Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κατοικίας, και έχω βρει μια πολύ καλή ευκαιρία, κοντά στη δουλειά μου. Ευρύχωρο, με ηλεκτρικές συσκευές κτλ κτλ και μέσα στο μπάτζετ μου..

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν επιθυμεί συμβόλαιο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, είμαι 45 ετών με καλό εισόδημα και από τα 20 μου χρόνια που νοικιάζω σπίτια δεν έχω αφήσει πουθενά χρέη. Επίσης να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει επίδομα ενοικίου διότι ξεπερνάω τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν δικαιούμαι. Απλώς θέλω να ρωτήσω , στην φορολογική δήλωση μου , τι θα δηλωθεί ?? Θα εμφανιζομαι άστεγος ? 🤣🤣 Η θα πρέπει να με δηλώσει ο ιδιοκτήτης σαν φιλοξενούμενο?? Θέλω να το ξεκαθαρίσω πριν κλείσω συμφωνία για να μην βρεθώ με άλλα προβλήματα ξαφνικά. 

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πέρα από τα φορολογικό της κατάστασης, που δεν ειμαι ειδικός για να σχολιάσω, το να μην έχεις συμβόλαιο σε αφήνει ξεκρέμαστο σε πάρα πολλές και άβολες καταστάσεις και μπορεί να σε πετάξει έξω εν μία νυκτί ο ιδιοκτήτης.

Δεν αναφέρω έξαλλες καταστάσεις να ειναι π.χ. κανένας παρανοϊκός και να εμφανιστεί στην πόρτα σου με αστυνομία κατηγορώντας σε ότι μπήκες με το έτσι θέλω στο σπίτι του. :)

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς συμβόλαιο, δεν δηλώνεται το ενοίκιο στη φορολογία και δεν αποδεικνύεται επίσημα η κατοικία σας, χωρίς όμως να εμφανίζεστε άστεγος. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σας δηλώσει φιλοξενούμενο χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sstratos είπε

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κατοικίας, και έχω βρει μια πολύ καλή ευκαιρία, κοντά στη δουλειά μου. Ευρύχωρο, με ηλεκτρικές συσκευές κτλ κτλ και μέσα στο μπάτζετ μου..

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν επιθυμεί συμβόλαιο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, είμαι 45 ετών με καλό εισόδημα και από τα 20 μου χρόνια που νοικιάζω σπίτια δεν έχω αφήσει πουθενά χρέη. Επίσης να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει επίδομα ενοικίου διότι ξεπερνάω τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν δικαιούμαι. Απλώς θέλω να ρωτήσω , στην φορολογική δήλωση μου , τι θα δηλωθεί ?? Θα εμφανιζομαι άστεγος ? 🤣🤣 Η θα πρέπει να με δηλώσει ο ιδιοκτήτης σαν φιλοξενούμενο?? Θέλω να το ξεκαθαρίσω πριν κλείσω συμφωνία για να μην βρεθώ με άλλα προβλήματα ξαφνικά. 

Ευχαριστώ 

Άστεγος ΔΕΝ γίνεται γιατί πρέπει να δηλώσεις τον χώρο αστεγιας.

Δέχεται ο εκμισθωτής να σε δηλώσει φιλοξενούμενο στο σπίτι που μένει αυτός?

1 ώρα πριν, TechWeirdo είπε

Χωρίς συμβόλαιο, δεν δηλώνεται το ενοίκιο στη φορολογία και δεν αποδεικνύεται επίσημα η κατοικία σας, χωρίς όμως να εμφανίζεστε άστεγος. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σας δηλώσει φιλοξενούμενο χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Κάτι πρέπει να δηλώσει

1 ώρα πριν, Kapws είπε

Πέρα από τα φορολογικό της κατάστασης, που δεν ειμαι ειδικός για να σχολιάσω, το να μην έχεις συμβόλαιο σε αφήνει ξεκρέμαστο σε πάρα πολλές και άβολες καταστάσεις και μπορεί να σε πετάξει έξω εν μία νυκτί ο ιδιοκτήτης.

Δεν αναφέρω έξαλλες καταστάσεις να ειναι π.χ. κανένας παρανοϊκός και να εμφανιστεί στην πόρτα σου με αστυνομία κατηγορώντας σε ότι μπήκες με το έτσι θέλω στο σπίτι του. :)

Ισχύει και το αντίστροφο.

