Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινα χαλαρά με 50 - 60 χιλιόμετρα περίπου ακολουθώντας την ροή των οχημάτων, και ξαφνικά ο μπροστινός μου χωρίς κανένα λόγο αφου δεν ειχε ουτε φανάρι, ουτε διάβαση, ουτε αλλο αυτοκίνητο ή εμπόδιο μπροστά του πλάκωσε τα φρενα και σταματήσε πολυ απότομα.

Αντανακλαστικά φρενάρα κι εγώ αμέσως, μπήκε το abs, μπλόκαραν οι ρόδες αλλα τον χτύπησα απο πίσω. Βγήκα έξω τρομαγμένος και του λέω γιατί σταματησες έτσι απότομα και μου απάντησε ότι τον έκλεισε και καλά ένα αλλο (αόρατο προφανώς) αυτοκίνητο που αμεσως εφυγε. Του λέω με δουλεύεις; Άδειος ήταν ο δρόμος μπροστά. Μου λεει εφυγε γρηγορα ο άλλος και δεν προλαβα να δω τίποτα (....)

Πήρα επιτόπου τηλ την ασφαλιστική να έρθουν για καταγραφή αλλά μου είπαν ότι θα χρειάζονταν πανω απο μια ωρα και επειδή βιαζομουν για να παρω τον μικρο απο το φροντιστήριο, εβγαλα φωτογραφίες, ανταλλάξα στοιχεία με τον τύπο ( που προφανως το εκανε επίτηδες) και έκανα την δήλωση μετά διαδικτυακά από το σπίτι. Τα περιέγραψα ακριβώς οπως εγιναν και δηλωσα οτι φταίει ο αλλος. Εχω πάθει αρκετή ζημία μπροστά γιατί έχει σπάσει φανάρι και εχει τσακαλακωθει προφυλακτήρας και καπω. Υπάρχει πίστευτε πιθανότητα να δικαιωθω; Πρέπει να κάνω κάτι άλλο; 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Sad 2
  • Haha 4
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Πήγαινα χαλαρά με 50 - 60 χιλιόμετρα περίπου ακολουθώντας την ροή των οχημάτων, και ξαφνικά ο μπροστινός μου χωρίς κανένα λόγο αφου δεν ειχε ουτε φανάρι, ουτε διάβαση, ουτε αλλο αυτοκίνητο ή εμπόδιο μπροστά του πλάκωσε τα φρενα και σταματήσε πολυ απότομα.

Αντανακλαστικά φρενάρα κι εγώ αμέσως, μπήκε το abs, μπλόκαραν οι ρόδες αλλα τον χτύπησα απο πίσω. Βρήκα έξω τρομαγμένος και του λέω γιατί φρενάρες έτσι και μου απάντησε ότι τον έκλεισε και καλά ένα αλλο (αόρατο προφανώς) αυτοκίνητο που αμεσως εφυγε. Του λέω με δουλεύεις; Άδειος ήταν ο δρόμος μπροστά. Μου λεει εφυγε γρηγορα (....)

Πήρα επιτόπου τηλ την ασφαλιστική να έρθουν για καταγραφή αλλά μου είπαν ότι θα χρειάζονταν πανω απο μια ωρα και επειδή βιαζομουν για να παρω τον μικρο απο το φροντιστήριο, εβγαλα φωτογραφίες, ανταλλάξα στοιχεία με τον τύπο ( που προφανως το εκανε επίτηδες) και έκανα την δήλωση μετά διαδικτυακά από το σπίτι. Τα περιέγραψα ακριβώς οπως εγιναν και δηλωσα οτι φταίει ο αλλος. Εχω πάθει αρκετή ζημία μπροστά γιατί έχει σπάσει φανάρι και εχει τσακαλακωθει προφυλακτήρας και καπω. Υπάρχει πίστευτε πιθανότητα να δικαιωθω; Πρέπει να κάνω κάτι άλλο; 

Δύσκολα τα πράγματα καθώς έχεις υποχρέωση να κρατάς αποστάσεις.

