kage Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ (επεξεργασμένο) Ετσι κ αλλιως ηταν δωρεαν οι αναληψεις απο atm σε μικρες περιοχες.. στην ουσια τωρα αναγκασαν κ τους "ιδιωτες" τα 800atm της πειραιως( ex marfin ex Αγροτικη ex κυπρου )αφορουν αυτα π ηταν εκτος τραπεζων... Μαλλον απο τα pos βγαζουν περισσοτερα ..λειτουργουν σαν μεσαζοντες μεταξυ τραπεζων και visa mastercard... Τα ποσοστα καρτων π κλαιγοντουσαν ολοι απο κοβιντ δεν τα ακουμπησαν Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:00 μμ από kage
jakegate7 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:47 μμ On 18/07/2025 at 13:49, Pansp32 said: Όχι που θα κάθονταν να συντηρούν τόσα ΑΤΜ ή καταστήματα. Όλες οι τράπεζες έχουν πουλήσει αρκετά ΑΤΜ σε άλλες εταιρείες(έστω και αν είναι μέτοχοι σε αυτές). Πάνω κάτω όλες έχουν παραπλήσιο αριθμό ΑΤΜ. Βρείτε ποια ανήκουν στην τράπεζα που χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιήστε αυτά. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Αλλά θα πρέπει να παρθούν κεντρικά οι αποφάσεις*. Πράγμα που σημαίνει ότι τρέχα γύρευε. Ελλάδα 2.0. Ένα απέραντο ξενοδοχείο. *π.χ. ένα σύστημα τύπου ΔΙΑΣ που όλα τα ΑΤΜ των συστημικών τραπεζών να ανήκουν σε έναν οργανισμό(προφανώς που είναι μέτοχοι οι τράπεζες) και τα ΑΤΜ να δέχονται όλες τις κάρτες χωρίς χρεώσεις. Άρα αντί να έχεις 2-3-4 σε μία γειτονία ή σε κάποιο χωριό, να υπάρχουν τα μισά μεν αλλά να δέχονται όλες τις κάρτες. Έτσι και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη(περισσότερα ΑΤΜ διάσπαρτα) και περιορισμένο κόστος. Αυτό έκανε και η Ολλανδία το 2018 όπου οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες έφτιαξαν έναν οργανισμό που διαχειρίζεται το ATM και δουλεύουν και για τις τρεις τράπεζες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να ξέρεις να συνεργάζεσαι. 2 1
geostratis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 μμ 10 hours ago, safridia said: Τραπεζικός διαμεσολαβητής λέγεται η υπηρεσία που θα σε βοηθήσει Υπάρχει ακόμη αυτός? Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία. Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω. Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά? Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή. Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα. Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου...... (πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!! Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...) 1
geostratis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 μμ 2 hours ago, 1comment said: Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι τώρα ούτε ακούγεται τίποτα, ούτε κάποια παρέμβαση για το πιο απαράδεκτο από όλα. Τις χρεώσεις για απλή διατήρηση λογ/σμου που ξεκίνησε η γιουρομπανκ και συνεχίζει η εθνική. Δεν το ξέρουν; Είναι βέβαιο ότι προς τα εκεί θα στραφούν και οι άλλες δύο τράπεζες. Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα! Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν). Η εναρξη της χρέωσης αρχίζει από τέλος Ιουλίου εκτός αν ο πελάτης το αντιληφθεί και ρητά ζητήσει να εξαιρεθεί!! Με άλλα λόγια "αποφάσισα να σου κρατήσω κατι λεφτά, σίγουρα για το καλό σου, και θα το κάνω, γιατί αν δεν ερθεις να αρνηθείς σημαίνει ότι δέχεσαι και συμφωνείς". Δηλαδή 10.60 ευρώ τον χρόνο χρέωση για κάθε λογαριασμό, βάλε τώρα κανα εκατομμύριο λογαριασμούς, και έκατσαν 10+ εκατομμυριάκια πρόσθετο καθαρό ετήσιο κέρδος για την τραπεζούλα μας! Με το ετσι θέλω. Που θα φύγουν απο τα δικά μας λεφτά που τους εμπιστευθήκαμε για φύλαξη.... 2
