Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2025 στις 9:48 ΜΜ, Dennis077 είπε

Η τράπεζα Πειραιώς πούλησε το 80% των ATM της που βρίσκονται εκτός των καταστημάτων της σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρεώσεις όπως για ερώτηση υπολοίπου και ανάληψη μετρητών για αυτό χρειάζεται προσοχή. Τι άλλο θα βρουν για να μας τα πάρουν χωρίς να προσφέρουν καμία επιπλέον υπηρεσία.!! Να θυμίσω ότι οι ίδιες οι τράπεζες μας έδιωξαν από τα ταμεία τους και μας έστειλαν στα ATM τους για να περιορίσουν και καλά τα έξοδα τους.

Λάθος! Πούλησε εκατοντάδες ΑΤΜ, κυρίως όσα δεν συνοδεύονται από κατάστημα Πειραιως σε μια εταιρεία της οποίας κατέχουν ένα 20-30%.

Το κόλπο είναι ότι αν τα ΑΤΜ ήταν δικά τους θα έπρεπε να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές (και καθόλου μητσοτακικες όπως προσπάθησαν να τις βαπτίσουν) μειώσεις στις προμήθειες συναλλαγών.

Πλέον πουλώντας τα ΑΤΜ σε άλλη εταιρεία όχι μόνο βγάλανε άμεσο κέρδος από την πώληση, μείωσαν τα κόστη συντήρησης και κυρίως επέτρεψαν στον β ιδιοκτήτη να χρεώνει σχεδόν όσο θέλει αφού δεν πρόκειται για τράπεζα αλλά τρίτη εταιρεία. Παράλληλα θα βγάζουν και μέρτικο από τις νευρικές υπερ-χρεωσεις τύπου ΔΙΑΣ κλπ για ερώτηση τελευταίων κινήσεων, μεταφορές ποσών, πληρωμές, κλπ. (που η ΕΕ της απαγόρευε να κάνουν)

Έχει κάνει κατατοπιστικό βίντεο ο evangian.

https://youtu.be/joCmvl255Dc

Επεξ/σία από Barbattilas
  • Like 9
  • Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Δηλαδή είναι κάτι ανούσιο, δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Εμένα μου το είχαν ζητήσει γραπτώς αν θυμάμαι καλά σε Υ/Δ.

Σωστά, γραπτώς το ζητάνε. Οι υπάλληλοι που το ζητούν απλώς ακολουθούν τυφλά μια εσωτερική οδηγία, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν τι το θέλει η τράπεζα. Η δική μου εικασία είναι πως το πράττει στο πλαίσιο του Ν.4557/2018. Προσωπικά κάθε φορά μπαίνω στον πειρασμό να γράψω κάτι τρολεταριακό, όπως λχ πως είναι ακριβά τα γούστα των εραστών των ερωμένων μου — αλλά η πραγματικότητα είναι πως κανείς δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να πει με βεβαιότητα αν και πώς δύναται κάτι τέτοιο να εργαλειοποιηθεί μελλοντικά από τη φορολογική αρχή (βγάζοντας εκτός χρηματικών διαθεσίμων ορισμένες αναλήψεις που θα φαίνεται πως σχετίζονται με καταβολές ή άλλες μη δηλούμενες εκροές), αλλά και πόσο επικίνδυνο γίνεται για κάποιον που θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε σύνδεση με μη-διαθεσιμότητα να πει πως θέλει να τα 'χει στο στρώμα ή εν γένει σπίτι του κι άρα ενδεχομένως να στοχοποιηθεί διαρρηκτικώς.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, kinitos said:

Από Σεπτέμβρη ανεβαινει εστω λίγο η προμήθεια μεταφοράς ρευνατος για να πληρώσουμε το καλώδιο που θα και αν θα  ρίξουμε για Κρήτη

Τι εννοείς? 

