Like 1
Δημοσ.

Οι δήμοι έχουν το σύστημα Σύζευξις που υποτίθεται τώρα ότι έχει ενταχθεί στο ψηφιακό κορμό του κράτους. Οπότε όλα τα πιστοποιητικά θα τα αντλούμε μέσα από το gov έτσι δεν είναι; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cghera είπε

εβγαλα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τυχαία σήμερα μέσω gov. Σε ένα λεπτό. 

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; 

image.jpeg.b836ae28289877871bb81cdc915e2d4a.jpeg

9 ώρες πριν, Othal είπε

Τι ακριβώς εννοείς δεν υπάρχει καμία μείωση της γραφειοκρατίας με το να γίνεται ψηφιακή?

Ότι δεν μειώνεται με το να γίνεται ψηφιακή. Με το να κάνεις τα έντυπα ψηφιακά ναι μεν δεν έχεις χαρτούρα αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν και να χρειάζονται. 

9 ώρες πριν, ardi21 είπε

Aν υπαρχει κατι (απο τα ελαχιστα) που πηγε καλα σε αυτην την χωρα τα τελευταια χρονια, αυτο ειναι η ψηφιοποιηση. Ναι υπαρχει μεγαλο περιθωριο ακομα, ναι η γραφειοκρατια μπορει ειναι και ψηφιακη.

Αν σκεφτεις ομως οτι πριν απο 6 χρονια ηθελες να κανεις εξουσιοδοτηση και επρεπε να φυγεις απο το σπιτι σου και να πας... στην αστυνομια η στο ΚΕΠ, η διαφορα ειναι χαοτικη.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Άλλο η ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και άλλο η μείωση της. Πολύ καλά όσα λες δεν διαφωνώ αλλά υπάρχει γραφειοκρατία ακόμα. 

Αυτό με την εξουσιοδότηση είναι κατά κάποιο τρόπο μείωση γραφειοκρατίας αλλά αυτό που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι! 

2 ώρες πριν, mike15 είπε

εχω κανει αποδοχη κληρονομιας ψηφιακα και χρειαστηκα χαρτια απο ειρηνοδικειο,εφορια και δημο.αυτα για να τα συγκεντρωσω θα εκανα εβδομαδες λαμβανοντας υποψιν και τις ουρες.τα εκανα σε λιγες μερες απο τον υπολογιστη μου.

καταλαβαινω οτι ενοεις οτι θελει πολλα ψηφιακα χαρτια αλλα παλι η διαφορα ειναι τεραστια,κυριως για τα νευρα σου και την ψυχικη σου ηρεμια οταν θες να ανεβεις στο κισε να αρπαξεις τους 1-2 αγενης υπαλληλους ,μειοψηφια,που θα βρεθει να σε τρελλανει.

αυτο ειναι μεγαλη προοδος

Όλα αυτά που ζητάς δεν βγαίνουν απ' τον Δήμο. Δεν έχει καμία σχέση το ειρηνοδικείο με τον Δήμο. 

Έπειτα αν δεχτούμε κάτι σαν μείωση γραφειοκρατίας θα ήταν με ένα κλικ να παίρνεις όλα τα παραπάνω έντυπα και να μην κάνεις αίτηση περιμένοντας 1 μέρα ή 1 χρόνο ανάλογα το πρωτοδικείο ή το ειρηνοδικείο της περιόχης σου. 

Η επίδοση επίσης των χαρτιών δεν σημαίνει ότι δεν πας στον κισέ απαραίτητα. Στον κισέ θα πας αν δεν υπάρχει η διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης απλώς το χαρτί αντί εκτυπωθεί να το δεις στην θυρίδα σου. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ardi21 είπε

Ναι ειναι κατι που λιγο πολυ ολοι οσοι κυβερνησαν το πηγαν ενα βημα παραπερα, ολοι φυσικα μετρια πραγματα. (Θυμαμαι ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζελο, Τσιπροκαμμενο, Μητσοτακη κατι προσεθεταν)
Βεβαια η γραφειοκρατια και τα σφαλματα στα συστηματα ειναι το πιο συνηθες. Οποτε αφησε κατα μερους τις εμπαθειες και δες την αληθεια.
Προσπαθω να κανω το σεμιναριο ΔΥΠΑ και μονο σφαλματα εισπρατω, οχι τωρα που ειναι 7 το πρωι, εχω δοκιμασει στις 2, στις 4 τα ξημερωματα. Τα ιδια και για το αλλο με την συμπεριληψη. Δεν καταφερα ποτε να μπω.
Για ενα πραγμα δουλεια 5 λεπτων προσπαθουσαν χιλιαδες ατομα ωρες ολοκληρες
Οποιος δεν τα βλεπει αυτα ειναι ΕΜΠΑΘΗΣ

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Όλα αυτά που ζητάς δεν βγαίνουν απ' τον Δήμο. Δεν έχει καμία σχέση το ειρηνοδικείο με τον Δήμο. 

δνε διαβασες προσεκτικα τι ειπα..δεν ειπα οτι βγαινουν απο τον δημο.η απαντηση μου ηταν γενικα για την ευκολια που εχουμε τωρα και ποσο χρονο και ψυχικη ηρεμια κερδιζουμε με την ψηφιακη διαδικασια.

Έπειτα αν δεχτούμε κάτι σαν μείωση γραφειοκρατίας θα ήταν με ένα κλικ να παίρνεις όλα τα παραπάνω έντυπα και να μην κάνεις αίτηση περιμένοντας 1 μέρα ή 1 χρόνο ανάλογα το πρωτοδικείο ή το ειρηνοδικείο της περιόχης σου. 

σωστο αλλα πολυ μακρινο.τωρα δεν εχουμε μειωση γραφειοκρατιας αλλα ευκολια και κερδος δικους μας χρονου για να τα διεκπαιρεωσουμε ολα απο το σπιτι μας.

Η επίδοση επίσης των χαρτιών δεν σημαίνει ότι δεν πας στον κισέ απαραίτητα. Στον κισέ θα πας αν δεν υπάρχει η διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης απλώς το χαρτί αντί εκτυπωθεί να το δεις στην θυρίδα σου. 

μεχρις στιγμης δεν μου ετυχε σε κατι.τωρα εαν ειναι να αντικαταστησεις το διπλωμα σου λογικο ειναι να πρεπει να παραδωσεις το παλιο,θελει απο κοντα δλδ. καποιου ειδους χειρισμο και συνενοηση.ομως η μεγαλη βελτιωση και εκει ειναι το ηλεκτρονικο ραντεβου.

οσοι ειμαστε παιδια της δεκαετιας του "80 αυτο που ζουμε τωρα ειναι ουτοπια.γιαυτο δεν πρεπει να γκρινιαζουμε οταν γινεται και κατι καλο.σιγουρα υπαρχει παντα το καλυτερο αλλα εαν θυμαστε που ημασταν και που εχουμε φτασει ειναι μεγαλη προοδος.

Δημοσ.
1 hour ago, safridia said:

Ναι ειναι κατι που λιγο πολυ ολοι οσοι κυβερνησαν το πηγαν ενα βημα παραπερα, ολοι φυσικα μετρια πραγματα. (Θυμαμαι ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζελο, Τσιπροκαμμενο, Μητσοτακη κατι προσεθεταν)
Βεβαια η γραφειοκρατια και τα σφαλματα στα συστηματα ειναι το πιο συνηθες. Οποτε αφησε κατα μερους τις εμπαθειες και δες την αληθεια.
Προσπαθω να κανω το σεμιναριο ΔΥΠΑ και μονο σφαλματα εισπρατω, οχι τωρα που ειναι 7 το πρωι, εχω δοκιμασει στις 2, στις 4 τα ξημερωματα. Τα ιδια και για το αλλο με την συμπεριληψη. Δεν καταφερα ποτε να μπω.
Για ενα πραγμα δουλεια 5 λεπτων προσπαθουσαν χιλιαδες ατομα ωρες ολοκληρες
Οποιος δεν τα βλεπει αυτα ειναι ΕΜΠΑΘΗΣ

voltaren και εσυ 

8 hours ago, Dimitris_1981 said:

https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/europes-digital-decade-digital-targets-2030_el
Αυτό είναι το πλάνο.

Η Ολλανδία έχω ακούσει είναι η κορυφαία.

Για δες το brain drain και θα καταλάβεις αν πάνε να δουλέψουν έξω. Επίσης κάποιοι και εδώ στο φόρουμ έχουν γράψει ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Είμαστε από τους χειρότερους σε θέματα διαφθοράς , κράτους δικαίου και στην ελευθερία του τύπου. 

Φυσικά και το ψηφιακό κράτος είναι εξαιρετικό και από τα λίγα καλά που έχουν συμβεί αλλά μην λέμε ότι θέλουμε…..

Όπως έγραψα και στο άλλο παιδί, αφου υπάρχει οδηγια πρέπει να απαξιωσουμε την ενέργεια. 

Διαφθορά,συμφωνώ 1000% ,αλλα ελευθερία τύπου σοβαρολογείς; Εδω βρίζουν τον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανοίγει μύτη. Εξάλλου υπάρχει και ο democracy index για να δεις που βρισκόμαστε. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cumulus είπε

voltaren και εσυ 

Όπως έγραψα και στο άλλο παιδί, αφου υπάρχει οδηγια πρέπει να απαξιωσουμε την ενέργεια. 

Διαφθορά,συμφωνώ 1000% ,αλλα ελευθερία τύπου σοβαρολογείς; Εδω βρίζουν τον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανοίγει μύτη. Εξάλλου υπάρχει και ο democracy index για να δεις που βρισκόμαστε. 

Ελευθερια του τυπου δεν το λεμε εμεις οι Ευρωπαίοι το λένε...οταν οι περισσότεροι επιβιωνουν απο τις επιδοτησεις του κρατους βλ λιστα πετσα ή απο δανεια χωρις εγγυησεις για ποια ελευθερια μιλαμε;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...