Αν με το ABS  σου μπλόκαραν οι ρόδες............ κάτι δεν πάει καλά με τα αυτά που περιγράφεις.

• Like 12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Δύσκολα τα πράγματα καθώς έχεις υποχρέωση να κρατάς αποστάσεις.

Αν με το ABS  σου μπλόκαραν οι ρόδες............ κάτι δεν πάει καλά με τα αυτά που περιγράφεις.

Δεν ήμουν κολλημένος από πίσω του. Ακολουθούσα κανονικά την ροή των οχημάτων. Όταν λέω μπλόκαραν εννοώ αυτό τον ήχο σαν τακ τακ τακ που κάνει το abs και σταματάει απότομα. Ίσως δεν το είπα σωστά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον χτύπησες από πίσω, σύμφωνα με τον ΚΟΚ φταις εσύ. Δεν πρόκειται να δικαιωθείς. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 17
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dante80 είπε

Τον χτύπησες από πίσω, σύμφωνα με τον ΚΟΚ φταις εσύ. Δεν πρόκειται να δικαιωθείς. 

Είναι σίγουρο αυτό; Είμαι 100% σίγουρος ότι το έκανε επίτηδες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας από τους απατεώνες δηλαδή αφού ακόμα και οι κάμερες αυτοκινήτου θεωρούνται παράνομες; 

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Disrespect said:

Είναι σίγουρο αυτό; Είμαι 100% σίγουρος ότι το έκανε επίτηδες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας από τους απατεώνες δηλαδή αφού ακόμα και οι κάμερες αυτοκινήτου θεωρούνται παράνομες; 

Αν δεν έχεις τρόπο να αποδείξεις πως το έκανε επίτηδες, και δεν έμεινες τουλάχιστον στο σημείο να καλέσεις τροχαία να το δηλώσεις έτσι, δεν έχεις ελπίδα σε δεύτερο βαθμό, δυστυχώς. 

• Like 6
Δημοσ.

50-60 χωρίς να είσαι κολλημένος από πίσω και δε πρόλαβες να φρενάρεις; Ήσουν αφηρημένος; Την έχω πατήσει έτσι αλλά το γλίτωσα οριακά.

Και φρέναρε στα καλά καθούμενα χωρίς λόγο, επίτηδες; Για ποιο λόγο.

Spoiler

Μου έχει τύχει πάντως μερικές φορές να έχω κάτι καραγκιόζηδες πίσω που κολλάνε χωρίς λόγο. Ευχόμουν να είχα το παλιό μου αμάξι και άνετα θα το κοκάλωνα .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Αν δεν έχεις τρόπο να αποδείξεις πως το έκανε επίτηδες, και δεν έμεινες τουλάχιστον στο σημείο να καλέσεις τροχαία να το δηλώσεις έτσι, δεν έχεις ελπίδα σε δεύτερο βαθμό, δυστυχώς. 

Ναι το σκέφτηκα αυτό, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω μικρό παιδί να περιμένει στον δρόμο. Η τροχαία έτσι κι αλλιώς αν δεν υπάρχει σοβαρό ατύχημα η τραυματισμός δεν έρχεται ποτε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Disrespect said:

Ναι το σκέφτηκα αυτό, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω μικρό παιδί να περιμένει στον δρόμο. Η τροχαία έτσι κι αλλιώς αν δεν υπάρχει σοβαρό ατύχημα η τραυματισμός δεν έρχεται ποτε. 

Αυτό θα έπρεπε να έχεις κάνει, για να έχεις κάποια πιθανότητα να δικαιωθείς (και πάλι δύσκολο, καθώς μάλλον δεν κράταγες απόσταση ή απλά αφαιρέθηκες). 

Τώρα φοβάμαι πως είναι αργά δυστυχώς. 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Neptu είπε

50-60 χωρίς να είσαι κολλημένος από πίσω και δε πρόλαβες να φρενάρεις; Ήσουν αφηρημένος; Την έχω πατήσει έτσι αλλά το γλίτωσα οριακά.