safridia Δημοσ. Τρίτη στις 12:13 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:13 πμ 42 λεπτά πριν, geostratis είπε Υπάρχει ακόμη αυτός? Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία. Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω. Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά? Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή. Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα. Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου...... (πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!! Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...) Πολυ σωστα τα λες. Ειναι φτιαγμενο το συστημα για να σε κουρασει και να το παρατησεις, αυτων ειναι η δουλεια τους να σε ταλαιπωρουν για να σου φανε τα 2ευρω εσενα, 10 στον αλλο και 1000 στον τριτο. Τα παντα κανουν για να μεγιστοποιησουν την κερδοφορια τους. Η μιζερια τους ειναι εκδηλη στην ξινιλα των υπαλληλων, ολοι εκει μεσα (σε ολες τις τραπεζες) πρεπει να βριζουν 8 ωρες καθε μερα ο ενας τον αλλον 2
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 πμ 17 hours ago, 1comment said: Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι τώρα ούτε ακούγεται τίποτα, ούτε κάποια παρέμβαση για το πιο απαράδεκτο από όλα. Τις χρεώσεις για απλή διατήρηση λογ/σμου που ξεκίνησε η γιουρομπανκ και συνεχίζει η εθνική. Δεν το ξέρουν; Είναι βέβαιο ότι προς τα εκεί θα στραφούν και οι άλλες δύο τράπεζες. Φαίνεται δεν ενοχλήθηκε πολύς κόσμος εκεί, καθώς βρήκαν τρόπο είτε να κλείσουν πολλούς ξεχασμένους λογαριασμούς, ειτε τα μετέφεραν σε άλλη τράπεζα, είτε άλλαξαν το καθεστώς του λογαριασμού ή διατηρούσαν ήδη λογαριασμους μισθοδοσίας που είχαν ήδη τις αντίστοιχες χρεώσεις. Στην eurobank υπήρχε τρόπος να γλιτώσεις την χρέωση ακόμα και έτσι αλλά σου απαγόρευε να στείλεις έμβασμα σε άλλη τράπεζα, το μόνο που μπορούσες ήταν να βγάλεις κάρτα και να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ. Αλλά έτσι όπως τα έκαναν, εγώ προτίμησα να μεταφέρω τα λεφτά αλλού. Όταν να γίνει από όλες τις τράπεζες αυτό χωρίς δυνατότητα να το γλιτώσεις τότε θα υπάρξουν πάλι γκρίνιες, προς το παρόν παλεύεται. 1
DrLo Δημοσ. Τρίτη στις 10:04 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:04 πμ 10 ώρες πριν, geostratis είπε Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα! Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν). Πότε έλαες το μνμ αυτό; Γιατί εγώ δεν έχω λάβει τίποτα σχετικό.
kinitos Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ 11 hours ago, geostratis said: Μα το εχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιπες, με άλλο πρόσχημα! Ελαβα στο e-mail ειδοποίηση π.χ. από την Alpha ότι για το καλό μου θα αρχίσουν να χρεώνουν κάθε λογαριασμό μας με 0.80 το μήνα για κάτι υποτιθέμενες ευκολίες που θα μας παρέχουν (ειδοποιήσεις στο κινητό και άλλες μπούρδες που ούτως ή άλλως επρεπε να παρέχονται δωρεάν). Η εναρξη της χρέωσης αρχίζει από τέλος Ιουλίου εκτός αν ο πελάτης το αντιληφθεί και ρητά ζητήσει να εξαιρεθεί!! Με άλλα λόγια "αποφάσισα να σου κρατήσω κατι λεφτά, σίγουρα για το καλό σου, και θα το κάνω, γιατί αν δεν ερθεις να αρνηθείς σημαίνει ότι δέχεσαι και συμφωνείς". Δηλαδή 10.60 ευρώ τον χρόνο χρέωση για κάθε λογαριασμό, βάλε τώρα κανα εκατομμύριο λογαριασμούς, και έκατσαν 10+ εκατομμυριάκια πρόσθετο καθαρό ετήσιο κέρδος για την τραπεζούλα μας! Με το ετσι θέλω. Που θα φύγουν απο τα δικά μας λεφτά που τους εμπιστευθήκαμε για φύλαξη.... Αυτό το ειχα πει οταν ξεκίνησε Έχεις το κράτος να υποχρεώνει όλους να έχουν τουλάχιστον 1 λογαριασμό αρα χοντρικά 10 εκατομμύρια λογαριασμούς (το ελαχιστο) Μετα βάζεις να σε χρεώνουν απο 1 ευρω (στρογγυλοποιση) Άρα δίνει 10 εκατομμύρια μπόνους στις τράπεζες μαζί με όλα τα υπόλοιπα που τους δίνεις 1
thanos_mjt Δημοσ. Τρίτη στις 01:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:23 μμ Θελει διασταυρωση αν ισχυει καταρχην. Επειτα ξεκινατε να κλεινετε τους λογαριασμους σας (να κλεινετε - οχι να μηδενιζετε το υπολοιπο) ενας ενας απο την Πειραιως και να τα μεταφερετε ειτε εθνικη ειτε αλλου και ολα θα φτιαξουν. Αν οχι μονο στηριζετε το συστημα και πληρωνετε αυτα τα 1.5€ θα το εφαρμοσουν και αλλου.
