Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι κ αλλιως ηταν δωρεαν οι αναληψεις απο atm σε μικρες περιοχες..  στην ουσια τωρα αναγκασαν κ τους "ιδιωτες" 

τα 800atm της πειραιως( ex marfin ex Αγροτικη ex κυπρου )αφορουν αυτα π ηταν εκτος τραπεζων...

Μαλλον απο τα pos βγαζουν περισσοτερα ..λειτουργουν σαν μεσαζοντες  μεταξυ τραπεζων  και visa mastercard...

Τα ποσοστα καρτων π κλαιγοντουσαν ολοι απο κοβιντ δεν τα ακουμπησαν ;)

Επεξ/σία από kage
  • Απαντ. 279
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 18/07/2025 at 13:49, Pansp32 said:

Όχι που θα κάθονταν να συντηρούν τόσα ΑΤΜ ή καταστήματα.

Όλες οι τράπεζες έχουν πουλήσει αρκετά ΑΤΜ σε άλλες εταιρείες(έστω και αν είναι μέτοχοι σε αυτές).

Πάνω κάτω όλες έχουν παραπλήσιο αριθμό ΑΤΜ. Βρείτε ποια ανήκουν στην τράπεζα που χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιήστε αυτά.

Λύσεις πάντα υπάρχουν. Αλλά θα πρέπει να παρθούν κεντρικά οι αποφάσεις*. Πράγμα που σημαίνει ότι τρέχα γύρευε. Ελλάδα 2.0. Ένα απέραντο ξενοδοχείο.

*π.χ. ένα σύστημα τύπου ΔΙΑΣ που όλα τα ΑΤΜ των συστημικών τραπεζών να ανήκουν σε έναν οργανισμό(προφανώς που είναι μέτοχοι οι τράπεζες) και τα ΑΤΜ να δέχονται όλες τις κάρτες χωρίς χρεώσεις. Άρα αντί να έχεις 2-3-4 σε μία γειτονία ή σε κάποιο χωριό, να υπάρχουν τα μισά μεν αλλά να δέχονται όλες τις κάρτες. Έτσι και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη(περισσότερα ΑΤΜ διάσπαρτα) και περιορισμένο κόστος.

Αυτό έκανε και η Ολλανδία το 2018 όπου οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες έφτιαξαν έναν οργανισμό που διαχειρίζεται το ATM και δουλεύουν και για τις τρεις τράπεζες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να ξέρεις να συνεργάζεσαι. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 hours ago, safridia said:

Τραπεζικός διαμεσολαβητής λέγεται η υπηρεσία που θα σε βοηθήσει 

Υπάρχει ακόμη αυτός?  Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία.  Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω.  Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά?

Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. 

Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. 

Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα  στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή.

Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα.

Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου......

(πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!!  Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...)

• Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, 1comment said:

Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι τώρα ούτε ακούγεται τίποτα, ούτε κάποια παρέμβαση για το πιο απαράδεκτο από όλα. Τις χρεώσεις για απλή διατήρηση λογ/σμου που ξεκίνησε η γιουρομπανκ και συνεχίζει η εθνική. Δεν το ξέρουν; Είναι βέβαιο ότι προς τα εκεί θα στραφούν και οι άλλες δύο τράπεζες. 

Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα!  Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν).  Η εναρξη της χρέωσης αρχίζει από τέλος Ιουλίου εκτός αν ο πελάτης το αντιληφθεί και ρητά ζητήσει να εξαιρεθεί!!

Με άλλα λόγια "αποφάσισα να σου κρατήσω κατι λεφτά, σίγουρα για το καλό σου, και θα το κάνω, γιατί αν δεν ερθεις να αρνηθείς σημαίνει ότι δέχεσαι και συμφωνείς".

Δηλαδή 10.60 ευρώ τον χρόνο χρέωση για κάθε λογαριασμό, βάλε τώρα κανα εκατομμύριο λογαριασμούς, και έκατσαν  10+ εκατομμυριάκια πρόσθετο καθαρό ετήσιο κέρδος για την τραπεζούλα μας!  Με το ετσι θέλω.  Που θα φύγουν απο τα δικά μας λεφτά που τους εμπιστευθήκαμε για φύλαξη.... 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις πρόβλημα.

δες πως απαντησες (ειρωνικα) και μετα κοιταξε στον καθρεφτη για να δεις ποιος εχει προβλημα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, geostratis είπε

Υπάρχει ακόμη αυτός?  Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία.  Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω.  Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά?

Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. 

Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. 

Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα  στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή.

Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα.

Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου......

(πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!!  Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...)