Έχει γίνει η ένωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3694961

Παρασκευή 21 Απρίλη 1995

Στο 14% (από 15% σήμερα) αποφάσισε να μειώσει από την 1η Μάη και η Εθνική Τράπεζα τα επιτόκια για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε η Ιονική Τράπεζα, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζών και τη χορήγηση φτηνότερων δανείων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσω της ληστείας των λαϊκών αποταμιεύσεων. Από την ίδια ημερομηνία, η Εθνική μειώνει και τα άλλα επιτόκια καταθέσεων, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων ταμιευτηρίου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από nikosf76
Δημοσ.
2 hours ago, SabotazNic said:

Οκ, και αν δεν ήταν η Πειραιώς θα ήταν κάποιος άλλος. Και αν δεν πας σε αυτό το ΑΤΜ και πας σε άλλο ιδιωτικό ή άλλης συστημικής τράπεζας, πάλι θα πάρει 0.60.

Είναι παράνομο να χρεώνει ταρίφα 0.60 ή 0.50 ή ακόμα και 1cent... για συναλλαγή σε "ξένο atm" από τη στιγμή που είναι μέτοχος στην εταιρία που ανήκει το atm.

Ή δε θα πρέπει να παίρνει η Πειραιώς ταριφα, ή θα πρέπει να πουλήσει το 100% των μετοχών στον ιδιώτη.

Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άκυρο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Είναι παράνομο να χρεώνει ταρίφα 0.60 ή 0.50 ή ακόμα και 1cent... για συναλλαγή σε "ξένο atm" από τη στιγμή που είναι μέτοχος στην εταιρία που ανήκει το atm.

Ή δε θα πρέπει να παίρνει η Πειραιώς ταριφα, ή θα πρέπει να πουλήσει το 100% των μετοχών στον ιδιώτη.

Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άκυρο.

Παράνομο βάση ποιου? Αν υπάρχει νόμος, μπορείς να τον παραθέσεις? 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την αίσθηση πως ούτε το 20% είναι τυχαίο, διότι αν ήταν πάνω από 25% τότε θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πραγματικών δικαιούχων τής θυγατρικής.

• Like 1
Δημοσ.

στα δικά τους ΑΤΜ(αυτά που είναι στα καταστήματα) οι τράπεζες δεν μπορούν να βάλουν χρεωσεις απλά γιατί όλοι θα μπουν μέσα για αναλήψεις και θα γίνει χαμός

αν έχει κάποιος πληρώσει προμήθεια να μας πει σε ποιο συγκεκριμενα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostasbm είπε

στα δικά τους ΑΤΜ(αυτά που είναι στα καταστήματα) οι τράπεζες δεν μπορούν να βάλουν χρεωσεις απλά γιατί όλοι θα μπουν μέσα για αναλήψεις και θα γίνει χαμός

Δεν επιτρέπουν ωστόσο πράξεις σε ταμείο για μικρά ποσά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2025 στις 11:55 ΜΜ, fidepab982 είπε

ΝΟΜΙΖΑΤΕ οτι επειδη τις αναγκασε ο μητσοτακης να μην σας χρεωνουν, θα κατσουν να μπουν και μεσα? ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ !!! φυσικα θα αλλαξουν τον τροπο λειτουργιας.

Οτι να ναι. 

Εκαναν συμφωνία κάτω από το τραπέζι, σταματάτε να χρεώνετε από εμβάσματα, πάρτε τα από αυτά και αυτά σταδιακά.

Άμα είχαμε παντελονατους πολιτικούς θα τους έκοβαν τον αέρα άμεσα, ούτε θα έπρεπε να περιμένουμε 5 χρόνια για να γίνει έστω και αυτή η περικοπή από τις προμήθειες εμβασματων. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν έχει κάποιος πληρώσει προμήθεια να μας πει σε ποιο συγκεκριμενα

24 λεπτά πριν, Zazula είπε

Δεν επιτρέπουν ωστόσο πράξεις σε ταμείο για μικρά ποσά.

Σε αρκετά καταστήματα δεν υπάρχει καν ταμείο πλέον. 

Δημοσ.
Στις 18/7/2025 στις 1:31 ΠΜ, vasilllis είπε

Εγω παντως δεν βλεπω και τοσο κακο αυτη την εξτρα παροχη -ερωτηση υπολοιπου-να την πληρωνεις εφοσον εχει εξοδα.Σου λεει η τραπεζα,εγω εχω εφαρμογη,μπες και δες και οτι παροχη σου προσφερει το internet banking.Τωρα για τις αναληψεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανετε ακομα.Ενα 50€ το εχω ενα μηνα στο πορτοφολι .

Τι θα πει γιατί κάνουμε ακόμα αναλήψεις; Για να φέρνουμε λεφτά στους γονείς μας που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν κάρτες και ξεχνάνε συνέχεια το PIN, ο μόνος λόγος που τους βγάλαμε κάρτες είναι για την κολοεφορια και το αφορολόγητο. 

19 ώρες πριν, Thresh είπε

Πειραιώς για ΑΤΜ που πωλήθηκαν στην Cashflex: Μειώνουμε τη χρέωση από 0,60 σε 0,50 ευρώ ανά συναλλαγή | Insider

Δεν πιστεύω να είστε τίποτα φτωχοί για να καταδεχτείτε την μείωση.

Που ζούμε ρε φίλε πραγματικά είναι να απορείς... Καλύτερα θα ήταν να έλεγαν συγγνώμη κάναμε λάθος πλάνο και εκτιμήσεις, χρειαζόμαστε 1 ευρώ ανά συναλλαγή οπότε διπλασιάζουμε την προμήθεια. Τώρα θα πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ δηλαδή για 10 cents. 

7 ώρες πριν, 1comment είπε

Έβγαλε ανακοίνωση η πειραιώς για το θέμα. Θα μειώσει κατα....10 λεπτά τη δική της προμήθεια από ατμ τρίτων (όπου τρίτοι βάλτε και την cashflex)!

Πάντως το θέμα μπορεί να μην το έχουμε πάρει στα σοβαρά γιατί οι περισσότεροι μένουμε σε πόλεις με τράπεζες όπου έχουν τα δικά τους ατμ που είναι φρι κλπ. Στο μέλλον όμως η τάση είναι να κλείσουν κι άλλα τραπ. καταστήματα και θα μείνουν μόνο τα ατμ, τα οποία προφανώς η κάθε τράπεζα θα τα δώσει σε τρίτο. Επίσης σε νησιά-χωριά-κωμοπόλεις δεν χρειάζεται να πω ότι δεν υπάρχουν όλες οι τράπεζες. Μπορεί να υπάρχει μία ή καμία. Εκεί οι άνθρωποι τι κάνουν; Πληρώσουν αβέρτα προμήθειες ή δεν χρησιμοποιούν ατμ; Για μενα αν υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τα ατμ τρίτων, πρέπει να εστιάζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και λίγα λες. Εδώ πέρα στην Αθήνα μέχρι και τα ΑΤΜ κλείνουν. Όλη η τράπεζα Αττικής έχει μόνο 1 ΑΤΜ και υποκατάστημα για ολόκληρο το κέντρο. Η Πειραιώς είχε ένα ΑΤΜ απέναντι από το ΕΚΠΑ κοντά στο μετρό αλλά το κλείσανε. 

Δημοσ.
2 hours ago, NickTG said:

Τι εννοείς? 

Έχει γίνει η ένωση. 

Οχι βεβαια γιαυτο το ειπα οτι θα πληρώνουμε κατι που δεν έχουμε και ίσως δεν θα γίνει ποτέ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αστείο ειναι οτι σε παιρνουν τηλεφωνο οι τράπεζες για επενδυτικά προιοντα και σε υποχρεωνουν να πας σε ένα μονο καταστημα οπου έχεις personal banking για να υπογραφεις χαρτούρα με ραντεβού μονο 9-1...

Τα ιδια για ισχυουν για παρα πολλες δουλειές... και μετά έχουν το θρασος να μιλάνε για ψηφιοποίηση και χρεωση σε atm.

Κανε πρωτα ψηφιοποίηση και μετά βάλε χρέωση και στα atm. μη μου το παίζεις όμως revolut ενώ εχεις διαδικασίες ελληνικό δημόσιο του 80...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...