Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γραψτε τι νοικιαζεται να εχουμε μια εικονα...  ρευμα νερο θα τα εχετε με ποιο τροπο ? Με απλο εξτρα μετρητη ρευματος στο χωρο σου με κοινο ρολοι? Αν κανει  δωρεαν παραχωρηση θα φορολογηθει ολοκληρο το τεκμαρτο γ να κερδισει 15% ..δεν εχει νοημα

Αν δεν σ εξηγησει ξεκαθαρα τι πλανο προβλημα εχει το ακινητο δεν εχει νοημα..αν μιλας για κανα παρανομο δωμα -γκαρσονιερα τοτε ολα βγαζουν νοημα

Φιλοξενουμενος στο σπιτι του ναι μπορεις..στο παρανομο χωρο του οχι..αφου δεν μπορει να σ κανει δωρεαν παραχωρηση

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο "εκβιασμός" έχει 2 πλευρές όμως. Και ο "ενοικιαστής" τον δίνει στεγνά στην ΑΑΔΕ και τρέχα μετά σπιτονοικοκύρη.

Πρέπει να δηλωθείς σε κάθε περίπτωση ως φιλοξενούμενος κάπου. Δεν γίνεται με καλό εισόδημα όπως λες να δηλώνεις άστεγος.

Εγώ στην θέση σου δεν θα επιβράβευα τον φοροφυγά τυπάκο που πάει να βγάλει μαύρα.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Αν ο άλλος θέλει να φοροδιαφύγει, γιατί να τον βοηθήσεις;

Ειδικά την στιγμή που δεδομένα δεν θα έχεις την παραμικρή εξασφάλιση σε περίπτωση προβλήματος;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί συμβόλαιο για λόγους φορολογικούς υποθέτω. Γιατί δεν του προτείνεις να κάνετε ένα τυπικό συμβόλαιο με ένα συμβολικό ποσό; Έτσι καλύπτεσαι και εσύ για τα 3 πρώτα χρόνια ότι δεν θα σε βγάλει κανένας και απλώς αυτός είναι εκτεθειμένος γιατί εσύ μπορεί να του καταβάλεις μόνο ότι γράφει το "μικρό" συμβόλαιο, αλλά αν δεν θέλει καθόλου συμβόλαιο τότε δεν πιστεύω να τον ενοχλεί και τόσο αυτό...

1 ώρα πριν, chios είπε

Δεν ξέρω από ενοίκια δεν έχω μείνει ποτέ, απλά ένα συμβόλαιο δεν μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης και ας είναι και μηδενικό;; Τουλάχιστον να φαίνεται ότι εκεί μένεις. 

γιατι μετα μπορει ο ενοικιαστης ,αν θελει να του την φερει,να πληρωσει αυτο το μικρο ενοικιο και οχι τα μαυρα συμφωνημενα και ας τρεχει ο αλλος μετα 3 χρονια να βρει το δικιο του.  με τον νεο νομο πλεον ολα τα ενοικια πρεπει να πληρωνονται ηλεκτρονικα.αν θελει να παρει το ρισκο να του πληρωνονει ο ενοικιαστης μετα απο μια στραβη ψιχουλα ας το κανει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. Στο τάξις με ενδιαφέρει τι θα βάλω. Να απαιτήσω να με δηλώσει φιλοξενούμενο?? Γιατί αλλιώς , που θα φαίνομαι ότι κατοικώ ? Εάν δεν θέλει να με δηλώσει? Ο λογιστής μου δεν έχει ιδεα

Τι ιδέα να έχει ο λογιστής!!!

Ότι του πεις ΕΣΥ θα δηλώσει 

1 ώρα πριν, sstratos είπε

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, νομίζω θέματα τύπου να με πετάξει έξω νύχτα δεν θα υπάρχουν αφού θα είναι τυπικός με τα ενοίκια. Στο τάξις με ενδιαφέρει τι θα βάλω. Να απαιτήσω να με δηλώσει φιλοξενούμενο?? Γιατί αλλιώς , που θα φαίνομαι ότι κατοικώ ? Εάν δεν θέλει να με δηλώσει? Ο λογιστής μου δεν έχει ιδεα

Εννοείται να σε δηλώσει φιλοξενία 

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δωρεάν παραχώρηση;Είμαι σίγουρός ότι υφίσταται κάτι τέτοιο.

Από πατέρα προς τέκνο...

Να τον υιοθετήσει...

Δημοσ.

και οι δυο εισαστε λαθος. και αυτος που θελει να το ενοικιασει χωρις να φαινονται τα εισοδηματα αλλα και εσυ που το αποδεχεσαι. εαν συμβει κατι θα ειναι εκτεθειμενος κυριως ο ιδιοκτητης. σε φιλο μου ετυχε σε σπιτι που ενοικιαζε πριν απο 15 χρονια να τον καλεσει η αστυνομια οτι επεσε μια κοπελα απο το μπαλκονι του και να παρουσιαστει αμεσως στο αστυνομικο τμημα. πηγε το ενοικιαστηριο συμβολαιο και καθαρισε εμεσως. διαφορετικα θα ηταν ο πρωτος υποπτος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σπίτι που θέλεις να ενοικιάσεις δεν είναι ευκαιρία, εγώ θεωρώ πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός σε σχέση με τους άλλους που έχουν σπίτια για ενοικίαση.

Αν δεν το δηλώσει στην εφορία, τότε δεν πληρώνει φόρο, τον οποίο σου τον κόβει από το ποσό του ενοικίου για να φαίνεται σε εσένα μία πολύ καλή ευκαιρία, αλλά αυτομάτως φέρνει σε μειονεκτική θέση όλους αυτούς που δηλώνουν την ενοικίαση.

Άσε τα υπόλοιπα που έχουν αναλυθεί για τα δικαιώματα σου στην ενοικίαση, την έκδοση λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο. στο όνομα του ιδιοκτήτη, την δήλωση κατοικίας σου στην εφορία και άλλα που ίσως προκύψουν.

Επεξ/σία από haga
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Εγώ στην θέση σου δεν θα επιβράβευα τον φοροφυγά τυπάκο που πάει να βγάλει μαύρα.

4 ώρες πριν, Dante80 είπε

Αν ο άλλος θέλει να φοροδιαφύγει, γιατί να τον βοηθήσεις;

Δεν υφισταται ουτε "επιβραβευση" ουτε "βοηθεια", μια μαυρη συναλλαγη ειναι ωφελιμη και για τους δυο εμπλεκομενους.

Οικονομικα τουλαχιστον. Η εξασφαλιση ειναι αλλο ζητημα και εχει αμεση σχεση με την εμπιστοσυνη που υπαρχει (αν υπαρχει) εκατερωθεν.

1 ώρα πριν, haga είπε

Αν δεν το δηλώσει στην εφορία, τότε δεν πληρώνει φόρο, τον οποίο σου τον κόβει από το ποσό του ενοικίου για να φαίνεται σε εσένα μία πολύ καλή ευκαιρία, αλλά αυτομάτως φέρνει σε μειονεκτική θέση όλους αυτούς που δηλώνουν την ενοικίαση.

Δεν τους φερνει εκεινος σε μειονεκτικη θεση. Βρισκονται ουτως ή αλλως σε μειονεκτικη θεση, αν δε μπορουν να κανουν αλλιως, για τον Α ή Β λογο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ ξανά για τις απαντήσεις σας. Το σπίτι είναι 80 τμ , δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι μεγάλο και ανακαινισμένο μπάνιο. Ενοίκιο θέλει 300 (πρωτεύουσα επαρχίας). Αντίστοιχα τμ/δωμάτια ξεκινάνε από 400 -μιλαμε για 100 ευρώ κατω-

Τηλέφωνο στο όνομα μου , ΔΕΗ νερό στο δικό του αναγκαστικά αλλά το δέχεται..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Kapws είπε

Πέρα από τα φορολογικό της κατάστασης, που δεν ειμαι ειδικός για να σχολιάσω, το να μην έχεις συμβόλαιο σε αφήνει ξεκρέμαστο σε πάρα πολλές και άβολες καταστάσεις και μπορεί να σε πετάξει έξω εν μία νυκτί ο ιδιοκτήτης.

Δεν αναφέρω έξαλλες καταστάσεις να ειναι π.χ. κανένας παρανοϊκός και να εμφανιστεί στην πόρτα σου με αστυνομία κατηγορώντας σε ότι μπήκες με το έτσι θέλω στο σπίτι του. :)

η αποδειξη ειναι συμβολαιο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...