Πολυ σωστα τα λες. Ειναι φτιαγμενο το συστημα για να σε κουρασει και να το παρατησεις, αυτων ειναι η δουλεια τους να σε ταλαιπωρουν για να σου φανε τα 2ευρω εσενα, 10 στον αλλο και 1000 στον τριτο.
Τα παντα κανουν για να μεγιστοποιησουν την κερδοφορια τους. Η μιζερια τους ειναι εκδηλη στην ξινιλα των υπαλληλων, ολοι εκει μεσα (σε ολες τις τραπεζες) πρεπει να βριζουν 8 ωρες καθε μερα ο ενας τον αλλον

• Haha 2
Δημοσ.
17 hours ago, 1comment said:

Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι τώρα ούτε ακούγεται τίποτα, ούτε κάποια παρέμβαση για το πιο απαράδεκτο από όλα. Τις χρεώσεις για απλή διατήρηση λογ/σμου που ξεκίνησε η γιουρομπανκ και συνεχίζει η εθνική. Δεν το ξέρουν; Είναι βέβαιο ότι προς τα εκεί θα στραφούν και οι άλλες δύο τράπεζες. 

Φαίνεται δεν ενοχλήθηκε πολύς κόσμος εκεί, καθώς βρήκαν τρόπο είτε να κλείσουν πολλούς ξεχασμένους λογαριασμούς, ειτε τα μετέφεραν σε άλλη τράπεζα, είτε άλλαξαν το καθεστώς του λογαριασμού ή διατηρούσαν ήδη λογαριασμους μισθοδοσίας που είχαν ήδη τις αντίστοιχες χρεώσεις. Στην eurobank υπήρχε τρόπος να γλιτώσεις την χρέωση ακόμα και έτσι αλλά σου απαγόρευε να στείλεις έμβασμα σε άλλη τράπεζα, το μόνο που μπορούσες ήταν να βγάλεις κάρτα και να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ. Αλλά έτσι όπως τα έκαναν, εγώ προτίμησα να μεταφέρω τα λεφτά αλλού. Όταν να γίνει από όλες τις τράπεζες αυτό χωρίς δυνατότητα να το γλιτώσεις τότε θα υπάρξουν πάλι γκρίνιες, προς το παρόν παλεύεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν ολοκληρώθηκε η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών με κρατικό χρήμα, το ελληνικό κράτος είχε μεγάλα ποσοστά και στις 4 τράπεζες.

Στην Εθνική είχε το 62%.

Πλέον, μετά τα ξεπουλήματα το μόνο που κράτησε είναι το 10% Εθνικής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 21/7/2025 στις 1:10 ΠΜ, Hacker?pcs είπε

Συνεργεία, υδραυλικοί, γιατροί και άλλοι τέτοιοι παρόμοιοι είναι άλλοι τεράστιοι φοροκλεφτες, όλα μαύρα, αυτοί και αν θέλουν πρόστιμα μέχρι να ασπρίσουν

Και οταν σου πουν τιμη με ΦΠΑ+φορο επειδη σου αρεσει το πλαστικο χρημα, να δουμε ποιος θα ασπρισει

• Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Και οταν σου πουν τιμη με ΦΠΑ+φορο επειδη σου αρεσει το πλαστικο χρημα, να δουμε ποιος θα ασπρισει

Πες τα Χρυσοστομε!

Δεν περιμενα τοσο σαδομαζοχισμο σε συμπολιτες μου! Τους αρεσει να τους γδερνουν!

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, geostratis είπε

Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα!  Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν).

Πότε έλαες το μνμ αυτό;

Γιατί εγώ δεν έχω λάβει τίποτα σχετικό.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ενώ όταν πληρώναμε κάποτε την χασούρα κάποιον "κρατικών" τραπεζών με κρατικό χρήμα ήταν καλά; 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
11 hours ago, geostratis said:

Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα!  Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν).  Η εναρξη της χρέωσης αρχίζει από τέλος Ιουλίου εκτός αν ο πελάτης το αντιληφθεί και ρητά ζητήσει να εξαιρεθεί!!

Με άλλα λόγια "αποφάσισα να σου κρατήσω κατι λεφτά, σίγουρα για το καλό σου, και θα το κάνω, γιατί αν δεν ερθεις να αρνηθείς σημαίνει ότι δέχεσαι και συμφωνείς".

Δηλαδή 10.60 ευρώ τον χρόνο χρέωση για κάθε λογαριασμό, βάλε τώρα κανα εκατομμύριο λογαριασμούς, και έκατσαν  10+ εκατομμυριάκια πρόσθετο καθαρό ετήσιο κέρδος για την τραπεζούλα μας!  Με το ετσι θέλω.  Που θα φύγουν απο τα δικά μας λεφτά που τους εμπιστευθήκαμε για φύλαξη.... 

Αυτό το ειχα πει οταν ξεκίνησε 

Έχεις το κράτος να υποχρεώνει όλους να έχουν τουλάχιστον 1 λογαριασμό αρα χοντρικά 10 εκατομμύρια λογαριασμούς (το ελαχιστο)

Μετα βάζεις να σε χρεώνουν απο 1 ευρω (στρογγυλοποιση) 

Άρα δίνει 10 εκατομμύρια μπόνους στις τράπεζες μαζί με όλα τα υπόλοιπα  που τους δίνεις 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...