Και φρέναρε στα καλά καθούμενα χωρίς λόγο, επίτηδες; Για ποιο λόγο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μου έχει τύχει πάντως μερικές φορές να έχω κάτι καραγκιόζηδες πίσω που κολλάνε χωρίς λόγο. Ευχόμουν να είχα το παλιό μου αμάξι και άνετα θα το κοκάλωνα .

Που να ξέρω; Ίσως ήθελε να φτιάξει το αυτοκίνητο του και το πληρώσει άλλος. Δεν ήμουν αφηρημένος. Ήταν πολύ απότομο και χωρίς λόγο το φρενάρισμα του. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Disrespect είπε

Που να ξέρω; Ίσως ήθελε να φτιάξει το αυτοκίνητο του και το πληρώσει άλλος. Δεν ήμουν αφηρημένος. Ήταν πολύ απότομο και χωρίς λόγο το φρενάρισμα του. 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί τρελοί αλλά και πάλι αν όντως έγινε έτσι περισσότερες πιθανότητες δίνω να προκαλεσες εσύ. Όχι ότι του δίνει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά.....

Σε κάθε περίπτωση δε παίζει να δικαιωθείς. Πιστεύω αν ήσουν συγκεντρωμένος θα είχες προλάβει να σταματήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Neptu είπε

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί τρελοί αλλά και πάλι αν όντως έγινε έτσι περισσότερες πιθανότητες δίνω να προκαλεσες εσύ. Όχι ότι του δίνει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά.....

Σε κάθε περίπτωση δε παίζει να δικαιωθείς. Πιστεύω αν ήσουν συγκεντρωμένος θα είχες προλάβει να σταματήσεις.

Το ξέρω ότι δεν θα δικαιωθω, αλλά σίγουρα θα βάλω dash cam , κι ας λένε ότι δεν είναι νόμιμες, γιατί έχουμε γεμίσει τρελούς και απατεώνες. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιθανότερο είναι να του είχες κολλήσει από πίσω και το έκανε επειδή νευρίασε για να σε βάλει σε μπελάδες ή ψαχνόταν να φτιάξει καμιά προηγούμενη ζημιά.

Το ότι δεν πρόλαβες να φρενάρεις και του έπεσες από πίσω είναι ισχυρή ένδειξη ότι δεν κράταγες απόσταση.

Το να φρενάρεις επίτηδες για να προκαλέσεις τρακάρισμα με τον πίσω απαγορεύεται αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξεις και τα μόνα γεγονότα που υπάρχουν είναι ότι του έπεσες από πίσω λόγω απροσεξίας και δεν παίζει να δικαιωθείς

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 7
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς. Θα μπορούσε να πει ότι ένιωσε αδιαθεσία ή ότι κάτι πετάχτηκε μπροστά του. Δεν έχει σημασία ο λόγος (εκτός και αν έγινε επίτηδες που πραγματικά, δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξεις).

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dante80 είπε

3 ώρες πριν, Disrespect είπε

Είναι σίγουρο αυτό; Είμαι 100% σίγουρος ότι το έκανε επίτηδες

Άρθρο 24 του ΚΟΚ

ΑΡΘΡΟ 24 : Επιβράδυνση

1. Απαγορεύεται η απότομη τροχοπέδηση, εκτός αν την επιβάλλουν λόγοι ασφάλειας.

2. Με εξαίρεση την περίπτωση που η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου, ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση του οχήματός του, μόνο αν αυτό δεν δημιουργεί κίνδυνο ή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους άλλους οδηγούς και μετά προηγούμενη πάντοτε σαφή και έγκαιρη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινού συναγερμού του οχήματος ή με το χέρι (έκταση του βραχίονα και συνεχής κίνηση αυτού προς το πάνω και κάτω).

3. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ 

Κανονικά πρέπει να φάει και τα 40 ευρώ πρόστιμο και να χρεωθεί υπαιτιότητα. Όπως το βλέπω όμως πιθανόν να πάτε για συνυπαιτιότητα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...