teot Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Στις 21/7/2025 στις 11:29 ΜΜ, geostratis είπε Υπάρχει ακόμη αυτός? Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία. Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω. Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά? Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή. Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα. Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου...... (πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!! Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...) Σε εμένα πάντως πριν καμία δεκαριά χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να προωθεί στην τράπεζα το αίτημα/παραπονό μου (δουλειά κλητήρα δηλαδή) και ποτέ δεν πήρε θέση αν είχα δίκαιο η άδικο, αλλα ούτε και στις τελείως γενικόλογες απαντήσεις της τράπεζας και φυσικά δεν δικαιώθηκα αλλά ούτε και ενημερώθηκα ποτέ πως προεκυπτε μια χρέωση που διαμαρτυρόμουνα
iorant Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Από όλους όσους παραπονέθηκαν για την πώληση του δυκτιου των ΑΤΜ και τις προμήθειες, πόσοι από αυτους, θα κάνουν την πολύ απλή κίνηση να αλλάξουν τράπεζα αύριο; Αν όχι κανένας , ο ένας στους χίλιους , μην πω στους δέκα χιλιάδες. Έτσι η τράπεζα ξέρει ότι δεν θα γινει τίποτα και μας τα παίρνει εκβιαστικα. Σήμερα ήταν η Πειραιώς, αύριο σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με την μηνιαία χρέωση σε διατήρηση λογαριασμών κτλπ. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα μα όλα τα ολιγοπώλια (κυρίως στην Ελλάδα) ενέργεια , κινητή τηλεφωνία , ίντερνετ κτλπ. Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό πράγμα η αντίδραση, θέλει πολύ πολύ ενέργεια και κόπο για να γίνει. Ούτε να περπατήσεις 400-500 μέτρα μπορείς για να βρεις ένα δωρεάν ΑΤΜ , ούτε να πληρώσεις με την κάρτα.Σήμερα χρησιμοποίησε την κάρτα σου , όταν βρεις δωρεάν ΑΤΜ κάνε ανάληψη, δεν χάθηκε ο κόσμος. Σαν κοινωνία έχουμε δημιουργήσει αστείες ανάγκες και τις πληρώνουμε ακριβά. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από iorant 1
apikoulas Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Στις 18/7/2025 στις 3:42 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Υπάρχουν και στο ΗΒ ΑΤΜ που χρεώνουν για κίνηση αλλά στο γράφουν πολύ καθαρα στην οθόνη.Αλλά είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τα δωρεάν,τουλάχιστον απο αυτά που έχω δει εγώ. Surcharge of £1.75 for LINK Sterling Cash Withdrawals https://www.link.co.uk/cash-locator απο ένα που έβαλα στην περιοχή μου. Ούτε 1 στα 50 δεν είναι τέτοια. Πραγματικά, πρέπει να τα ψάξεις στο το σάιτ για να τα βρεις (και απορώ ποιος τα χρησιμοποιεί και γιατί). Το σημαντικό είναι ένα: Βάζεις κάρτα HSBC σε ΑΤιΜο της Barclays και απλά παίζει (με ΜΗΔΕΝΙΚΗ χρέωση). Και το ίδιο για όλες τις άλλες τράπεζες, χωρίς αστερίσκους (μέσα σε τράπεζα, έξω από εμπορικό κέντρο, αν έχει πανσέληνο κτλ). Όλα τα άλλα είναι Γρεκισταν
mr.Vox Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Πιθανή η μαζική απόσυρση ATM μας λέει η Euronet http://bit.ly/4lMQoq4
morfeas-dsl- Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 hours ago, mr.Vox said: Πιθανή η μαζική απόσυρση ATM μας λέει η Euronet http://bit.ly/4lMQoq4 Στο καλό !!! 1
1comment Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, morfeas-dsl- είπε Στο καλό !!! Ωραία το λέμε από τις μεγάλες πόλεις που μένουμε και τα δεκάδες ατμ κοντά μας. Για πες το αυτό στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές που έχουν 1-2 ατμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις