Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τα πούλησε.

αυτό λέω.

Αν τα ειχε κλείσει (δικαίωμα της ηταν) να υποθέσω δεν θα είχαμε να συζητάμε τώρα.

5 ώρες πριν, zio10 είπε

Πχ σε συγγενείς, φίλους πως πληρώνεις;

πέρασα 1.5 χρόνο στη Σουηδια. Δεν επιασα ποτε μετρητα στα χερια μου. και μεταξυ φιλων λεφτα εδινες με swish,

Από την αλλη, καταλαβαίνω το επιχειρημα

7 ώρες πριν, gpapadakis είπε

πανω απο 250 εκατ το χρονο φευγουν ΗΠΑ σε VISA+Mastercard

μακαρι να εξελιχθει το IRIS 'οπως το σουηδικό Swish

ίσως τη μονη περίπτωση (πέρα από την από κοινου αποκρυψη συναλλαγων μεταξυ συβαλλασσομενων) ειναι χαρτζιλικια σε ανηλικους (που δε ξερω αν μπορουν να εχουν κάτι σαν το swish)

Επεξ/σία από DrLo
  • Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα μετρητά είναι δύσκολο να καταργηθούν καθώς τα χρησιμοποιούν κυρίως οι εγκληματίες. Μέσα σ' αυτούς υπάρχουν και οι πολιτικοί, βουλευτές που νομοθετούν και ψηφίζουν τους νόμους. 

Άρα λοιπόν είναι οι πρώτοι που δε θέλουν να καταργηθούν αλλιώς θα δυσκολεύονται να κάνουν τις βρομοδουλειές τους. Οκ, υπάρχουν τρόποι αλλά πολλές φορές πιάνονται και με τη γίδα στην πλάτη. π.χ. Καϊλή (βαλίτσα με 600.000 €) 

Όσον αφορά τις τράπεζες και όπου τράπεζες μπορείτε να βάλετε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κλπ - καταλαβαίνετε τι εννοώ- είναι απαίσιες στην τιμολόγηση, στην εξυπηρέτηση, σε όλα.  Η Πειραιώς ακολουθεί αυτήν την πρακτική με τις ευλογίες του κράτους. Καμία ρυθμιστική αρχή δεν κάνει καλά τη δουλειά της όπως Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΕΤΤ, ΡΑΕ κλπ. 

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ο μηχανισμός για τους πολίτες, οκ υπάρχει  ο συνήγορος του πολίτη αλλά και πάλι καταλαβαίνετε τι λέω, ούτε λειτουργεί η δικαιοσύνη, οπότε ένα πράγμα μένει. Να μπορεί ο καθένας να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. 

Προσωπικά έχω να χρεωθώ συναλλαγή από τράπεζα περίπου 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω. 

Η λύση είναι να υπάρχουν θεσμοί και πρακτικές που να προστατεύουν τον πολίτη. Η Ελλάδα απέχει παρασάγγας από αυτό ...

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DrLo είπε

αυτό λέω.

Αν τα ειχε κλείσει (δικαίωμα της ηταν) να υποθέσω δεν θα είχαμε να συζητάμε τώρα.

Αυτό λέω και εγώ.

Έχει διατυπωθεί λάθος η είδηση.

Εννοείται όμως ότι είναι μεγάλη ζημιά και επηρεάζει πολύ κόσμο 

2 ώρες πριν, Pansp32 είπε

Δεν βλέπω το λόγο που "τσακώνεστε".

Οι τράπεζες είναι καρτέλ. Δυστυχώς σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας έχουν σχηματιστεί καρτέλ και μεταξύ μας δεν πρόκειται να σπάσουν γιατί δεν έχουμε ανεξάρτητους, αμερόληπτους και λειτουργικούς θεσμούς.

Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και βάζουν τα κομματικά ή πολιτικά γυαλιά τους είναι ότι τα καρτέλ είναι καταστροφικά και για τους πολίτες ενός κράτους αλλά και για το ίδιο το κράτος αυτό καθ αυτό.

Όταν θα φτιάξει αυτή η χώρα τους θεσμούς της τότε αυτή η χώρα θα έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή η χώρα απλά πεθαίνει.

Υ.Γ. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Πολλές χώρες έχουν καρτέλ. Απλά αυτές που έχουν καλύτερους θεσμούς προσπαθούν να τα περιορίζουν και έτσι αυτές οι χώρες και αυτοί οι πολίτες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ευημερίας, αξιοκρατίας και ισότητας. Ωστόσο πουθενά δεν είναι τέλεια. Τα καρτέλ, ολιγοπώλια, μονοπώλια, διαφθορά κλπ δεν είναι εύκολα να καταπολεμηθούν. Πάντα θα υπάρχουν ή θα γίνονται "προσπάθειες" να υπάρχουν. Γι' αυτό και οι ισχυροί θεσμοί είναι τόσο σημαντικοί.

Όποιος κλάδος μπορεί κάνει καρτέλ.

Από ταξιτζήδες θες, από φωτογράφους κτλ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 2025 να στήνεσαι σε ΑΤΜ να σηκώσεις μετρητά είσαι η drug dealer η παπατζης με μαύρα ταμεία!Ας πληρώσεις και 1 η 2 Γιούρο καπέλο τόσα μαύρα κυκλοφορείς!Όλα τα άλλα περί εξόδων είναι τουλαχιστο αστεία! Δηλαδή η χρήση και η λειτουργία των ΑΤΜΣ  δεν προϋποθέτουν θέσεις εργασίας τεχνικών και προγραμματιστων??? Έλεος με τους ταμειες και τα γκισέ!

Επεξ/σία από koutport
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

Η αναβαλλομενη φορολογία ειναι αντισταθμισμα για το κούρεμα από το psi και εφαρμόστηκε και σε αλλες χώρες (Ισπανία, Ιταλια κλπ). 

Ειναι κατι που θα κλείσει σε λίγα χρονια.

ποια ειναι η πολιτική χροιά ; ειπε κανενα κομμα οτι θα το καταργήσει;

Το προηγούμενο μήνυμά μου, όπως και ετούτο (στο spoiler), θα μπορούσε να θεωρηθεί πως εμπίπτει στην κατηγορία πολιτικού περιεχομένου, πράγμα που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του forum, αυτό εννοούσα.

Ήθελα απλά να γίνω κατανοητός, όχι να συνεχίσω την κουβέντα με πολιτικό περιεχόμενο. Καταλαβαίνεις.

Δεν είμαι ειδήμων στα τραπεζικά, σου βάζω τμήμα ενός άρθρου για να καταλάβεις τη διαφορά των άλλων τραπεζών έξω, με τις ελληνικές.

Spoiler

"Η αναβαλλόμενη φορολογία αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή πρακτική, ωστόσο στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών το ποσοστό του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών αντιπροσωπεύει μόλις το 10% περίπου κατά μέσον όρο. Στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών ο αναβαλλόμενος φόρος αντιπροσωπεύει το 69,5% του βασικού κεφαλαιακού δείκτη των συστημικών τραπεζών. Οπως γίνεται αντιληπτό, οι τράπεζες περίμεναν μια 7ετία να φτάσουν ακριβώς σε αυτή τη θέση, που θα εμφάνιζαν μεγάλη κερδοφορία και θα μπορούσαν να «κάψουν» πολύ από τον αναβαλλόμενο φόρο, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα των κεφαλαίων τους. Μάλιστα την εβδομάδα που μας πέρασε ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εδρεύει στη Φρανκφούρτη Αντρέα Ενρία, επικρότησε με μια βαθιά ανάσα ανακούφισης την «ικανοποιητική» όπως είπε κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να μειωθεί ο αναβαλλόμενος φόρος.

Στην ερώτηση για το τι περιμένει ο SSM από τις ελληνικές τράπεζες για την αναβάθμιση της ποιότητας των κεφαλαίων τους όσον αφορά στον αναβαλλόμενο φόρο, ο ίδιος απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα πέραν της διασφάλισης ικανοποιητικής κερδοφορίας η οποία θα αποφέρει ικανές ποσότητες κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια. «Αυτό θα τους επιτρέψει, τόσο να επιβραβεύσουν τους μετόχους τους όσο και να παραμείνουν σε ασφαλή τροχιά σε επίπεδο κεφαλαιακής ευρωστίας», πρόσθεσε. Αυτά είναι τα δεδομένα και θα έπρεπε να είναι σαφή σε όλους. Οι πολίτες-δανειολήπτες προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν. Οι πολιτικοί ωστόσο δεν δικαιούνται να λένε ότι δεν γνωρίζουν, καθώς δικές τους αποφάσεις οδήγησαν τις τράπεζες να είναι υποχρεωμένες να εμφανίζουν κερδοφορία, σχεδόν στο διηνεκές…"

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, koutport είπε

Το 2025 να στήνεσαι σε ΑΤΜ να σηκώσεις μετρητά είσαι η drug dealer η παπατζης με μαύρα ταμεία!Ας πληρώσεις και 1 η 2 Γιούρο καπέλο τόσα μαύρα κυκλοφορείς!

Λαθος και λαθος.

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε και μας βγάζετε ως χώρα πίσω από τον κόσμο σχετικά με τη χρήση μετρητών, αλλά έχω βρεθεί σε «προηγμένες» χώρες, ειδικά Γερμανία, Αυστρία, που η πλειοψηφία δεν θέλει κάρτα και πολλές επιχειρήσεις δεν την δέχονται, ειδικά εστιατόρια. Και καλά εστιατόρια.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι παράνομο, εικάζω πως είναι. Από την άλλη, έχω πάρει μπιχλιμπίδια από πάγκους σε δρόμο της Βουλγαρίας και της Σερβίας που είχαν όλοι pos και δεν χρειάστηκα ποτέ συνάλλαγμα και μετρητά.

Μου χει μείνει συγκεκριμένα ένα εντελώς τουριστικό χωριό της Αυστρίας με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, όπου καμία επιχείριση δεν δεχόταν μετρητά και τους παρέπεμπαν όλους στο μοναδικό ΑΤΜ που υπήρχε!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, animor είπε

Μου χει μείνει συγκεκριμένα ένα εντελώς τουριστικό χωριό της Αυστρίας με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, όπου καμία επιχείριση δεν δεχόταν μετρητά και τους παρέπεμπαν όλους στο μοναδικό ΑΤΜ που υπήρχε!

Does not compute.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koutport είπε

Το 2025 να στήνεσαι σε ΑΤΜ να σηκώσεις μετρητά είσαι η drug dealer η παπατζης με μαύρα ταμεία!Ας πληρώσεις και 1 η 2 Γιούρο καπέλο τόσα μαύρα κυκλοφορείς!Όλα τα άλλα περί εξόδων είναι τουλαχιστο αστεία! Δηλαδή η χρήση και η λειτουργία των ΑΤΜΣ  δεν προϋποθέτουν θέσεις εργασίας τεχνικών και προγραμματιστων??? Έλεος με τους ταμειες και τα γκισέ!

Άλλος ένας που δεν βλέπει τι γίνεται στην κοινωνία πέρα από το σπίτι του. Έξοδα θα κοιτάξεις να μην έχεις πηγαίνοντας σε ΑΤΜ της τράπεζας σου. Σήμερα περπάτησα χιλιόμετρα στο κέντρο μαζί με μέτρο για να πάρω λεφτά για την μητέρα μου και να ενεργοποιήσω την νέα χρεωστική. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

αυτό λέω.

πέρασα 1.5 χρόνο στη Σουηδια. Δεν επιασα ποτε μετρητα στα χερια μου. και μεταξυ φιλων λεφτα εδινες με swish,

Από την αλλη, καταλαβαίνω το επιχειρημα

μακαρι να εξελιχθει το IRIS 'οπως το σουηδικό Swish

ίσως τη μονη περίπτωση (πέρα από την από κοινου αποκρυψη συναλλαγων μεταξυ συβαλλασσομενων) ειναι χαρτζιλικια σε ανηλικους (που δε ξερω αν μπορουν να εχουν κάτι σαν το swish)

Δεν ξέρω πως λειτουργεί αυτό το σύστημα, θα το κοιτάξω.

Σχετικά πρόσφατα όμως ακούστηκε και για εκεί ότι θα κάνουν ένα βήμα πίσω και δεν θα καταργήσουν τελείως τα μετρητά αν θυμάμαι καλά.

24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Does not compute.

Λογικά εννοεί δεν δεχόταν κάρτα.

Το έχω πετύχει κι εγώ στη Γερμανία πιο παλιά, για μικρά ποσά δεν παίρνανε κάρτα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Does not compute.

Εννοούσα ότι δεν δέχονταν κάρτες.

κανενας, πουθενά, μόνο το σούπερ μάρκετ. Και υπήρχε μόνιμα ουρά εκατοντάδων ατόμων από όλον τον κόσμο στο ΑΤΜ για να μπορέσουν να φάνε ή να κάνουν τα ψώνια τους.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, animor είπε

Εννοούσα ότι δεν δέχονταν κάρτες.

κανενας, πουθενά, μόνο το σούπερ μάρκετ. Και υπήρχε μόνιμα ουρά εκατοντάδων ατόμων από όλον τον κόσμο στο ΑΤΜ για να μπορέσουν να φάνε ή να κάνουν τα ψώνια τους.

Ας προσεχαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, zio10 said:

Ακόμα και φουλ υπέρ της κάρτας να είναι κάποιος υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται τα μετρητά.