Μπορεί να του κάνει κατάληψη και να μην πληρώνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από τα 20 μου χρόνια που νοικιάζω σπίτια

Είκοσι χρόνια στα νοίκια, κανονικά θα έπρεπε εσύ Στράτο να δίνεις συμβουλές, όχι να ζητάς 

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kapws είπε

Πώς θα τον πετάξει έξω και μάλιστα εν μία νυκτί αφού δε φαίνεται πουθενά;

Θα ισχυριστεί ότι παραβίασε την κλειδαριά και εγκαταστάθηκε με το έτσι θέλω σε κλειστό σπίτι;

Ή θα παραδεχτεί ότι τον είχε μέσα μαύρο;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πώς θα τον πετάξει έξω και μάλιστα εν μία νυκτί αφού δε φαίνεται πουθενά;

Θα φέρει φορτηγό και θα του τα αδειάσει όλα σε ένα πρωινό. 

Το μεσημέρι θα είναι σαν μην κατοίκησε ποτέ στο σπίτι.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ 

Ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί συμβόλαιο για λόγους φορολογικούς υποθέτω. Γιατί δεν του προτείνεις να κάνετε ένα τυπικό συμβόλαιο με ένα συμβολικό ποσό; Έτσι καλύπτεσαι και εσύ για τα 3 πρώτα χρόνια ότι δεν θα σε βγάλει κανένας και απλώς αυτός είναι εκτεθειμένος γιατί εσύ μπορεί να του καταβάλεις μόνο ότι γράφει το "μικρό" συμβόλαιο, αλλά αν δεν θέλει καθόλου συμβόλαιο τότε δεν πιστεύω να τον ενοχλεί και τόσο αυτό...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Θα φέρει φορτηγό και θα του τα αδειάσει όλα σε ένα πρωινό. 

Το μεσημέρι θα είναι σαν μην κατοίκησε ποτέ στο σπίτι.

Θα πρέπει να είναι βλαμμένος για να μην έχει αλλάξει κλειδαριά.

Είναι αυτονόητο ότι με συμβόλαιο ή όχι, αλλάζεις κλειδαριά όταν μπαίνεις σε νέο σπίτι και όταν φύγεις βάζεις την παλιά.

Που και το δικό σου σενάριο να παίξει, θα παίξει μήνυση στη μήνυση που θα γελάσει το σκυλί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. Στο τάξις με ενδιαφέρει τι θα βάλω. Να απαιτήσω να με δηλώσει φιλοξενούμενο?? Γιατί αλλιώς , που θα φαίνομαι ότι κατοικώ ? Εάν δεν θέλει να με δηλώσει? Ο λογιστής μου δεν έχει ιδεα

Επεξ/σία από sstratos
Δημοσ.

Εντάξει κυρ ιδιοκτήτα, σε θυμάμαι κι από άλλα νήματα, είσαι κι εσύ από εκείνους που μόχθησαν 40 χρόνια για να χτίσουν ένα διαμέρισμα.

Θα ισχυριστεί και ο μαύρος ενοικιαστής ότι από το φορτηγό λείπουν πράγματα, θα καταγράφουν στη μήνυση και θα δούμε πότε θα ξεμπερδέψουν και οι δύο από τα ελληνικά δικαστήρια.

3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Σιγά το πρόβλημα. 

Δική του είναι η πόρτα, κλειδώθηκε απέξω, φωνάζει τον mclein και την ανοίγει.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα αν θες να τρέμεις με τις ορέξεις του. Να σου κάνει κάποια παράλογη αύξηση, να ισχυριστεί ότι το θέλει για την πάρτυ του και εσύ να είσαι ξεκρεμαστος. Με τους λογαριασμούς τι θα γίνεται;  

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sstratos είπε

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. Στο τάξις με ενδιαφέρει τι θα βάλω. Να απαιτήσω να με δηλώσει φιλοξενούμενο?? Γιατί αλλιώς , που θα φαίνομαι ότι κατοικώ ? Εάν δεν θέλει να με δηλώσει? Ο λογιστής μου δεν έχει ιδεα

Δεν ξέρω από ενοίκια δεν έχω μείνει ποτέ, απλά ένα συμβόλαιο δεν μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης και ας είναι και μηδενικό;; Τουλάχιστον να φαίνεται ότι εκεί μένεις. 

Δημοσ.
20 minutes ago, sstratos said:

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. 

Πώς είσαι τυπικός με το ενοίκιο όταν δεν υπάρχει ενοίκιο; Απλά του δίνεις λεφτά, δεν μας ενδιαφέρει ο λόγος. 

Αύριο μπορεί να σε διώξει από το σπίτι ΤΟΥ και να ζητήσει και την βοήθεια της αστυνομίας για να το κάνει. 

Πες ότι είστε σε σχέση και μαλώσετε. Είναι δικό του το σπίτι, και φεύγεις αν το ζητήσει. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...