Πχ σε συγγενείς, φίλους πως πληρώνεις;

Σε συνεργεία, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους πληρώνεις τιμή +φπα +φόρο; 

IRIS σε φίλους, ότι πιο εύκολο

Συνεργεία, υδραυλικοί, γιατροί και άλλοι τέτοιοι παρόμοιοι είναι άλλοι τεράστιοι φοροκλεφτες, όλα μαύρα, αυτοί και αν θέλουν πρόστιμα μέχρι να ασπρίσουν

5 hours ago, Pansp32 said:

Δεν βλέπω το λόγο που "τσακώνεστε".

Οι τράπεζες είναι καρτέλ. Δυστυχώς σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας έχουν σχηματιστεί καρτέλ και μεταξύ μας δεν πρόκειται να σπάσουν γιατί δεν έχουμε ανεξάρτητους, αμερόληπτους και λειτουργικούς θεσμούς.

Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και βάζουν τα κομματικά ή πολιτικά γυαλιά τους είναι ότι τα καρτέλ είναι καταστροφικά και για τους πολίτες ενός κράτους αλλά και για το ίδιο το κράτος αυτό καθ αυτό.

Φυσικά και οι τράπεζες είναι καρτέλ και θέλουν αυστηρό έλεγχο, ισχύει όμως ταυτόχρονα ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχουν σαν 2η φύση την φοροκλεψια και το ηλεκτρονικό χρήμα με την ευκολία του είναι μεγάλο μέρος για να εξαλειφθεί αυτό, θέλουν δεν θέλουν οι φοροκλεφτες

11 hours ago, gpapadakis said:

πανω απο 250 εκατ το χρονο φευγουν ΗΠΑ σε VISA+Mastercard

Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει το ψηφιακό ευρώ που πολλοί αντιτίθενται, να γίνονται πληρωμές χωρίς να τα τσεπώνουν αυτές οι 2 αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 2
Δημοσ.
On 17/07/2025 at 22:15, zio10 said:

Γιατί και καλά; Μια χαρά τα κατάφεραν, βγάζουν και κέρδος :)

Θα πρέπει να υπάρχει σήμανση ότι είναι άλλη εταιρεία και έχει προμήθεια κανονικά και να στο λέει και πριν τη συναλλαγή.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν 10 μέρες εκανα ανάληψη απο ΑΤΜ της Πειραιώς, εξω από σουπερμάρκετ,  που ομως εμοιαζε ακόμη να ανήκει στο δίκτυό της (κανονικά με τα σήματα, λογότυπα, χρώματα, κλπ όλα πανω), με την κανονική οθόνη "wellcome", που απλά μας προειδοποιούσε ότι "σε λίγες μέρες το μηχανημα θα γίνει ιδιοκτησία της CashFlex".  Kαμμία άλλη προειδοποίηση, τα υπόλοιπα λειτούργησαν κανονικά, πήρα τα λεφτά, πήρα και απόδειξη εκτυπωμένη με όλα τα λογότυπα κλπ. της Πειραιώς που ανέφερε το ποσό ανάληψης και καμμία άλλη πρόσθετη χρέωση.

Την επομένη τσέκαρα το web-banking μου και βλέπω χρεωση 1.50 υπερ CashFlex και 0.60 υπερ Πειραιώς....

Πήγα πάλι στο μηχάνημα (δεν το άγγιξα) και πήρα φωτογραφίες την όψη του, την οθόνη, κλπ. γιατί η κατάστασή του παρέμενε η ίδια.  Εξαπατούσε δηλ. τον κόσμο!  Σκέφτηκα να κολλήσω μια προειδοποίηση χειρόγραφη ότι "προσοχή - μας κλέβει", αλλά εχουν τόσες κάμερες και 'γω δεν εχω ξάδερφο τον Δημητρακόπουλο...

Που να διαμαρτυρηθώ τωρα με αυτά τα στοιχεία, μπας και ακουστεί καπου λίγο περισσότερο από εδώ που είμαστε μια συνειδητοποιημένη μεν παρέα, αλλά με ελάχιστη (θεωρώ) απήχηση?

Γιατί βλέπω ότι γενικά μας πHδ@ν3 και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι στην ευρύτερη κοινωνία.

Φυσικά δεν ενδιαφέρομαι για τα 2.10 ευρώ,  αλλά για την καταπάτηση των πάντων που κρύβει αυτό το μικροποσό παράνομης χρέωσης.

• Like 5
Δημοσ.

Και κάτι περίεργο. Αμέσως μόλις τους τα έχωσε το υπουργείο άρχισαν να φυτρώνουν από το πουθενά ΑΤΜ με το "Δωρεάν ανάληψη μετρητών" επάνω τους (δυο από αυτά στην περιοχή μου. Το μόνο λογότυπο που φέρουν είναι ένα λοξό Ε στο πλάι. Τι παίζει με αυτά; Μπήκαν μόλις την περασμένη Παρασκευή και δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...